Jump to content

Medicii nu mai eliberează reţete compensate şi gratuite


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Medicii nu mai eliberează reţete compensate şi gratuite

Medicii de familie nu mai elibereaza, incepand de joi, retete compensate si gratuite si nici bilete de trimitere sau concedii medicale, din cauza ca nu au semnat contractul-cadru cu Casa de Asigurari, a anuntat presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila, citata de Agerpres. "Vom consulta pacientii, ii vom trata, dar cu retete simple. Nu avem nici contract-cadru si nici norme de aplicare. Daca normele au fost elaborate, ele au fost elaborate fara sa se discute cu noi", a afirmat presedintele Patronatului Medicilor de Familie. Contractul-cadru urma sa intre in vigoare la data de 1 aprilie, insa nu a fost publicat in Monitorul Oficial si nici nu se cunosc deocamdata normele de aplicare.

http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-7088850-medicii-din-toata-tara-nu-mai-elibereaza-retete-compensate-gratuite-incepand-astazi.htm

Link to comment
Share on other sites

CNAS: Facem apel la medicii de familie să nu mai ia în considerare zvonurile

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurari de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a făcut apel, joi, către medicii de familie să nu mai ia în considerare zvonurile potrivit cărora sumele primite vor fi mai mici, întrucât alocaţiile din 2010 sunt egale cu cele de anul trecut. "Ieri a fost aprobat contractul-cadru, iar azi am trimis o circulară prin care contractul-cadru pe 2009 se prelungeşte până la apariţia noului act normativ. Nu înţeleg atitudinea medicilor de familie. Suma pentru medicina de familie în 2010 este egală cu cea din 2009, poate uşor mai mare, dar este adevărat că vor scădea veniturile medicilor care au înscrişi pe listă mai mult de 2.200 de pacienţi", a explicat preşedintele CNAS, Lucian Duţă. Acesta a spus că medicii care au pe liste peste 2.200 de pacienţi vor primi venituri după următorul model: pentru cei 2.200 de pacienţi venitul va fi alcătuit din plata per serviciu şi per capita, iar pentru cei care sunt în plus, peste 2.200, vor primi doar plata per serviciu. Preşedintele CNAS a precizat că a luat această decizie, întrucât, cu certitudine, un medic nu poate să consulte mai mult de 2.200 de persoane într-o lună, numărul optim de persoane înscrise pe o listă fiind stabilit, în medie, la 1.800. La nivel naţional, sunt aproape 40% din cei 11.421 de medici de familie, care au înscrise pe liste peste 2.200 de persoane.

Totodată, Duţă a prezentat un top al primilor 20 de medici, înscrişi la 31 decembrie 2009, cu cei mai mulţi pacienţi şi cu cele mai mari venituri. Astfel, în judeţul Botoşani, există un medic care are pe listă 6.227 de pacienţi, în Vaslui - 5.642, în Teleorman - 5.590, ... în Galaţi - 5.054. De asemenea, cele mai mari venituri ale unui medic de familie în trimestrul IV 2009 au fost înregistrate în Călăraşi - 131.790,66 lei, în Neamţ - 106.367,60 lei, în Vrancea - 91.771,90 lei.

http://www.mediafax.ro/social/cnas-facem-apel-la-medicii-de-familie-sa-nu-mai-ia-in-considerare-zvonurile-5796939

Link to comment
Share on other sites

Medicii de familie elibereaza din nou retete compensate si gratuite

Medicii de familie au reluat, de joi dimineata, eliberarea retetelor compensate si gratuite, precum si a trimiterilor catre specialist, dupa exact o saptamana de la sistarea prescrierii acestora. Ei au ajuns la un acord cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate miercuri seara, dupa mai bine de 12 ore de discutii, anunta Mediafax.

Tot miercuri a fost semnat si noul contract-cadru dintre medicii de familie si CNAS. "Normele privind Contractul-cadru pentru acordarea asistentei in 2010 reprezinta primii pasi de reforma dupa 20 de ani", a declarat presedintele Patronatului Medicilor de Familie, Doina Mihaila. Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie, Rodica Tanasescu, a sustinut ca protocolul semnat miercuri "vrea sa rezolve probleme tehnice care au fost omise din cauza grabei. Dorim ca in viitor toate documentele sa fie discutate din timp, pentru ca sa nu se se mai ajunga la situatia din acest an".

http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-7107162-medicii-familie-elibereaza-din-nou-retete-compensate-gratuite.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.