Jump to content

De pe patul de spital un gălăţean susţine că a fost bătut de poliţişti


Recommended Posts

Posted

Un gălăţean susţine că a fost bătut de poliţişti

De pe patul de spital, un bărbat de 44 de ani, susţine că a fost bătut fără milă de mai mulţi poliţişti de la Secţia 3. Poliţiştii au însă altă variantă. Ei spun că bărbatul, fiind condus la secţie pentru a i se verifica identitatea, a devenit violent şi s-a autoaccidentat.

Un gălăţean susţine că a fost bătut de oamenii legii de la Secţia 3 de Poliţie. Victima, Vasile Nistor, de 44 de ani, a povestit că duminică după-amiază se afla în piaţa din Micro 19 împreună cu un cunoscut. La un moment dat, conform spuselor sale, au venit mai mulţi poliţişti de la Secţia 3, care le-a cerut să se legitimeze. Amicul său a prezentat cartea de identitate, dar el le-a explicat că nu are actele la el şi astfel a fost condus la secţie pentru verificări. "Eram în piaţă din Micro 19 cu un băiat care este rom. La un moment dat au venit doi poliţişti şi ne-au cerut actele, iar eu nu le aveam. M-au dus la secţie şi m-au bătut, de asta am ajuns aici", a povestit, de pe patul de spital, Vasile Nistor. Bărbatul care are trei copii şi este căsătorit se află acum internat la secţia de Chirurgie Toracică. "Am preluat un pacient de la secţia trei poliţie, un bărbat de 44 de ani care prezenta un traumatism cranian, o plagă frontală şi multiple escoriaţii. Acesta se afla în stare de ebrietate şi a fost transportat la Chirurgie Toracică", a declarat dr. Domnica Ursu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Poliţiştii au însă altă variantă. "Întrucât a refuzat să se legitimeze, bărbatul a fost condus la sediul Secţiei 3 de Poliţie, a devenit violent şi s-a autoaccidentat lovindu-se cu capul de un tablou. În aceste condiţii poliţiştii au solicitat intervenţia unui echipaj al ambulanţei", a declarat scms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Potrivit unor surse, bărbatul s-a eliberat în urmă cu o lună şi jumătate din penitenciar unde a ispăşit o pedeapsă pentru furturi. De asemenea, potrivit aceloraşi surse, acesta a avut un comportament violent cu oamenii legii şi chiar a vrut să agreseze un poliţist. Conducerea IPJ a dispus o verificare cu privire la modul de intervenţie a poliţiştilor în acest caz.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=6

Posted (edited)

"De pe patul de spital, un bărbat de 44 de ani, susţine că a fost bătut fără milă de mai mulţi poliţişti de la Secţia 3"...

până la finalizarea anchetei care va stabili că turbulentul va trebui să plătească tabloul (deci i se vor reţine prin hotărâre judecătorească banii de rachiu), nu pot spune decât atât: cum naiba putea fi "bătut fără milă"? miliţeni' dracu' fără suflet cu sensibilitate! nu puteau să-l bată mai cu milă??? sau mai în silă?! nu, io cred că mila e rezervată ziariştilor cu stereotipuri înfipte în creier.

Edited by gabi
Posted

Departe de a apara partea cu epoleti, totusi oricine poate afirma ca a fost batut/injurat/agresat de politisti, urmand ca acestia sa-si dovedeasca nevinovatia, niciodata insusita 100% de public. Poate si pe buna dreptate, dar asta e alta discutie... Oricate certificate ar aduce cei de la sectie, deja impresia ca acolo s-a petrecut ceva necurat e facuta. Oare care e adevarul? Retoric, desigur.

Iar ca intrebare: pe strazi, prin magazine etc., sunt instalate camere de luat vederi. E chiar asa de greu ca acest sistem sa fie introdus si in sectiile de politie? Sau pe masini? S-ar evita astfel sute de plangeri, de procese! Masinile americane de politie (de ex.) au in dotare asa ceva, fapt care limiteaza aproape total contestatiile, vociferarile si, mai ales, in momentul aparitiei unor probleme mai grave (altercatii etc.) sunt o excelenta proba in instanta...

Posted

Poate ca tocmai de aceea nu exista si la noi in sectii instalate camere de luat vederi. Ba mai mult, ai nostri au si tupeul nemaintalnit de a-ti cere sa-ti lasi telefonul inafara institutiei, chestie total nelegala si in defavoarea celor ajunsi acolo pe cai <nelegale>. Insa cata vreme politistii isi vor mentine acest tip de atitudine, cetatenii au tot dreptul sa se planga pentru asta si, mai mult, au si scuza pentru determinarea cu care incearca sa le faca zile fripte organelor de politie.

Posted (edited)

@ mikka

nu e asa simplu cu camerele de luat vederi. dacă vrei neapărat, detaliez subiectul.

@ riaji

tu eşti informat, aşa că nu ar trebui să-ţi spun că nu este permis filmatul/înregistratul audio, fără aprobare specială, în unităţi cu regim special, după cum sunt secţiile de poliţie. vrei să ştii mai exact motivul, mergi la parchetul de pe basarabiei, nu lăsa telefonul la jandarmul de la poartă şi citeşte încadrarea juridică atunci când iei amenda ;) .

Edited by gabi
Posted

Tocmai asta subliniam, gabi: ca la noi nesimtirea e ridicata la rang de lege, iar oamenii au toate motivele sa fie ingrijorati pentru asa ceva cata vreme vorbim despre cetateni dar ii tratam ca pe infractori. Insa ce e mai grav e ca, la Parchet sau la Politie, desi iti lasi telefonul la poarta (sau ti se cere sa faci asta), esti ascultat stereo de toate serviciile de informatii imediat ce ai facut primul pas in institutie, indiferent ca te duci in interes de serviciu, pentru tine sau la cererea si pentru nevoia lor (ca autoritate publica). Ei bine, unde mai este echitatea cand tu imi ceri mie sa ma las ascultat, pentru "siguranta" institutiei, dar imi interzici, pentru linistea sau siguranta mea, dreptul de a face acelasi lucru?

Pai atunci fa tu, Politia Romana -indiferent de care Directie si Serviciu din cadrul ei vorbim- (platita din banii contribuabilului), un drum pana la sediul firmei/domiciliul persoanei fizice or intr-un spatiu public deschis special amenajat (asemanator oarecum salii de judecata daca vreti) si stam lejer de vorba pe marginea oricarui subiect care prezinta interes pentru autoritati si implicit pentru mine ca cetatean. Si sa vedem, e mai bine asa? Mai are tupeu idiotul cu sapca si pistol la cingatoare sa ridice tonul fara motiv la mine cand ma legitimeaza? Mai are tupeu nu stiu care inspector sa-mi ceara spaga ca sa inchida ochii pentru cine stie ce frauda anchetata? Iti spun eu ca nu, tocmai pentru ca are marea ocazie de a fi inregistrat din 15 directii de orice posesor de telefon mobil sau macar de a fi auzit de un anume numar de martori. Si uite-asa poate ca va ajunge, in ceva vreme, si morometele cu sapca in situatia de a-si face treaba si de a sta la mana cetateanului in interesul lui, asa cum ar fi NORMAL intr-un stat democratic, iar omul de rand nu se va mai simti constrans -ba din contra, poate s-ar simti responsabil si chiar util in a incerca sa ajute pe cat posibil la clarificarea nu stiu carui caz-.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.