dcp100168 Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Un muncitor de la Navrom a murit lovit de o piesă desprinsă dintr-un strungUn muncitor în vârstă de 52 de ani, care lucra la unul dintre atelierele Navrom Galaţi, şi-a pierdut viaţa, miercuri, după ce a fost lovit de o piesă desprinsă dintr-un strung, transmite corespondentul MEDIAFAX.Potrivit şefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Ionel Petrea, o bară metalică dintr-un strung s-a îndoit în timpul prelucrării, iar apoi s-a desprins, muncitorul fiind lovit la cap. Medicul coordonator al SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan, care a intervenit în acest caz, a declarat că muncitorul era mort în momentul intervenţiei cadrelor medicale.Inspectorii de muncă, sub coordonarea unui procuror, au început o anchetă în acest caz.O bară metalică i-a zdrobit capulPavel Broască, în vârstă de 52 de ani, şi-a pierdut viaţa în această dimineaţă, fiind victima unui accident de muncă deosebit de grav. După cum ne-a informat Angel Trifan, medicul coordonator al UPU-SMURD, nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 9.30, în Atelierul de reparaţii al NAVROM Galaţi. O bară metalică, rotită cu viteză foarte mare, s-a desprins din bacurile unui strung şi a fost proiectată spre un perete al atelierului. În traiectoria ei, piesa l-a lovit în cap pe muncitor provocându-i traumatisme deosebit de grave. Practic, cu capul zdrobit, omul a murit în câteva minute sub privirile îngrozite ale colegilor săi. Echipajului SMURD chemat la faţa locului nu i-a mai rămas decât să constate decesul.http://www.adevarul.ro/locale/galati/O_bara_metalica_i-a_zdrobit_capul_0_247775398.html
Relu Posted April 21, 2010 Posted April 21, 2010 Dumnezeu să-l ierte!Am lucrat și eu zece ani pe strung ... asiguram piesa temeinic și strângeam bacurile de pocneau!... apoi trăgeam ecranul de protecție. Unii colegi râdeau când mă vedeau cu ecranul tras. Peste ani, ca o ironie, unul dintre cei ce făcea mișto de mine, a fost lovit de o piesă desprinsă. A avut un noroc chior, a scăpat doar cu o fractură de claviculă.
Recommended Posts