Jump to content

Birocraţia a învins!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Vocea Moldovei: Fraţilor, am fost învins de sistem!

Schema de personal a instituţiilor puse să numere banii publici a fost umflată cu pompa.Îmi zice un prieten care lucrează la Fisc: „Frate, e o birocraţie la noi, ceva de speriat. Am cel puţin 100 de colegi care plimbă hârtiile fără folos toată ziua. Nu ştiu unde naiba o să ajungem în ritmul ăsta".

Îi înţeleg îngrijorarea. E vechi în sistemul fiscal şi crede că aşa de prost n-au mers lucrurile niciodată. Vede că în fiecare zi încasările de la firme sunt tot mai mici - semn că economia s-a turtit de tot - că nici dinspre persoanele fizice nu mai vin taxele de altădată şi că schema de personal a instituţiilor puse să numere banii publici a fost umflată cu pompa. De! Parlament mare, nepoţi mulţi...

Totuşi, am încercat să fiu, măcar un pic, avocatul diavolului. Şi să-i spun că dracul nu e chiar aşa de negru. Mă rog, portocaliu, roşu, galben sau mai ştiu eu ce culori a mai inventat „eşicherul politic". N-a ţinut. Omul era prea chitit să critice sistemul.

În cele din urmă, m-a „convertit". Am fost învins de sistem, care va să zică. A trebuit să recunosc că la Fisc e cea mai mare birocraţie de pe faţa pământului. De fapt, m-a convins informaţia halucinantă că în fiecare judeţ sunt câteva zeci de oameni (peste 2.000 la nivel naţional) care de-a lungul unui an întreg au o singură ocupaţie: prind cu bolduri declaraţiile de venit depuse de firme cu cele depuse de angajaţi. La ce foloseşte asta? Habar n-am. Că formularele sunt identice. Ştiu în schimb că România e singura ţară din lume unde cota de impozitare unică presupune două rânduri de declaraţii fiscale. Uite că suntem şi noi unici prin ceva!

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Vocea_Moldovei-_Fratilor-am_fost_invins_de_sistem_0_240575992.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.