Jump to content

10 aprilie 2010 - Sădeşte un pom, păstrează-te om. Plantează-ţi oxigenul!


 Share

Recommended Posts

În data de 10 aprilie 2010, Federaţia Română de Turism şi Ecologie, în parteneriat cu Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va demara cea mai amplă acţiune de plantare simultană din România. Campania, aflată sub sigla “Luna Sădirii Arborilor” îşi propune mobilizarea a peste 2500 de voluntari pentru împădurirea într-o singură zi a 14 zone din toate regiunile ţării. Plantarea simultană se va desfăşura în judeţele: Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Bacău, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Vâlcea, Gorj, Braşov, Dâmboviţa, Suceava, Iaşi.

Sub sloganul Sădeşte un pom, păstrează-te om. Plantează-ţi oxigenul!, voluntarii vor contribui la sporirea zonei împădurite din România. Obiectivul proiectului de împădurire constă în îndreptarea mediului în zonele grav afectate din cele 14 locaţii. Plantarea puieţilor va contribui astfel la îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului, acţionând ca o barieră de protecţie împotriva poluării.

În judeţul Galaţi evenimentul se va desfăşura între orele 8:00 şi 14:00 în pădurea de lângă localitatea Hanu Conachi. ATE Club Albatros Galaţi, membră a Federaţiei Române de Turism şi Ecologie, va colabora cu 4 unităţi de învăţământ gălăţene (Şcoala nr. 2, Şcoala nr. 10, Şcoala nr. 11 şi CNAI Cuza) pentru reînverzirea şi fixarea unei zone de 2000 mp de dune de nisip. Pentru aceasta, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva Galaţi, va pune la dispoziţia celor aproximativ 120 de voluntari şi organizatori, un număr de 1000 de puieţi de salcâm. Scopul final, pe lângă acela evident de reîmpădurire a zonei, este de educare în scop civic a elevilor şi a publicului larg.

Multumim, pe aceasta cale, Primariei Municipiului Galaţi pentru sprijinul acordat.

Pentru buna desfăşurarea a activităţii de voluntariat, Transurb Galaţi va oferi transportul din oraş până la locul plantării, iar ADP Galaţi va sprijini cu unelte. De asemenea, SC Gamacris SRL va asigura o mică gustare elevilor prezenţi.

www.albatrosgalati.org

post-4537-1270816606,94_thumb.jpg

Edited by ATE Club Albatros Galati
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

"Obiectivul proiectului de împădurire constă în îndreptarea mediului în zonele grav afectate din cele 14 locaţii. Plantarea puieţilor va contribui astfel la îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului, acţionând ca o barieră de protecţie împotriva poluării.

În judeţul Galaţi evenimentul se va desfăşura între orele 8:00 şi 14:00 în pădurea de lângă localitatea Hanu Conachi."

Un exemplu EXTRAORDINAR de inutilitate ACTIVA!!!

Mai cititi odata ce se doreste in Galati: obiectivul este "IMPADURIREA ... IN PADURE"!!!

Deci, hai sa mergem la Hanu Conachi, sa plantam cam 1000 de puieti (in padure, daca se poate), apoi tragem doi mici si-o bere la han!

Fostul primar Durbacila abia asteapta sa-i mai curatam putin aerul din zona, ca e destul de stresat 'mnealui...

Mai draga asociatie! Nu crezi ca aerul orasului este cel aflat in suferinta? Aici pe cand o actiune?

Dar ce sa mai astept raspuns, ca activitatea voastra si a tuturor celorlalte asociatii ecologiste se concretizeaza in "protejarea broastelor raioase de langa Tulnici-Lepsa", a racilor scufundaci din Prut-Dunare, dar NICIODATA a oamenilor!!!

Puteti sa prezentati un rezultat al cercetarilor proprii asupra cantitatii de energie consumata de combinatul siderurgic pentru depoluare in ultimii doi ani? Fiind de buna credinta va ajut cu punctul de plecare: ia vedeti, ZERO - este o cifra apropiata de adevar???

PS Bariera impadurita de la Hanul Conachi impotriva carei surse de poluare se doreste a fi cu efect DIRECT?

Edited by gushpi
Link to comment
Share on other sites

Fără răutate: mai bine s-ar mai planta niște copaci și prin oraș, prin cartiere.

Un anunț, „În data de ... cine dorește, sunt hârlețe, sunt puieți...”

Sau cam așa ceva...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.