Jump to content

Gelozia bărbaţilor este invers proporţională cu înălţimea


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Gelozia bărbaţilor este invers proporţională cu înălţimea

Cu cât bărbaţii sunt mai înalţi cu atât sunt mai puţin geloşi, în timp ce femeile de înălţime medie sunt cel mai puţin geloase, potrivit unui studiu realizat de cercetători din Olanda şi Spania, publicat în Evolution and Human Behavior şi preluat de AFP. Cercetătorii de la universităţile din Groningen (Olanda) şi Valencia (Spania) au cerut participanţilor la studiu, 549 de bărbaţi şi femei, să autoevalueze nivelul de gelozie şi să identifice caracteristicile care îi deranjează cel mai mult la o persoană de acelaşi sex. În ceea ce priveşte bărbaţii, nivelul de gelozie este invers proporţional cu înălţimea, aceasta fiind direct asociată cu atracţia, puterea şi succesul în dragoste.

În ceea ce priveşte femeile, cele de talie medie sunt cel mai puţin geloase, pentru că sunt avantajate în ceea ce priveşte sănătatea, fertilitatea şi popularitatea în rândul bărbaţilor, potrivit studiilor anterioare asupra conservării speciei. Totuşi, atunci când se confruntă cu rivale superioare din punct de vedere fizic sau social, femeile de talie medie pot deveni mult mai geloase decât semenele lor, simţind că se confruntă cu riscul de a fi dominate.

Un alt studiu, realizat de cercetătorii polonezi de la Universitatea din Wroclaw şi publicat în acelaşi număr al revistei Evolution and Human Behavior, a avut ca subiect influenţa lungimii picioarelor asupra atracţiei fizice. Cercetătorii au modificat fotografiile a şapte bărbaţi şi femei care aveau aceeaşi înălţime, dar lungimi diferite de picioare. La studiu au participat 100 de bărbaţi şi 118 femei. Specialiştii au descoperit că atât bărbaţii cât şi femeile preferă fotografiile în care silueta persoanelor a fost modificată pe computer pentru ca picioarele să pară cu 5% mai lungi decât în realitate. Însă picioarele foarte lungi (care au fost modificate pentru a părea cu 15% mai lungi) nu au fost considerate la fel de atractive, spun aceştia. "Oamenii preferă o uşoară îmbunătăţire, nu una care să sară în ochi", au explicat cercetătorii. Picioarele originale au fost considerate la fel de atractive ca cele "prelungite" cu 10%. Potrivit acestui studiu, o femeie de înălţime medie - 1,63 metri - ale cărei picioare măsoară pe interior 73,66 centimetri, ar avea nevoie de 77,47 centimetri pentru a atinge perfecţiunea. "Picioarele lungi sunt un semn că posesorul este sănătos", au mai spus cercetătorii.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.