Jump to content

Bugetarii gălăţeni încep protestele


 Share

Recommended Posts

Bugetarii gălăţeni încep protestele

* În mai, grevă generală

Bugetarii se pregătesc de noi proteste. Liderii mai multor federaţii sindicale afiliate ”Cartel Alfa” au hotărât ieri să nu renunţe la protestele anunţate pentru luna mai. În luna viitoare sute de bugetari, membri ai sindicatelor afiliate ”Cartel Alfa” Galaţi vor picheta Prefectura şi se vor deplasa la mitingul de la Bucureşti, după care cei 20.000 de membri din Galaţi vor intra în grevă generală alături de celelalte zeci de mii din toată ţara.

Luna mai va debuta cu proteste atât pe plan local, cât şi naţional. În mai, va fi grevă generală, iar până atunci sindicaliştii vor să picheteze Guvernul şi să organizeze mitinguri. ”Decizia a fost de a continua planul de acţiuni. Vom începe discuţiile cu grupurile parlamentare existente şi toată lumea se va mobiliza pentru acţiunile teritoriale la nivelul judeţelor”, a declarat preşedintele ”Cartel Alfa”, Bogdan Hossu. ”Am constatat că relativ la legea de salarizare unitară sunt câţiva paşi care s-au efectuat, dar că se tărăgănează în mod voit legea pensiilor şi legea salariului minim garantat în plată”, a mai spus Bogdan Hossu. Greva generală este dependentă de poziţia Parlamentului în ceea ce priveşte legea pensiilor, a adăugat Hossu. Marţi, ”Cartel Alfa” va participa la două întâlniri la Ministerul Muncii. ”Una referitoare la pactul naţional de ocupare, cealaltă la legea unitară de salarizare a personalului din sectorul public. Miercuri, după sedinţa de Guvern, ar urma să avem o întâlnire referitoare la salariu minim pe economie”, a declarat vicepreşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea. ”Astăzi (n.r. ieri) am decis să mergem în continuare cu programul de măsuri de protest. Pentru luna mai ar însemna protest la nivel central şi grevă generală”, a mai declarat Petru Dandea.

Asalt la Prefectură, deplasare la miting şi greva generală

Reprezintă calendarul protestelor pentru luna mai pe care cei 20.000 de sindicalişti gălăţeni, membri ai ”Cartel Alfa”, îl vor pune în practică. ”În luna mai vom ieşi în stradă şi pe plan local, dar şi naţional. Vom picheta Prefectura Galaţi şi vom participa şi la mitingul de la Bucureşti, după care vom declanşa greva generală”, a declarat Romică Gârneaţă, preşedintele ”Cartel Alfa” Galaţi. Potrivit liderului sindical, aproximativ 500 de bugetari din domenii precum învăţământ, sănătate, administraţie publică, agricultură şi nu numai vor protesta în faţa Prefecturii şi tot atâţia vor participa la mitingul din Capitală, care se doreşte a fi unul de proporţii. În cazul în care sindicaliştilor nu le vor fi soluţionate revendicările, cei 20.000 de membri gălăţeni ai ”Cartel Alfa” se vor alătura celorlalte sute de mii din ţară şi vor declanşa greva generală.

Bugetarii din educaţie, sănătate şi funcţionarii publici sunt nemultumiţi de Legea unică de salarizare care a dus la scăderea veniturilor, de faptul că mulţi dintre ei îşi vor pierde locurilor de muncă şi că posturile vacante sunt blocate în acest moment.

Legea unică a pensiilor creează de asemenea nemulţumiri în rândul sindicaliştilor. Bugetarii mai cer ca salariul minim pe economie să crească de la 600 de lei, la 705 lei în mediul privat.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=14

Link to comment
Share on other sites

Funcţionarii publici intră în grevă generală din 5 mai

Funcţionarii publici vor intra în grevă generală, pe termen nelimitat, începând din 5 mai. Joi, aproximativ 500 de funcţionari vor picheta sediul Guvernului. Oamenii sunt nemulţumiţi de diminuarea veniturilor cu aproximativ 45%, odată cu intrarea în vigoare a legii unice de salarizare şi de ameninţarea cu disponibilizările. Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Valer Suciu, a declarat, miercuri într-o conferinţă de presă, că Biroul Federal a hotărât în unanimitate organizarea pichetului de joi şi declanşarea grevei generale în 5 mai. Potrivit acestuia, Guvernul nu a respectat promisiunile făcute în februarie atunci când sindicaliştii au suspendat protestele. "Guvernul încalcă legislaţia, nu respectă hotărârile judecătoreşti definitive, nu respectă actele specifice administraţiei publice locale, nu respecte acordurile şi contractele colective de muncă, iar acest lucru a dus la o diminuare a veniturilor cu 45% şi ne ameninţă şi cu disponibilizări", a spus Suciu, citat de Mediafax. Din 5 mai, activitatea din primării, consilii judeţene şi direcţiile subordonate acestor două instituţii va înceta în toată ţara, sindicatele din FNSA organizând greva de avertisment în 2 februarie, a mai precizat Suciu.

Link to comment
Share on other sites

Funcţionarii publici din Galaţi nu fac grevă

Deşi, mâine, funcţionarii din administraţia publică, constituiţi în sindicate afiliate la Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie, vor face grevă la nivel naţional, nu acelaşi lucru se va întâmpla şi la Galaţi. Motivele pentru care miercuri în administraţia publică gălăţeană programul de lucru va fi unul obişnuit ţine atât de organizarea sindicatelor, cât şi de negocierea contractelor de muncă.

De pildă, la Primăria municipiului Galaţi, cele două sindicate care îşi împart aproape egal numărul funcţionarilor publici (câte 200) se află în negocierea Contractului Colectiv de Muncă, motiv pentru care nu se va organiza grevă. Informaţia am aflat-o de la purtătorul de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole, în lipsa oricăror declaraţii de presă lui Sorin Angheluţă, liderul sindicatului afiliat la FNSA. Acesta a refuzat să facă orice comentariu presei, spre deosebire de Marcel Gurzu, liderul celuilalt sindicat din primărie - Sindicatul Funcţionarilor Publici din cadrul Aparatului Propriu de Specialitate al Primăriei municipiului Galaţi. „Noi avem circa 200 de membri, însă nu facem grevă miercuri, deoarece suntem afiliaţi la Publisind, afiliat la Blocul Naţional Sindical”, a declarat Marcel Gurzu.

Aceeaşi situaţie şi la Consiliul Judeţean; liderul de sindicat de acolo, George Stoica, a precizat că toţi angajaţii consiliului - aproximativ 200 – sunt membri de sindicat, dar că nu vor face grevă, „deoarece sindicatul nostru nu mai este afiliat la FNSA de un an şi jumătate, acum fiind afiliaţi la Publisind”.

În consecinţă, miercuri, funcţionarii din administraţia publică locală nu fac grevă. Nu că nu ar fi şi ei nemulţumiţi de legea unică a salarizării, care le-a tăiat simţitor din lefuri, ci, pentru că … organizarea nu îi lasă!

http://www.viata-libera.ro/articol-Functionarii_publici_din_Galati_nu_fac_greva__2.html

Link to comment
Share on other sites

Adica, sa inteleg ca ei ar vrea, oleac', acolo, o grevulita...da' organizarea (Who the fuck is ORGANIZAREA?) nu-i lasa...Oooofff, mititeii (micutii) de ei...ce-ar mai iesi la un protest...Care functionari publici? Aia care au salariul pe zi egal cu trusoul pentru nou nascuti? Aia care te freaca de la un birou la altul, de la un capat in altul al galatiului si, dupa ce intri iar, gafaind inapoi in birourile lor, te intreaba: "Da', n-aveti masina? Ati venit cam tarziu, la noi s-a terminat programul la 12:00" Cine, AIA???

Link to comment
Share on other sites

Funcţionarii publici au renunţat la greva generală

Liderii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie au renuntat la greva generala anuntata pentru miercuri. Sindicalistii precizeaza ca suspenda greva generala pana in 21 mai, perioada in care Guvernul ar trebui trebui sa faca o analiza exacta a celor care au pierdut la salarii in urma aplicarii Legii 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Liderii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie s-au intalnit marti, cu ministrii Justitiei, Finantelor, Muncii, Internelor si cu presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in incercarea de a gasi solutii la revendicarile functionarilor publici. "Am cerut Guvernului sa anuleze ordinele Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale si Ministerului Finantelor Publice din 10 ianuarie 2010, conform carora veniturile din administratia publica au scazut cu 45%. Dorim revenirea la veniturile angajatilor pe care acestia le aveau in luna decembrie 2009. Totodata, trebuie sa ni se aduca o solutie pozitiva la aplicarea hotararilor judecatoresti prin care membrii nostri de sindicat au castigat anumite drepturi, sa ni se asigure locurile de munca si dreptul la negocierea contractului colectiv de munca", a declarat pentru Agerpres presedintele FNSA, Valer Suciu.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7206313-functionarii-publici-renuntat-greva-generala.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.