Jump to content

Giranţi fugiţi cu banii


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Escrocherie bancară nepedepsită de lege!

Şase angajaţi ai Protecţiei Copilului Galaţi au rămas datori vânduţi la bănci după ce au girat o colegă care a fugit cu 300.000 de lei. Poliţia şi Parchetul sunt cu mâinile legate pentru că escroaca a avut grijă ca toate actele să fie încheiate cu respectarea legii. De peste un an de zile, mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului (DGPDC) Galaţi se chinuie să dea de urma unei colege, pe nume Antonica Velicu, pe care o acuză că i-a păcălit, cerându-le să o gireze la bănci sau să o împrumute cu sume mari de bani.

În total, este vorba de şase persoane, care sunt bune de plată cu peste 300.000 de lei. Marianei Crăciun (43 de ani), asistent maternal, i s-a pus proprire pe salariu după ce a girat-o pe Antonica Velicu la un împrumut de circa 50.000 de lei. „Nu îmi vine să cred că se întâmplă aşa ceva. Îmi iau băncile câte cinci milioane de lei din salariu pentru ce nu a plătit ea", ne-a declarat femeia.

Un lucrător social de la DGPDC Galaţi ne-a declarat sub rezerva anonimatului că a primit somaţii de la bănci privind evacuarea din casă dacă nu plăteşte datoriile colegei sale, pe care a girat-o. Conducerea Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Galaţi nu vrea să audă nimic despre cele întâmplate. „E treaba lor ce au făcut. Nu vreau să ştiu nimic despre aşa ceva", ne-a declarat directorul instituţiei, Manon Cristoloveanu.

Antonica Velicu şi-a dat demisia de la DGPDC Galaţi de la începutul anului 2009, iar de atunci nu a mai fost văzută de nimeni. Maria Sion (54 de ani), fostă colegă de serviciu, a fost de acord să-i dea bijuterii din aur în valoare de 10.000 de euro şi a rămas cu paguba. „Eram prietene de peste doi ani şi nu m-am aşteptat să se întâmple aşa ceva. Mi-a spus că are nevoie de bijuterii ca să depună o garanţie în trezorerie pentru o licitaţie la care participa cu un microbuz şi am zis să o ajut", ne-a declarat Maria Sion.

Toţi păgubiţii s-au dus glonţ la Poliţie, reclamând-o pe Antonica Velicu pentru înşelăciune, însă fără niciun rezultat. Poliţiştii le-au spus că pentru că şi-au dat acordul să o gireze, iar împrumuturile de bani s-au făcut legal, prin notariat, nu prea e nimic de făcut. Procurorii confirmă că totul e legal. „În primul dosar, deschis în 2009, s-a dat neînceperea urmăririi penale, iar cel de-al doilea dosar este în lucru", ne-a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, procurorul Ionel Gâlcă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Escrocherie_bancara_nepedepsita_de_lege_0_254974584.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.