Jump to content

Locuri de joacă pentru copiii Galaţiului


dcp100168

Recommended Posts

Locuri de joacă reabilitate

După ce au stat în paragină în ultimii ani, nouă locuri de joacă pentru copii vor fi reabilitate în 2008. Perioada de realizare a lucrărilor este una record, fiind cuprinsă între 3 şi 8 luni, sumele necesare urmând să fie alocate de la bugetul local. Este vorba de locurile de joacă aferente blocului J6 din Micro 40, blocurilor B1-B2 din Ţiglina 2, blocurilor N1-R5 din Micro 19, blocurilor O10-T3 din Micro 19, blocurilor G4A-G4B din Micro 17, blocurilor L2-L1 din Micro 40, blocurilor D7-D8 din Micro 21 şi blocului K6 din cartierul "Aurel Vlaicu".

Link to comment
Share on other sites

Multe din locurile de joacă pe care le ştiam, de pe vremea când eram copil, au fost înghiţite de noile construcţii sau de garaje. Pe urmă ne miram de ce copii stăteau prin scările de bloc sau se duceau aiurea.

Dar oare terenuri de fotbal, de tenis, volei, mese de ping-pong, nu s-a gândit nimeni?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Locurile de joacă, tot în suferinţă

Vă propun o plimbare imaginară prin Galaţi, cu copilul sau nepoţelul dumneavoastră, în căutarea unor locuri de joacă adecvate pentru micuţi, în care să puteţi merge cu inima deschisă� Ştiu, automat vă gândiţi acum doar la cele două‑trei parcuri puse la punct, cum ar fi cel de lângă Viva, de la "Pastilă", ori cel din Mazepa, lângă blocul Paltin, sau cel de la Inelul de rocadă, cel de la Turn, de sus, de la bazine. Pe lângă cele enumerate, mai sunt însă şi locurile de joacă dintre blocuri, din cartiere, unde - după cum bine se ştie - copiii nu sunt deloc în siguranţă. Şi, pentru că primăvara ne bate la uşă, haideţi să vedem cum se mai prezintă spaţiile de joacă pentru cei mici� Unde v‑aţi duce cu copilul dumneavoastră?

Parcul de joacă de la Inelul de rocadă ("Cloşca") e împrejmuit, are leagăne multe, colorate şi băncuţe pe care nu stau bunicii sau părinţii, aşa cum ar fi normal, ci tinerii adunaţi să fumeze, să bea câte o sticlă cu bere ori să se îmbrăţişeze, în clipele de tandreţe, cu partenera. Seara (şi nu numai), aici, e mare distracţie� Aproape că‑ţi este şi frică să traversezi parcul, mai ales după ce se lasă înserarea, chiar dacă poliţiştii comunitari îşi mai fac rondul prin zonă. Cu toate astea, copiii vin aici în timpul zilei să se joace, pentru că este singurul loc amenajat în care, după terminarea lecţiilor, se mai pot da în leagăne. Îngheţat de‑a dreptul, parcul îi mai primeşte acum, pe aleile sale labirintice, doar pe grăbiţii care vor să "taie" cartierul, pentru a ajunge cu câteva minute mai devreme în bulevardul Brăilei.

Mergem ceva mai departe şi ajungem în parcul din Ţiglina I, unde leagănele nu par deloc a fi pregătite să‑i întâmpine pe copii. Nu ar lipsi mai multă culoare (chiar, de când nu a mai dat cineva cu o pensulă pe aici?), dispozitive moderne, care să‑i atragă pe micuţii "clienţi", în defavoarea jocurilor pe calculator� Mizerie, sticle goale şi câţiva cheflii care şi‑au terminat vânzarea la tarabe, cam asta am văzut noi acum în părculeţul din spatele complexului comercial Ţiglina I. Poate până dă căldura, se mai schimbă lucrurile şi intră pe‑aici o mână de om gospodar�

Mulţi copii, puţine leagăne

La "Viva", lucrurile stau ceva mai bine. Leagănele par să funcţioneze (ceea ce e mare lucru!), iar băncile sunt (încă) pe picioarele lor. Singurul neajuns, din câte ne‑au spus părinţii, e lipsa copacilor, vara nu este aici pic de umbră şi nici măcar o "ţâşnitoare"� Una peste alta, şi în parcul de la "Viva" e loc de mai bine.

Cu cât intri în inima cartierelor însă, ţi se face groază� Leagănele sunt şubrede, stau să cadă, sunt ruginite, ori din ele au mai rămas doar nişte fiare contorsionate. Toboganele nu mai au nisip la aterizare, boscheţii au invadat băncile şi aleile, iar iluminatul este la pământ. Ce să mai spunem de caii şi maidanezii care se mai "plimbă", în voie, printre blocuri, ori de "rablele" care zac aruncate, din parcări, direct pe spaţiile de joacă. Sau de ghenele, amplasate şi ele tot în zona părculeţelor.

Concluziile nu sunt, după cum se vede, deloc îmbucurătoare pentru cei mici. Şi asta pentru că, deşi propuse pentru reabilitare de către inspectorii OJPC (şi în ciuda amenzilor aplicate), locurile de joacă au cam fost uitate� Pe lângă faptul că doar o mică parte din spaţiile de joacă sunt corespunzătoare, ar mai trebui spus că în Galaţi nu sunt nici suficiente leagăne.

Şi, ca să vă convingem, vă zicem doar că în judeţul Galaţi avem 29.815 copii cu vârsta între zero şi patru ani (din care 11.900 doar în municipiul Galaţi!), 33.064 de micuţi cu vârsta între cinci şi nouă ani (11.850 numai în municipiu) şi 36.063 de copii între 10 şi 14 ani. Altfel spus, aproape o sută de mii de copii (între 0‑14 ani) ar trebui să se bucure doar de câteva câte zeci de leagăne! Cine ia în seamă şi aceste calcule simple?! Cu toate astea, nu ne‑am pierdut speranţa că şi Galaţiul va avea, pe viitor, locurile de joacă multvisate. Dar, până atunci, ce le spunem copiilor noştri?!

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22219

Link to comment
Share on other sites

Ar mai fi de spus ceva de parcul de la Viva: patrulează gardieni iar în leagăne nu au voie să se aşeze decât copiii; cei ce lasă câinii din lesă sunt imediat apostrofaţi.

Dar tare am impresia că în parcul ăsta s-au băgat un pic şi indienii ...

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Culmea modernizării

Privind de dincolo de gard...

* Copiii din Micro 39 B şi Micro 39 C admiră de la distanţă locurile de joacă amenajate de primărie

Normele europene au pus la pământ în ultimele luni majoritatea locurilor de joacă pentru copii "neconforme", dintre blocuri. Leagănele şi toboganele ruginite, adevărate capcane pentru micuţi, au dispărut, spre uşurarea părinţilor care stăteau mereu cu frica în sân, ştiind că cei mici se pot accidenta în orice clipă. Dar şi spre marea nemulţumire a copiilor, care au rămas fără alternative pentru petrecerea timpului.

Aceste locuri de joacă au fost desfiinţate pe criteriul clar al neconformităţii, urmând ca, în timp, să se construiască alte spaţii, care să asigure şi distracţia, dar şi siguranţa copiilor. Şi, într-adevăr, lucrurile se mişcă. Din ce în ce mai multe cartiere ale oraşului se bucură de apariţia în peisaj a numeroase oaze de bucurie pentru cei mici.

În Micro 39 B şi Micro 39 C, sunt însă două spaţii de toată frumuseţea, care zac bine-mersi închise şi păzite straşnic de câte un poliţist comunitar. Şi nu de azi-de ieri, ci de vreo trei luni. Timp în care micuţii au dat ocol gardului bine făcut, admirând toboganele şi leagănele mişcate doar de vânt, invidiind maidanezii care se scaldă în nisipul de bună calitate.

Ieri, am găsit porţile legate cu sârmă, copii roind în jur, părinţi şi bunici tânjind după băncile de lemn şlefuit. De dincolo de gard�

Gardienii nu au putut să ne explice de ce păzesc un parc închis. Iar de la Primărie nu am aflat niciun răspuns. Directorul tehnic, Laurenţiu Jalbă, ne-a declarat că nu domnia sa se ocupă de parcuri. Directorul de investiţii, dna Pavlenco, ne-a trimis spre biroul de presă. La "biroul de presă" nu răspundea nimeni la telefon. Iar într-un final, Petrică Cazacu, adjunctul Direcţiei Tehnice, ne-a spus că� trebuie să verifice: "Nu pot să vă spun nimic! Nu ştiu despre ce este vorba. Trebuie să mă informez şi eu."

Dată fiind starea de lucruri, am putea presupune că se aşteaptă inaugurarea cu tăiere de panglică, într-o campanie electorală? Măcar de ar fi în primăvară alegerile locale, să se bucure mai repede de dreptul lor şi cetăţenii fără� drept de vot.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22531

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Tin sa contrazic articolele cu pricina. Sunt galateanca si mama de copil de pana in 5 ani. Anul asta am constatat ca in sfarsit, in afara de parcul de la Viva si cel din Tiglina, ne sunt accesibile si parcuri in cartierele in care locuim.

In parcul din Micro 39 (B sau C, nu stiu exact) se aduna in cursul zilei o multime de copilasi care in sfarsit au acces atat la leagane cat si la tobogane. Ma bucura nespus ca aceste sunt mult mai sigure in comparatie cu ruginiturile cu care ne-am "luptat" ani de zile.

Eu locuiesc in Dunarea...si am descoperit ca avem inca o ora la dispozitie de stat in parc (ora pe care altadata o faceam pe drumuri!) Avem un parc cu cateva leagane (bun si atat dar s-ar putea mai mult!) in zona pietii din Micro 20, si un parc pliiin de copilasi, in Micro 21, bagat undeva intre blocuri (intre G23, G24, PR4 si N8).

Parerea mea e ca s-a miscat ceva-ceva in aceasta directie si sper sa se continue asemenea proiecte.

O singura observatie am de facut: daca aceste parcuri NU VOR FI SUPRAVEGHEATE, se vor distruge in scurt timp, pentru ca populatia inca nu este educata corespunzator, nu exista inca simt civic.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Eh e bine si ca nu sunt chiar permanenti. Abia nu are cine sa se lege de mine, ca am de gand sa le fotografiez si sa postez aici :d Dar intradevar s-ar putea sa se distruga rapid ce s-a reparat.

Mi-a venit ideea sa fotografiez si sa postez pozele locurilor de joaca. Iar voi le votati cu + sau - ca sa stie lumea la care sa sa isi duca copii. Ce parere aveti?

Off-topic: Am destule de fotografiat prin Galati, la cate idei am... :)

Pacat ca nu am cum sa fac rost de o legitimatie de presa ca sa pot fotografia mai mult din Galati :d In unele locuri patruleaza paznici si politisti comunitari...

De ex la biblioteca V.A. Urechea, la muzee, etc.

O data ma pusesem sa fotografiez un show-room moto la mine in Braila ca sa arat la cineva de pe un forum, si sare paznicul la mine ca de ce fotografiez, ca nu e voie.

Ma tot intreb daca e vreo sansa de ex sa ma ia la rost un paznic ca fotografiez un amarat loc de joaca sau o amarata de gradinita sau scoala ingropata in mormane de gunoi sau pitita printre fel de fel de garaje care mai de care mai impunatoare dar ILEGALE

Link to comment
Share on other sites

Atâta vreme cât eşti pe domeniul public iar acolo nu sunt panouri care să interzică în mod expres fotografiatul, nu văd cine şi de ce te-ar putea opri.

Cu totul şi cu totul altceva e acel show-room: e spaţiu privat, mai ales dacă e între pereţi :!:

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Parc nou pentru copii în Micro 20

Copiii din Micro 20 vor avea un nou loc de joacă. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a precizat astăzi că în zona Blocului G2 au fost începute lucrări de amenajare a unui parc în suprafaţă de 874 de mp. În parc se vor monta un tobogan dublu, un balansoar, un leagăn cu două scaune şi un element oscilant. Lucrarea este executată de societatea gălăţeană SC Palegrinni. Valoarea totală este de 16.796,78 lei fără TVA şi este realizată în parteneriat cu Linde Gas.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... copii.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Primăria promite 50 de locuri de joacă pentru copii

Municipalitatea gălăţeană va demara în acest an un proiect ce prevede construirea a 52 de locuri de joacă pentru copii. Punerea lui în practică va dura trei ani, în 2010, urmând să fie începute lucrările la 10-15 parcuri. Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, fondurile necesare se ridică la 13.572.820 lei. Astfel, au fost deja făcute studii de fezabilitate pentru locaţiile următoare: Ţiglina I, Ţiglina II, Mazepa I, Aurel Vlaicu, Micro 13C, Micro 14, Micro 16, Micro 17, Micro 19, Micro 20, Micro 21, Micro 38, Micro 39B, Micro 39 C, Micro 40, Pastilă Faleză. Anul trecut, în municipiul Galaţi au mai fost făcute cinci parcuri cu locuri de joacă.

Un alt parc va fi amenajat la marginea oraşului, în Micro 21, în dreptul blocurilor R4-R7, spre Selgros. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a anunţat că s-a primit de la Ministerul Mediului aprobarea pentru finanţare prin programul „Fonduri pentru amenajarea şi extinderea spaţiilor verzi". „Valoarea totală a investiţiei este de 2.699.821 lei, din care Ministerul Mediului va acorda 1.000.000 lei, diferenţa urmând să fie suportată de către municipalitate", a declarat Nicuşor Ciumacenco.

Cu toate acestea, gălăţenii trebuie să mai aştepte până când toate aceste promisiuni vor deveni realitate. Şi asta pentru că, lucrările vor demara abia după aprobarea bugetului local, moment în care va fi semnat contractul de finanţare cu Ministerul Mediului.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Primaria_promite_mai_multe_locuri_de_joaca_pentru_copii_0_197380734.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Locuri de joacă pentru copiii Galaţiului

Părinţii şi bunicii îşi vor putea plimba copiii şi nepoţii în noi locuri de agrement până la sfârşitul anului. Conform unei hotărâri a Consiliului Local Galaţi, aprobată recent, în maxim şase luni vor fi finalizate 52 de spaţiile de joacă. În aceste locuri destinate în primul rând celor mici vor fi amplasate leagăne, platforme cu tobogane, balansoare, carusele, echipamente oscilante şi gropi cu nisip. De aceste investiţii se vor putea bucura şi adulţii pentru că în unele mini-parcuri vor fi amplasate şi echipamente destinate sportului şi fitnesului. În plus, în aceste spaţii de joacă va fi amplasat mobilier urban corespunzător. Este vorba de bănci pentru odihnă şi coşuri de gunoi tip stradal.

Finanţarea a fost aprobată tot în ultima şedinţă a Consiliului Local Galaţi, iar sumele alocate "vor fi în valoare de aproape 13,5 milioane de lei. Suprafaţa totală a spaţiilor de joacă se va întinde pe 2,96 hectare", se mai precizează în hotărârea legislativului local. Pentru a nu pune sănătatea celor mici în pericol, materiale din aceste parcuri vor fi realizate din lemn uscat şi fasonat, răşini, profile metalice protejate împotriva degradării prin zincare, vopsire şi elemente de plastic.

Studiul de fezabilitate pentru realizarea spaţiilor de joacă este făcut firma SC Sanero Composites SRL Piteşti.

Conform informaţiilor oferite de primarul Dumitru Nicolae în rapoartele sale anuale, suprafaţa totală de spaţiu verde din municipiul de la Dunăre este de 722,19 hectare, din care 49,6 hectare zone de agrement.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galatiul_va_avea_52_de_spatii_noi_de_joaca_pentru_copii_0_254974591.html

Link to comment
Share on other sites

Poi vine iarna...asa ca degeaba le face acum...adica, in maxim sase luni, asta inseamna pana in Noiembrie, la un calcul scurt. De ce nu s-a ocupat de ele din Ianuarie, sa se poata juca cei mici in vara? Oricum, sa pui gard de jur imprejur e o gaselnita romaneasca, ala nu mai e parc de copii ci tarc de copii. Adica, un loc unde-l duci pe cel mic si stai tu linistit ca nu dispare. In alte tari, nici macar spatiile verzi nu sunt imprejmuite. Abia astept sa vad ce norme de securitate sunt aplicate in aceste parcuri noi. Una dintre ele ar fi paza 24/7. Adica, maidanezi-mars, grafferi-amendati, cocalari cu cuiul in mana care declara dragostea lor netarmurita pentru pitipoanca lui pe tobogane, leagane si alte piese de mobilier-amendati, cei care vin cu javrele in parc-amendati si aia. De vechile parcuri, nu am auzit nimic, de ce nu se reabiliteaza si acelea? E groaznic, oribil, sa ai impresia ca micutul tau se poate juca intr-un mediu curat atata timp cat in loc de pete de nisip avem pete de iarba, gramajoare de rahatel, pachete goale de tigari, pungi de snacks-uri, chistoacele parintilor....Adevarul e ca nu avem unde sa iesim cu copiii in parc. Si nici nu o sa putem iesi prea curand...

Edited by AdiTZA
Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Dragi Galateni,

Cu parere de rau anuntam ca locul de joaca pentru copii "Lumea lui Topaila", nu mai functioneaza incepand cu data de 25 octombrie.

Multumim tuturor care si-au aniversat ziua de nastere impreuna cu noi si speram ca au ramas cu amintiri de neuitat.

De asemenea multumim si celor care ne-au criticat,poate pe buna dreptate,poate nu. Oricum a fost o experienta frumoasa infiintarea acestui loc de joaca care, datorita situatiei in care ne aflam, nu isi mai poate desfasura activitatea.

Suntem primii din oras care am introdus la petreceri "pictura pe fata", lucru cu care ne mandrim.

Insa nu veti scapa de noi. Suntem aici, telefoanele noastre raman valabile. Putem desfasura activitati acasa la sarbatoriti, la gradinite sau in alte locatii.

De asemenea avem oferte bune pentru MOS CRACIUN.

Toate cele buna tuturor!

Link to comment
Share on other sites

Si de ce ma rog, nu mai functioneste "Lumea lui Topaila"....?? Nu mai sunt musterii?? Poate cu alea-alea copiate de la americani, doar pe la parintii bogatani cu dare de mana sa mai mearga ceva...succes in continuare...cu preturile astea...dar, poate de MOS CRACIUN o sa aveti mai mult noroc, cu reducerile/ofertele...anuntate (la un Mos comandat, primiti si renii/piticii - in functie de pretul mosului)

Acesta e un comentariu "pur AdiTZA", "critic-constructiv".

Link to comment
Share on other sites

Locuri de joacă de dat în gropi prin Micro 16

N-au fost alegeri locale în ultimii 20 ani în care să nu fi auzit pe unul sau pe altul venind cu promisiuni de genul: „O să facem locuri de joacă! După norme europene, din alea frumoase, cu Donald, cu Mickey Mouse, din lemn sau măcar din plastic.

Că aşa nu se mai poate!” Dacă-i zarvă electorală, toţi sunt pricepuţi nevoie mare. Cum au trecut alegerile, cum parcă ţinerea de minte a aleşilor devine mai scurtă ca a bibanului. Sau or fi suferind, săracii, de „sindromul Pinocchio”?

Cine nu crede, să treacă prin Micro 16, să vadă cum arată locurile de joacă. Tăblăraie cât cuprinde, să simtă tot ţâncul că s-a născut în oraş fruntaş la siderurgie. Că de când s-a pus sudura de temelie la legănele cu pricina până în prezent s-a mai deşteptat lumea şi a început să mai vorbească de nişte norme de siguranţă, nu prea s-a auzit prin Micro 16.

„Astea sunt de când e cartierul. Aşa, la câţiva ani, mai trece câte unul să mai dea în dorul lelii o mână de vopsea. În rest, cum vedeţi. Ba unele leagăne sunt şi rupte sau fără placajul de la scaun…”, observă Gheorghe Chirilă, cetăţean cu state vechi în cartier.

Acum, să o spunem şi pe-aia dreaptă: după ce parcurile de joacă sunt vai de mama lor, mai sunt şi „isteţi” care par a fi picat în balansoar direct din copac. Că doar leagănele alea nu s-au rupt singure, băncile nu s-au dat singure peste cap, iar mesele de tenis de câmp nu s-au dus singure într-o rână. Cât despre cum mai stau lucrurile cu joaca după blocuri, ne-a explicat Viorel, un puştan de prin partea locului:

„Copii stau mai mult pe afară… Se joacă în parc, dar mai sunt din ăştia mai mari care vin cu mingea şi-i pun pe fugă pe ăştia mai mici. Mai vin golanii şi seara beau alcool acolo, mai mâzgălesc cu graffiti… Cel puţin aşa mi-a povestit mama…” Se pare, deci, că sunt aici şi nişte probleme de ordine publică… Printre bălţile de după ploaie, nu prea stă nimeni prin parcuri acum, nici măcar „golanii”, dar drept e că de graffiti cartierul nu duce lipsă. Acum, că e graffiti, asta e – „cultură urbană”, ar zice unii, dar măcar de-ar fi unele mai cu cap şi nu nişte „opere” care nu denotă decât imbecilitate precoce.

E loc şi de mai bine

Tot în Micro 16 am văzut că, la o adică, dacă este puţină bunăvoinţă din partea municipalităţii, se poate. Într-un „careu” de blocuri am dat de un loc de joacă, în principiu mai apropiat de nişte standarde decente. Locul este împrejmuit, există legănuţe cu asigurare şi pentru copii mai mici, tobogan cu balustradă de siguranţă, toate făcute din materiale în care copiii nu se pot răni, există chiar şi un „Donald”, ce-i drept, mai mititel… „Aici, locul este păzit foarte bine. Că nu mişcă nimic de ochii vecinilor, că toţi au copii, nepoţi care se joacă pe aici. Mai vin părinţii, că mai sunt nişte bănci, aşa mai merge, zic eu…”, ne explică dl Chirilă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Locuri_de_joaca_de_dat_in_gropi_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Locuri de joacă de 13 milioane de lei

Aleşii locali şi Primăria au băgat de seamă că prichindeii din Galaţi chiar nu au unde să se joace în condiţii sigure, moderne şi civilizate. Vestea bună pe care vrem să le-o dăm părinţilor şi mai cu seamă viitorilor părinţi este că la şedinţa de marţi Consiliului Local va dezbate şi vota studiul de fezabilitate propus pentru anul 2011 care care ca obiect amenajarea de locuri de joacă pentru copiii din municipiul Galaţi. Teoretic stăm bine. Aflaţi că potrivit documentelor care însoţesc proiectul de hotărâre, strategia Primăriei de dezvoltare şi amenajare a spaţiilor verzi impune acordarea unei atenţii desosebite înfiinţării de noi locuri de joacă şi parcuri.

Administraţia locală admite faptul că în cele câteva zeci de amplasamente situate în diverse zone ale cartierelor Mazepa 1, Micro 19, Micro 39C, Micro 17, Tiglina I, Aurel Vlaicu, Micro 20, Siderurgistilor Vest, Micro 14, Micro 20, Micro 40, Tiglina II, Micro 13, Micro 21, Micro 38, Micro 39B şi Micro 16, care sunt folosite ca locuri de joacă, dotările sunt vechi, depăşite moral şi prezintă un grad mare de risc la utilizare, nefiind create zone de joacă pentru copii mai mici de 3 ani!

Prin proiectul supus dezbaterii aleşilor se propune amenajarea zonelor prin gazonarea suprafeţelor şi realizarea aleilor, dotarea cu mobilier de joacă pentru copii şi mobilier urban, plantarea de arbori şi arbuşti. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 13.342.930 de lei, suprafaţa totală a terenului fiind de 29.696 de metri pătraţi. Aici ar urma să fie montate obiecte de joacă: leagane, figurine pe arc elicoidal (tip căluţ, motocicletă), complexe de joacă, nisipar, dar şi mobilier urban – coşuri de gunoi şi bănci. Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni, iar sursa de finanţare bugetul local.

http://www.viata-libera.ro/articol-Joaca_de_peste_13_milioane_de_lei___2.html

Link to comment
Share on other sites

Locurile de joacă din Galaţi vor fi modernizate

Aleşii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru „amenajare locuri de joacă pentru copii în municipiul Galaţi”. Prin proiect se propune mobilarea spaţiilor existente cu locuri de joacă noi, amenajarea spaţiilor verzi, realizarea aleilor şi plantarea de arbori. Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni. În prezent, multe amplasamente sunt ocupate cu dotări de joacă vechi, depăşite moral şi care prezintă un grad mare de risc la utilizare, nefiind create zone de joacă pentru copiii sub trei ani.

Aceste amplasamente sunt:

cartier Mazepa 1 bl. B2-C7, bl. B1-C1, B3-C9,

Micro 19 bl. I2,

Micro 39C bl. C7-C120,

Micro 17 bl. N2-K2 (varianta A si B),

Micro 17 bl. E1,

Tiglina I bl. I7-B4,

Aurel Vlaicu bl. C5A-C5B,

Micro 20 bl. A9-I1, bl. E1-D1,

cartier Siderurgistilor vest bl. 11E-11C,

Aurel Vlaicu bl. J3,

Micro 14 bl. S4-PM6,

Micro 20 bl. A11-H1-H2,

Micro 19 bl. T4-O10-O14,

Micro 20 bl. A8-I2,

Micro 40 bl. A5-A6,

Micro 21 bl. PR5-E13,

cartier Aurel Vlaicu bl. S9, bl. I5-H4,

Micro 40, bl. A3-A4, bl. C1-C2,

Tiglina II bl. G2-H3,

Micro 17 bl. B1-N1,

Mazepa I bl. B3-C12,

Micro 13 bl. C8,

Aurel Vlaicu bl. L1-P5,

cartier Tiglina I bl. B2-D2 (locatia A),

Tiglina I bl. A5,

Siderurgistilor vest bl. 11B-11C,

Tiglina I bl. C20,

Micro 20 bl. P1-I1-I2,

Micro 21 bl M4-L6,

Tiglina II bl. B2-E5,

Micro 40 bl. N3-T4,

cartier Siderurgistilor vest bl. 6A-6C,

Micro 38 bl. N12-K3,

Tiglina I bl. B1,

Micro 39B bl. V4-J5,

Tiglina II bl. B1-C7-E3 (locatia A),

Tiglina I bl. B2-D2 (locatia B),

cartier Siderurgistilor vest bl. 7A-7D,

Tiglina II bl. B2-E5 (locatia A),

Micro 20 bl. E1-D1,

Micro 16 bl. C6-C7,

Siderurgistilor vest bl. 9A-9B,

Micro 16 bl. A1-A2,

Siderurgistilor vest bl. 11E-11 C (locatia B),

Tiglina II bl. B1-C7-E3 (locatia B),

parc agrement Mazepa.

Valoarea totala a investiţiei este de 13.342.930 lei. Sursa de finanţare este bugetul local. „Se vor monta obiecte de joacă: leagăne, figurine pe arc elicoidal (tip calut si soare, motocicleta), complexe de joacă, nisipar, precum şi mobilier urban: coşuri de gunoi şi banci de agrement”, se arată în expunerea de motive.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Locurile-joaca-Galati-modernizate_0_449955505.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Primăria Galaţi investeşte 1,5 milioane de lei pentru amenajarea a şase locuri de joacă

În urma finalizării licitaţiilor, vor fi amenajate în mai multe zone ale oraşului şase locuri de joacă, în valoare totală de 1,5 milioane de lei. Lucrările vor fi executate de firmele Pallegrini şi Super A Plus K.

Conform viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, este vorba de locurile de joacă aferente blocurilor N1 – R5 (Micro 19), în valoare de 236.000 de lei; blocurilor O10 – T3 (Micro 19), în valoare de 200.000 de lei; blocurilor 10A – 10C (Siderurgiştilor Vest), în valoare de 195.000 de lei; L1 - L2 (Micro 40), în valoare de 230.000 de lei. Toate aceste patru locuri de joacă vor fi executate de firma Pallegrini.

Alte locuri de joacă vor fi făcute în zona blocurilor G4A - G4B (Micro 17), în valoare de 175.000 de lei şi a blocurilor D7 - D8 (Micro 21), în valoare de 387.000 de lei. Ambele lucrări vor fi executate de firma Super A Plus K.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 3 months later...

Şase locuri de joacă noi

În Galaţi, este în continuare o mare provocare pentru părinţi să aleagă un spaţiu curat şi sigur de joacă pentru copiii lor. Peste o jumătate de an, pentru gălăţenii din cinci cartiere s-ar putea să fie ceva mai uşor. Potrivit viceprimarului PSD Nicuşor Ciumacenco, şase noi locuri de joacă vor fi amenajate.

Iată şi unde vor fi amplasate: în Micro 13, aferent blocului C8, locul de joacă va avea 248 mp; în Ţiglina I, în zona blocurilor B2 - C2 (300 mp); în Ţiglina II, aferent blocurilor B1-C7-E3 (528 mp) şi în Mazepa I, în arealul blocurilor B3-C11-C12 (261 mp). În Cartierul Aurel Vlaicu, vor fi două locuri de joacă, unui aferent blocurilor C5A - C5B - C5C, (176 mp) şi altul în zona blocurilor I5 - H4 - H2 (295 mp).

Potrivit viceprimarului, locurile de joacă sunt în procedură de contractare, singura societate prezentă la licitaţie fiind SC Pallegrini SRL. Din momentul semnării contractului, lucrarea are termen de finalizare de şase luni, iar valoarea totală este de 385.169 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.