dcp100168 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Florin Pâslaru îl are consilier parlamentar pe fiul săuCel puţin 23 de deputaţi şi-au angajat rudele la birourile parlamentare din teritoriu, remunerate din suma forfetară pusă la dispoziţie de Camera Deputaţilor, în calitate şefi de cabinet, consilieri, experţi, referenţi sau şoferi, potrivit unui document oficial obţinut de NewsIn.Printre aceştia se află şi deputatul PSD de Galaţi Florin-Costin Pâslaru, care are un singur angajat al biroului parlamentar, pe consilierul Pâslaru Florin Alexandru Ioan, cu un salariu în luna februarie de 4.518 de lei.http://www.clon.ro/stiri/cluj/articol/doi-deputati-clujeni-si-au-angajat-rudele-la-birourile-parlamentare-ca-sefi-de-cabinet-sau-consilieri/cn/news-20100428-06262098
Functionarul Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Daca nu pe fiu sau nevasta, atunci pe cine ? E drept ca noi ca popor avem tendinta sa privim si pe unde nu trebuie. Cred ca mai interesant este sa afli cum isi face datoria ca parlamentar, interpelari, proiecte, prezenta... si apoi restul. Pe de alta parte nu as mai fi asa de interesat de matusa Tamara sau palatul lui Videanu, daca am avea drumuri, servicii, asistenta sociala, etc la un nivel acceptabil. Am si gasit ce ma interesa si ca fapt divers voi face o comparatie cu B.Ciuca deoarece abia ce am postat si la el: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=229&cam=2&leg=2008 http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=76&cam=2&leg=2008 Foarte fain este ca poti citi si ce a zis fiecare ... spor la citit.
dcp100168 Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Deputatul Pâslaru şi copilul său, consilierul* Parlamentarul nu consideră că este o dovadă de nepotism, ci de încredere în propriul copilPrintre cei şase consilieri personali pe care îi are angajaţi deputatul PSD de Galaţi Florin Pâslaru se află şi propriul său fiu. Deputatul gălăţean nu neagă informaţia, ba mai mult, chiar a ţinut să dezvolte subiectul, „ca să nu se mai vorbească pe la colţuri”. Aşa am aflat că băiatul său nu este membru PSD, ba, din contră, cochetează cu PNL: „se duce spre zona asta de liberalism, dar din frică sau respect faţă de mine, deocamdată nu s-a făcut membru”. Deputatul Pâslaru nu a făcut un secret nici din câţi bani ia fiul său, în calitate de consilier – 1.200 de lei, impozabil -, nici din faptul că programul acestuia este unul flexibil, fără orar strict. Potrivit lui Florin Pâslaru, conform legii, primeşte de la stat o sumă forfetară lunară de 8.000 de lei, din care „asiguri şi benzina şi cabinetul şi protocolul sau consilierii… unii colegi dau declaraţie pe propria răspundere că de banii aceia au cumpărat ziare, sau au făcut alte cheltuieli. Legea permite aşa ceva. Dar eu am spus aşa: câţi consilieri îmi pot angaja de banii aceştia? Păi ori doi, cu salarii foarte mari, ori maxim şase cu salariu de 1.200 fiecare. Şi aşa am făcut”.Deputatului gălăţean nu i se pare nicidecum că ar fi dovadă de nepotism faptul că propriul băiat este angajat pe post de consilier, la cabinetul său parlamentar: „Eu nu iau banii din drepturile altcuiva… sunt şase angajaţi în care ai încredere, la partid… dacă nu era angajat el, era angajat altcineva. Efectiv, copilul meu îmi face jumătate din treabă şi am încredere în el… Ce, trebuia să mă duc la Primărie să-i cer primarului să îl angajeze, sau să lucreze în Sidex?…. Nu! Chiar aş vrea ca foarte mulţi părinţi să îşi angajeze copiii acolo unde ştiu ce au de făcut şi să facă şi treabă…. Şi fiţi convinşi că, dacă nu şi-ar face treaba, nu ar avea ce să caute acolo”.http://www.viata-libera.ro/articol-Deputatul_Paslaru_si_copilul_sau_consilierul___2.html
dcp100168 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Şase deputaţi şi-au angajat neamurile în propriile birouri parlamentareInspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au constatat că șase deputați sunt în conflict de interese, după ce și-au angajat rudele la propriile birouri parlamentare. Cheltuielile totale se ridică la 165.073 de lei. Astfel, pentru Florin-Costin Pâslaru, Vasile Ghiorghe Gliga şi Marian Neacşu de la PSD, împreună cu deputaţii Csilla-Mária Peto şi Árpád Pal de la UDMR şi Ghervazen Longher din partea Uniunii Polonezilor din România, ANI a sesizat Parchetul General în vederea începerii de cercetări privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. În acelaşi timp, ANI a demarat procedurile pentru anularea contractelor încheiate de demnitari pe numele apropiaţilor.În numele copiilorAstfel, Costin Pâslaru a propus angajarea şi a semnat contractul de muncă pentru fiul său, Florin Alexandru Pâslaru începând din 2009 până în prezent, în cadrul Biroului parlamentar din Galaţi. În acest interval, fiul demnitarului a încasat 21.662 de lei.Vasile Gliga a propus şi tot el a aprobat angajarea soţiei sale, Elena Gliga în cadrul Biroului parlamentar din Mureş. În perioada 05.01.2009 – 28.03.2011, soţia demnitarului a încasat venituri totale de 27.095 de lei.Deputatul Marian Neacşu şi-a angajat propria fiică la biroul parlamentar Ialomiţa începând din iulie 2009 până în prezent. Cristina Monica Neacşu a încasat în acest timp 16.642 de lei.Arpad Pal a propus şi tot el a aprobat angajarea fiicei sale, Katalin Pal, începând cu anul 2008 până în prezent. Pentru munca prestată la Biroul parlamentar din circumscripţia electorală numărul 21 din Harghita, fiica demnitarului a fost plătită cu 33.939 de lei. Dalma Csilla Peto este fiica deputatei UDMR Csilla-Mária Peto. Începând cu februarie 2009, progenitura a devenit angajata mamei sale, primind venituri totale de 34.333 de lei.Ghervazen Longher şi-a ajutat familia când a propus şi aprobat angajarea fratelui său, Iosif Longher, încă din 2005, într-o funcţie de consilier în cadrul propriului birou parlamentar. De atunci şi până în prezent, fratele a încasat 31.402 de lei. " Beneficiul patrimonial total, obţinut de rudele celor şase deputaţi în urma angajării prin nerespectarea regimului juridic al conflictul de interese, este de 165.073 Lei", se arată într-un comunicat al ANI.evz.ro
dcp100168 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Pâslaru, cercetat pentru că şi-a plătit fiul pe bani publiciPentru că şi-a angajat propriul fiu şef de cabinet, deputatul PSD de Galaţi Florin Pâslaru se află acum pe lista celor 13 parlamentari aflaţi în conflict de interese. În baza acestei liste, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 253-1 din Codul Penal al României. Un prim „lot”, de şapte deputaţi, a fost înaintat de ANI Parchetului încă din luna septembrie, în timp ce ieri, ANI a mai elaborat actele pentru cea de-a doua grupare, din care face parte şi deputatul gălăţean Florin Pâslaru.Amnezie a lui Pâslaru legată de jobul fiului Potrivit comunicatului postat pe site-ul oficial al ANI, deputatul PSD Florin Pâslaru şi-a angajat din 2009, ca şef de cabinet, pe propriul fiu, „Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 - prezent, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi. Beneficiul patrimonial obţinut de fiul deputatului PSD a fost de 21.662 lei (aproximativ 5.158 euro)”.Faptul că deputatul Pâslaru şi-a angajat propriul fiu ca şef de cabinet parlamentar nu a fost negat de acesta, care declara în mai 2010 că salariul încasat de fiul său este 1.200 de lei brut. Raportat la suma totală de bani pe care ANI spune acum că a încasat-o fiul deputatului Pâslaru, rezultă că băiatul a lucrat cel puţin 18 luni, adică un an şi jumătate. Din păcate însă, ieri, memoria parlamentarului nu a mai fost atât de clară, Pâslaru explicând că „nu mai ştiu precis cât timp a lucrat fiul meu la cabinet… Cred că un an şi ceva dar dacă anul trecut recunoşteam că lucrează acolo, înseamnă că încă lucra… Problema este că în momentul în care am avut semnale că este o problemă cu asta, băiatul meu a fost cel care a spus că renunţă la acest post. Acum fiul meu nu mai este angajatul Parlamentului”. Punând cap la cap informaţiile ANI cu cele ale deputatului suntem în măsură să-i transmitem că şi-a angajat băiatul undeva la finele lui 2008 sau începutul lui 2009 şi probabil că i-a reziliat contractul de muncă în primăvara anului trecut. Un salariu în funcţie de… declaraţii şi o declaraţie care nu spune nimic„Băiatul meu m-a ajutat în campania electorală, iar după ce am câştigat mandatul, am avut nevoie de cineva în care să am încredere. Cu mari insistenţe l-am convins să lucreze cu mine, căci l-am angajat pe cel mai mic salariu din Parlament, lua în mână cam 500 de lei…”. După ce i-am reamintit deputatului că anul trecut vorbea de un salariu de 1.200 de lei brut, Pâslaru a nuanţat: „da, dar impozabil vine cam 700 de lei, din care 200 de lei dădea pe cheltuieli cu consumabilele de la cabinet şi 500 îi rămâneau în mână”! Şi totuşi, dacă ar fi aşa, de ce în propria declaraţie de avere a deputatului nu apare (din 2008 şi până în 2010) nicio informaţie despre venitul anual realizat de fiul său – informaţie care ar fi putut figura acolo măcar doar pentru că banii proveneau din fonduri publice, de la Parlament. „Probabil că nu trebuia să completez la acel capitol nimic…”, explică deputatul, care nu a mai avut nicio explicaţie la ultima descoperire: în declaraţia de avere din 2011, numele fiului său figurează „Pâslaru Florin Alexandru Ioan - SC PAF Media SRL – dividende 0”. „E o întrebare la care nu ştiu să vă răspund acum, am să verific şi voi reveni cu o explicaţie”, spune Pâslaru. Ce riscă pentru conflictul de interese? Conform Codului penal, infracţiunea de conflict de interese se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu interdicţia de a mai ocupa funcţii publice pe o durată maximă, adică trei ani (art. 253-1). „Eu nu cred că voi fi sancţionat în vreun fel, pentru că atunci când mi-am angajat băiatul, contractul a fost semnat de secretarul Camerei Deputaţilor, fostul ministru al Muncii, domnul Barbu… În plus, nu am ascuns niciodată angajarea fiului; dacă voiam să mă ascund, nu îi mai făceam carte de muncă, ci doar încheiam o colaborare…”. Întrebat dacă procesul ANI îl va face să nu mai candideze pentru un nou mandat, Pâslaru spune că „mai este mult până anul viitor şi nu mă gândesc acum aşa departe. Sunt alte subiecte mult mai importante”. Acelaşi răspuns l-a dat Pâslaru şi în urmă cu două săptămâni când a fost întrebat dacă i se mai pare oportun să candideze, după ce s-a dovedit în instanţă că a colaborat cu fosta Securitate. Numele lui Florin Pâslaru nu este legat doar de aceste două incidente – colaborarea cu Securitatea şi angajarea propriului fiu în cabinetul parlamentar – ci şi de alte două aspecte, ce ţin de buna sau, după caz proasta gestionare a problemelor de către angajaţii biroului parlamentar. Anul trecut, Florin Pâslaru s-a remarcat cu un CV halucinant depus (şi care există şi astăzi!) pe site-ul Camerei Deputaţilor, din care reiese că a terminat liceul la 26 de ani şi facultatea, la 28 de ani. În plus, la începutul mandatului său, pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, la datele de contact ale cabinetului său parlamentar era trecut un număr la care a răspuns o doamnă, spunându-ne că nu este nici un cabinet acolo, ci … o alimentară. viata-libera.ro
muti Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Oare il vom vedea putin dupa gratii? Sa il viziteze pe Vantu si sa ramana acolo pana de sarbatori. Imi este scarba de toata clasa asa zis politica.
dcp100168 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 Pâslaru va fi audiat de procurori în scandalul "Neamuri angajate la stat"Plângerea Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI) împotriva deputatului a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Lui Pâslaru i se reproşează că l-a angajat pe fiul său la cabinetul parlamentar de la Galaţi, plătindu-i un salariu total de 5.158 de euro.Potrivit celor de la Agenţia naţională de Integritate, Florin Pâslaru, deputat de Galaţi, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 până în prezent, în cadrul Biroului Parlamentar din Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi. Conform ANI, beneficiul obţinut de fiul lui Florin Pâslaru a fost de 21.662 de lei (aproximativ 5.158 de euro).Inspectorii de integritate au sesizatParchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Pâslaru şi ceilalţi cinci colegi deputaţi a infracţiunii de conflict de interese şi au făcut demersuri pentru anularea contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.Audierile în cele şase dosare vor începe, cel mai probabil, în luna decembrie.adevarul.ro
dcp100168 Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Florin Pâslaru îşi poate păstra fiul angajat la cabinetul parlamentarAleşii care îşi angajează rudele la birourile parlamentare nu sunt în conflict de interese. De ce? Pentru că sunt autonomi! Cine spune? Chiar parlamentarii! Ei nu au mai aşteptat ca Agenţia Naţională de Integritate să se pronunţe asupra cazurilor în care politicenii şi-au angajat rude şi au decis în cadrul Comisiei pentru statut că "beneficiază de un anumit grad de autonomie". "Situaţia de conflict de interese nu poate fi reţinută în privinţa angajării personalului birourilor parlamentare (...) indiferent de calitatea persoanei angajate", scrie în stenograma comisiei de statut a Parlamentului. Cu alte cuvinte, un parlamentar îşi poate angaja soţia, copiii sau rudele la birourile parlamentare fără să păţească nimic. Politicenii au stabilit că legea nu le impune restricţii şi nici măcar nu prevede situaţiile de conflict de interese în cazul senatorilor şi deputaţilor. Mai mult, ei au calificat o eventuală încetare a colaborării cu rudele drept un abuz. "Textul nu este lacunar, confuz sau contradictoriu, aşa încât trebuie luat în considerare că legea e clară, exprimând intenţia reală a legiuitorului care nu a impus nicio restricţie cu privire la calitatea personalului birourilor parlamentare ale deputaţilor si senatorilor. (…) De altfel, nici Legea nr. 161/2003 (...) nu prevede situaţiile de conflict de interese, în cazul deputaţilor şi senatorilor. În ceea ce priveşte situaţia personalului angajat, vizat de acţiunile Agenţiei Naţionale de Integritate, Comisia apreciază că aceste angajări fiind perfect legale, nu se impune anularea contractelor încheiate. Măsura ar fi abuzivă", potrivit aceleiaşi surse. Reamintim că, în noiembrie, ANI a cerut Parchetului să cerceteze pentru conflict de interese mai mulţi parlamentari, printre care şi deputatul gălăţean Florin Pâslaru (PSD) care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare.monitoruldegalati.ro
dcp100168 Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 ANI cere destituirea deputatului Florin Pâslaru întrucât este incompatibilAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a înaintat Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul Florin Pâslaru se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută, în acest caz fiind sesizat şi Parchetul ICCJ.Raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat încălcarea de către Florin Costin Pâslaru, deputat PSD de Galaţi, a dispoziţiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, a rămas definitiv prin necontestare, potrivit art. 22, alin. 1 şi 2 din Legea 176/2010.Având în vedere rămânerea definitivă a raportului de evaluare, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat, în temeiul dispoziţiilor art. 23 din Legea 176/2010, introducerea acţiunii în constatarea nulităţii absolute a contractelor încheiate de către Florin Costin Pâslaru cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese.Potrivit legii, în cazul unui conflict de interese, dacă au legătură cu situaţia de conflict de interese, toate actele juridice sau administrative încheiate direct sau prin persoane interpuse, cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese, sunt lovite de nulitate absolută. "Acţiunea în constatarea nulităţii absolute a actelor juridice sau administrative încheiate cu încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese poate fi introdusă de Agenţie chiar dacă persoana în cauză nu mai deţine acea funcţie. Instanţa va dispune motivat, pe lângă constatarea nulităţii absolute, şi repunerea părţilor în situaţia anterioară", mai prevede legea.În vederea declanşării procedurilor pentru eliberare din funcţie, aplicabile demnităţii de deputat, ANI a comunicat Camerei Deputaţilor raportul de evaluare a conflictului de interese, în cazul lui Florin Costin Pâslaru. Potrivit Legii 176/2010, "fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate sau de conflict de interese constituie temei pentru eliberarea din funcţie".Persoana eliberată sau destituită din funcţie sau faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă, sau a încetării de drept a mandatului.În conformitate cu prevederile art. 29, alin. 3 din Legea 176/2010, "neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când raportul de evaluare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune".La data de 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 - prezent, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2009 - prezent, de către fiul lui Florin Costin Pâslaru a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 de euro).ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Costin Pâslaru a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul penal, dosarul aflându-se în instrumentarea parchetului.mediafax.ro
dcp100168 Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Paslaru, primul parlamentar la un pas sa-si piarda mandatul in urma investigatiilor ANIComisia Juridica a Camerei Deputatilor a amanat intocmirea rapoartelor in cazurile deputatilor Sergiu Andon (PC) si Florin Costin Paslaru (PSD) pentru care deciziile ANI de incompatibilitate si conflict de interese au ramas definitive. Daniel Buda, seful Comisiei Juridice, a mentionat ca cele doua rapoarte vor fi inainte marti plenului Camerei Deputatilor care urmeaza sa voteze excluderea celor doi parlamentari. Potrivit expertilor in cazuistica ANI, excluderea celor doi deputati ar trebui sa fie o formalitate.Cazul deputatului Florin Costin Paslaru ar putea institui un precedent. Alti 13 parlamentari sunt in situatii similare.Comisia Juridica a amanat pentru luni discutarea cererilor ANI de constatare a incetarii mandatelor de parlamentari a lui Sergiu Andon (PC) si Florin Costin Paslaru (PSD). Presedintele Comisiei Juridice a a explicat pentru HotNews.ro ca discutarea celor doua cazuri au fost amanate pentru ca Sergiu Andon a depus un material scris. “Trebuia sa comunicam acest document pentru a nu fi invocat ca viciu de procedura la plen”, a transmis Daniel Buda.ANI a constat in cazul deputatului Segiu Andon ca acesta este incompatibil, iar in cazul deputatului Florin Costin Paslaru, ca a incalcat regimul conflictelor de interese. Deciziile ANI in cele doua cazuri au ramas definitive astfel ca agentia a cerut Camerei Deputatilor sa constate ca cei doi deputati si-au pierdut mandatele.Solicitarile ANI au ajuns la Comisia Juridica care intocmeste un raport. Practic, raportul Comisiei Juridice in cazurile lui Segiu Andon si Florin Costin Paslaru vor fi trimise la vot in plenul Camerei Deputatilor. Expertii in cazuistica ANI au explicat ca este vorba de o formalitate devreme ce constatarile agentiei au ramas definitive. In cazul Andon, ICCJ a confirmat definitiv incompanitibilitatea deputatului PC. In cazul lui Florin Costin Paslaru decizia ANI a ramas definitiva deoarece acesta nu a contestat-o.Cu toate ca in cazul Andon exista o decizie definitiva a ICCJ, acesta a depus la Comisia Juridica concluzii pe fond privind decizia ANI de incompatibilitate.In cazul deputatului Florin Costin Paslaru daca plenul Camerei Deputatilor va decide incetarea mandatului se va deschide un precedent. ANI a emis in cazul sau un raport de constatare a incalcarii regimului conflitelor de interese pentru ca si-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. ANI a constata situatii similare in cazul altor 13 deputati.In cazul lui Sergiu Andon, pe 3 aprilie sectia Contencios Administrativ Fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis ca deputatul este incompatibil cu calitatea de parlamentar, intrucat a fost avocat intr-un proces de coruptie, judecatorii admitand astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate. Sergiu Andon a contestat raportul ANI. Vezi mai jos istoricul procesului:In iunie 2009, sesizati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), inspectorii de integritate au constatat ca Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar intrucat a acordat, ca avocat, asistenta juridica unui invinuit intr-un dosar penal de coruptie.In 14 aprilie 2011, ANI a castigat faza de fond a procesului intentat de deputatul conservator Sergiu Andon dupa ce l-a declarat incompatibil pe acesta pe motiv ca, parlamentar fiind, a fost avocat intr-un proces de coruptie, dar decizia a fost contestata la instanta suprema. Curtea de Apel Bucuresti respinsese contestatia formulata de Sergiu Andon fata de hotararea ANI prin care deputatul fusese declarat incompatibil.Pe 3 aprilie ICCJ a confirmat decizia Curtii de Apel Bucuresti, astfel ca raportul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea deputatului Sergiu Andon a ramas definitiva.ANI a transmis Camerei deputatilor o scrisoare prin care solicita constatarea privind constatarea demiterii de drept a deputatului PC Sergiu Andon pe motivul incompatibilităţii acestuia. Pe 10 aprilie Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a transmis solicitarea ANI la Comisia Juridica pentru formularea unui punct de vedere.Sergiu Andon a declarat ca se va adresa CEDO pentru a clarifica situatia.Cazul deputatului Florin Costin Paslaru. In noiembrie 2011 ANI a constata ca Florin Costin Paslaru a incalcat regimul conflictelor de interese pentru ca si-a angajat fiul la cabinetul de Parlamentar.“Florin Costin Paslaru, deputat in Parlamentul Romaniei, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Florin Alexandru Ioan Paslaru, incepand cu anul 2009 - prezent, in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 18 Galati, incalcand, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei”, a precizat ANIDeputatul Florin Costin Paslaru nu a contestat reportul ANI astfel ca acesta a ramas definitiv.Pe 15 martie ANI a transmis Cmerei Deputatilor raportul de constatare si solicitarea de eliberare a acestuia din functie. Ca si in cazul lui Sergiu Andon conducerea Camerei Deputatilor a cerut un punct de vedere din partea Comisiei Juridice.Potrivit legislatiei ANI cei doi deputati trebuie eliberati din functie pentru ca rapoartele agentilor de integritate au ramas definitive. De asemenea legea prevede ca cei doi deputati nu mai pot fi alesi deputati si nu pot fi numiti in functii publice pe o perioada de trei ani. Acesta perioada curge de la ramanerea definitiva a deciziilor ANI.hotnews.ro
dcp100168 Posted May 2, 2012 Author Posted May 2, 2012 ANI cere revocarea din funcţie a deputaţilor Sergiu Andon şi Florin PâslaruAgenţia Naţională de Integritate (ANI) solicită Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputaţilor Sergiu Andon (PC) şi Florin Pâslaru (PSD), primul fiind declarat incompatibil, iar al doilea în conflict de interese.'Agenţia Naţională de Integritate solicită Camerei Deputaţilor aplicarea cu celeritate a sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie a lui Andon Sergiu şi al lui Pâslaru Florin Costin, deputaţi în Parlamentul României, ca urmare a rămânerii definitive şi irevocabile, în cazul lui Andon Sergiu, a sentinţei civile nr. 2930/13.04.2011, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./01.06.2009, şi a rămânerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./07.11.2011, privindu-l pe Pâslaru Florin Costin, în conformitate cu dispoziţiile art. 21, alin. (1) din Legea nr. 176/2010', se arată într-un comunicat al ANI.ANI menţionează că, în conformitate cu dispoziţiile art. 29, alin. (3) din Legea nr.176/2010, '(3) Neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune'.agerpres.ro
dcp100168 Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 ANI cere Parlamentului aplicarea sancţiunilor disciplinare în cazul deputaţilor Andon şi PâslaruAgenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunilor disciplinare în cazul deputaţilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru, în caz contrar instituţia putând fi trasă la răspundere. "Agenţia Naţională de Integritate revine cu solicitarea transmisă Camerei Deputaţilor şi se adresează Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi pentru aplicarea cu celeritate a sancţiunilor disciplinare prevăzute de lege, respectiv revocarea din functie a deputaţilor Andon Sergiu şi Pâslaru Florin Costin, ca urmare a rămânerii definitive şi irevocabile, în cazul lui Andon Sergiu, a sentinţei civile nr. 2930/13 aprilie 2011, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./1 iunie 2009, şi a rămânerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./7 noiembrie 2011, privindu-l pe Pâslaru Florin Costin (http://www.integritate.eu/1100/section.aspx/814 şi http://www.integritate.eu/1676/section.aspx/2202)", informează într-un comunicat ANI.ANI arată că, în conformitate cu dispoziţiile art. 29, alin. (3) din Legea 176/2010, "neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune".mediafax.ro
riaji Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Nu mai poate Parlamentu.. pe principiul asta functioneaza principala institutie a statului..
Derago Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Dupa cate amenzi se iau masuri mai drastice?Ca la 50 de lei amenda... e praf in ochi!
dcp100168 Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 ANI cere revocarea parlamentarilor Sergiu Andon şi Florin Pâslaru* "Este o lucrături politică, nu îmi voi da demisia", susţine PâslaruAgenţia Naţională de Integritate (ANI) cere din nou Parlamentului revocarea din funcţie a parlamentarilor Sergiu Andon şi Florin Costin Pâslaru, ca urmare a rămânerii irevocabile a deciziilor privind încălcarea legii de către cei doi politicieni.Agenţia Naţională de Integritate solicită Camerei Deputaţilor, în conformitate cu dispoziţiile art.26, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 176/2010, aplicarea cu celeritate a sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie a lui Andon Sergiu şi a lui Pâslaru Florin Costin, deputaţi în Parlamentului României.ANI arată că începând cu data de 28 decembrie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a solicitat în repetate rânduri Camerei Deputaţilor aplicarea conform prevederilor legale a sancţiunilor disciplinare şi respectarea hotărârii judecătoreşti, ca urmare a rămânerii definitive şi irevocabile, în cazul lui Andon Sergiu, a sentinţei civile nr. 2930/13.04.2011, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./01.06.2009, şi a rămânerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./07.11.2011, privindu-l pe Pâslaru Florin Costin.În conformitate cu dispoziţiile art. 29, alin. (3) din Legea nr.176/2010: "Neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune". De asemenea, conform prevederilor art. 271 din Codul penal, nerespectarea hotărârilor judecătoreşti se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.În 3 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil că deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, întrucât a fost avocat într-un proces de corupţie, judecătorii admiţând astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate. Decizia ICCJ a survenit sesizării din iunie 2009 a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma căreia inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.În cazul lui Florin Pâslaru, ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.ANI preciza că raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate la data de 7 noiembrie 2011, prin care s-a constatat încălcarea de către Florin Costin Pâslaru, deputat PSD de Galaţi, a dispoziţiilor legale privind regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, a rămas definitiv prin necontestare. În 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 - prezent, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Beneficiul patrimonial obţinut, începând cu anul 2009 - prezent, de către fiul lui Florin Costin Pâslaru a fost de 21.662 Lei (aproximativ 5.158 de euro).ANI a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Costin Pâslaru a infracţiunii de conflict de interese.Pâslaru: Am rezolvat problema într-un minut"În niciun caz nu îmi voi da demisia din Parlament, este o chestie neadecvată din partea ANI, deoarece eu nu am primit raportul. Am văzut raportul în cadrul Comisiei Juridice, dar l-am văzut, nu mi s-a dat. Am atacat în contencios administrativ pentru anularea raportului ANI", a declarat PâslaruDeputatul PSD a adăugat că fiul său a lucrat la cabinetul parlamentar, dar în prezent nu mai lucrează. "Faptul că instanţa a decis să-mi dau demisia nu este o motivaţie să-mi dau demisia. Am lămurit situaţia cu preşedintele partidului într-un minut. Probabil voi candida şi la alegerile parlamentare", a precizat Pâslaru.El a subliniat că nici decizia CNSAS că este colaborator al Securităţii nu îl va împiedica să candideze la alegerile din toamnă.gandul.info
dcp100168 Posted July 2, 2012 Author Posted July 2, 2012 Deputatul PSD Florin Pâslaru: Nu demisionez din Parlament, nu am primit nimic de la ANIDeputatul PSD Florin Pâslaru a declarat luni că nu va demisiona din Parlament şi a susţinut că nu a primit nici un act oficial de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) care să dovedească faptul că este incompatibil cu funcţia de deputat.Mai mult, Pâslaru spune că nu a colaborat cu fosta Securitate şi că nu a primit bani într-o astfel de calitate. 'Eu nu am primit niciun raport (ANI - n.r.). Am aflat din presă de un eventual raport pe care ANI l-ar face, moment în care am încercat prin telefon, apoi prin prezenţa mea la ANI, de fiecare dată refuzându-mi-se un răspuns, după care am făcut adresă scrisă să mi se prezinte acel raport. Până la această dată, au trecut mai bine de şase luni, nu am primit de la ANI niciun raport, nici măcar un răspuns pozitiv sau negativ', a precizat deputatul PSD.El a susţinut că este de bună credinţă şi tocmai de aceea a solicitat de la ANI un răspuns pe care însă, la şase luni de la această solicitare, nu l-a primit.Totuşi, deputatul Florin Pâslaru spune că acest raport i-a fost arătat de Comisia juridică din Camera Deputaţilor. 'Comisia juridică din Camera Deputaţilor mi-a arătat acest raport. În momentul în care mi l-a arătat, l-am văzut l-am atacat în contencios cerând anularea raportului. Instanţa din Galaţi a aprobat această solicitare a mea, procesul având loc pe 23 octombrie 2012. Mai mult decât atât, ANI, care spune că mi-a trimis raportul, dar nu are nicio dovadă că mi-a trimis acest raport, a făcut o contestaţie la instanţa gălăţeană cerând ca procesul să fie strămutat', a mai spus Pâslaru.Potrivit acestuia, situaţia are o 'conotaţie pur politică'.Întrebat dacă îşi va da demisia din Parlament, acesta a arătat că nu are nicio motivaţie pentru un astfel de gest.Pâslaru a adăugat că fiul său nu mai este angajat la cabinetul său parlamentar din Galaţi, afirmând că a lucrat în acest loc. 'A fost o perioadă angajat la cabinetul parlamentar. În momentul în care vrei să ai nişte angajaţi, îţi iei oameni de încredere şi am creat un grup de oameni de încredere, nişte oameni care au lucrat alături de mine în campanie', a motivat acesta.În concluzie, deputatul PSD a arătat că va încerca să aibă o discuţie cât se poate de amiabilă cu reprezentanţii ANI, instituţie 'care nu a adus nicio dovadă' că i-ar fi dat acel raport. 'Când voi avea raportul, am ce să discut, deocamdată nu am despre ce să discut', a adăugat el.Florin Pâslaru a mai declarat că în 2008 a primit o hârtie de la CNSAS prin care se arăta că nu este colaborator al fostei Securităţi.Agenţia Naţională de Integritate (ANI) solicită din nou Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputaţilor Sergiu Andon (PC) şi Florin Pâslaru (PSD), primul fiind declarat incompatibil, iar al doilea - în conflict de interese.agerpres.ro
riaji Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Si cand te gandesti ca gunoiul asta o sa mai prinda inca un mandat..
dcp100168 Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 ANI sesizează Consiliul de IntegritateAgenția Națională de Integritate va sesiza Consiliul de Integritate în cazul parlamentarilor Sergiu Andon și Florin Costin Pâslaru.Sesizarea ANI survine deciziei de marţi a Comisiei parlamentare, prin care s-a stabilit că deputaţii Sergiu Anton şi Florin Pâslaru nu s-ar afla în incompatibilitate, în pofida existenţei unor decizii în acest sens, Agenţia Naţională de Integritate arătând că acest fapt contravine declaraţiei recent adoptată a Parlamentului României privind sprijinirea implementarii noii Strategii Naţionale Anticorupţie 2012-2015, ceea ce pune sub semnul întrebării, în mod grav, existenţa statului de drept şi a separaţiei puterilor în stat.Comisia Juridică, a respins, marţi, solicitările ANI privind revocarea din funcție a celor doi parlamentari.b1.ro
Derago Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Oameni fara coloana vertebrala! Fara pic de bun simt!Cei ca Paslaru ar trebui batuti cu pietre pe strada!
riaji Posted July 7, 2012 Posted July 7, 2012 In curand o sa vina si randul lui, ca sa nu ramana pedepsit numai ceafa-arsa-de-soare-Saghian.
dcp100168 Posted July 17, 2012 Author Posted July 17, 2012 Incompatibilitatea deputaţilor Andon şi Pâslaru va fi discutată în sesiunea din toamnăLiderul PDL Mircea Toader a declarat, miercuri, că Biroul Permanent al Camerei a respins cererea sa privind discutarea în această sesiune extraordinară a situaţiei deputaţilor declaraţi incompatibili de ANI, iar preşedintele Camerei Valeriu Zgonea a spus că problema se va discuta în toamnă. După şedinţa Biroului Permanent al Camerei, Mircea Toader a precizat că a cerut introducerea pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei a raportului comisiei juridice privind deputaţii găsiţi incompatibili de către ANI, Sergiu Andon şi Florin Pâslaru. "A fost respinsă cererea noastră pe motiv că nu poate să se întâlnească comisia juridică până în toamnă", a spus Toader.Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, la rândul său, că această solicitare a PDL nu a fost respinsă, dar că raportul comisiei juridice a fost retrimis de plen, în sesiunea trecută, la comisia juridică pentru ca aceasta să audieze şi punctul de vedere al ANI, iar această chestiune nu poate fi clarificată decât în sesiunea parlamentară din toamnă.
dcp100168 Posted September 3, 2012 Author Posted September 3, 2012 Comisia juridică a Camerei îşi menţine decizia că Florin Pâslaru nu e în incompatibilitateComisia juridică a Camerei Deputaţilor a menţinut, luni, decizia luată în primăvară potrivit căreia deputatul PSD Florin Pâslaru nu se află în stare de incompatibilitate.Vicepreşedintele Comisiei juridice Florin Iordache (PSD) a anunţat, la finalul şedinţei de luni a comisiei, că în cazul deputatului Pâslaru s-a constatat că nu există un conflict de interese, astfel că s-a trimis Biroului Permanent a adresă în acest sens.În cazul lui Florin Pâslaru, ANI a înaintat, în luna martie, Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul se află în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.Comisia juridică a decis şi în primăvară că Pâslaru nu este în incompatibilitate.
dcp100168 Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 ANI cere anularea contractului de muncă al fiului deputatului Florin PâslaruAgenţia Naţională de Integritate (ANI) nu îl slăbeşte deloc pe deputatul Florin Pâslaru. După ce recent a contestat candidatura lui Florin Pâslaru pentru un nou mandat de deputat din cauza conflictului de interese legat de angajarea fiului său la cabinetul parlamentar, ANI a cerut acum în justiţie şi anularea contractului de muncă al lui Alexandru Ioan Pâslaru.„Domnul Florin Pâslaru a avut un interes personal, încălcând regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, urmărind obţinerea unui beneficiu patrimonial de către un membru al familiei prin semnarea, în calitate de deputat, a unui contract civil încheiat cu fiul său şi avizarea favorabilă a contractului individual de muncă”, a susţinut reprezentantul Agenţiei Naţionale de Integritate la Curtea de Apel Galaţi. Alexandru Pâslaru a fost angajat pe postul de consilier la cabinetul tatălui său, obligaţiile sale fiind „studii şi analize pe probleme economice”.Conform informaţiilor furnizate judecătorilor de Camera Deputaţilor, Alexandru Pâslaru apare încadrat la cabinetul parlamentar al lui Florin Pâslaru cu un salariu lunar de 1.700 de lei, totalizând venituri în perioada 2009-2010 de peste 21.000 de lei. Inspectorii ANI susţin că banii au fost încasaţi nelegal, nefiind exclus ca, dacă atât contractul civil cât şi contractul de muncă al lui Alexandru Pâslaru vor fi anulate, ANI să ceară şi recuperarea banilor de la Florin Pâslaru.monitoruldegalati.ro
riaji Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Pai..daca sleahta din Parlament il tine pe Pintea in brate, normal ca ANI-ul nu are ce sa-i mai zica, decat, eventual, sa-l roage frumos sa-si lase tupeul ala de tigan obosit acasa si sa apara, in al 20-lea ceas, cu oaresce bun simt in fata electoratului, dandu-si odrasla afara.
dcp100168 Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 Deputatul PSD Florin Pâslaru, şi-ar putea pierde mandatul de parlamentar. Cazul său a fost dat ca exemplu în recentul Raport MCVCurtea de Apel Bacău, care a dat sentinţa, a constatat că parlamentarul îşi angajase fiul, Alexandru Pâslaru, ca şef de cabinet la biroul parlamentar.Deputatul PSD de Galaţi Florin Pâslaru şi‑ar putea pierde mandatul după ce a mai pierdut o bătălie în instanţă cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce şi un alt deputat PSD de Galaţi, Aurel Nechita, va fi eliminat din Camera Deputaţilor după ce a pierdut procesul cu ANI, fiind declarat incompatibil prin sentinţă definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).Cazul deputatului Pâslaru a fost dat ca exemplu în recentul Raport MCV, atunci când se vorbea de parlamentarii incompatibili care îşi continuă cariera parlamentară. În noiembrie 2011, ANI a constatat că din 2009 deputatul Pâslaru îşi angajase fiul, Alexandru Pâslaru, ca şef de cabinet la biroul parlamentar, încălcând astfel prevederile Legii Anticorupţie, nr 161/2003.Fiul deputatului încasase salarii în valoare de 21.662 de lei. ANI a emis pe 7.11.2011 raportul de evaluare prin care s-a constatat încălcarea de către deputatul Florin Pâslaru a prevederilor referitoare la regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, raport rămas definitiv prin necontestare, potrivit art. 22, alin. 1 şi 2 din Legea 176/2010. La solicitarea ANI, în octombrie 2012 Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor şi-a dat acordul pentru excluderea lui Pâslaru din Parlament, dar votul în plen a tot fost amânat.În decembrie, Pâslaru a fost reales deputat în Colegiul 5 Galaţi şi ANI a solicitat invalidarea noului său mandat de deputat, întrucât exista o decizie definitivă prin care acesta fusese declarat în conflict de interese. Tardiv, Pâslaru a atacat în instanţă decizia ANI, cerând anularea raportului de evaluare. Procesul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Bacău. În dosarul 478/44/2012, instanţa s-a pronunţat pe 14 februarie, respingând, ca nefondată, cererea lui Florin Pâslaru de anulare a raportului de evaluare nr. 119023/G/II/7.11.2011 întocmit de ANI cu privire la existenţa conflictului de interese.Deputatul PSD mai are o singură cale de atac, recursul la ICCJ. Are o singură şansă de a-şi amâna eliminarea din Parlament, aceea ca ICCJ să fixeze un termen în 2014 sau 2015 pentru judecarea recursului său.romanialibera.ro
Recommended Posts