Sari la conținut

Bursă a locurilor de muncă la Galaţi şi în Italia


Postare recomandata

Bursă a locurilor de muncă la Galaţi şi în Italia

Gălăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă se pot întâlni vineri cu angajatorii la "Bursa generală a locurilor de muncă". Acţiunea este organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă atât la Galaţi, cât şi la Tecuci, şi reprezintă o şansă pentru şomeri în această perioadă de criză. Cei care nu vor reuşi să-şi găsească un loc de muncă în cadrul acestui eveniment, trebuie să ştie că au posibilitatea să opteze pentru unul dintre cele 500 de job-uri în străinătate puse la dispoziţie prin reţeaua EURES. "Bursa generală a locurilor de muncă" se va desfăşura vineri, cu începere de la ora 9.00. La Galaţi, aceasta va avea loc în holul Universităţii "Dunărea de Jos", iar în Tecuci, la "Casa de Cultură", din bulevardul 1 Decembrie 1918. Agenţii economici din Galaţi cu locuri vacante şi care vor să participe la acest eveniment pot suna la numărul de telefon 0236.415151 ori la sediul AJOFM din strada Domnească, nr. 191. În cazul celor din Tecuci, aceştia pot suna la 0236.820398 ori se pot adresa la AJOFM Tecuci, la sediul din strada Mihail Kogălniceanu nr. 60.

Cei care nu vor reuşi să-şi găsească un loc de muncă în cadrul acestui eveniment, trebuie să ştie că au posibilitatea să opteze pentru unul dintre 500 de job-uri în străinătate puse la dispoziţie la nivel naţional. Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi a anunţat că până la data de 21 aprilie primeşte înscrieri pentru ofertele de muncă în Italia prin reţeaua serviciilor publice de ocupare europene EURES. Potrivit conducerii AJOFM, locurile de muncă oferite la nivel naţional vizează 15 posturi hamal, 35 personal pentru recepţie, 25 posturi portar, 160 ospătar, 35 personal de întreţinere, 150 camerista, 90 spălător de vase şi 20 bucătar/ajutor bucătar. "Cerinţele angajatorilor diferă de la oferta la ofertă, însă esenţială este cunoaşterea limbii italiene precum şi experienţa în domeniul hotelier de minim 1 an în meseriile solicitate. Ofertele cu toate detaliile lor sunt postate pe portalul www.eures.anofm.ro", a declarat Carmen Hantatuc, director coordonator al AJOFM Galaţi. Persoanele interesate sunt rugate să se adreseze pentru înregistrare la sediul AJOFM Galaţi - Compartimentul EURES din str. Domnească, nr. 191, camera 11, parter, telefon 0236412262.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=1

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Joburi pentru şomeri

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi a anunţat că, până la ora actuală, au confirmat participarea la bursa locurilor de muncă, ce va avea loc pe 23 aprilie la Universitatea "Dunărea de Jos" 9 agenţi economici care oferă 110 joburi: 49 pentru persoanele cu studii superioare şi 61 pentru persoanele cu studii medii. Joburile anunţate până în prezent disponibile de către angajatori sunt în meserii sau profesii cum ar fi contabil, inginer proiectant mecanisme, consultant vânzări, agent vânzări, economist, unit manager, muncitor necalificat confecţii, consilier financiar, gestionar depozit, electronist, electrician, inginer IT, programator roboţi sudură. Pentru bursa locurilor de muncă care se va desfăşura tot pe 23 aprilie la Tecuci, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi-au anunţat până acum participarea 9 agenţi economici, care oferă 43 de locuri de muncă, cum ar fi de electrician auto, manipulant, secretar, tehnoredactor, redactor, barman, zugrav, şofer, fierar, gestionar, vânzător.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Economic&articol=7

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Doar 18 angajatori la bursa locurilor de muncă

Doar 18 angajatori şi-au anunţat până acum participarea la bursa generală a locurilor de muncă organizată, vineri, la Galaţi şi Tecuci, a anunţat directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, Carmen Hantatuc. Potrivit acesteia, la Galaţi şi-au anunţat participarea nouă angajatori, care oferă 110 locuri de muncă, dintre care 49 pentru persoane cu studii superioare şi 61 pentru persoane cu studii medii. La Tecuci au confirmat participarea tot nouă angajatori, care oferă 43 de locuri de muncă.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=13

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

13 angajatori caută 175 de gălăţeni pregătiţi să ocupe un post

* Alţi 18 agenţi economici tecuceni ar putea angaja 83 de persoane *

Vineri, începând cu ora 9, gălăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptaţi în aula Universităţii „Dunărea de Jos”, pe strada Domnească, Nr. 47. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) organizează în acest spaţiu prima bursă a locurilor de muncă din acest an. „În vederea organizării evenimentului au fost contactaţi 170 de agenţi economici, dintre care 13 şi-au anunţat participarea la acţiune. Oferta va cuprinde 175 de locuri de muncă, dintre care 49 dedicate persoanelor cu studii superioare, iar 126 celor cu studii medii”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Galaţi, Nicoleta Harţegan.

O bursă similară se va organiza şi la Tecuci. Tot potrivit Nicoletei Harţegan, dintre cei 86 de agenţi economici contactaţi în vederea organizării bursei de la Tecuci, 18 şi-au anunţat participarea. Aceştia vor veni cu o oferta constând în 83 de locuri de muncă: 4 pentru tecucenii cu studii superioare şi 79 pentru cei cu studii medii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bursa_locurilor_de_munca_in_Galati_si_Tecuci___2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sute de joburi pentru zeci de mii de şomeri

Oferta locurilor de muncă scoasă astăzi la bătaie a fost infimă comparativ cu cererea miilor de persoane fără ocupaţie. Aşteptată ca o gură de oxigen, prima bursă a locurilor de muncă organizată astăzi nu a fost nici pe departe ceea ce au aşteptat cele câteva zeci de mii de şomeri. Toate cele patru judeţe din regiunea noastră s-au confruntat cu aceeaşi sărăcie în ceea ce priveşte numărul posturilor vacante. Cea mai mare bătălia s-a dat însă la Galaţi. Aici angajatorii au oferit doar 284 de job-uri astfel încât s-a ajuns ca 93 de şomeri (Galaţiul numărând 36.432 de persoane fără ocupaţie, n.r.) să candideze pentru acelaşi loc de muncă. „Astăzi au fost oferite 68 de posturi pentru persoanele cu studii superioare şi 216 pentru cele cu studii medii. Dintre meseriile destinate acestora se pot menţiona: inginer IT, funcţionar economic, contabil, inginer mecanic, economist, inginer electronist, agent vânzări, consilier vânzări produse financiare, precum şi muncitor necalificat", a declarat Nicoleta Harţegan, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sute_de_job-uri_pentru_zeci_de_mii_de_someri_0_248975179.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Grosul locurilor de muncă, pentru persoanele cu studii medii

Pe lista angajatorilor care au oferit locuri de muncă s-au aflat Alcom (6 posturi de vânzătoare), Dunărea (2 posturi de bucătar, 2 de ospătar, 2 posturi de barman, un post de şef complex hotelier, un post de inginer industrie alimentară, un post de cofetar), Arabesque (un post de agent vânzări), ArcelorMittal Galaţi (2 posturi de inginer automatist, 2 posturi de inginer electric, 2 posturi de senior project manager), Menarom PEC (2 posturi operator CNC; 2 posturi operator roboţi sudură, 2 posturi programator roboţi sudură şi CNC; un post inginer proiectant mecanisme), Terasa Teilor (6 posturi de bucătar şi 4 posturi de pizzar).

Reprezentantul ArcelorMittal Galaţi ne-a declarat că se doreşte angajarea, pentru a lucra la Furnalul 5, de ingineri în cele două specialităţi, în câteva ore fiind depuse circa 30 de CV-uri din partea celor care doresc să se angajeze pe plaforma siderurgică. O altă ofertă care a atras interesul a fost cea a firmei Midis M&M, care dorea să angajeze 2 modelatori covrigi, 2 patiseri, 2 lucrători panificaţie.

Bursa generală a locurilor de muncă, la a 5-a ediţie

1.200 de gălăţeni veniţi să îşi caute un loc de muncă

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, Carmen Hanţaţuc, a declarat că acţiunea se află la a 5-a ediţie. Rezultatele acţiunii organizate ieri de către AJOFM Galaţi au scos la iveală faptul că din cei 190 de agenţi economici contactaţi au fost prezenţi 30, care au oferit un număr de 453 de joburi. La bursa locurilor de muncă au venit ieri 1.200 de gălăţeni să îşi caute un loc de muncă, 540 fiind selectaţi în vederea încadrării, dar nici unul nefiind angajat pe loc. La bursa generală a locurilor de muncă de la Tecuci au participat ieri 24 de agenţi economici care au oferit 120 de locuri de muncă, 210 dintre cei 800 de tecuceni care au dorit să se angajeze fiind selectaţi în vederea angajării.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Niciun angajat, în urma Bursei Locurilor de Muncă!

* Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) ne informează: cei 30 de agenţi economici care au scos pe piaţă 453 de locuri de muncă nu au angajat, momentan, niciun gălăţean *

Până în acest moment, niciun agent economic dintre cei care s-au prezentat la Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM pe 23 aprilie nu a angajat vreunul dintre gălăţenii pe care îi selectase în acest scop. Şi noi, naivi, ne aşteptam să fie ditamai concurenţa pe locuri! Purtătorul de cuvânt al AJOFM, Nicoleta Harţegan, a precizat că lucrurile s-ar putea schimba şi că informaţiile ar putea fi ceva mai îmbucurătoare peste vreo lună, dat fiind că angajarea e un proces care se definitivează greu, iar angajatorul ar putea să comunice datele abia după aceea. Oricum, parcă nu mai tragem speranţă că toate cele 453 de locuri de muncă scoase la bursă se vor ocupa. Poate că nici măcar o parte…

Câţi gălăţeni vor munci în străinătate prin reţeaua EURES?

În urma recrutării prin reţeaua EURES, 5 gălăţeni au încheiat contract şi urmează să plece la muncă, în agricultură, în Danemarca, potrivit informaţiilor care ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, Nicoleta Harţegan. O altă persoană (dintre cele şapte chemate la interviu) va pleca în Spania, să lucreze tot în agricultură. Încă 30 de persoane vor afla, în curând, dacă vor lucra sau nu în Italia, în domeniul hotelier. În schimb, pe englezii care se ocupă de agricultură nu i-a interesat forţa de muncă din oraşul nostru, la fel cum nici austriecii n-au vrut să audă de gălăţeni, atunci când a venit vorba despre angajări în domeniul forestier. Se pare că nici medicii gălăţeni nu s-au interesat de postul de chirurg vacant în Suedia, dar nici farmaciştii n-au aplicat pentru cele 10 posturi disponibile în Marea Britanie. Până la urmă, tot mai bine în ţara ta, mai ales dacă trecem peste considerentele legate de pâine şi leafă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Niciun_angajat_in_urma_Bursei_Locurilor_de_Munca_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ba s-au angajat, dar, au aflat dupa cateva zile de salariu, conditii, si despre seriozitatea firmei. Acum nu mai conteaza ca ai un CV beton, ca ai experienta, ca esti inca tanar si mai poti, conteaza ca pentru ei duhnesti a prost si se pot folosi de tine. Am fost patit in urma bursei. Cunosc pe pielea mea ce fel de firme si-au postat locurile de munca. Mai nasol e ca toti cei care au muscat pastila, inclusiv eu, au frecat drumul pana acolo degeaba. Unde mai pui ca la 10:30 nu mai era nimeni pe-acolo, in afara de cateva firmulite si AJOFM. Si-au facut norma de CV-uri, au predat tabelele la AJOFM, s-au batut cu pumnul in piept ca ei au, si toata lumea a fost multumita. Asa e la noi "afara vopsit gardul, inauntru, leopardul". Ieri am descoperit ca nu experienta conteaza, ci varsta, concentratia si mirosul de alcool luat in bot de dimineata, inainte de interviu. Asa-i romanu' pana nu angajeaza pe cineva cu "ani vechime mai multi decat varsta ta" nu se lasa. Si ii mai auzi ca sunt deschisi la sugestii si propuneri. Da, se vor ocupa, cu nepotei, cumnati, verisori, prieteni de la bloc...Sa vezi aia ce experienta au (la spart seminte). Astept urmatoarea oferta...

Editat de AdiTZA
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De fapt cei de la AJOFM mijlocesc o intalnire. Nu au cum sa raspunda sau sa probeze seriozitatea/neseriozitatea ofertantilor. In realitate, vina e a guvernantilor, legislatiei si a conducerii locale vizavi de potenta de a atrage proiecte noi si de a crea locuri de munca.

Din pacate inca avem o gandire comunista. Locurile de munca nu se dau, ci se creeaza. Statul ar trebui sa fie un partener stabil si sa ajute privatul sa creeze, nicidecum sa-i puna piedica pe criterii politice, cum face acum.

Statu "are" muntele, marea, delta, campia etc. Nu tot ea trebuie sa investeasca acolo ci sa creeze drumuri, infrastructura local, legislatie stabila, facilitati, iar privatul sa investeasca.

In afara de serviciile de baza unde nu ai ce face statul, nu ar trebui sa fie decat cel mult partener minoritar, deoarece, in toate manualele de economie este dovedit a fi cel mai prost manager/administrator... Altfel apar gaurile negre.

Privatul, cel putin teoretic, e ca un organism care vrea mai mult tot timpul.Azi o viluta, chiosc, fast food amarat, maine: hotel, lant de magazine si restaurante.

Competitia te face mai bun.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.