Jump to content

Expoziții și evenimente foto


floriano
 Share

Recommended Posts

Era cazul să deschidem un topic și despre expoziții și evenimente foto de prin urbea noastră prăfuită.

Am să încep cu o expoziție a unui amic, fotograf liber profesionist și care se numește și va avea loc după cum urmează:

AFIS+.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Concursul "Frumusetea femeii de ieri... si de azi"

Casa de Cultura a Sindicatelor Galati si Uniunea ARtistilor Plastici, filiala Galati organizeaza concursul "Frumusetea femeii de ieri... si de azi".

Tema concursului: chipul femeii la toate varstele.

Sectiuni:

a) desene portretistica (varsta 14 - 18 ani),

b) fotografie portretistica (varsta peste 16 ani).

Inscrierile au loc in perioada 10 mai - 1 septembrie 2010 la sediul C. C. Sind. Galati din Str.Brailei, nr.134, la secretariat sau departamentul cultural artistic, et.1, unde se depune un plic cu datele personale si lucrarile.

http://www.foto-magazin.ro/stire.php?id=5886

Link to comment
Share on other sites

Ce frumos e când nu se dă nici un detaliu decât: "depuneți aici niște poze că la sfârșit vă dăm noi niște diplome, dacă nu rămânem fără cearneală la imprimantă!" .. N-am mai văzut până acum vreun concurs care să ofere mai puține informații decât ăsta și să-l depășească la capitolul penibil! Dar mă rog, e doar o opinie personală, ca de obicei!

Link to comment
Share on other sites

N-am mai văzut până acum vreun concurs care să ofere mai puține informații decât ăsta și să-l depășească la capitolul penibil! Dar mă rog, e doar o opinie personală, ca de obicei!

Toate au un inceput :))

Link to comment
Share on other sites

Toate au un inceput :))

Așa e... dar mai ales în Românica... m-am tot întors de 2 ani jumate.. și mă tot minunez la orice pas cât de creativi sunt românii.. doar la chestii nașpa.. una bună n-ai vedea frate.. incredibil..

Link to comment
Share on other sites

Era cazul să deschidem un topic și despre expoziții și evenimente foto de prin urbea noastră prăfuită.

Imi place, ador casa de Cultura a Sindicatelor...

A dracu' sa fiu daca am gasit expozitia, m-am invirtit de jur imprejur, nici un afis, nimic. Intr-o parte se juca tenis de masa, in alta era biblioteca, in alta agentie de voiaj.

Ma gindeam si eu ca e, ca pentru prosti (sau aia care n-au mai calcat de vreo 10 ani pe acolo), o reclama ceva, macar un indicator.

Da' mai incerc...

Edited by katman
Link to comment
Share on other sites

Adevărul că nu e simplu de găsit.. şi eu am căutat-o ceva până am dat de ea.. Practic trebuie să urci la etaj ca şi cum ai merge la bibiotecă şi în capătul culoarului care ajunge la aceasta, o să vezi şi panourile în cauză.. Oricum sunt doar 4 panouri cred.. şi puţine imagini faţă de câte m-aş fi aşteptat eu, dar tot merită văzute. Aştept să îmi confirmi dacă găseşti :)

Imi place, ador casa de Cultura a Sindicatelor...

A dracu' sa fiu daca am gasit expozitia, m-am invirtit de jur imprejur, nici un afis, nimic. Intr-o parte se juca tenis de masa, in alta era biblioteca, in alta agentie de voiaj.

Ma gindeam si eu ca e, ca pentru prosti (sau aia care n-au mai calcat de vreo 10 ani pe acolo), o reclama ceva, macar un indicator.

Da' mai incerc...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

"Ziua Dunarii" : expozitie de fotografie,videoproiectie, concurs de fotografie, intre 26-29 iunie, la Complexul Muzeal Stiintele Naturii Galati si "La zid" pe Faleza Superioara, organizator Centrul de Consultanta Eco Galati in parteneriat cu Reactiv Galati.

Link to comment
Share on other sites

post-3059-080412200 1277069574_thumb.jpg

Ziua Dunãrii – 29 iunie 2010 –

DUNÃREA – de la Pãdurea Neagrã la Marea Neagrã – va trece pe la Galaţi.

Vernisajul „DUNÃREA – de la Pãdurea Neagrã la Marea Neagrã” va poposi două săptămâni la Galaţi, asta după ce a încântat publicul braşovean şi pe cel sibian, acum venind rândul gãlãtenilor de a-şi încânta privirea la imaginile de mare tezaur al dunării albastre, o expoziţie foto de o unicitate peisagistică în premieră pentru oraşul nostru, autor fiind fotograful Dan Dinu - PhotoLife -

Dunărea a fascinat întotdeauna minţile artiştilor din toată Europa. Rând pe rând a fost abordată în pictură, muzică, literatură… iar acum a venit rândul fotografiei.

Dan Dinu vă invită la o expoziţie de fotografie în care puteţi descoperi în imagini întreaga poveste a fluviului, de când ia naştere din cele trei izvoare din Munţii Pădurea Neagră şi până la vărsarea în Marea Neagră prin spectaculoasa Deltă a Dunării.

Pe parcursul călătoriei vom traversa Germania cu ale ei localităti pitoreşti şi vom asista cum un mic râu de munte se transformă cu... click aici.

Editat de floriano: Am micșorat imaginea pentru că strica proporțiile forumului. Se vede și la această dimensiune ce trebuie să se vadă!

Edited by StreetBall
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Salon de fotografie la Galeriile „Mantu”

Vineri seara, la Sala „Nicolae Mantu” a Galeriilor de Artă, s-a deschis Salonul de iarnă al Fotoclubului „Dunărea de Jos”. Sunt prezentate publicului iubitor de artă fotografică 115 lucrări realizate de cei 25 membri ai Fotoclubului.

Nicolaie Sburlan, preşedintele acestuia, ne-a declarat: „Avem în acest salon prezente aproape toate genurile foto, lipseşte doar fotografia Fashion. În schimb, chiar dacă afară sunt minus 10 grade, avem în expoziţie... nuduri. Avem nume importante, care încet, încet, se impun în acest domeniu. Şi numesc aici pe Cornel Gingăraşu şi Sorin Frăsina, nominalizaţi la Salonul Anului - Fotograful anului 2010, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România. Nu putem uita nici de Laurenţiu Iordache, Ilie Stan sau Alex Gherbănescu, membri consacraţi ai AAFR. Acestora li se adaugă mai tinerii Bianca Galiano, Valeriu Bandrabur ori Costi Chirilă. De data aceasta, cel mai tânăr expozant nu mai este Răzvan Sburlan, ci Bianca Melinte, elevă în clasa a VII-a şi, totodată, cursantă a clasei de Artă fotografică. Până la 25 mai sunt multe nume. Toţi au pus suflet şi pasiune în ceea ce au făcut”, ne-a declarat Niculaie Sburlan.

La vernisaj, Adelina Chiciuc, elevă în clasa a VI-a la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, a încântat asistenţa cu două piese pentru vioară. Şi, ca un amănunt, când s-au strâns lucrările pentru salon, au fost atât de multe încât nu încăpeau pe simeze. Cele 50 de lucrări rămase vor fi expuse la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, după cum ne-au declarat organizatorii.

Aşadar, Salonul de fotografie vă aşteaptă să îl vizitaţi la Galeriile „Nicolae Mantu” în fiecare zi, de la 10 la 18.

http://www.viata-libera.ro/articol-Salon_de_fotografie_la_Galeriile_%E2%80%9EMantu%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Expoziţie de fotografie japoneză

Muzeul de Istorie Galaţi şi Consiliul Judetean Galaţi, în colaborare cu Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR), Asociaţia “Rădăcini Culturale” (ARC) şi J-CAT (Japan Culture Advance Team), vă invita, sâmbătă, 5 februarie 2011, ora 11.00, la Muzeul “Casa Colecţiilor”, din Str. Eroilor Nr. 64, la vernisajul expoziţiei de artă fotografică, “Ţara Soarelui Răsare”. Expoziţia cuprinde 101 lucrări color şi alb-negru realizate de membrii Confederaţiei Internaţionale a Japonei de Fotografie (JIPF) din Kyoto, Hiroshima, Matsuyama şi Aomori.

Vernisajul va fi onorat de către d-ra Yumiko MATSUMOTO, membru J-CAT, si de d-l Yasuhiro MARUI, profesor de limba şi cultura româna la Tokyo.

http://casasindgalati.blogspot.com/p/activitati-2010.html

Link to comment
Share on other sites

Marcel Marcu – fotograful provocărilor

Ceea ce va cuprinde expoziţia lui Marcel Marcu ce se va deschide vineri, 11 februarie, începând cu ora 12.00, la Muzeul de Artă Vizuală reprezintă rodul a doi ani şi jumătate de şlefuiri ca de bijutier în arta fotografică.

Cum a ajuns să expună la Muzeul de Artă Vizuală? Simplu. S-a trezit într-o dimineaţă cu gândul că a finalizat un stadiu în munca sa, că site-ul pe care expune nu este suficient şi că ar vrea să le arate gălăţenilor ceea ce a creat în acest răstimp. „În acea dimineaţă, mergând pe stradă, am dat de Muzeul de Arte Vizuale. Am intrat, am întrebat de domnul director, am fost îndrumat către dumnealui. L-am întrebat dacă fotografia poate constitui o expoziţie la acest muzeu, i-am arătat pe Artlimited ce am lucrat şi mi-a spus că e de acord”, mai povesteşte artistul fotograf.

Marcel Marcu simte că fotografiile sale vor adăuga „o picătură de frumos şi sensibilitate vieţii” tuturor acelor care-i vor trece pragul expoziţiei. Aşa că aveţi un motiv foarte important să nu lipsiţi de la vernisaj.

http://www.viata-libera.ro/articol-Marcel_Marcu_%E2%80%93_fotograful_provocarilor_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Expoziţie foto a liceenilor din Tecuci

Timp de două săptămâni, pe simezele Galeriei „Helios” ale Bibliotecii Municipale „Ştefan Petică” din Tecuci expune un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Spiru Haret”. Gabriela Deleanu, o tânără inimoasă de la acest liceu, a reuşit să-şi mobilizeze mai mulţi colegi de şcoală în proiectul „Lecturi urbane”. Proiectul, iniţiat de civika.ro, presupune promovarea cititului în spaţiile publice şi în mijloacele de transport în comun, dar mai ales actul cititului în general.

Din acţiunea lor pe străzile Tecuciului s-a născut şi o frumoasă expoziţie de fotografie. Autorii lucrărilor sunt Cristina Zugun, Laura Şerban, Constantin Tonu, Bianca Adochiţei, Mădălina Burtea, Alexandra Păduraru, Mihai Costea, Anca Porumb şi, bineînţeles, Gabriela Deleanu. Ei au abordat genuri diferite: reportaj, compoziţie, eseu, portrete.

La vernisaj, artistul fotograf Valeriu Precupanu a salutat iniţiativa tinerilor şi le-a dat câteva sfaturi utile, din propria experienţă. Manuela Cepraga, directoarea bibliotecii care găzduieşte lucrările tinerilor, spune că tecucenii nu ar trebui să rateze expoziţia, mai ales că fotografiile transmit privitorilor starea de optimism a liceenilor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fotogramele_liceenilor_de_la_%E2%80%9ESpiru_Haret%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Expoziţie foto inedită în campusul gălăţean

Initiaţiva aparţine Casei Studenţilor din Galaţi care şi-a propus organizarea unei seri ca un „curs alternativ" de interpretare a nudului. Fiecare dintre cei 100 de participanţi la caravană va purta pe piept şi pe spate câte două panouri reprezentând o fotografie de nud. Imaginile fac parte din albumul „Nud - proiecţie de trup şi stare", aparţinându-i fotografului Răzvan Voiculescu (blog.razvan-voiculescu.ro). Albumul, publicat în urmă cu cinci ani, este prima lucrare artistică cu fotografii de nud publicată în România. Panourile purtate de studenţii gălăţeni vor avea mesajul „Tu ce vezi?" invitând la o interacţiune directă cu privitorii. Caravana a fost gândită ca o modalitate de a-i inspira pe tineri să treacă dincolo de ideile preconcepute şi să descopere că o fotografie de nud înseamnă cu mult mai mult decât imaginea unui trup gol. Întâlnirea cu fiecare dintre cei 100 de „pelerini" ai imaginilor se vrea o provocare adresată privirii: provocarea de a vedea în aceste fotografii povestea, lumina, penumbra şi, mai ales, emoţia pe care o întruchipează fiecare. Panourile oferă şi câte un posibil răspuns la întrebarea „Tu ce vezi (într-un nud)?" - fiecare dintre fotografii purtând o eventuală interpretare: triumf, căinţă, blasfemie, zbor, metamorfoză etc. Obiectivul evenimentului nu este, însă, de a da răspunsuri, ci de a favoriza explorarea, invitând tinerii să descopere 100 de chipuri diferite ale trupului, pe care le pot interpreta după „forma" privirii lor.

Vernisajul evenimentului va avea loc miercuri, 23 februarie, la ora 18:30 în Foaierul Casei Studenţilor din Galaţi. Va fi prezent cu această ocazie şi fotograful Răzvan Voiculescu - autorul celor 100 de imagini ce alcătuiesc „caravana". Începând cu ora 19.30, studenţii vor porni într-o expoziţie itinerantă prin căminele campusului gălăţean, pentru a face cunoscut mesajul campaniei către toţi colegii lor de generaţie.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/100_de_studentii_din_Galati_se_vor_-invesminta-_cu_nudurile_feminine_ale_lui_Razvan_Voiculescu_0_431357120.html

Link to comment
Share on other sites

Expoziţie de fotografie româno-spaniolă la Galaţi

Expoziţia colectivă inedită de fotografíe romano-spaniola „Ochi nelinistiti" va avea loc in perioada 17 martie -17 aprilie 2011 la Galaţi, transmite Adriana Vidroiu Stanca, redactorul sef si editorul publicatiei Revista "Nou Horizont" din Valencia, Spania, unul dintre organizatori.

Şase „ochi neliniştiţi" dezbracă în faţa privirilor noastre oraşul Valencia şi împrejurimile acestuia, imortalizând frumuseţea acelor elemente cotidiene, banale, ce pentru majoritatea trec neobservate. Autorii sunt licenţiaţi în comunicare audiovizuală şi ziaristică ai Universităţii Cardenal Herrera.

Organizatorii acestui eveniment sunt Revista "Nou Horizont" din Valencia, Centrul Sociocultural „Din Inimă"tot din Valencia si Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi.

Coordonatori acestui proiect sunt Adriana Vidroiu, Manolo Millán, Roberto Canelles şi Angela Baciu iar autorii fotografiilor sunt Laura Torres, Alex Contell, Laura Edo, Beatriz Aranda, Estela Pastor, Miguel Ángel García Navarro.

http://www.rgnpress.ro/categorii/eveniment/713-expozitie-spaniola-la-galati-ochi-nelinitii-orasul-valencia-vazut-prin-ochiul-aparatului-foto.html

Link to comment
Share on other sites

Universul fotografic al lui Teodor-Radu Pantea

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” din Galaţi va invita marţi, 8 martie 2011, la ora 12:00 la vernisajul expozitiei de fotografie "Universul fotografic al artistului dr. Teodor Radu Pantea". Teodor-Radu Pantea (EFIAP, PSA, Hon. F. PAD, Hon. F. Ics., AAFR plus multe alte titluri atat nationale cat si internationale) s-a nascut in 1953. Locuieste in municipiul Oradea, este inginer chimist si doctor in istorie cu teza: "Miscarea fotografica din Romania (perioada 1945-2003)", lector la Facultatea de Arte Vizuale si la Facultatea de Stiinte Politice si Jurnalism din Oradea. Teodor Pantea a avut nenumărate expoziţii naţionale şi internaţionale, iar lucrările sale au fost premiate în cadrul unor renumite concursuri.

http://feldefel.net/cultura/21198-Universul-Fotografic.html

Link to comment
Share on other sites

Expoziţia „De ziua ta”, la Centrul Cultural

Începând de ieri, la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” este deschisă expoziţia de fotografie intitulată „De ziua ta”, realizată de cursanţii clasei de artă fotografică, dedicată zilei de 8 martie. Cele 25 de lucrări vor rămâne, timp de o lună, pe simeza din hol, rezervată Fotoclubului „Dunărea de Jos” şi clasei de artă fotografică.

http://www.viata-libera.ro/articol-Expozitia_%E2%80%9EDe_ziua_ta%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Expoziţie de debut Andrei Nichita

Pentru că trăiesc într-o lume înconjurată de o unică fantezie şi “O pasiune fără multe cuvinte . doar imagini”, am deosebita plăcere de a vă invita la debutul oficial în arta fotografică, EXPO FOTO între 29 Martie - 15 Aprilie 2011. Vernisajul precum şi deschiderea oficială a expoziţiei vor avea loc în data de 29 Martie 2011, la ora 17:30, în holul Universităţii “DUNĂREA DE JOS” Galaţi, Str. Domnească, Nr. 47.

Andrei Nichita

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.