Jump to content

Şi-a înjunghiat soţia gravidă!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şi-a înjunghiat soţia gravidă!

Dramă teribilă pentru o gălăţeancă în vârstă de 26 de ani, însărcinată în cinci luni. Soţul ei a înjunghiat-o ieri în spate, iar lama cuţitului i-a secţionat măduva spinării.

Căsătorită de opt ani, Elena Oană, din localitatea Furcenii Noi, Galaţi, a fugit de acasă în urmă cu trei luni, pentru că soţul ei, Florin Oană (35 de ani), o bătea. Chiar dacă era însărcinată, ea şi-a luat cele două fetiţe - una de trei ani, cealaltă de un an şi jumătate - şi a plecat la mama ei. Ieri, furios, bărbatul s-a dus după ea, iar povestea a luat o întorsătură dramatică. De pe patul de spital, femeia a reuşit să povestească ce i s-a întâmplat. “A intrat peste mine şi peste mama mea în casă. A spart geamurile, a speriat copiii. Voia să mă omoare, dacă nu mă întorc la el. Am zis nu şi atunci a dat cu cuţitul. Am încercat să prind lama cu mâna, dar m-a întors şi a dat în spate. Plângea apoi, să nu îl spun la poliţie. Când m-a luat Salvarea, pe el l-a luat poliţia, cu cătuşele la mâini.”

Femeia a rămas paralizată

Cuţitul i-a secţionat Elenei măduva spinării şi a lăsat-o paralizată. Copilul pe care-l poartă în pântece nu a păţit nimic, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei sarcinii. “În starea ei, transportul către un spital din Bucureşti este foarte dificil. Pacienta nu simte nimic în jumătate din corp. Copilul este stresat, dar să vedem care va fi evoluţia după ce va interveni şi neurochirurgul”, a declarat dr. Rodica Marinescu.

Acum, Elena se află într-un spital din Galaţi, iar soţul ei e cercetat deocamdată în libertate, pentru că poliţiştii nu au primit rezultatele investigaţiilor medicale ale victimei.

http://www.libertatea.ro/stire/si-a-injunghiat-sotia-gravida-284502.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Link to comment
Share on other sites

Terorizată în continuare

Calvarul gravidei înjunghiate de soţ în urmă cu câteva zile pare să nu se mai oprească. Aceasta primeşte telefoane de la soţul agresiv care îi spune că vrea să o vadă neaparat, împotriva voinţei sale. Dr. Nicolae Bacalbaşa, şeful secţiei de Reanimare de la Spitalul Judeţean din Galaţi, care a fost martorul unei asemenea scene, a spus că tânăra de 26 de ani a început să tremure şi să devină agitată în timpul convorbirii telefonice.

Tânăra de 26 de ani din localitatea Furcenii Noi, însărcinată în luna a cincea, care la sfârşitul săptămânii trecute a căzut pradă loviturilor de cuţit ale soţului răzbunător se află într-o continuă stare de teroare. Deşi medicii de la Reanimare au un pronostic rezervat în ceea ce priveşte capacitatea sa locomotorie după ce lama cuţitului i-a secţionat coloana vertebrală, victima, Elena Oană ne-a explicat că este terorizată de telefoanele primite de la soţ. "M-a sunat aseară şi a spus că vrea să vină să mă vadă. Mi-e foarte frică de el. I-am spus că nu vreau să-l mai văd vreodată şi îmi doresc să facă puşcărie pe viaţă după care i-am închis telefonul. Am înţeles că ar fi vrut să vină aici dar nu a fost lăsat de personalul din secţie", a explicat aceasta. Mai mult, o maicuţă care se afla la căpătâiul femeii a povestit că micuţii care acum se află în grija unui grup de călugăriţe sunt şi ei traumatizaţi. "Copii sunt acum în grija noastră. Una dintre fetiţe, cea de patru ani ne-a spus că vrea la mama şi noi n-am ştiut ce să-i spunem. Pe urmă a spus "tata avea un cuţit uite aşa de mare şi a lovit-o pe mama care are bubă acum", a spus măicuţa Ana Ciubotaru. Acum tânăra se află în secţia de Reanimare a Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi. "Victima este într-o situaţie legală neclară deoarece nu se ştie ce se va întâmpla cu sarcina, se evacuează, nu se evacuează, care va fi contextul legal. Din păcate, de acum înainte femeia va rămâne în cărucior, supusă unei paraplegii din care se poate muri, din cauza proastei îngrijiri, că n-are cine s-o îngrijească asta e clar. Bărbatul e liber ca pasărea cerului, zburdă şi dă telefoane, aceasta când deschide telefonul şi aude pe cel care i-a băgat cuţitul se face palidă şi tremură, se pare că a încercat să intre şi în secţie, telefoane i-a dat în faţa mea şi i-am văzut reacţia", a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, scms. Cristina Tatulici, agresorul femeii, Florin Oană, va fi audiat de un procuror care s-a deplasat către postul de poliţie din comuna Cosmeşti.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=4

Link to comment
Share on other sites

eu nu înțeleg un lucru: individul ăla a dat cu cuțitul, a nenorocit un om... ce așteaptă poliția ca să-l bage după gratii? invitație specială? un nou set de „bancuri” la adresa lor?

Link to comment
Share on other sites

cum poti sa nu desconsideri autoritatile? cum poti sa te porti civilizat cu ele? cum poti si de ce sa mai respecti legea atata timp cat ea nu-ti ofera protectie, nici macar prin organele ce o aplica si o executa?

e terifiant cazul, cat mai ales rezolutia lui de pana acum...

Link to comment
Share on other sites

Bărbatul care şi-a lăsat paralizată soţia gravidă va ajunge după gratii

Florin Oană, gălăţeanul din Furcenii Noi care sâmbătă şi-a lăsat paralizată nevasta gravidă, înjunghiind-o în coloana vertebrală, urmează să fie arestat. "Pe baza analizelor şi a datelor oferite de către medicul legist s-a stabilit că viaţa femeii a fost pusă în primejdie. Drept urmare tot probatoriul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi în vederea reţinerii bărbatului", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, scms. Cristina Tatulici.

Procurorii gălăţeni sunt în curs de a finaliza procedura prin care bărbatul va fi adus în faţa magistraţilor. "Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, schimbându-i-se încadrarea juridică în tentativă la omor, şi urmează să facem propunerea care se impune", a declarat procurorul general al Parchetului Galaţi, Dinu Gâlcă. Acest gen de infracţiune, tentativa la omor, s-a finalizat întotdeauna cu arestarea învinuitului.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=2

Link to comment
Share on other sites

Chiar dacă va rămâne cu handicap, vrea să-şi crească singură copiii

Femeia din Furcenii Noi, înjunghiată de soţ, dă dovadă de o voinţă de fier atunci când vine vorba de proprii copii. De pe patul de spital şi resemnată cu ideea că nu va mai putea fi capabilă să meargă vreodată, Elena Oancă spune că indiferent ce-i va rezerva viaţa, nu doreşte nici în ruptul capului să renunţe la micuţele sale şi că le va creşte aşa cum va putea.

Tânăra gravidă în cinci luni, care la sfârşitul săptămânii trecute a trăit o dramă după ce a fost înjunghiată de mai multe ori cu cuţitul în spate de către soţul ei, şi în urma acestei întâmplări, va rămâne paralizată pe viaţă, s-a resemnat cu gândul acesta, în schimb spune că nu va renunţa la custodia copiilor, care în momentul de faţă se află în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi. De asemenea, Elena Oancă a mai precizat că la întoarcerea acasă în satul Furcenii Noi, comuna Cosmeşti, va solicita poliţiştilor de la postul local de poliţie, protecţie pentru ea şi pentru cele două fetiţe ale sale, deoarece se teme pentru ea şi pentru siguranţa micuţilor. Povestea celor doi a început în urmă cu opt ani, în Italia. ”În 2002 eram în Italia, acolo ne-am cunoscut. Ne-am mutat împreună şi el mi-a interzis să mai muncesc, stăteam acasă, eram casnică, numai el muncea. Am stat împreună opt ani, iar patru am fost căsătoriţi legitim. Din păcate, am trăit un calvar încă de la început pentru că puţin după ce ne-am cunoscut a început să mă bată ca să-i ştiu de frică şi de atunci s-au întâmplat mai multe”, şi-a continuat femeia povestea.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=7

Link to comment
Share on other sites

"Poliţiştii nu au avut bază legală pentru a-l reţine pe agresor"

Imediat după comiterea tentativei de omor, agresorul a fost reţinut de poliţiştii din Cosmeşti, localitatea în care îşi are domiciliul, apoi a fost lăsat în libertate. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Galaţi, Cristina Tatulici, poliţiştii nu au avut baza legală pentru a-l reţine! „Poliţiştii l-au audiat, au audiat martorii şi martorii asistenţi, dar pentru ca Florin Oană să fie reţinut aveau nevoie de certificatul medico-legal, pentru a se stabili fapta comisă de acesta. Poliţiştii aveau nevoie de acest document care să certifice că Oană pusese în pericol viaţa celor două femei. Aşa că, după audieri, l-au lăsat liber, până când medicii eliberau certificatul medico-legal care să dovedească gravitatea faptei", ne-a spus purtătorul de cuvânt a IJP Galaţi. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi care au preluat cazul au cerut Tribunalului Galaţi judecarea în lipsă a lui Oană şi arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţiile de tentativă de omor calificat şi deosebit de grav. Surprinzător, instanţa a hotărât lăsarea în libertate a agresorului pentru încă trei săptămâni. Decizia a fost motivată prin „lipsă de procedură şi lipsă de apărare" a agresorului, care nu a fost reprezentat de un avocat. Instanţa a stabilit un nou termen, pe 7 mai, pentru a decide dacă îl arestează sau nu.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/si-a-injunghiat-sotia-insarcinata-si-a-fost-pus-in-libertate-184283.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Am cautat acest subiect pe net,pt ca ieri am vazut-o pe elena oana in spital. Bunica mea a fost internata acolo,e in patul vecin.Cat am stat in vizita acolo,ma tot uitam la tanara de langa bunica mea,mi se parea extrem de simpatica,are niste trasaturi superbe,chiar ma gandeam ca daca nu se nastea la tara avea toate sansele sa ajunga fotomodel. Nu exagerez cu nimic,eram aproape hipnotizata de ea,si de felul in care vb,cu foarte mult optimism.Abia cand am plecat am aflat care e povestea ei si m-a impresionat enorm. Ii povestise mamei mele,eu nu erma de fata. A zis ca medicii i-au propus sa avorteze,dar ca nu poate sa faca asa ceva,pt ca este copilul ei si este si pacat,daca o pedepseste D'zeu!!!!! Daca ii ia si mainile?!!!! Este incredibil,ca acel CRIMINAl,se afla in libertate,le este frica de el ca de dracu,mama ei era terorizata ca ii faceau externarea in acea zi si nu avea unde sa se duca. Zicea "eu ce fac acum,mor de foame pe strazi,in timp ce el bea si ameninta ca ne omoara?"

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Gravida din Galaţi înjunghiată de soţul ei are nevoie de ajutor

* Nu lăsaţi o mamă să-şi piardă copiii!

După ce, în luna aprilie, soţul ei a înjunghiat-o şi a lăsat-o paralizată, o tânără aşteaptă să nască într-un spital din Galaţi. Din patul în care e imobilizată, Elena Oană încearcă să convingă autorităţile să nu îi ia celelalte două fetiţe.

Elena Oană (26 de ani) era gravidă în cinci luni în aprilie, când soţul ei, Florin, a înjunghiat-o în coloană şi a lăsat-o paralizată. Nenorocirea a fost cu atât mai mare, cu cât a aflat că autorităţile îi vor lua în plasament cele două fetiţe pe care le are deja. Micuţele Ancuţa şi Oana, fetiţele ei de 5 şi, respectiv, 1 an, sunt acum în grija unui asistent maternal, în timp ce mama lor e ţintuită pe un pat din Spitalul de Urgenţă Galaţi, unde aşteaptă să nască a treia fetiţă.

Zilnic, tânăra varsă lacrimi de neputinţă. “Îmi doresc doar să mă lase să le arăt că pot să îmi cresc micuţele, nu vreau să mă despart de ele”, spune Elena. Până la naştere medicii o ţin sub supraveghere, însă, din august, femeia spune că vrea acasă. “Mi-ar trebui doar un scaun cu rotile, să mă pot deplasa”, mărturiseşte tânăra mamă.

http://www.libertatea.ro/stire/gravida-din-galati-injunghiata-de-sotul-ei-are-nevoie-de-ajutor-nu-lasati-o-mama-sa-si-piarda-copiii-293605.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Gravida paralizată în aprilie din cauza soţului a născut prematur

Acum două zile, la Spitalul Clinic de Urgenţă a venit pe lume a treia fetiţă a Elenei Oană, femeia care atunci când era însărcinată în luna a 5-a a fost înjunghiată de soţ şi a rămas complet paralizată. Din nefericire, femeia a născut prematur deoarece starea în care se afla nu-i permitea să ducă sarcina la termen. Elena Oană nici nu a apucat încă să-i dea un nume fetiţei, deoarece imediat după naştere, copilul cântărind 2,5 kg a fost dus în incubator şi pus la oxigen. „Starea nou-născutei e foarte gravă. E afectată de faptul că s-a născut şi prematur, dar are multiple probleme neurologice, probabil şi drept urmare a medicaţiei pe care a trebuit s-o ia mama după ce a rămas paralizată în urma agresiunii soţului. Nici nu putem să ducem copilul la Bucureşti, nu ştiu cât ar rezista pe drum”, a precizat directorul medical al Spitalului de Urgenţă, dr. Dumitru Işfan.

„Am început să simt picioarele. Oare nu mă poate ajuta cineva să mă operez?”

Elena Oană nu doreşte acum decât să i se facă sănătoasă fetiţa şi să se întremeze şi ea cât de cât. „Nici nu am botezat-o, nici nu ştiu ce se va întâmpla cu ea. Aş vrea să mă fac bine şi să pot avea grijă de ea. Am început să mişc picioarele şi parcă, parcă simt ceva. Oare nu se poate face vreo operaţie, vreun transplant, să pot merge? Sper să nu mă ducă la ţară şi să mă lase acolo, poate au cum să mă transfere la Bucureşti într-o clinică”, se întreba Elena Oană. Femeia suferă acum nu doar din pricina copilului bolnav, dar şi a faptului că celelalte fete ale sale, Oana şi Ancuţa, au ajuns deja în grija unor asistenţi maternali şi Elena se teme că nu le va pierde. „După ce pacienta se va simţi mai bine vom lua în calcul unde va trebui transferată. Ar putea să ajungă la un centru de recuperare, dar nu putem doar noi să decidem asta. O să aşteptăm să ne ajute autorităţile care fac protecţie socială, care sper că se vor implica”, a mai spus dr. Dumitru Işfan. Elena Oană se gândeşte cu teamă că ar putea fi trimisă acasă aşa paralizată cum e şi fără a avea măcar un scaun cu rotile. Femeia speră să fie ajutată să ajungă la o clinică unde ar putea încerca să se refacă. Şi dacă nu va avea ea bani, speră să o ajute cineva. Cât despre cel care a nenorocit-o, soţul ei, Florin Oană, el e încă liber, în timp ce viaţa femeii e un coşmar. „Poliţiştii gălăţeni nu l-au depistat încă pe soţul femeii, Florin Oană, el este în continuare dat în urmărire generală”, a precizat scms. Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/gravida-paralizata-in-aprilie-din-cauza-sotului-a-nascut-prematur.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Femeia lăsată paralizată de soţ a fost externată, dar statul i-a luat copiii

Patru luni de zile a stat în spital Elena Oană, femeia de 26 de ani al cărei destin tragic a început într-o zi de aprilie, când soţul ei i-a tăiat măduva spinării. Femeia a rămas paralizată, însărcinată fiind, şi acum ceva vreme a născut al treilea copil, o fetiţă. Deşi speră la un transplant care i-ar reda o viaţă normală, Elena Oană pare a nu avea mari şanse. Ea a primit certificat de handicap cu gradul 1 nerevizuibil, ceea ce înseamnă că medicii au considerat că femeia nu se va mai face bine vreodată. Prizonieră în scanul cu rotile, femeia a cerut să plece din spital şi a vrut să îşi ia şi nou-născuta cu ea. Din păcate, nu a putut-o face, deoarece, fiind imobilizată la pat şi neavând ca suport familial decât o mamă prea în vărstă, autorităţile au considerat că femeia nu îşi poate îngriji copilul. Aşa se face că micuţa a fost preluată de Protecţia Copilului şi urmează a fi dată unui asistent maternal, ca şi celelalte două surori ale sale.

„Aceşti copii au fost daţi în grija unor asistenţi maternali deoarece, în starea în care este, imobilizată la pat, mama nu îi poate îngriji. Nu îi reproşăm nimic mamei, dar ea nu îi poate îngriji. Îi va putea lua oricând înapoi dacă va demonstra că are un grup de suport din partea familiei, care ar sprijini-o în acest demers, lucru nerealizat încă. Noi sperăm să poată face asta într-o bună zi deoarece şi copiilor le este mai bine lîngă mama lor şi pentru ea prezenţa copiilor ar fi un factor de încurajare, dar deocamdată nu se poate”, a precizat Cristina Savin, de la Direcţia Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Deşi speră să se facă bine cu ajutorul unui transplant de măduvă, medicii nu îi dau şanse femeii. Dacă Elena Oană pare că va rămâne toată viaţa în scaunul cu rotile, cel care a nenorocit-o, i-a luat dreptul de a merge, dar şi copiii, este încă liber, se pare pe undeva prin Italia. Ce-i drept, bărbatul este dat în urmărire generală, ba chiar şi internaţională, dar e puţin probabil să fie căutat cu mare sârg. Faptul că Florin Oană, agresorul, nu e prins este una din cauzele pentru care nicio rudă a tinerei, cu excepţia mamei sale, nu a avut curaj să ceară custodia copiilor. Cunoscuţilor şi familiei le e teamă ca nu cumva violentul bărbat să se întoarcă şi, până să îl prindă poliţia, să îi omoare sau să îi nenorocească, aşa cum a făcut cu soţia lui. Şi mai există încă un aspect: lipsa unei sentinţe face ca, oficial, Florin Oană să aibă toate drepturile părinteşti asupra copiilor pe care i-a terorizat atâta vreme, fetiţei nou-născute punându-i chiar viaţa în pericol.

http://www.monitoruldegalati.ro/deschidere/femeia-lasata-paralizata-de-sotul-fugar-a-fost-externata-dar-statul-i-a-luat-copiii.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Dispărut după ce şi-a hăcuit nevasta

Acuzat de tentativă la omor deosebit de grav, Florin Oană a fost judecat în lipsă, iar acum instanţa urmează să-i dea o pedeapsă pentru fapta gravă pe care a comis-o.

Anul acesta, în aprilie, Elena Oană, o femeie gravidă în luna a cincea, a fost bătută şi înjunghiată de soţul ei, care nu a ţinut cont nici de starea ei, nici de cei doi copii ai lor, sub ochii cărora s-a petrecut grozăvia. Florin Oană i-a aplicat acelaşi tratament şi soacrei lui, care a avut curajul de a o adăposti în casa ei pe Elena. Povestea a ţinut capul de afiş al ziarelor în această primăvară, iar instanţa gălăţeană şi-a făcut cercetarea fără a-l avea în boxă pe protagonist, care „beneficiază” şi acum de un mandat de arestare în lipsă.

Pe 8 decembrie, judecătorul le-a audiat pe măicuţele care au adăpostit-o în acea noapte pe Elena şi pe copilele ei, pentru a le scăpa de furia agresorului. Reamintim că Elena a stat zile în şir în spital deoarece a suferit câteva intervenţii chirurgicale după ce cuţitul i-a secţionat măduva spinării.

Procurorii au cerut pedeapsa maximă prevăzută pentru o astfel de faptă, dar şi obligarea inculpatului de a achita 27.646 de lei către spitalele unde au fost internate victimele lui.

Avocatul din oficiu al lui Florin Oană a cerut instanţei ca la luarea unei decizii de condamnare să se ţină cont de faptul că bărbatul a… chemat salvarea, că s-a luat cu mâinile de cap şi a strigat: „Aoleo, ce-am făcut!!!”, spunând că-i pare rău. Apărătorul a mai spus că trebuie avut în vedere şi faptul că Florin Oană a acţionat sub impulsul geloziei, pentru că soţia l-a părăsit.

Ultima susţinere a avocatului s-a referit la culpa victimei care… nu a anunţat autorităţile că este bătută.

http://www.viata-libera.ro/articol-Disparut_dupa_ce_si-a_hacuit_nevasta_2.html

Link to comment
Share on other sites

Florin Oană - condamnat în lipsă

11 ani de închisoare i-au dat magistraţii lui Florin Oană, cel care, din gelozie, şi-a hăcuit nevasta, lăsând-o într-o baltă de sânge. Ce-i drept omul este de negăsit, mandatele ca şi condamnarea găsindu-l... lipsă la apel.

Oană nu s-a gândit nici la cei doi micuţi pe care-i aveau împreună şi n-a ţinut cont nici de faptul că soţia, gravidă în cinci luni, se pregătea să-i aducă pe lume cel de-al treilea copil. Din cauza bătăilor, Elena şi-a luat copiii şi a plecat la mama ei, Paraschiva Doroftei. Furios, dar şi gelos, Florin a năvălit în casa soacrei lui, pe care a atacat-o, după care a mers în camera soţiei, pe care a înjunghiat-o. Elena a stat mult timp în spital, fiind supusă mai multor intervenţii chirurgicale, după ce cuţitul agresorului i-a secţionat măduva spinării.

Florin Oană a fos acuzat de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, dar şi de vătămare corporală în ceea ce o priveşte pe soacra lui, precum şi de violare de domiciliu. Pentru fiecare acuză în parte, magistratul i-a dat câte o pedeapsă, pe care apoi le-a contopit, rezultanta fiind o primă condamnare de unsprezece ani, precum şi interzicerea unor drepturi. Sentinţa poate fi atacată cu apel şi rămâne de văzut dacă se va recurge la această cale.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gravida_injunghiata_de_sot_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

13 ani şi jumătate de puşcărie pentru fugarul Florin Oană

13 ani şi jumătate de puşcărie asta este pedeapsa care-l aşteaptă pe Florin Oană, cel care stăpânit de gelozie şi-a înjunghiat nevasta gravidă, cu care mai avea doi copii.

Problema este că nici acum individul nu a fost prins, aşa că şi decizia celei de-a doua instanţe îl găseşte tot fugar. Reamintim că acesta a fost condamnat de Tribunal la 11 ani de închisoare, procurorii au atacat decizia, iar Curtea de Apel i-a majorat pedeapsa.

În aprilie 2010, Elena Oană, însărcinată în cinci luni, a ajuns la spital în stare critică după ce soţul ei a înjunghiat-o, secţionându-i măduva spinării. Femeia a scăpat cu viaţă, dar nu va mai putea merge niciodată, iar sarcina a dus-o până la capăt, dar copilul, cel puţin la acel moment, avea mari probleme de sănătate din cauza tratamentului mamei. Elena plecase de acasă din cauza bătăilor. Şi-a luat micuţii de mână şi s-a oprit direct la mama ei, Paraschiva Doroftei. Florin a năvălit în casa soacrei lui, pe care a atacat-o, după care a mers în camera soţiei, a înjunghiat-o, după care a fugit.

El a fost acuzat de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav, dar şi de vătămare corporală în ceea ce o priveşte pe soacra lui, precum şi de violare de domiciliu. Sentinţa mai are calea recursului şi poate, într-un final, Oană va ajunge şi după gratii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Prins la un an şi trei luni după ce şi-a înjunghiat soţia

Florin Oană, cel care şi-a înjunghiat nevasta gravidă, lăsând-o paralizată pe viaţă, a fost prins. Zilele acestea, judecătorii Tribunalului i-au confirmat mandatul de arestare. Florin Oană are o condamnare de 13 ani şi jumătate pentru tentativă la omor şi nu numai.

Tragedia s-a petrecut în aprilie 2010 şi a avut la bază gelozia lui Florin Oană. Soţia lui, Elena, a plecat de acasă din cauza bătăilor, luându-şi cu ea şi cei doi copii. La momentul acela era însărcinată în luna a cincea. A mers acasă la mama ei, dar Florin a urmat-o, nu însă ca s-o facă să se întoarcă. Neţinând cont că de faţă se aflau şi cei doi copii, Florin a înjunghiat-o în spate, secţionându-i măduva spinării, fapt ce a adus-o pe Elena într-o stare foarte gravă. Medicii i-au salvat viaţa, dar Florin a reuşit să dispară din peisaj până în această lună.

Între timp, judecătorii Tribunalului l-au condamnat la 11 ani de închisoare, iar, în calea de atac, magistraţii Curţii de Apel i-au dat 13 ani şi jumătate. Acum, după un an şi trei luni de dispariţie, Florin Oană se află după gratii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Scandal cu îmbrânceli la Tribunal

* Strigătul unei bătrâne care dorea să intre în boxă alături de cel care i-a nenorocit fata s-au putut auzi atât în sală, cât şi pe holurile Palatului Justiţiei

Ţipete, urlete, îmbrânceli cu jandarmii care încercau să scoată din sala de judecată o bătrână, toate au fost parte dintr-o scenă la care au asistat cei care au fost miercuri în Sala 2 a Tribunalului. Totul s-a petrecut într-un dosar care a atras atenţia prin consecinţele grave care au urmat unui scandal în familie. Femeia care nu dorea să iasă din sală şi avea evident ceva cu cel din boxă era Paraschiva Doroftei, soacra inculpatului Florin Oană. Este vorba despre cazul Elenei Oană, căreia în urmă cu aproape doi ani I-a fost secţionată măduva spinării de către soţul ei, Florin Oană. Dosarul a rămas în atenţia magistraţilor gălăţeni chiar dacă a trecut printr-un ciclu de judecată.

Absent de la propriul proces din cauză … de fugă

Florin Oană a reuşit să plece din ţară imediat după incident, dar a fost reperat undeva în Italia şi a fost extrădat în România. Momentul extrădării a coincis cu rămânerea definitivă a unei sentinţe care-l condamnă la puşcărie vreme de 13 ani şi jumătate. Odată ajuns în boxă, Florin Oană a solicitat rejudecarea procesului său, lucru care se şi întâmplă. Miercuri au fost audiaţi o serie de martori şi s-a încercat, fără a se reuşi, luarea unei declaraţii de la soacra lui Florin Oană. Acuzaţiile care i se aduc lui Oană sunt de tentativă la omor deosebit de grav, vătămare corporală şi violare de domiciliu.

Le-a înjunghiat sub ochii copiilor

În aprilie 2010, în localitatea Furceni, Florin Oană, în urma unui conflict, şi-a înjunghiat soţia însărcinată şi pe soacră. Totul s-a petrecut sub ochii celor două fetiţe pe care cuplul le avea la acea vreme. Elena şi mama ei, Paraschiva Doroftei, au ajuns la spital. Ambele femei au supravieţuit, dar Elena se află şi în acest moment pe un pat de spital, din cauză că nu se mai poate mişca, iar despre Paraschiva nu putem spune decât că incidentul la care am asistat miercuri în sala de judecată lămureşte starea gravă în care se află. Cel mai cumplit este faptul că fetele familiei, trei la număr, ultima născându-se după tragicul eveniment, sunt acum în grija unui asistent maternal din Bacău, care ar fi pe punctul de a renunţa la îngrijirea lor. Toate aceste amănunte au reieşit din declaraţiile martorilor, dar şi ale inculpatului.

Agresorul agresat!

Miercuri, Florin Oană le-a spus magistraţilor că regretă ceea ce a făcut. El a declarat că Elena l-a părăsit de două ori. Situaţia s-ar fi agravat la momentul când a adus-o prima oară acasă. Oană a precizat că Elena devenise răutăcioasă şi vorbea pe ascuns la telefon. El mai susţine că a fost sunat de câteva ori, înainte de incident, de un bărbat, despre care nu ştie nimic, care i-ar fi spus să o lase pe Elena în pace şi că fetele nu ar fi ale lui. A recunoscut că se ducea des la Furceni ca să-şi vadă copilele, iar în noaptea incidentului a rămas să doarmă în casa soacrei lui. El a susţinut că în crucea nopţii, bătrâna l-ar fi alungat din casă, fără nicun motiv, făcându-l: „criminal, hoţ şi golan”. Paraschiva ar fi pus mâna pe o scândură cu care l-ar fi lovit pe Florin Oană, după care ar fi spart geamurile. „N-am mai judecat. Cuţitul era pe masă, am pus mâna pe el şi …”, a spus Oană. Rămâne de văzut dacă aceste declaraţii vor schimba percepţia judecătorilor asupra acestui dosar.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Femeia care a ramas paralizata dupa ce sotul a injunghiat-o: Mi-e frica sa nu vina sa ma omoare

Elena Oana e o tanara de 27 de ani, din Galati, al carei destin a fost schimbat brusc intr-o zi, cand sotul ei, orbit de gelozie, i-a infipt lama unui cutit in spate. Era insarcinata cu al treilea copil, dar Dumnezeu a vrut ca si ea si fatul pe care-l purta in pantece sa traiasca. Pe fetita pe care a nascut-o insa la aproape cinci luni de la tragedie, Elena nu a vazut-o decat in fotografii, pentru ca tanara a ramas paralizata pe viata, scrie Libertatea.

Pe Elena si Florin (36 de ani) i-a unit, pentru o perioada, dragostea. "Ne-am cunoscut acum cativa ani, in Italia, unde munceam. Fericirea mea a fost insa scurta! Era extrem de gelos. Cand m-am intors in tara, mi-am luat inima in dinti si m-am despartit de el. M-am dus la mama. A turbat de furie si a venit dupa mine. Ne-a nenorocit, si pe mine, si pe mama: pe mine, care eram insarcinata, m-a injunghiat, iar pe ea a lovit-o la cap si a taiat-o la sani", spune tanara. Îi e greu sa-si aminteasca de acele clipe de groaza.

Cand a ajuns la spital, injunghiata in coloana vertebrala, medicii nu i-au dat prea multe sanse de supravietuire, nici ei nici, mai ales, fatului pe care il purta in pantece. Femeia era gravida in patru luni, iar sarcina era in pericol.

Elena s-a luptat cu destinul si a adus pe lume o fetita sanatoasa. Însa pe micuta, care acum are un an si trei luni, tanara nu o vede decat in fotografii, pentru ca, desi au salvat-o de la moarte pe femeie, medicii nu au putut-o vindeca. Elena isi va petrece restul vietii imobilizata la pat: cand a fost injunghiata, lama cutitului i-a retezat maduva si femeia a ramas paralizata. De cateva luni, Elena a fost mutata de la spitalul din Galati in Capitala. "Are niste infectii foarte puternice la solduri. A fost operata pentru a i se scoate infectia din articulatie, dar situatia e in continuare grava. Starea pacientei e delicata. Pana nu scapa de aceasta infectie, nu o putem ajuta cu nimic", a declarat Florian Bica, purtator de cuvant al Spitalului Bagdasar Arseni. Suferinda, luand pumni de medicamente pentru a nu mai simti durerile care-i strabat trupul firav, femeia cu ochi tristi isi priveste mereu fetitele... in poze. Are zeci de fotografii cu Andreea, de 4 ani, Ancuta, de 3 ani si Elena, de numai un an. Saruta pozele si plange la gandul ca fetitele cresc si ea a pierdut deja primii pasi ai Elenei, primele propozitii ale Ancutei si prima poezie spusa de Andreea. E insa linistita, deoarece stie ca micutele sunt iubite. Dupa ce a fost injunghiata, fetele au fost duse la casa de copii.

"Acum sunt la o matusa de-a mea care le ingrijeste. Sunt linistita, ca le stiu bine", spune Elena. Pentru ele lupta sa supravietuiasca si tot pentru ele traieste de ceva timp cu o alta teama: "Lui Florin i s-a micsorat pedeapsa. Mi-e frica sa nu iasa din inchisoare si sa vina sa ma omoare, asa cum a vrut atunci cand m-a atacat. Ma suna si ma ameninta", a marturisit tanara.

Sotul Elenei a fost condamnat de Curtea de Apel Galati la 13 ani de inchisoare, insa acesta a cerut rejudecarea procesului.

Imediat dupa tragedie, in 18 aprilie 2010, Libertatea a prezentat tulburatoarea poveste a Elenei. "A intrat peste mine si peste mama in casa. A spart geamurile, a speriat copiii. Voia sa ma omoare daca nu ma intorc la el. Am zis nu, si atunci a dat cu cutitul. Am incercat sa prind lama cu mana, dar m-a intors si a dat in spate. Plangea apoi, sa nu il spun la Politie. Pe mine m-a luat Salvarea, pe el, Politia", a povestit atunci femeia.

bzi.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Monstrul care și-a măcelărit soția însărcinată a primit 12 ani de pușcărie

Tribunalul Galați l-a condamnat pe Florin Oană pentru vătămarea corporală gravă și tentativă de omor. Din păcate, soția lui, Elena, a rămas paralizată pe viață din cauza rănilor extrem de grave suferite.

Oribila faptă s-a petrecut în urmă cu doi ani, când Florin Oană (37 ani) și-a măcelărit soția, la propriu, pentru aceasta că intenționa să-l părăsească. Victima, Elena Oană (27 ani), a fost lovită de mai multe ori cu cuțitul, chiar sub ochii celor două fetițe ale familiei și ai soacrei agresorului, Paraschiva Doroftei, care a fost și ea înjunghiată.

Grav este că lama cuțitului i-a Elenei secționat măduva spinării, iar medicii nu au mai avut ce să facă. Femeia, care în momentul agresiunii era însărcinată în luna a cincea, a rămas paralizată.

Cazul a provocat în aprilie 2010, când s-a întâmplat toată povestea, o adevărată isterie în satul Furceni, de unde este familia Oană. Sătenii au fost la un pas să-l linșeze pe agresor, care a fost lăsat în stare de libertate mai multe zile deoarece medicii încă nu aflaseră cât de grav este diagnosticul victimei.

A fugit din țară

Florin Oană a profitat de lipsa de reacție a medicilor și oamenilor legii și, la trei zile după oribila faptă, a reuşit să fugă din ţară. A fost identificat undeva în Italia şi a fost extrădat în România în urmă cu un an, la doar câteva zile după ce era condamnat, în lipsă, la 13 ani şi jumătate de închisoare.

Odată ajuns în boxă, Florin Oană a solicitat rejudecarea procesului, pe motiv că înjunghierea soției lui ar fi fost de fapt un accident. „E un animal! Ce accident? A dat de 5-6 ori cu cuțitul sub ochii mei", a declarat soacra agresorului care, cum spuneam, și ea a fost înjunghiată.

Florin Oană le-a spus magistraţilor că regretă ceea ce a făcut. El a declarat că Elena l-a părăsit de două ori și că în ziua în care s-a petrecut agresiunea a fost atacat de cele două femei.

Mai mult, el susţine că a fost sunat de câteva ori, înainte de incident, de un bărbat, care i-ar fi spus să o lase pe Elena în pace şi că fetele nu ar fi ale lui.

Le-a înjunghiat sub ochii copiilor

Trist este că familia Oană s-a destrămat practic în urma cumplitei fapte a „capului” ei. Fetele familiei, trei la număr (a treia s-a născut la trei luni după incident), au foat luate de Protecția Copilului și sunt acum în grija unui asistent maternal din Bacău.

Și mai trist pentru copilițe este că și asistentul maternal vrea să renunțe la ele, deci vor rămâne din nou ale nimănui.

Judecătorii Tribunalului Galați l-au condamnat, în rejudecare, pe Florin Oană la 12 ani de închiasoare. Ele este deja încarcerat, de circa un an în penitenciarul de Maximă siguranță Galați.

Din păcate, viețile distruse ale soției și ale celor trei fetițe ale lui nu le mai repară nicio instanță din lume...

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

După ce şi-a nenorocit familia, contestă condamnarea la 13 ani de puşcărie

Florin Oană, cel care şi-a înjunghiat soţia sub ochii copiilor, după care a fugit în lumea largă, contestă acum condamnarea la 13 ani de închisoare dată de către magistraţii gălăţeni. În urmă cu aproape trei ani, scandalurile care se ţineau lanţ, au făcut-o pe Elena, soţia lui Florin, să-şi ia micuţii şi să plece acasă la părinţi. Era însărcinată cu cel de-al treilea copil, dar acest „amănunt” nu a părut să conteze foarte mult pentru Florin, atunci când a năvălit în casă şi a lovit-o cu un cuţit, secţionându-i măduva spinării. Oană a fugit imediat după această ispravă, fiind prins undeva în Italia. Femeia a rămas paralizată pe viaţă, iar copiii se află în grija unor asistenţi maternali. Rămâne de văzut ce vor decide acum în cazul său magistraţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.