Jump to content

Topul gălăţenilor milionari din salariu


 Share

Recommended Posts

Topul gălăţenilor milionari din salariu

O radiografie a salariilor încasate anul trecut, realizată cu ajutorul datelor furnizate de direcţiile finanţelor publice din judeţe şi din Capitală, arată că problemele economice au afectat în mod dramatic veniturile trecute de firme pe cărţile de muncă ale lucrătorilor. Dacă în 2008 cea mai mare leafă declarată a fost de aproximativ 400.000 de lei lunar, în 2009 cel mai fericit angajat a plecat acasă cu puţin peste 200.000 de lei. Este vorba despre veniturile oficiale pentru care angajatorii au depus fişe fiscale. Motivul acestor reduceri este legat de impozitele mari pe mâna de lucru, companiile preferând să găsească alte modalităţi de plată.

Firmele din Capitală conti­nuă să fie cele mai gene­roa­se atunci când e vorba de­spre „plata la vedere” a angajaţilor. Aici, lucrătorul cu leafa cea mai consistentă a adunat anul trecut 2,417 milioane de lei, ceea ce în­seam­nă că a avut un salariu mediu lunar de 201.489 lei.

În top 10 al celor mai mari salarii din judeţe regăsim un angajat din Galaţi, care a câştigat anul trecut, din inginerie (Locul 10 - Activitati de inginerie si consultanta tehnica), o leafă de 847.990 de lei. Din rândul „sportivilor” (Locul 14 - Activitati ale cluburilor sportive), cel mai bi­ne plătit angajat activează tot în Galaţi şi a avut în 2009 o leafă de 787.060 de lei. Alte trei galateni figurează în top 100 România:

Locul 27 - 584.532 lei - Activitati ale cluburilor sportive

Locul 53 - 446.084 lei - Activitati ale cluburilor sportive

Locul 59 - 432.764 lei - Invatamânt universitar

http://www.sfin.ro/articol_19606/topul_milionarilor_din_salariu.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.