Jump to content

Nu vrem români!

Recommended Posts

Posted

Xavier Garcia Albiol este un candidat spaniol la primăria localităţii Badalona, iar majoritatea materialelor sale electorale sunt împotriva românilor. "Nu vrem români. Majoritatea românilor sunt oameni cinstiţi. Dar ţiganii români au venit în Spania doar ca să fure. Poate că mai e câte unul care trăieşte din vânzare de fier vechi, dar majoritatea infracţiunilor din Salu şi Llefia (cartiere din Badalona)sunt comise de ţigani." afişau mesajele electorale ale lui Xavier. Ba chiar, candidatul la primărie a declarat în cadrul unei emisiuni TV "Românii au venit în Spania exclusiv pentru a deveni delincvenţi" . După ce i s-a atras atenţia că a depăşit măsura, Xavier Garbia Albiol a revenit la sentimente mai bune spunând că mesajele sale nu fac referire la toţi românii din Spania ci doar la ţiganii români.

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/nu-vrem-romani-tiganii-romani-au-venit-in-spania-doar-ca-sa-fure-101614.html

Posted

Pai mesajul mai corect ar fi fost "NU VREM TIGANI !!!"

Nici eu nu-i vreau...

Defapt - ii vreau, dar prin alte parti. Tiganii nu-s "ai nostri" sunt cetateni europeni deci sunt ai Europei ! Sa se duca toti in Spania etc...

• 1 year later...
Posted

of doamne....nu sunt rasista nu vreau sa discriminez pe numeni,dar ce sa i faci daca au dreptate...

Sunt o ramanca venita in spania cu familia sa muncim cinstit sa facem copiilor nostri un trai mai bun...imi platesc chiria si toate celelalte taxe si utilitati,imi educ copii sa aiba respect pt cetatenii spanioli care ne au primit cu bratele deschise in urma cu 5 ani....insa acum vine intrebarea.....De ce sa platim pt nesimtirea unora din semenii nostri ????

in urma cu ceva luni,am avut probleme cu baiatul cel mare care e la scoala aici in spania,in clasa a patra...a venit acasa batut de colegii lui,care pana anul trecut erau buni prieteni....motivatia era simpla...ESTI ROMAN,NU TE MAI JOCI CU NOI...INTOARCE TE IN TARA TA....

ca mama, mi a fost tare greu sa i explic unui copil de 9 ani ,ca chiar daca la scoala profesoara ii invata sa nu fie xenofobi....totusi auzind discutii la parintii lor ,despre problemele intampinate cu ,,romanii,,il exclud din jocul lor,....

am incercat sa vorbesc cu mai multi parinti sa le explic ca este totusi un copil bine ingrijit ,cu bun simt si respect ....insa in cele din urma am renuntat...acum fiul meu se joaca doar cu copii romani iar la scoala este marginalizat de colegi.

e drept sa platim pt nesimtirea semenilor nostri care au inteles sa vadalizeze casa ce le a fost data in chirie....sau sa fure acolo unde au gasit o usa deschisa....sau sa minta ....sau sa cerseasca?????

Posted

Nu e drept.

Am niste cunostinte in strainatate care refuza sa-si faca prieteni romani. Se evita. Le e jena, rusine cu conationalii nostri.

Asta-i situatia. Asta-i "mostenirea". Cauza comportarii negative a unora dintre romani nu sta (numai) in saracie ci in primul rand in educatie. Mentalitate de "manela". Tiganie.

Posted

Ba e cam drept, cata vreme stam cu pixu-n sus la soare, asteptand sa vina Mos Craciun sa-i educe pe ceilalti. E cauza efectelor pe care le (si o sa le tot) vedem. De ce sa platim pentru nesimtirea altora? Pentru ca altii, la randul lor, platesc pentru a noastra.