Jump to content

Future Group (Israel) va construi la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Future Group (Israel) va construi la Galaţi

Compania israeliana Future Group va incepe, in luna mai, o oferta publica initiala (IPO) de 100 milioane de euro, conform datelor oferite de companie. Oferta vizeaza un pachet de 25% din actiunile companiei. “Vrem sa listam un pachet minim de 25%, pentru care ne asteptam sa strangem cel putin 100 milioane de euro, insa, din cauza conditiilor de piata, s-ar putea sa mai revenim asupra cifrelor. Speram ca oferta sa inceapa la sfarsitul lunii aprilie-inceputul lunii mai, insa, daca piata nu isi va reveni, s-ar putea sa mai amanam oferta”, a declarat, pentru Business Standard, Daniela Andronache, managing director Future Group. Future Group ar putea fi a doua companie straina listata la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce Erste Bank, proprietarul BCR, s-a listat la bursa la jumatatea lunii februarie. Pe bursa mai sunt listate si actiunile altor dezvoltatori imobiliari, precum Impact Developer&Contractor, care avea ieri o valoare de piata de circa 136 milioane de euro, in timp ce, pe piata Rasdaq, compania Imotrust Arad valoreaza 32 milioane de euro. Daca va cere 100 milioane de euro pe 25% din companie, Future Group ar putea deveni cel mai mare dezvoltator imobiliar de pe bursa, dupa valoare.

Printre proiectele actuale ale companiei israeliene se numara doua ansambluri rezidentiale - Edenia, dezvoltat in parteneriat cu Adama, Green Park si un imobil de birouri. “In prezent, vrem sa demaram mai multe proiecte in Galati, Campina, Sinaia si Brasov. Din aceste proiecte ne asteptam, in urmatorii patru ani, la venituri de peste 200 milioane de euro”, a mai spus Andronache. Pana in prezent, compania a avut proiecte in Spania, Marea Britanie, Israel, Cehia, Cipru si SUA, valoarea investitiilor realizate in ultimii doi ani fiind de peste 1,2 mld. euro. Future Group este prezenta in Romania din 1991 si a investit, impreuna cu mai multi parteneri, in Bucuresti si Sinaia.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Future Group ia in calcul listarea la BVB

Dezvoltatorul israelian Future Group va investi peste 90 de milioane de euro într-un proiect rezidenţial în Galaţi ce urmează a fi demarat în luna iunie a anului în curs. „Complexul rezidenţial din oraşul de pe malul Dunării se va construi pe un teren cu o suprafaţă de circa 16.000 mp, având aproximativ 92.100 mp construiţi şi va fi compus din patru blocuri, cu un număr total de 1.220 de apartamente. Proiectul, integral, va fi finalizat în al doilea trimestru al anului 2012”, declară Ioana Benedek, managing director al Future Group.

Ansamblul rezidenţial din Galaţi urmează unui proiect similar lansat luna trecută în cartierul Titan din Bucureşti. Complexul rezidenţial „Colors Titan”, care se va alătura unei alte realizări din aceeaşi zonă – „Titan Market” – va însuma 179 de apartamente şi presupune o investiţie estimată la 18 milioane de euro. Termenul de finalizare este sfârşitul anului 2009.

În următorii trei ani, Future Group intentioneaza sa se implice în mai multe proiecte rezidenţiale, care la livrare vor insuma 5.000 de apartamente noi, în patru oraşe din România: Bucureşti, Sinaia, Câmpina şi Braşov. „Deţinem deja terenurile sau urmează să achiziţionăm spaţii pentru proiectele pe care le avem în vedere, în unele cazuri împreună cu parteneri, iar investiţia totală va depăşi 350 de milioane de euro”, sustine Oded Goldstein, director al Future Group.

Future Group, filiala din România a R.O. Future Group PLC din Cipru, reprezintă un joint venture între două puteri cunoscute pe plan internaţional: Familia Rasin şi Familia Laznik. Aceste familii sunt o prezenţă activă pe piaţa autohtonă din anul 1991, implicându-se de-a lungul anilor în iniţierea, dezvoltarea, construcţia şi managementul unor semnificative proiecte rezidenţiale, comerciale, industriale şi logistice, cum ar fi Sitraco Center, Gemenii Sitraco, Hotelul Golden Tulip sau Hotelul Sinaia.

În România, compania deţine circa 1,5 milioane mp de teren, proiectele în curs de construcţie sau în faza de pre-construcţie acoperind aproximativ 400.000 mp. În cei peste 15 ani de activitate, partenerii au investit pe plan local peste 100 de milioane de euro.

Firma a inaugurat, recent, prima clădire de 74 de apartamente din cadrul proiectului rezidenţial Green Park din Iaşi, urmând ca o a doua clădire să fie predată beneficiarilor în câteva săptămâni. În prezent, sunt în desfăşurare lucrări pentru realizarea a încă opt blocuri cu 611 apartamente, investiţia în aceste lucrări fiind de 40 de milioane de euro.

Tot pentru viitorul apropiat, compania R.O. Future Group, ale cărei acţiuni se tranzacţionează la bursa din Tel Aviv, ia în considerare posibilitatea listării la Bursa de Valori Bucureşti.

http://www.capital.ro/index.php?section ... rss_link=1

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Compania de dezvoltare imobiliara Future Group, implicata printre altele in dezvoltarea proiectului Edenia din Titan, va incepe, in luna iunie a acestui an, lucrarile de constructie la un ansamblu rezidential format din 1.220 de locuinte in Galati, in urma unei investitii de peste 90 de milioane de euro. Complextul va fi derulat pe un teren de 16.000 de metri patrati, suprafata construita urmand a se ridica la 92.000 mp. Proiectul va fi dezvoltat in patru etape, finalizarea fiind programata pentru al doilea trimestru al anului 2012.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Se mai construiesc doar 850 de apartamente

Companiile israeliene AlfaRom Holding şi Future Group vor investi aproximativ 70 de milioane de euro într-un proiect imobiliar cu 850 de apartamente în Galaţi. "Vom începe în curând, în colaborare cu Future Group, construcţia a 850 de apartamente în Galaţi, unde vom investi circa 70 de milioane de euro", a declarat agenţiei MEDIAFAX Yigal Zahar, preşedintele holdingului Alfa, din care face parte AlfaRom.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Cartierul de pe Faleză, abandonat

Un proiect ce urma a fi realizat în parteneriat public-privat, şi acesta blocat este cel al zonei rezidenţiale de lângă Turnul de televiziune. Astfel, pe 16 hectare din Faleza superioară a Dunării urma să se construiască, de către o firmă din Israel, Euro Habitat, minim 3.000 de apartamente, în 13 blocuri. Mai erau proiectate două hoteluri de patru şi cinci stele, spaţii comerciale, restaurante, săli de fitness, un amfiteatru pentru spectacole în aer liber cu o capacitate de 3.000 de spectatori, două piscine de tip olimpic, două patinoare şi o sală de sport acoperită. Municipalitatea oferea terenul, iar societatea făcea investiţiile. “Era un proiect de anvergură pentru oraş, care a fost blocat în urma nemulţumirii unor agenţi economici din Galaţi care doreau ca Primăria să le concesioneze lor terenul cu pricina. Investitorii israelienii s-au retras în urma acestui scandal”, a explicat pierderea proiectului Eugen Găvan, consilier local.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Adio_infrastructura_de_peste_un_miliard_de_euro_0_267573332.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.