Jump to content

Lucian Bute - premiat de "Biblia boxului"


dcp100168

Recommended Posts

Lucian Bute - premiat de "Biblia boxului"

În numărul din luna martie 2010, revista The Ring - "Biblia boxului", cum este cunoscută cea mai reputată publicaţie de specialitate din lume -, prezintă superlativele anului 2009. Unul dintre premiaţi este şi Lucian Bute, campionul mondial IBF la supermijlocie. Specialiştii americani l-au recompensat pe Lucian cu "Trofeul Tony Zale", care se acordă anual pugilistului cu cele mai curate şi mai spectaculoase lovituri la corp. În 2009, Bute a boxat de două ori, cu Fulgencio Zuniga şi cu Librado Andrade, ambele meciuri fiind câştigate de gălăţean prin KO în repriza a patra, în urma unor upercuturi devastatoare la ficat. "Este o onoare pentru mine că mi s-a acordat acest trofeu. Sunt bucuros că în lumea noastră încă e respectată acurateţea unor astfel de lovituri", a spus Lucian.

Lucian mai figurează într-un top al revistei din SUA. În clasamentul decadei 2000-2009 la supermijlocie, Bute se află pe locul patru, după Joe Calzaghe, Sven Ottke şi Mikkel Kessler. În topul pe ultimii zece ani la "uşoară", Leonard Doroftei se află pe locul 9.

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/box/bute-e-mister-body-puncher-5793158

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.