Jump to content

excel


excel
 Share

Recommended Posts

Buna ziua,

Acum câţiva ani buni românii lucrau pe hartie si refuzau PC-ul de teama pierderii slujbei. Când incercai sa implementezi un nou program pe un calculator era un spectacol in care auzeai mereu "da' nu pot asa ...", "da' noi vrem ..." s.a. Cel mai interesant era atunci cand dupa instalarea programului erai intrebat de utilizator "da' acum cine introduce date ?". Si asa m-am orientat catre excel unde gaseam datele gata introduse si bune de lucru. Revenind la zilele noastre pot spune ca excel-ul este folosit undeva sub 10 % din ce poate face. Sunt si exemple cand se fac calcule separat si se introduc in excel rezultatele. Se lucreaza cate 3 zile la o lucrare de 10 minute. Plus greselile inerente. Plus stresul.

Prin acest forum va propun exact un schimb de cunostinte pentru rezolvarea problemelor, pentru intrebari de la abc-ul excelului pana la macrouri si pentru orice informatie care sa creasca gradul de utilizare a programului.

Pentru solutii sau intrebari nu ezitati sa ma contactati la excel.ingalati@gmail.com

Link to comment
Share on other sites

Cu riscul de a fi off-topic: Nu prea am dat atentie excel-ului, dar cred ca nu este folosit in toate facilitatile lui din cauza ca exista mai multe versiuni de excel, dupa cum sunt mai multe versiuni de office: xp, 2007, 2003, etc. si nu sunt perfect compatibile; asa mi s-a intamplat cu un program in Access, care am avut surpriza sa nu fie compatibil pe alt calculator.

Link to comment
Share on other sites

In principiu, Excel-ul este folosit doar acolo unde este nevoie de el. Este o unealta foarte puternica pentru cei care il folosesc zilnic. Ca a pierdut teren in fata altor programe este alta discutie dar repet, este o unealta foarte puternica. L-am folosit cativa ani buni pentru o evidenta a stocurilor si a unei fise de calcul complexe, foarte multumit de el.

Ulterior au aparut programe gen 99.9 Euro pentru gestiuni, stocuri, facturi si asa mai departe care sunt mult mai " prietenoase " la design si nu cer foarte multe cunostinte de operare PC.

Problemele au inceput cu anul 2006-2007 cand Microsoft a lansat pachetul Office 2007. O mare greseala as putea zice din punct de vedere al uneltelor pentru excel, word, acces si asa mai departe. Sunt destul de greu de accesat si personalizarea se face destul de greoi.

Am sperat ca prin Office 2010 vor repara greselile, dar se pare ca m-am inselat, aceeasi platforma!

Cat despre compatibilitate, din fericire exista variante pentru a rula un fisier in versiuni Office mai vechi. La salvarea documentului se alege compatibilitatea. Nu inteleg de ce nu au lasat .doc , .xls, .ppt asa cum sunt ele de pe vremea lui Windows 3.1.

Link to comment
Share on other sites

Din motive financiare pana acum am lucrat si lucrez doar in ver 2003 si deci nu sunt probleme de transfer al aplicatiilor pe alte PC-uri. Am probleme cu cateva functii prezentate de MS si care lucreaza doar in versiuni ulteriore dar am luat-o ca o provocare si am obtinut functii similare, ce este drept cu lungimi aproape de limita (256 char)dar a meritat. Ca exemplu am functia de calcul al numarului de zile lucratoare intre doua date calendaristice.

Prima oara depaseam 256 dar am optimizat-o. Sunt sigur ca se poate si mai bine. Exact acesta era scopul unui astfel de subiect de discutii dar se pare ca nu sunt multi "amatori de excel" in Galati. Imi pare rau ca am avut dreptate in primul mesaj. La revedere !

Link to comment
Share on other sites

Ce parere aveti de facturile facute in Excel ?

Sau mai bine zis, cum ati vedea o evidenta a facturilor si a continutului?

Factura propriu-zisa e usor de facut in Excel. Partea mai nasoala este evidenta continutului. ( materiale, furnizor, client etc )

Link to comment
Share on other sites

In sfarsit o "tema".

Aveti factura in sheet1 cu prelucrare automata a datelor si o tipariti.

Tiparirea nu trebuie facuta cu CTRL+P ci cu un buton "print"

care face acelasi lucru (simplu: inregistrati mai intai un macro cu tot ce faceti la tiparire si copiati sub buton in "after click")

Apoi inregisrati alt macro prin care copiati datele intr-un rand gol din sheet2 si iarasi copiati sub buton (in continuarea codului de la tiparire).

Grija la salvarea periodica a fisierului : copiere/arhivare si start perioada noua

Si faceti mereu probe pana la siguranta operatiilor.

Succes

Edited by excel
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.