Jump to content

Ţevarii de la Roman negociază la Galaţi cu stafful ArcelorMittal


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ţevarii de la Roman negociază la Galaţi cu stafful ArcelorMittal

Angajaţii de la ArcelorMittal Tubular Products Roman au continuat protestele şi miercuri, prin refuzul de a intra la lucru, în timp ce negocierile dintre sindicalişti şi reprezentanţii conducerii combinatului siderurgic s-au mutat la Galaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sindicaliştii de la ArcelorMittal Tubular Products Roman au discutat, timp de trei zile, cu directorul general, Corneliu Gligor, însă fără să se ajungă la vreun rezultat, deşi în sprijinul muncitorilor a venit şi preşedintele Federaţiei Sindicale "Metarom", Mircea Scîntei.

Potrivit liderului Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu, negocierile dintre sindicalişti şi reprezentanţii combinatului siderurgic s-au mutat la Galaţi pentru o nouă rundă de discuţii. "Miercuri, a fost cea de-a treia zi de protest spontan, muncitorii fiind hotărâţi să reia lucrul doar în momentul în care vor fi rezolvate doleanţele noastre şi se va respecta Contractul Colectiv de Muncă. Miercuri dimineaţă, la ora 4.45, după 48 de ore de discuţii, ne-am ridicat de la masa negocierilor şi am luat o pauză de câteva ore. La ora 10.00 ne-am întors în cadrul societăţii pentru a continua discuţiile. Am fost sunaţi de la Bucureşti, de conducerea grupului Arcelor Mittal România, pentru a ne întâlni cu toţii la Galaţi. Împreună cu alţi doi colegi ne-am deplasat la Galaţi şi, probabil, că va urma o altă noapte albă", a declarat liderul Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu.

Conducerea concernului nu a oferit amănunte legate de stadiul negocierilor, însă a confirmat, prin purtătorul de cuvânt, că la ArcelorMittal Roman s-a întrerupt lucrul. "Evenimentul a fost determinat de apariţia unor zvonuri conform cărora repornirea unui laminor, realizată şi cu forţă de muncă externă, ar pune în pericol locurile de muncă existente, lucru neadevărat. Suntem în contact permanent cu angajaţii, cărora le oferim clarificările necesare", declara purtătorul de cuvânt al administraţiei ArcelorMittal, Dorian Dumitrescu.

Luni, salariaţii de la ArcelorMittal Tubular Products Roman au declanşat un conflict de muncă spontan, nemulţumiţi că, la unitatea de producţie, au fost recrutaţi muncitori printr-o firmă aparţinând unuia din directorii societăţii, în condiţiile în care câteva sute de angajaţi ai combinatului au fost trimişi acasă anul trecut prin listele de plecări voluntare. Angajaţii au cerut majorarea salariilor şi respectarea Contractul Colectiv de Muncă.

Marţi, muncitorii au continuat protestul nemulţumiţi că sindicaliştii nu au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii conducerii combinatului siderurgic în privinţa creşterii salariilor. În prezent, la Mittal Steel Roman lucrează peste 1.200 de angajaţi, de trei ori mai puţin faţă de anul 2004, atunci când a avut loc privatizarea societăţii Petrotub. Din cele trei laminoare, de 6, 16 şi, respectiv, 20 de ţoli, funcţionează doar două. Producătorul de ţevi din oţel ArcelorMittal Tubular Products Roman (PTRO), controlat de grupul ArcelorMittal, estimează că va avea în acest an pierderi de 36 milioane lei, în scădere cu 85,5% faţă de rezultatul negativ din 2009, de aproape 206 milioane lei, anunţa compania la sfârşitul lunii martie.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.