Jump to content

Cui rămân bătrânii singuri?


dcp100168

Recommended Posts

Cui rămân bătrânii singuri?

Nu-si mai pot face curatenie ca inainte pentru ca nu mai au putere, iar boala si varsta i-au doborat. Asa ca ii obliga pe vecinii de palier sa se pricopseasca cu gandaci sau, in cel mai fericit caz, sa suporte miasme greu de descris. Este vorba despre batranii care nu au niciun fel de rude si ai caror vecini depun reclamatii pe banda rulanta la Inspectia Sanitara de Stat. Numai ca institutia in cauza nu-i poate ajuta aproape deloc.

25% dintre reclamatiile primite la Inspectia Sanitara de Stat in ultima vreme vizeaza batrani singuri care nu au niciun fel de rude sau care au rude care i-au abandonat. "Vecinii ii reclama pe acesti batrani deoarece se plang ca nu-si mai fac curatenie cum trebuie. Cum toate aceste plangeri provin de la persoane care stau la bloc, noi intelegem disconfortul pe care il creeaza cei care nu-si fac cum trebuie curatenie in locuinte. Dar, la fel, noi nu-i putem invinovati nici pe acesti batrani, deoarece toti reclamatii sunt in varsta, asta pentru ca multi sunt bolnavi si nu se mai pot ingriji nici pe ei, darmite casa. Aici, din pacate, noi nu putem sa ajutam foarte mult. Trimitem echipe la fata locului si, acolo unde cei reclamati ne raspund la usa si ne permit accesul, constatam situatia de fapt si dam recomandari. Apoi anuntam Serviciul de Protectie Sociala al Primariei. Si ei au inceput sa mearga la adresele unde locuiesc cei reclamati si, daca li se permite accesul in case, incearca sa-i ajute sa faca curatenie. Noi incercam si uneori reusim sa-i identificam pe apartinatorii acestor batrani si sa-i obligam sa aiba grija de ei. Numai ca nu in toate cazurile se intampla asa ceva. Din pacate ne temem ca acest fenomem va continua, dar pozitia noastra va fi aceeasi", a declarat inspectorul sef al Inspectiei Sanitare de Stat, dr. Liliana Moise.

Ramane insa nelamurirea legata de soarta galatenilor batrani care nu au rude sau care sunt abandonati de rude. Oamenii acestia au insa pensii, deci au surse de venit, dar este clar ca singuri nu se mai pot ingriji. Cum exista si azile sau unitati medico-sociale, iar Primaria Galati are in patrimoniu astfel de institutii, nu intelegem de ce oameni care nu se mai pot ingriji sunt lasati sa traiasca uneori mai rau ca animalele, iar vecinii lor sunt obligati sa stea langa permanente focare de infectie.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=11

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.