Jump to content

Şi-a luat zilele la nici 25 de ani

Recommended Posts

Posted

Şi-a luat zilele la nici 25 de ani

Un tânăr de nici 25 de ani din Galaţi a ales să-şi pună capăt zilelor. Totul s-a întâmplat duminică seară, în baia apartamentului unde locuia cu părinţii. Familia îndurerată spune că tânărul, Cătălin Ioniţă, nu avea niciun motiv pentru care să comită un asemenea gest. În urma sa, acesta a lăsat un bilet prin care le cerea scuze părinţilor săi.

Nenorocirea a lovit o familie din cartierul gălăţean I.C Frimu. Mezinul familiei Ioniţă, Cătălin, care peste două luni urma să împlinească 25 de ani, s-a sinucis în baia apartamentului unde locuia cu părinţii săi şi fratele său mai mare care este căsătorit, lăsând în urmă sa un bilet de adio, dar şi multe semne de întrebare care nu îşi vor găsi răspunsul niciodată. Tragedia s-a petrecut duminică seară, când tânărul a intrat în baie. A stat o perioadă destul de îndelungată, aspect care a îngrijorat-o pe mama sa. Femeia l-a strigat, a văzut că nu răspunde şi l-a chemat în ajutor pe fiul mai mare care a spart uşa de la baie şi şi-a văzut fratele spânzurat. Familia aflată în stare de şoc a explicat că băiatul era un tânăr mereu bine dispus, cu chef de viaţă şi întotdeauna zâmbitor. ”Nu ştiu de ce a putut să facă chestia asta. Nu avea niciun motiv să se omoare. Avea tot ce-i trebuia, nu ducea lipsă de nimic. Nu era angajat nicăieri, dar nu se punea problema banilor. De câte ori avea nevoie de ceva ne cerea nouă”, a spus Daniela Ioniţă, sora tânărului.

”Mamă, tată, iertaţi-mă. Vă iubesc!”

Pentru a-şi motiva într-un fel gestul nebunesc, Cătălin a lăsat un bilet de adio destinat părinţilor, care nu ştiu motivul pentru care a recurs la un asemenea gest, dat fiind faptul că înainte de a se spânzura a şters toate numerele din agenda telefonului mobil. ”Ştiam că vorbea cu o fată, una Ramona, dar nu ştiu mai multe despre ea. Am căutat numărul ei s-o anunţ de nenorocire, dar nu l-am găsit. A şters numerele din agendă. Le mai avea pe ale noastre, atât, restul era şters”, a continuat femeia. Sora băiatului a povestit că acesta făcuse stagiul militar, dar că nu vroia să urmeze o carieră în domeniu. Prietenii săi îşi amintesc cu plăcere de Cătălin. ”Era un băiat zâmbitor, vesel, avea prieteni peste tot, se înţelegea foarte bine cu toată lumea. Chiar în urmă cu câteva zile am fost la biliard cu el şi era foarte bine nu dădea niciun semn că ar vrea să facă chestia asta”, a povestit Ciprian Oania, prietenul lui Cătălin. Totuşi, în ciuda faptului că a făcut armata, poliţiştii spun că există posibilitatea ca tânărul să fi suferit stări de anxietate şi depresie. ”Pentru că a făcut acest gest în mijlocul familiei, cu prezenţa membrilor familiei, este clar că a vrut să atragă atenţia ca să poată dovedi că are într-adevăr nevoie de ajutor din partea familiei pentru faptul că avea aceste probleme nerezolvate. Aici este de văzut în ce măsură familia era comunicativă, dacă avea deschidere pentru a discuta. Este posibil ca el să fi vrut să discute cu membrii familiei, dar nu a găsit o poartă deschisă din partea acestora. Cred că avea o problemă în prim plan şi anume dezvoltarea relaţiilor de prietenie. Probabil că vroia să-şi rezolve problema de bază, cea care îl măcina cu adevărat. Faptul că nu a dat atenţie, fie nu putea să-şi rezolve această problemă prin intermediul prietenilor, pentru că aceştia nu puteau să-l ajute”, a explicat Ileana Silvia Malcea, psiholog.

Trupul tânărului se afla ieri în serviciul de medicină legală unde urma să i se efectueze autopsia.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=7

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.