Jump to content

Şomaj tehnic la locul de muncă


 Share

Recommended Posts

Şomaj tehnic la locul de muncă

* Angajatorii se folosesc de facilitatea şomajului tehnic şi păcălesc statul

Unii patroni necinstiţi folosesc facilitatea şomajului tehnic pentru a înşela statul şi pe proprii angajaţi pe care îi pun să muncească cu salarii reduse cu 25%. Deja de la începutul acestui an, Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi au depistat patru firme care foloseau ilegal personalul, în raportări aflaţi în şomaj tehnic, iar în realitate la locurile de muncă. “Din cele opt firme care au fost verificate până la ora actuală, la patru, au fost găsiţi salariaţi care munceau deşi erau trimişi în şomaj tehnic. În această situaţie erau 26 de angajaţi care lucrau la cele patru firme gălăţene”, ne-a declarat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi, Ionel Petrea.

Inspectorii muncii vor continua controalele şi săptămâna aceasta verificând dacă angajatorii respectă prevederile Ordonanţei de Urgenţă 4/201. Lista cu angajatorii care au încercat să păcălească statul a fost trimisă deja la Direcţia de Finanţe Galaţi, care va continua verificările pe linie de evaziune fiscală şi pentru încasarea unor sume necuvenite, de la buget. “Nu se vor mai acorda facilităţile la plata contribuţiilor către bugetul statului, de care beneficiază atât angajatorii cât şi angajaţii care sunt trimişi în şomaj tehnic”, a mai precizat şeful ITM Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Someaza_tehnic_muncind_pe_branci_0_242375804.html

Link to comment
Share on other sites

Angajatorii se folosesc de facilitatea şomajului tehnic şi păcălesc statul

vai ce mare ilegalitate!!! statul se astepta ca pacaleala sa mearga intr-o singura directie: de la stat catre angajatori. uite ca pacaleala asta a gasit un sens giratoriu si si-a schimbat directia.

Unii patroni necinstiţi folosesc facilitatea şomajului tehnic pentru a înşela statul şi pe proprii angajaţi pe care îi pun să muncească cu salarii reduse cu 25%

ala de-a scris aricolul e putin "pe langa". decizia de suspendare a activitatii este semnata de ambele parti implicate: angajator si salariat. deci nu e nimeni pacalit atata timp cat ambele parti sunt de acord (cel putin la suprafata).

nu munceste nimeni cu salariul redus. conform legii salariatul trebuie sa stea acasa si primeste 75% din salariu. daca angajatorul il cheama la munca pe timpul somajului tehnic (fapta ce contravine Codului Muncii, cu anumite exceptii), salariatul va trebui platit integral.

statul tepuieste pe anagajatori dar si pe salariati prin fiscalitatea foarte ridicata. asa ca, nu voi rata nicio ocazie de a tepui, la randul meu, statul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.