Jump to content

Premiile concursului „Camil Ressu”


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Premiile concursului „Camil Ressu”

Câţi elevi au şansa să expună încă din gimnaziu pe simezele unui muzeu serios de artă contemporană? Iată că minunea aceasta se întâmplă de ani buni la Galaţi. Toţi participanţii la Concursul „Camil Ressu” organizat de Liceul de Artă „D. Cuclin” au avut şansa să le fie expuse lucrările la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi. Acesta este şi motivul pentru care juriul a avut de departajat în jur de 400 de lucrări venite din toată ţara, de la 17 licee de artă. La festivitatea de premiere şi la vernisajul expoziţiei cu toate lucrările, care au avut loc vineri, au mai participat inspectorul general din MECTS, Adrian Brăescu, inspectorul de arte de la ISJ Galaţi – Ioan Traian Ilisan, directorul Liceului de Artă „D. Cuclin”, Ioan Tudor, şi directorul Muzeului de Artă Vizuală, Dan Basarab Nanu.

Oana Năstăsache – premiul de excelenţă

Numărul premiilor pentru gălăţeni a fost destul de numeros: 9 elevi au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, primind câte un premiu I: Oana Năstăsache, Florentina Neculai şi Ioana David – la pictură, Ana Maria Ştefan – la grafică, Izabela Iuraş şi Mioara Stamate – artă monumentală, Claudiu Panţâru – arhitectură şi Teodora Geru - la desen gimnaziu. Juriul a fost impresionat de lucrările Oanei Năstăsache – căreia i-a atribuit şi un premiu de excelenţă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Laureaţii concursului „Camil Ressu”, ediţia 2011

Ieri, Muzeul de Artă Vizuală a fost luat cu asalt, la prânz, de liceenii de la „Dimitrie Cuclin”, veniţi să afle care sunt premianţii celei de-a zecea ediţii a Concursului Internaţional „Camil Ressu” şi, totodată, să vadă expoziţia cu lucrările participante la concurs.

Întrucât lista câştigătorilor este foarte lungă, ne vom opri doar la premianţii I de la Galaţi: Cosmina Tirim (clasa a IX-a) şi Maya Saleh (clasa a XII-a) – la Grafică, Irina Panţâru (clasa a XII-a) şi Ioana David (clasa a XI-a) – Pictură Monumentală, Teodora Geru (clasa a IX-a) – la Pictură, Marian Mardare (clasa a XII-a) – Ceramică.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Zece premii pentru elevii gălăţeni la Concursul Internaţional „Camil Ressu” 2012

Zece elevi ai Liceului de Artă „D. Cuclin” au fost primit premiul I la Concursul Internaţional „Camil Ressu”, organizat în colaborare cu Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi.

Deşi la competiţie au participat sute de lucrări ale elevilor de la aproape toate liceele de profil din ţară, dar şi din Italia, Grecia, Ucraina şi Republica Moldova, elevii gălăţeni au luat cele mai multe premii şi menţiuni.

Mai mult decât atât, elevii de la „Cuclin” au reuşit să urce de zece ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la cele şase secţiuni ale concursului.

La pictură s-au acordat trei premii I: Ioana David (prof. David Sava), Teodora Geru (prof. Gabriela Georgescu), Ciprian Neagu (prof. Ioan Tudor).

La artă monumentală s-au remarcat ca cei mai buni Aida Ursu (prof. David Sava) şi Bogdan Gabără (prof. Gabriela Georgescu).

La ceramică a urcat pe primul loc Bogdan Rusu (prof. Mugur Vrânceanu), iar la arhitectură – Irina Lăzăroiu (prof. Jana Andreescu).

Dana Gheorghiţă (prof. Cornel Corcăcel) a primit premiul I la grafică. La aceeaşi secţiune s-a mai clasat pe primul loc şi Tincuţa Marin, care este singura elevă de la Galaţi care a mai primit un premiu I la artă decorativă. Cei doi profesori care au pregătit-o sunt Cornelia Burlacu şi Liliana Negoescu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Concursul Naţional ”Camil Ressu” 2016 a fost dominat de artiştii gălăţeni

Elevii Liceului de Arte ”D. Cuclin” şi-au dovedit măiestria la Concursul Naţional de arte plastice ”Camil Ressu”, desfăşurat în cadrul ”Festivalului formei şi al culorii”, organizat de Asociaţia pentru Realizarea Tinerilor prin Educaţie (ONG - ARTE), în parteneriat cu Liceul ”D. Cuclin”, Teatrul Muzical ”N. Leonard” şi Galeriile de Artă ”N. Mantu”, cu sprijinul Damen Shipyard Galaţi.

Deşi în competiţie au participat sute de lucrări ale elevilor de la liceele de profil din ţară, elevii gălăţeni au luat cele mai multe premii şi menţiuni, 17 premii I, 16 premii II, 14 premii III şi zece menţiuni. Artiştii de la ”Cuclin” au urcat de 17 ori pe cea cea mai înaltă treaptă a podiumului, la cele cinci secţiuni ale concursului.

La pictură s-au acordat şapte premii I: Sonia Cireaşă, Ana Maria Iliescu şi Alin Popa (prof. David Sava), Gabriel Moldoveanu şi Cătălin Marin (prof. Liliana Negoescu), Gabriela Leu (prof. Gabriela Georgescu) şi Gabriel Moldoveanu (prof. Ioan Tudor). La grafică au urcat primii pe podium Claudia Olaru, Rebeca Măciuceanu şi Cristian Pintilie (prof. Cornelia Burlacu), Irina Şelaru şi Cătălin Marin (prof. Cornel Corcăcel).

La ceramică pe primul loc s-au clasat Cătălina Gavriliţă, Lucia Manole şi Robert Antonov (prof. Mugur Vrînceanu).

La artă monumentală s-a remarcat Monica Onofrei (prof. David Sava), iar la artă decorativă, locul I a fost obţinut de Mara Ivan-Mohor (prof. Liliana Negoescu).

Pe lângă recunoaşterea talentului din partea prof. dr. Mihai Mănescu, de la Universitatea de Arte ”Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, şi inspector general prof. dr. Adrian Brăescu, reprezentantul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, elevii premianţi au fost recompensaţi şi cu vouchere din partea sponsorului festivalului.

Toate lucrările elevilor gălăţeni aflate în concurs sunt expuse în Amfiteatrul liceului şi vor putea fi vizualizate până la finalul festivalului, pe 21 mai.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.