dcp100168 Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Suspendări reduse pentru Paraschiv şi SzekelyComisia de Apel a Federaţiei Române de Fotbal a redus suspendările dictate de Comisia de Disciplină după meciul cu Rapid Bucureşti. Astfel, Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely au rămas cu o singură etapă de suspendare, pe care deja au au ispăşit-o. Prin urmare, cei doi vor putea juca în meciul cu FC Vaslui. În schimb, Ramses Gado şi Dorin Semeghin, penalizaţi cu şase, respectiv trei etape, au rămas cu suspendările iniţiale.
dcp100168 Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Surpriză! Porumboiu are, se pare, pile mari Mircea Sandu cere Comisiei de Apel a FRF rejudecarea cazurilor jucătorilor Paraschiv şi Szekely Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a solicitat Comisiei de Apel a FRF rejudecarea cazurilor jucătorilor echipei Oţelul Galaţi, Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely, cărora, în cadrul şedinţei de joi, le-a redus suspendările de la două la o singură etapă, au precizat surse oficiale. Surse citate au declarat că Mircea Sandu a trimis, vineri, o adresă preşedintelui Comisiei de Apel a FRF, Mugur Filipescu, cerându-i rejudecarea şi respingerea memoriilor celor doi fotbalişti în regim de urgenţă. Preşedintele FRF susţine că membrii comisiei au încălcat articolul 93, punctul 2, litera C din Regulamentul Disciplinar, care prevede că se poate introduce un apel "cu excepţia cazului în care sancţiunea pronunţată este o suspendare de până la 2 meciuri sau o lună inclusiv". Mircea Sandu s-a autosesizat în baza articolului 38 din statutul FRF, conform căruia preşedintele are dreptul să verifice aplicarea şi respectarea legislaţiei în vigoare. Comisia de Apel a FRF se va întruni, astăzi, la Casa Fotbalului, în regim de urgenţă. Porumboiu: Nu voi plăti niciodată sancţiuni dictate de o comisie care nu-şi face corect treaba Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, vineri, că nu va mai plăti nicio sancţiune dictată de Comisia de Disciplină a FRF, fiind nemulţumit de decizia Comisiei de Apel care a decis ridicarea suspendărilor jucătorilor echipei Oţelul Galaţi, Janos Szekely şi Gabriel Paraschiv. "Nu voi mai achita sancţiunea pe care o va dicta Comisia de Disciplină a FRF. Nu mi se pare corect ca eu să fiu sancţionat iar jucătorii de la Galaţi, suspendaţi etapa trecută, să li se ridice suspendarea. De acum încolo voi zice de fiecare dată ceea ce mă doare şi nu voi plăti niciodată sancţiunile dictate de o comisie care nu-şi face corect treaba. Dacă e vorba de corectitudine, atunci să fie toată lumea", a spus Porumboiu.
dcp100168 Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Paraschiv şi Szekely rămân suspendaţiJucătorii Oţelului, Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely, vor rămâne cu cele două etape de suspendare dictate de Comisia de Disciplină, după ce Comisia de Apel a revenit vineri, în regim de urgenţă, asupra deciziei de a le diminua pedeapsa, la sesizarea preşedintelui FRF, Mircea Sandu.Comisia de Apel hotărâse joi să reducă suspendarea celor doi cu câte o etapă şi să păstreze penalităţile sportive, astfel că jucătorii puteau evolua în partida de sâmbătă cu FC Vaslui, conform site-ului LPF. Mircea Sandu s-a autosesizat, în baza articolului 38 din statutul FRF, conform căruia preşedintele are dreptul să verifice aplicarea şi respectarea legislaţiei în vigoare, iar membrii comisiei s-au întrunit în regim de urgenţă şi au revenit asupra deciziei, hotărând să menţină sancţiunile aplicate de Comisia de Disciplină. Marius Stan: Mircea Sandu a devenit un justiţiar, unul care iese la luptăPreşedintele Oţelului Galaţi, Marius Stan, a declarat, vineri, cu ironie, că Mircea Sandu "a devenit un justiţiar, unul care iese la luptă", fiind nemulţumit de faptul că preşedintele FRF a solicitat Comisiei de Apel rejudecarea cazurilor jucătorilor Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely. "E un mod de a pune paie pe foc. Şi se mai miră după aia unii de ce ies incidente pe stadioane. Păi pentru că pun foc, în loc să-şi vadă fiecare de treaba lui. De ce or fi comisiile alea acolo, de ce or trebui ele să judece? Înseamnă că una dintre comisii a judecat greşit. Să o judece pe una dintre comisii atunci. Pe parcursul timpului au fost decizii atât de contradictorii între o comisie şi cealaltă, încât te întrebi care sunt defecţi. Şi nu s-a întâmplat nimic, n-am auzit să fie schimbată vreo comisie, să fie dat cineva afară de acolo. În schimb, acum domnul preşedinte a devenit un justiţiar, unul care iese la luptă", a declarat, vineri, preşedintele grupării gălăţene. Marius Stan susţine că oficialii clubului FC Vaslui au influenţat decizia Comisiei de Disciplină a FRF, care i-a sancţionat în primă instanţă pe cei doi jucători cu două etape de suspendare. Faptul că preşedintele comsiei, Marin Daniel Cernat, este originar din Bârlad, judeţul Vaslui, ridică, în opinia lui Stan, multe semne de întrebare. "Nu ştiu ce se întâmplă, dar văd că se influenţează. Influenţa vine de la cei cu care jucăm mâine (n.r. - FC Vaslui). Dacă ne uităm la locul de unde este originar domnul care judecă la Comisia de Disciplină se pot face mai multe conexiuni", a spus Stan.
dcp100168 Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Mai sunt şi oameni normali în ţara asta Preşedintele Comisiei de Apel a FRF, Mugur Filipescu, a demisionat, vineri, refuzând să rejudece în regim de urgenţă şi să respingă memoriul clubului Oţelul Galaţi în privinţa jucătorilor Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely, aşa cum a cerut Mircea Sandu, au declarat surse federale.Astfel, decizia de joi a Comisiei de Apel, de reducere a suspendărilor jucătorilor echipei Oţelul Galaţi, Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely, de la două la o singură etapă rămâne în vigoare, iar cei doi fotbalişti vor avea drept de joc în meciul cu FC Vaslui.
dcp100168 Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Sandu: "Cei doi fotbalişti vor avea drept de joc"Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, că membrii Comisiei de Apel nu ar fi trebuit să se pronunţe în cazul memoriului clubului Oţelul Galaţi, care solicita reducerea suspendării fotbaliştilor Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely. "Eu am solicitat respectarea articolelor de regulament. Eu am solicitat conform prerogativelor statutului să se respecte regulamentul. Comisia de Apel nu trebuia să se pronunţe în acest caz, pentru că aşa scrie în regulament. Eu am solicitat preşedintelui comisiei să nu se întrunească, a spus că îşi menţine poziţia şi rămâne în vigoare hotărârea comisiei şi cu asta basta. Astăzi am purtat o corespondenţă şi în finalul scrisorii mi-a comunicat că doreşte să nu mai continue colaborarea şi că îşi depune demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de Apel. Bine, domnul Filipescu are o mare casă de avocatură şi dânsul cred că la foarte multe şedinţe nici nu a putut fi prezent. Probabil că timpul nu îi permite", a afirmat Sandu. Preşedintele FRF a adăugat că cei doi fotbalişti vor avea drept de joc până când o nouă comise de apel se va constitui şi va analiza cazul: "Vom constitui o altă componenţă a comisiei. Până atunci, jucătorii vor avea drept de joc, conform deciziei Comisiei de Apel. E un argument foarte subtil în această situaţie, pentru că la articoul 93, aliniatul d, se referă la penalităţi. Şi a făcut uz de această problemă a penalităţii, pentru că era mai mare decât în regulament şi atunci s-a referit la sancţiunea disciplinară, deşi penalitatea de 3.000 de lei a păstrat-o. Eu respect decizia însă, mi-am făcut doar datoria."
dcp100168 Posted March 14, 2008 Author Posted March 14, 2008 Adrian Enache "Trăim intr-o junglă"Presedintele de onoare al echipei Otelul Galati, Adrian Enache, a declarat in exclusivitate pentru Sport Total FM, ca revenirea asupra deciziei de reducere a suspendarii jucatorilor de la Otelul a fost o "manevra" a "baietilor" din Bucuresti care au inceput sa se teama de faptul ca echipele din provincie au inceput sa aibe evolutii tot mai bune de la meci la meci. "Nu sunt intr-o dispozitie prea buna si nu pot sa comentez decat ca traim intr-o jungla, probabil ca am inceput sa deranjam echipele din Bucuresti. Faptul ca ne-am inscris in intertoto si faptul ca Otelul joaca din ce in ce mai bine, probabil ca au fost ca un semnal de alarma pentru "baietii" din Bucuresti". "Echipele din provincie devin din ce in ce mai bune si asta probabil ca deranjeaza".Marius Stan: Noi am cerut rejudecarea întregului caz, nu am contestat suspendările jucătorilor Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, joi, că gruparea pe care o reprezintă a depus un memoriu pentru rejudecarea întregului caz şi nu a contestat suspendările jucătorilor Janos Szekely şi Gabriel Paraschiv. "Domnul preşedinte al federaţiei a sesizat Comisia de Apel pentru rejudecarea acestui caz, dar nu s-a încălcat articolul 93, punctul 2, litera C din Regulamentul Disciplinar, aşa cum afirmă domnia sa. Noi ştiam că o suspendare mai mică de trei etape nu poate fi contestată, însă nu am solicitat acest lucru, ci am depus memoriu pentru rejudecarea întregului caz deoarece aveam destule circumstanţe atenuante. Arbitrajul tendenţios al arbitrului partidei cu Rapid, Ovidiu Haţegan, ne-a fost confirmat şi de Comisia Centrala de Arbitri, iar jucătorii Paraschiv şi Szekely chiar nu meritau două etape de suspendare. Mai mult decât atât, domnul preşedinte al Federaţiei nu poate modifica decizia unei comisii întrucât domnia sa nu este organ decizional, comisiile fiind independente. Prin urmare, Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely au drept de joc în partida de sâmbătă, cu FC Vaslui", a spus Marius Stan.
Recommended Posts