dcp100168 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Soţ şi soţie, găsiţi morţi pe o şosea de lângă GalaţiDoua cadavre si prea putine indicii - e tot ce au politistii galateni, intr-o ancheta care a inceput luni dimineata, la prima ora. Deocamdata, au reusit sa afle ca trupurile sunt ale unor soti si ca moartea lor n-a fost naturala. In plus, cineva pare ca a incercat sa ascunda trupurile, ca sa castige cateva ore.Luni dimineata, politistii au fost anuntati de localnicii din Tulucesti ca sunt 2 persoane prabusite pe marginea soselei. Acestea erau fara suflare, au constatat ofiterii. Indiciile sugereaza un accident auto: in jur erau cioburi de parbriz.Cei care stau in zona cred ca totul s-a petrecut duminica noapte, desi n-au auzit niciun zgomot suspect. Cel mai probabil, soferul nu i-a vazut la timp, din cauza ca drumul nu este luminat. Soferul s-a speriat si a fugit, poate si din cauza ca ar fi baut, cred anchetatorii.http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/crima-sau-accident-sot-si-sotie-gasiti-morti-pe-o-sosea-din-galati.html
dcp100168 Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 O familie a fost distrusă într-o fracţiune de secundă de un şofer ucigaşDoi soţi din Tuluceşti au fost accidentaţi mortal în timp ce se întorceau acasă de la rude. Cadavrele au fost descoperite de nişte săteni, în bălăriile de pe marginea drumului, la mai bine de şase ore de la producerea accidentului. Un adolescent de 16 ani a rămas într-o fracţiune de secundă fără ambii părinţi, după ce un şofer inconştient i-a lovit cu maşina şi i-a lăsat să zacă pe marginea drumului, fără a se obosi măcar să sune la Ambulanţă.Moarte pe DN26. Un şofer a ucis doi oameni, apoi a încercat să ascundă cadavrele şi a fugit de la faţa locului. Doi soţi, care se întorceau acasă, după ce fuseseră în vizită la nişte rude au fost accidentaţi şi aruncaţi într-un şanţ de pe marginea DN 26, în localitatea Tuluceşti. Deşi iniţial a existat suspiciunea că cele două corpuri neînsufleţite au fost aduse dintr-o altă localitate şi au fost aruncate de şoferul ucigaş pe marginea drumului , în cele din urmă s-a concluzionat că accidentul s-a produs în imediata apropiere. „Din primele cercetări s-a constatat că evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 24.00, iar cadavrele celor doi soţi au fost descoperite şase ore mai târziu", a declarat comisar Viorel Cojocaru, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.Sterică Căluianu, în vârstă de 45 ani şi soţia sa, Cornelia Căluianu, în vârstă de 37 ani fuseseră în vizită la cumetrii lor, şi se întorceau pe jos acasă, în satul Tătarca. Chiar la ieşirea din localitatea din Tuluceşti au fost spulberaţi de o maşină şi au fost aruncaţi într-un şant aflat pe marginea drumului naţional. În urma lor, un băiat de 16 ani a rămas orfan de ambii părinţi. Culmea este că fiul celor doi a avut o presimţire şi, chiar în momentul producerii accidentului i-a trimis un SMS tatălui său, în care îi amintea că a doua zi ar fi trebuit să ajungă la muncă. Din păcate, Sterică Căluianu, care lucra ca şofer de TIR, nu a mai apucat să se suie la volan. „Unde au plecat copilaşii mei. A rămas băiatul lor fără mamă şi fără tată. Ce mă fac eu acum?Veniţi la mama înapoi. Sterică vino acasă şi du-te la serviciu. Puii mamei veniţi înapoi", spunea mama lui Sterică, sfâşiată de durere.Una dintre surorile bărbatului, a povestit pe larg cum au aflat despre cumplita întâmplare. „Au fost aseară la nişte rude şi au venit pe jos spre casă. Am văzut că numai vin acasă dar am crezut că au rămas la fnii lor. Nu ştiam ce se întâmplă. Mama a bănuit că s-a întâmplat ceva, dar nu am crezut aşa ceva. I-a găsit un vecin acolo în şant, pe la 6 dimineaţa, unul peste altul şi a crezut prima dată că sunt beţi. S-a uitat mai atent şi a văzut că sunt ei. A plecat imediat şi a anunţat alţi vecini", au spus Daniela Marchidan.http://www.adevarul.ro/locale/galati/UPDATE-O_familie_a_fost_distrusa_intr-o_fractiune_de_secunda_de_un_sofer_ucigas_0_254974832.html
dcp100168 Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 Suspectuil a fugit de frică, dar i-a mărturisit suroriiPrincipalul suspect în acest caz este Costel Agache, de 32 de ani. Tânărul s-a întors de abia acum o săptămână din Italia şi Spania şi atunci şi-a înmatriculat şi maşina, un BMW cu care îi plăcea să meargă cu viteză, cu amicii. Cel care a luat viaţa soţilor Căluianu a fost reţinut luni după-amiază. În momentul accidentului era cu un prieten cu ajutorul căruia, se pare, ar fi încercat să ascundă cadavrele. "A venit poliţia, a luat maşina toată, a analizat toate treburile. Dimineaţă m-am sculat şi m-am dus la câmp, el dormea. Când a venit poliţia eu veneam de la vie şi am văzut, dar nu am ştiut ce s-a întâmplat. S-a depistat că asta a făcut. Regretăm. El ieri nu a băut nimic. A mâncat grătar cu noi, iar pe la vreo 7 a dispărut vreo 2 ore. Pe la vreo 9 a ajuns acasă, eu dacă am văzut că a ajuns acasă am zis ca sunt ostenită, mâine mă duc la câmp, am intrat la televizor şi m-am culcat. Când o fi plecat cu maşina de-a făcut una ca asta şi s-o fi întors înapoi, nu mai ştiu. Eu dimineaţă l-am lăsat dormind. Avea permis. Are toate actele în regulă. Lucrează în Italia, maşina şi-a cumpărat-o de acolo. Vroia să-şi ia maşină acolo. A sunat şi fata mea, cică e la Galaţi şi se întoarce acasă imediat. A recunoscut fapta, fata mea le-a spus domnului poliţai. L-a întrebat de ce a plecat. Şi el i-a spus că de frică", spunea Steriana Agache, mama bărbatului care a omorât o familie pe şosea.http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=6
dcp100168 Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Costel Agache a primit mandat de arestare preventivăCostel Agache, şoferul care i-a ucis pe soţii Căluian, a primit mandat de arestare preventivă. El este acuzat de ucidere din culpă, la care se adaugă părăsirea locului accidentului, agravant fiind şi faptul că e vorba de mai multe victime. Ieri, Agache a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, dar nu a recunoscut nici că era beat la momentul incidentului, nici că a încercat să ascundă cadavrele celor doi soţi pe care i-a lovit cu maşina. Asta în ciuda declaraţiilor unui martor, care se afla în maşină cu Agache. Prim-procurorul unităţii, Ionel Gâlcă, ne-a confirmat faptul că tânărul a fost audiat, reţinut şi prezentat la arestare magistraţilor Judecătoriei, aceştia dându-i mandatul pe 29 de zile. Costel Agache are posibilitatea de a face recurs împotriva acestei măsuri.http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=3
dcp100168 Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Şoferul care a ucis doi oameni a fost trimis în judecatăCostel Agache, şoferul care i-a ucis pe soţii Căluian, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, agravant fiind şi faptul că a ucis doi oameni. El este, cel puţin în judeţul nostru, primul conducător auto care a primit o astfel de soluţie din partea procurorilor. El a recunoscut fapta şi a spus că a fugit de teamă, în schimb nu a afirmat niciodată că ar fi condus beat sau cu viteză şi nici că ar fi mutat, dintr-un loc în altul, trupurile celor doi soţi. Partea interesantă este că piesa de rezistenţă a dosarului este „martorul direct”, adică bărbatul care se afla cu Agache în maşină şi care le-a spus anchetatorilor că acesta a condus sub influenţa alcoolului, i-a lovit pe soţii Căluian şi apoi i-a dus în şanţ, unde aceştia au stat ore bune acoperiţi de tufişuri. Pentru că nu a fost găsit în timp util, nu s-au putut recolta probe care să ateste starea lui de ebrietate, în schimb există o expertiză auto şi una traseologică, piese importante ale dosarului. Prima dovedeşte că şoferul a intrat pe contrasens şi că i-a lovit pe cei doi, iar cea de-a doua faptul că maşina a avut un traseu sinuos.Procurorii au mai dispus şi o expertiză a hainelor lui Costel Agache, dar şi a unui ciob, pe care se aflau câteva pete de sânge. Se pare însă că petele au fost prea puţine pentru a fi vorba de un rezultat concludent. Şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi ne declara în urmă cu ceva timp că pe urmele lui Agache s-a ajuns graţie martorilor care-i văzuseră pe cei doi în bar când beau. Iniţial, au ajuns la însoţitorul lui Agache şi de acolo la cel care acum este trimis în judecată pentru moartea soţilor Căluian.Reamintim că Sterică şi Cornelia Căluian, doi soţi în vârstă de 45 şi 37 de ani din satul Tătarca, se întorceau pe jos, pe marginea drumului de la o petrecere. Ultima oară aşa au fost văzuţi. Cadavrele lor au fost observate de şoferii care treceau pe drum şi care au oprit, chemând autorităţile. În urma soţilor Căluian a rămas un copil în vârstă de 14 ani.http://www.monitoruldegalati.ro/comunitate/soferul-care-a-ucis-doi-oameni-a-fost-trimis-in-judecata.html
dcp100168 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Liber după dublu omor din culpă* A omorât doi oameni, a fugit de la locul accidentului şi acum, se pare, e plecat în străinătate * Doi ani şi nouă luni cu suspendare pentru dublu omor din culpă * „Nu vrem bani, vrem ca vinovatul să facă închisoare”, spun rudele *Pe 2 mai anul acesta, un cumplit accident rutier sfâşia o familie din Tuluceşti, comuna Frumuşiţa: ucişi de un şofer prea grăbit ca să oprească şi să le acorde primul ajutor, soţii Sterică şi Cornelia Caloianu fuseseră izbiţi în plin de o maşină şi azvârliţi în şanţul de pe marginea drumului. Cei doi se întorceau acasă seara, după o vizită la cumetrii lor. Au fost găsiţi a doua zi dimineaţă, zăcând într-o baltă de sânge, fără ca nimeni să fi anunţat Poliţia sau Ambulanţa. Timp de aproape 24 de ore, poliţiştii rutieri gălăţeni au întors judeţul în căutarea şoferului ucigaş şi fugar. Vinovatul a fost găsit a doua zi, imediat după ce un copil de 16 ani afla că este orfan nu de un părinte, ci de amândoi.Plânse şi neconsolate, Daniela Marchidan şi Tasica Gurzia, surorile lui Sterică Caloianu au venit la „Viaţa liberă” căutând dreptate pentru fratele lor, pentru soţia acestuia, dar mai ales pentru copilul de 16 ani rămas orfan după ce un şofer i-a ucis ambii părinţi şi i-a lăsat să moară în şanţul de pe marginea drumului. După 6 luni, decizia Judecătoriei le-a revoltat peste măsură pe Daniela şi Tasica: ucigaşul de 31 de ani al fratelui lor rămâne liber, decizia de 2 ani şi 9 luni fiind cu suspendare. Mai mult – vinovatul pare să îşi fi făcut deja bagajele şi să fi părăsit România.Iată ce spun surorile: „Costel Agache i-a accidentat mortal pe soţii Calonianu, pe 2 mai 2010, la ora 22,30, la ieşirea din Tuluceşti spre Tătarca. Agachi a fost cercetat pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de Poliţie. Nu suntem mulţumite de soluţia dată pe 19 octombrie, adică doi ani şi nouă luni cu suspendare. În plus, Costel Agache a şi plecat din ţară. Inculpatul şi rudele lui spun că au cheltuit un miliard de lei vechi, ei ştiind deja pedeapsa încă de la al doilea termen de judecată. Cel care a fost martor la momentul producerii accidentului, Nelu Sumurdu nu a fost declarat complice, cu toate că legea ar fi trebuit să îl bage la tăinuire, pentru că ştia tot şi şi-a schimbat declaraţia în faţa judecătorului, ceea ce se poate dovedi din dosar. Suntem nemulţumite de cum a decurs procesul, şi cerem refacerea expertizei şi probe că şoferul a fost băut, ceea ce nu ni s-a aprobat. Suntem total dezamăgiţi de decizia pe care a luat-o judecătorul, atât noi, rudele, cât şi copilul în vârstă de 16 ani, el rămânând fără părinţi tocmai atunci când avea cea mai mare nevoie de ei”.Pentru ucidere din culpă - 3 ani cu suspendareCostel Agache a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi pentru omor din culpă şi părăsirea locului accidentului. Procurorii au cerut arestarea lui, lucru care s-a şi întâmplat. După judecarea dosarului, Costel Agache a primit o pedeapsă de doi ani închisoare pentru că a părăsit locul accidentului şi o altă pedeapsă de doi ani şi nouă luni închisoare pentru ucidere din culpă. Judecătorii au contopit cele două pedepse şi au decis ca bărbatului să i se aplice pedeapsa contopită de 3 ani cu suspendare pentru ambele infracţiuni.Sentinţa Judecătoriei nu a fost primită bine nici de procurori, nici de rudele celor două persoane decedate în accident. „Noi am declarat deja apel pentru netemeinicie şi nelegalitate. Adică nu suntem mulţumiţi nici de faptul că pedeapsa este cu suspendare, nici de durata pedepsei. Pedeapsa care i s-a aplicat nu se încadrează în limitele prevăzute de lege. Legea prevede o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani pentru părăsirea locului accidentului şi o pedeapsă încadrată între 2 şi 7 ani pentru ucidere din culpă. Legea spune că dacă sunt ucise din culpă două persoane trebuie aplicat la pedeapsă şi un spor de 3 ani, care nu s-a pus în calcul pentru Costel Agache”, ne-a explicat Ionel Gâlcă, purtătorul de cuvânt de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.Surse din Tribunalul Galaţi ne-au confirmat şi apelul făcut de rudele celor două persoane decedate în accident. „Noi am cerut arestul pentru că aveam suficiente probe pentru asta. Sperăm să fie admis apelul la Tribunal”, a conchis Ionel Gâlcă. Rămâne de văzut ce vor decide judecătorii de la Tribunalul Galaţi în acest dosar.Despăgubiri de la asigurăriInstanţa de judecată a decis ca firma S.C. Asigurarea-Reasigurare ASTRA S.A. Bucureşti (în baza poliţei de asigurare) să plătească despăgubiri materiale de 9.000 lei către partea vătămată/civilă Caloianu Constantina şi despăgubiri morale astfel:- 500.000 lei către Caloianu George, reprezentat prin curator Marchidan Daniela;- 50.000 lei către Caloianu Constantina;- 50.000 lei către Toderaşc Despina;- 25.000 lei către Marchidan Daniela;- 25.000 lei către Gurza Tasica;- 25.000 lei către Toderaşc Ruxandra;- 25.000 lei către Toderaşc Gheorghe.Evident, aceste sume nu pot compensa în niciun fel pierderile suferite de toţi cei menţionaţi mai sus.http://www.viata-libera.ro/articol-Liber_dupa_dublu_omor_din_culpa.html
dcp100168 Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Trei ani cu suspendare pentru dublu omorPe 9 mai, magistraţii de la Tribunalul Galaţi au respins apelul formulat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi împotriva sentinţei prin care Costel Agache era condamnat la 3 ani cu suspendare pentru dublă ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.Pe 2 mai 2010, Costel Agache a provocat un accident la Tuluceşti, în urma căruia două persoane au decedat. După săvârşirea accidentului, şoferul a fost mult prea grăbit să le acorde primul ajutor soţilor Sterică şi Cornelia Caloianu. Cei doi soţi au decedat, aşa că Agache s-a ales cu dosar penal.El a fost trimis în judecată, iar după judecarea dosarului a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare pentru că a părăsit locul accidentului şi o altă pedeapsă de 2 ani şi 9 luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Judecătorii au contopit cele două pedepse şi au decis ca bărbatului să i se aplice pedeapsa contopită de 3 ani cu suspendare pentru ambele infracţiuni.Imediat după aflarea sentinţei, atât procurorii, cât şi rudele celor doi au declarat apel, în speranţa că magistraţii Tribunalului le vor face dreptate. Din păcate, sentinţa dată de Judecătoria Galaţi a fost menţinută, aşa că bărbatul, care a omorât două persoane şi a lăsat orfan un copil de 16 ani, rămâne liber.viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Şoferul care a ucis doi oameni nu s-a prezentat la procesLa Curtea de Apel, ar fi trebuit să se judece ieri, recursul Parchetului împotriva deciziei de condamnare cu suspendare a lui Costel Agache, şoferul care a lovit cu maşina doi oameni şi a plecat de la locul accidentului, cadavrele soţilor Caloianu fiind găsite de către trecători în tufişurile de pe marginea şoselei.Completul de judecată a fost, procurorul de şedinţă a fost, familia Caloianu, „posesoarea” tragediei fără margini, a fost, doar condamnatul a lipsit, acesta fiind motivul pentru care ieri nu s-a întâmplat absolut nimic în acest proces.Anul trecut, în mai, soţii Caloianu au fost spulberaţi de maşina lui Agache. Pentru ucidere din culpă, el a primit trei ani cu suspendare din partea magistraţilor Judecătoriei.Sentinţa a fost menţinută şi de Tribunal, iar acum este la cea de-a doua cale de atac, rămânând de văzut ce se va întâmpla, în condiţiile în care, pentru uciderea din culpă s-a format o practică în a se da pedepse cu suspendare, chiar dacă legea este mult mai dură.Cei doi soţi ucişi au lăsat în urmă un copil, iar rudele lor au fost ieri în instanţă, unde li s-a spus că pot să stea acasă, fiindcă prezenţa lor nu mai este necesară. Cu puţin timp înainte de a fi strigaţi de judecători, familia adunată pe una din băncile din sală discuta despre ce ar trebui să le spună magistraţilor.„Este liber….Ce fel de judecători sunteţi, asta trebuie să le spunem”, afirma şoptit mama unuia dintre soţii Caloianu. Din păcate nu au mai putut zice nimic, pentru că nu a fost nici un proces, acesta amânându-se pentru octombrie.viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Trei ani de puşcărie pentru şoferul care a omorât doi oameni în aproiere de TuluceştiAgache Costel, şoferul care a ucis doi oameni a primit din partea Curţii de Apel trei ani de închisoare cu executare. Decizia nu mai are cale de atac şi vine după ce două instanţe de judecată au dispus ca Agache să primească tot trei ani, dar cu suspendare, ceea ce i-ar fi adus o libertate restricţionată.Reamintim că anul trecut pe 2 mai, Costel Agache, aflat la volanul unei maşini, a provocat un accident rutier urmare căruia doi oameni, din Tuluceşti, şi-au pierdut viaţa. Trupurile neînsufleţite au fost găsite pe marginea drumului, fiind acoperite de tufişuri. Agache a fugit de la locul accidentului, el fiind identificat mult mai târziu. La acel moment s-a vorbit despre faptul că soţii Căluianu, Sterică şi Cornelia, se întorceau de la o nuntă şi mergeau spre casă, când au fost loviţi în plin de maşina lui Agache.Şoferul a târât trupurile pe marginea şoselei, după care şi-a văzut de drum. în urma celor doi soţi însă a rămas un copil. Agache nu era singur în maşină, iar odată cu găsirea martorului, a fost o chestiune de timp până când anchetatorii au ajuns la el.A fost o perioadă scurtă de timp arestat, apoi eliberat şi aşa a rămas până acum.A fost la judecata magistraţilor Judecătoriei, a Tribunalului şi a Curţii de Apel. Primele două instanţe au decis că pentru ceea ce a făcut este de ajuns trei ani cu suspendare. Curtea de Apel a dispus însă ca pedeapsa să fie executată efectiv. Sentinţa nu mai are cale de atac, asta însemnând că şoferul va ajunge acolo unde judecătorii au decis că trebuie să fie. De menţionat este şi faptul că mahistraţii Curţii au păstrat şi dispoziţia dată de Judecătorie prin care Agache trebuie să le achite copilului şi rudelor celor doi soţi morţi suma de 625.000 de lei.viata-libera.ro
LaurX82 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Da........ e foarte mult si 3 ani si cu suspendare... doamne ce tara... Asta merita cel putin 20 ani de puscarie pentru ce a facut, eu am auzit si altele despre acest agache, e smeker cu bani ce vrei.... Alti care fura o gaina ii da 15 ani sau ca omoara o baba ii da 25 ani si asta numai 3 ani... cred ca si pentru un furt asa de nimic iti da mai mult.
Recommended Posts