Jump to content

Partidul secuilor, înregistrat cu semnături din Corod!

Recommended Posts

Posted

Partidul secuilor, înregistrat cu semnături din Corod!

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, înregistrarea Partidului Civic Maghiar în Registrul Partidelor Politice din România, respingând recursul formulat de Parchet la decizia instanţei inferioare, hotărârea în acest caz fiind definitivă şi irevocabilă. Parchetul a cerut instanţei să admită contestaţia la decizia de acceptare a cererii de înfiinţare a Partidului Civic Maghiar şi să trimită dosarul la Tribunalul Bucureşti pentru rejudecare, pentru că pe listele de înfiinţare ar fi fost mai multe semnături falsificate. În susţinerile sale, procurorul a vizat două elemente principale, repectiv că titulatura partidului care, alăturat de numele românesc, are şi traducerea în limba maghiară şi că pe listele de înfiinţare a Partidului Civic Maghiar ar fi mai multe semnături false. Procurorul a arătat că mai mulţi reclamanţi au formulat plângeri penale din care reiese că pe listele cu semnături s-ar fi săvârşit mai multe falsuri. "Există falsuri grosolane în ceea ce priveşte listele. Există plângerea penală formulată de Doru Cărăuş, care a întocmit liste la Galaţi. Cerem trimiterea spre rejudecare", a spus procurorul în concluzie.

În replică, avocatul Partidului Civic Maghiar, Doru Costea, a explicat instanţei că atâta vreme cât nu există o soluţie definitivă care să vizeze existenţa falsului pe listele cu semnături necesare înfiinţării acestuia, nu se poate vorbi de fals şi că susţinerile Parchetului sunt nefondate pe acest aspect.

Analiza listelor cu semnăturile de susţinere depuse pentru înfiinţarea şi înregistrarea Partidului Civic Maghiar a fost finalizată în luna octombrie, după care a urmat elaborarea variantei finale a statului PCM. UCM a adunat din 18 judeţe şi din Bucureşti circa 27.000 de semnături. În prezent, în Transilvania există 12 organizaţii teritoriale ale UCM.

Detalii despre falsuri, în Ziua

http://www.ziua.net/display.php?data=20 ... ord=Galati

Liste de inscriere pline de falsuri

Pe listele de inregistrare ale Partidului Civic Maghiar apar morti, invalizi, romani plecati demult din tara. Listele cu semnaturile stranse de membrii fondatori ai Partidului Civic Maghiar pentru infiintarea si inregistrarea acestei formatiuni la tribunal, intocmite in diverse regiuni ale tarii, ascund numeroase ilegalitati si falsuri grosolane, care cad sub incidenta Codului Penal. Ziarul ZIUA a contactat, absolut la intamplare, mai multe persoane care apar ca sustinatoare ale Partidului Civic Maghiar pe listele respective, depuse de fondatorii PCM la tribunal, asa cum prevede legea. Nu ne-am extins la toate judetele tarii, ci am cercetat doar judetele Neamt, Galati si Capitala. ZIUA constata, la o astfel de ancheta sumara, ca dintre zeci de persoane cu care am luat legatura doar doi semnatari (Kovacs Gheorghe si Cucu Tiberiu) au afirmat ca si-au dat acceptul pentru aparitia in Romania a formatiunii care militeaza pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc. Restul celor pe care i-am sunat si-au manifestat surprinderea fata de includerea lor pe aceste liste, asigurandu-ne ca nu au semnat niciodata pentru un astfel de partid. Situatia pe care le-am descris-o, conform careia numele lor se afla pe tabelele cu sustinatori ai PCM, a starnit amuzamentul unora, care au crezut ca suntem de la "Farsele lui Buzdugan", in vreme ce cei mai multi s-au aratat stupefiati si revoltati si stupefiati, amenintand cu judecata neinregistratul Partid Civic Maghiar. De altfel, mai multi locuitori din Neamt, Galati si Bucuresti au facut deja plangeri penale directionate catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Pentru a ne convinge ca n-au nici in clin nici in maneca cu formatiunea respectiva, oamenii ne-au oferit detalii despre marca semnaturii lor, care nu coincidea deloc cu ceea ce apare pe liste. Printre cazurile clare de fals constatate se numara cele al unor tineri plecati din tara de mai multi ani, ale unei persoane decedate si unui invalid si a zeci de tarani romani absolut enervati de ideea ca figureaza pe o asemenea lista. Ancheta jurnalistica a scos la iveala si situatii in care pe o lista apare un nume de doua ori, cu aceleasi date personale dar cu semnaturi diferite. De altfel, marea majoritate a semnaturilor aflate in posesia ZIUA par realizate de aceeasi mana. Intr-un alt caz penal este vorba de chiar unul din presupusii "culegatori" de semnaturi, din comuna Corod, judetul Galati. Doru Caraus, care apare ca a strans si autentificat mii de semnaturi, a facut la randul sau plangere penala pentru substituire de identitate, fals, uz de fals si prelucrarea nelegala a datelor personale. Redam alaturi cateva din dialogurile avute cu persoane care apar ca membri fondatori ai asa-zisului Partid Civic Maghiar. Intregistrarile sunt disponibile pe http://www.ziua.ro.

[...]

"E o eroare. Mama a murit"

Dediu Safta, comuna Corod, jud. Galati: "Mama a murit. (...) Nu cred, e o eroare. Mama, la 85 de ani, s-a dus..."

Bogatu Ion, comuna Corod, jud. Galati: "Nu am semnat nimic si nici nu ma pot duce, ca eu stau numai in pat. Eu nu ma pot deplasa nicaieri. Anul asta am semnat? Iata ca nu mai stiu. Poate ca cineva o fi iscalit, dar eu nu, nu stiu... Eu nu ma pot deplasa, ca am hernie de disc si nu pot sa ma deplasez... Nici pe poarta aproape ca nu ies."

Aloman Soltana, comuna Corod, jud. Galati "Nu, nu, nu. Eu nu am semnat."

Ciocan Iordache, comuna Corod, jud. Galati: "Stati un pic, sa va mai intreb o data: Partidul Maghiar? Eu... In primul rand, daca eu sunt din Corod, din Galati, ce sa caut eu cu maghiarii? Doamne fereste! Pai, niciodata!, cum sa fiu eu de acord (cu autonomia Tinutului Secuiesc)? Nici vorba, Doamne fereste! Eu nu am auzit, nici nu am semnat."

Dacă mai are cineva nevoie de precizări, în Corod nu trăiesc secui sau maghiari. Nici unul :d

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.