Jump to content

Instituţii de învăţământ din Galaţi desemnate "Şcoală Europeană"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

„Elena Doamna” şi „Cuza”, desemnate „Şcoala Europeană 2010”

Două instituţii şcolare gălăţene au obţinut anul acesta titlul de „Şcoală Europeană”, acordat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” şi Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” se află pe lista celor 60 de şcoli câştigătoare ale acestui titlu onorific, la a VII-a ediţie a manifestării. Ministerul Educaţiei a lansat competiţia pentru obţinerea certificatului ca semn al recunoaşterii contribuţiei instituţiilor de învăţământ la procesul de integrare în Uniunea Europeană. Şcolile câştigătoare s-au remarcat mai ales prin implicarea activă, de-a lungul timpului, în proiecte şi programe comunitare. Odată obţinut, titlul onorific este valabil pentru o perioadă de 3 ani, după care instituţia poate candida din nou, pentru reconfirmarea distincţiei.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doua_castigatoare_din_Galati_la_%E2%80%9EScoala_Europeana_2010%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Colegiul „Elena Doamna”, declarat Şcoală europeană pentru a treia oară consecutiv

Singura unitate de învăţământ din Galaţi care a primit, ieri, de la ministrul Educaţiei titlul de „Şcoală europeană” este Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”. „Este pentru a treia oară consecutiv când primim acest titlu care se acordă din trei în trei ani”, ne-a declarat directoarea Luminiţa Nichita, ieri, chiar înainte de festivitatea de premiere.
Dintre cele aproape 120 de unităţi înscrise anul acesta în competiţie, doar 64 din toată ţara au reuşit să obţină diploma. Pe lângă certificatul de „Şcoală europeană”, Colegiul „Elena Doamna” va primi şi 5.000 de lei care vor fi folosiţi exclusiv pentru dotări.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Două unități de învățământ gălățene au câștigat competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”

Liceul de Turism și Alimentație "Dumitru Moțoc" și Școala Gimnazială "Constantin Gh. Marinescu" sunt cele două unități de învățământ gălățene câștigătoare în cadrul competiției naționale "Școală Europeană", ediția 2022, ne informează Inspectoratul Școlar Județean Galați.

Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.