Jump to content

Program duhovnicesc în Săptămâna Mare


Recommended Posts

Program duhovnicesc în Săptămâna Mare

Astă seară, în toate sfintele locaşuri este denie. La Catedrala Episcopală, rugăciunea de seară va începe la ora 18.00, iar în parohii în jurul orei 17.00.

Mâine, în Joia Mare, la Catedrala Arhiepiscopală a Galaţilor, încă de la orele dimineţii se va săvârşi Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, începând cu ora 8.30. Va fi urmată de Ritualul spălării picioarelor, de la ora 10.00. Seara va fi rugăciunea şi închinarea la Sfânta Cruce a Mântuitorului.

În Vinerea Mare, slujba Prohodului Domnului va începe de la ora 18.00, pentru ca în Sâmbăta Mare, pe cărarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, să ne facem părtaşi la Canonul Învierii, pentru care suntem invitaţi în sfintele biserici, în jurul orei 23.30. După primirea Sfintei Lumini, Însuşi Mântuitorul ne invită să ne facem părtaşi la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie care se va desfăşura până în zorii zilei de duminică.

http://www.viata-libera.ro/articol-Saptamana_Mare_2.html

Link to comment
Share on other sites

Nu se aduce si la Galati "lumina" cu avionul sau elicopterul (sau cu bacul)? Asa, ca sa intram in randul lumii... La Constanta, se aduce "lumina" de pe mare(???), cu barca... :YMCOWBOY:

După primirea Sfintei Lumini, Însuşi Mântuitorul ne invită să ne facem părtaşi la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie care se va desfăşura până în zorii zilei de duminică Poate ne da cineva o explicatie la fraza asta... :wacko:

P.S.Nu stiu daca ati vazut cum se prepara "Marele mir": intr-un cazan urias se fierb tot felul de uleiuri si plante aromatice, in timp ce preotii se roaga continuu :YMPRAY: - pe vrajitoarele care preparau la fel potiunile magice, fierturi de plante, elixiruri, in timp ce faceau tot felul de incantatii,le-au ars pe rug fara sa clipeasca! :-Q Nu stiu cum de nu le e jena sa mai continue cu prosteala asta!

L.E.: Am intrat pe link si ..."ooops a daisy!" ghiciti cine e autorul transcrierii din 'Viata Libera': Maria Stanciu, purtatoarea de cuvant a episcopiei ( daca nu e asa sa ma contrazica cineva dandu-mi si cateva citate din articole ale ei fara continut mistico-religios, si cu referiri la activitati din alte judete, alte religii macar...) Penibil ziarul care publica asa ceva, penibila "autoarea" :ymblushing:

Edited by corbu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.