Jump to content

1.864 de străini, în evidenţă la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

1.864 de străini, în evidenţă la Galaţi

Comisarul şef de poliţie Ion Andrei, şeful Serviciului pentru Imigrări Galaţi, ne-a reamintit că, în fiecare an, „7 aprilie reprezintă o zi aniversară pentru Oficiul Român pentru Imigrări (ORI). La nivelul judeţului Galaţi, structura teritorială a ORI specializată pe probleme de migraţiune este, cum spuneam, Serviciul pentru Imigrări Galaţi, care are sediul pe strada Domneasca nr.102. În Galaţi, structura teritorială a ORI specializată pe probleme de azil este Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi, cu sediul situat pe strada Săvineşti nr.4, având ca atribuţii principale soluţionarea cererilor depuse de cetăţenii străini pentru aprobarea statutului de refugiat, precum şi integrarea străinilor în societate. Pentru a realiza dimensiunile activităţii Serviciului pentru Imigrări Galaţi, reţinem realitatea că, în acest moment, în evidenţa structurii se află 1.864 de cetăţeni străini din diferite state, persoane care beneficiază de unul din tipurile de drept de rezidenţă. Pe cetăţenii, majoritatea străinilor o reprezintă cetăţenii Republicii Moldova (1.106), urmaţi de cei din Turcia – 177 şi cei din India – 77.

http://www.viata-libera.ro/articol-1864_de_straini_in_evidenta_la_Galati_2.html

Cei mai mulţi străini, cu rezidenţă temporară

După cum ne confirma comisarul-şef de poliţie Ion Andrei, 112 străini au rezidenţă permanentă; 560 – rezidenţă temporară în scop de studii; 679 – rezidenţă temporară în scop de reîntregirea familiei, fiind membri de familie ai unor cetăţeni români; 12 - rezidenţă temporară pentru desfăşurarea de activităţi comerciale; 14 - rezidenţă temporară pentru activităţi umanitare/religioase; 165 - rezidenţă temporară pentru angajare în muncă; 30 – rezidenţă temporară în alte scopuri.

În evidenţa Serviciului pentru Imigrări Galaţi figurează un număr de 65 de cetăţeni din Uniunea Europeană din care unul are rezidenţă permanentă şi 64 temporară. Majoritatea cetăţenilor UE o reprezintă italienii, în număr de 66, urmaţi de cetăţenii din Franţa – 34 şi Germania – 29.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cei_mai_multi_straini_cu_rezidenta_temporara_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.