Jump to content

Şefii de la Garda de Mediu, în preaviz


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şefii de la Garda de Mediu, în preaviz

Şefii de la Garda de Mediu au intrat în preaviz de 20 de zile. Printr-un ordin semnat de către ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, şefii comisariatelor regionale de mediu, dar şi cei ai gărzilor judeţene de mediu îşi vor părăsi posturile ca urmare a modificărilor apărute în structura Gărzii Naţionale. Mai exact, după cum se arată în acel preaviz, actualii coordonatori ai comisariatelor regionale vor deveni comisari regionali, urmând ca şefii gărzilor judeţene să se numescă prim-comisari. Cel mai probabil, în acest interval de 20 de zile stabilit de către minister se va organiza un concurs pentru ocuparea noilor funcţii.

Şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu, a confirmat primirea acestui ordin, fără să facă şi alte comentarii. El a susţinut însă faptul că, probabil, se va pregăti şi va participa la acel concurs pentru ocuparea funcţiei de prim-comisar la Galaţi.

Precizăm faptul că acest ordin de ministru prin intermediul căruia se anunţă un cutremur la vârf în cadrul Gărzii era anticipat de o Hotărâre de Guvern, cu numărul 112 din 2009 care stabilea că şefii Comisariatelor şi cei a Gărzilor Judeţene de Mediu vor căpăta, pe lângă atribuţiile de coordonare, şi pe cele de control, ale unui simplu comisar.

Dincolo de toate acestea trebuie spus însă că în anumite judeţe aceste instituţii păstrau încă echipe de coordonare instalate de vechiul guvern. Tocmai de aceea nu este exclus ca ordinul să nu vizeze neapărat o restructurare, ci mai degrabă o chestiune care ţine de politică şi de algoritmul funcţiilor publice.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cutremur_la_Garda_de_Mediu_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.