Jump to content

Fiţi îngeri buni pentru Alexandra!


Recommended Posts

O fetiţă de patru ani a rămas fără o mână într-un accident de maşină provocat chiar de mama ei

Accident grav în a doua zi de Paşte, în localitatea braşoveană Hoghiz. O fetiţă de 4 ani din Galaţi a rămas fără mâna stângă, după ce maşina condusă chiar de mama micuţei, a fost implicată într-un accident rutier, pe DN 13. Femeia a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat. Maşina s-a izbit de un cap de pod, apoi s-a rostogolit de mai multe ori pe un câmp. Dacă mama a scăpat fără nicio rană, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu fetiţa. În urma impactului, un braţ al copilului a fost pur şi simplu smuls de la umăr în jos. Deşi în stare de şoc, mama fetiţei a avut prezenţă de spirit. Când a reuşit să iasă din maşină, a căutat şi a găsit mâna copilului pe câmp, sunând apoi la 112. Echipaje de la Ambulanţă şi SMURD au intervenit imediat, iar copila a fost transportată la spitalul de Pediatrie din Braşov. După ce a fost stabilizată, fetiţa a fost transportată cu un elicopter la Bucureşti, deoarece operaţia de replantare nu se putea face decât acolo, în maxim 10 ore de la accident. Chiar şi aşa, nu există certitudinea că operaţia va reuşi. Medicii de la Braşov spun că şansele ca braţul fetiţei să fie reconstruit sunt nule. Specialiştii susţin că există posibilitatea montării unei proteze.

http://www.bzb.ro/index.php?page_name=stire_detalii&id_stire=54546

Link to comment
Share on other sites

Drama bunicului care a provocat accidentul în care nepoata lui a rămas fără un braţ: "Mai bine mă nenoroceam eu şi rămânea fetiţa întreagă"

Gălăţeanul Gicu Sima a produs un accident de circulaţie lângă Sighişoara, în urma căruia nepoata lui de patru anişori a rămas fără o mână. Familia copilei este în stare de şoc. A sperat până în ultima clipă că medicii vor putea pune braţul Alexandrei la loc.

Dramă incredibilă într-o familie din Galaţi. Un bunic în vârstă de 60 de ani a provocat un accident de circulaţie în urma căruia nepoţica lui Alexandra, în vârstă de patru anişori, a rămas fără mâna stângă. Povestea este realmente şocantă. Accidentul s-a produs, luni seara, între Braşov şi Sighişoara, pe DN 13, numit de localnici „drumul morţii". Gicu Sima, de 60 de ani, a plecat cu familia fiului său Bogdan şi cu cei doi nepoţi, între care şi Alexandra, la Cluj, pentru a petrece sărbătorile pascale alături de fiica sa. Alexandra, nepoata de patru ani, a tot cerut să fie mutată din maşina bunicilor în cea a părinţilor. Parcă presimţea ceva. La 60 de kilometri de Braşov s-a produs tragedia. Fetiţa era în maşina lui, cu mămica şi frăţiorul de patru luni. La un moment dat, Gicu Sima a tras uşor dreapta, crezând că o maşină din spate vrea să-l depăşească, şi a acroşat un podeţ având o viteză de 80-90 de kilometri la oră, iar maşina s-a răsturnat pe câmp. Micuţa era în spate, fixată cu centura în scaunul pentru copii. Impactul a fost atât de puternic încât maşina s-a rostogolit 50 de metri pe câmp. Gicu Sima nu-şi mai aminteşte exact ce s-a întâmplat. Povesteşte, însă, că toată lumea a observat că Alexandra şi-a pierdut mâna stângă. Căutau, spune el, cu toţii mâna smulsă: „Cineva a găsit-o. A pus-o într-o batistă. Am plecat spre spital, speram. Speram să i-o poată pune la loc. I s-a smuls mânuţa. Cine ştie cum s-a întâmplat? Poate a scos mâna pe geam când se răsturna maşina sau s-a tăiat în geamul de la portieră", ne explică printre lacrimi bunicul, smulgându-şi părul din cap. Toată familia este acum la Bucureşti în stare de şoc. Gicu Sima a scăpat fără nicio zgârietură, iar soţia sa are doar câteva vânătăi.

Bărbatul a lucrat o viaţă la Elnav Galaţi şi Uzina Mecanică şi abia se pensionase. În cei 12 ani de când are permis de conducere nu a avut niciun accident de circulaţie. Maşina, Opelul Astra cu nr. GL.10.SGE, este distrusă în proporţie de peste 50% şi a fost adusă în Galaţi, la reprezentanţă, cu o platformă specială. „Mai bine mă nenoroceam eu şi rămânea fetiţa întreagă. Mă gândesc cu groază cum dau ochii cu fetiţa când se va întoarce la Galaţi", ni se destăinuie îngrozit Gicu Sima.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Mai_bine_ma_nenoroceam_eu_si_ramanea_fetita_intreaga_0_239376114.html

Link to comment
Share on other sites

„Îngerul a rămas fără o aripă. Nu mai poate să zboare!“

* Alexandra Sima va rămâne infirmă pe viaţă

Două echipe de medici s-au luptat timp de 12 ore să-i salveze Alexandrei mâna, retezată într-un accident petrecut luni, pe DN13, Drumul Morţii. "Îngerul a rămas însă fără o aripă. Nu mai poate să zboare", a mai spus plângând bunicul copilei de 4 ani, din Galaţi.

La ora 14.00, medicii de la Spitalul de Copii Braşov, au operat-o de urgenţă, fiind însă foarte sceptici în privinţa unei reuşite. La ora 20.00, au trimis-o la Bucureşti, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, însă, specialiştii nu au mai putut să-i facă nimic. Ţesuturile mânuţei erau mult prea distruse pentru ca aceasta să poată fi reimplantată cu succes.

Acum, Alexandra se află la Terapie Intensivă, la Spitalul Floreasca. Mama şi tatăl ei îi stau la căpătâi şi, deşi îngeraşul lor şi-a pierdut pentru totdeauna mâna, îi mulţumesc lui Dumnezeu că e în viaţă.

http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Brasov-_-Ingerul_a_ramas_insa_fara_o_aripa-_Nu_mai_poate_sa_zboare_0_239376294.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Fiţi îngeri buni pentru Alexandra!

* Până pe 15 mai puteţi face o minune *

Colegii de la grupa mijlocie şi educatoarele de la Grădiniţa „Parfumul Teilor”, dar şi toţi cei care o cunosc pe Alexandra-Ecaterina Sima, în vârsta de 4 ani, pot spune despre ea că este un îngeraş parcă desprins din poveste, cu glas cristalin şi suflet pur, trimis de Dumnezeu printre noi să ne bucure şi să ne lumineze.

Însa soarta i-a pus greu viaţa la încercare, anul acesta, în a doua zi de Paşte. Alexandra se întorcea cu bunicii din vacanţă când, din cauza unor probleme tehnice, maşina a derapat şi s-a răsturnat. Nimeni nu a păţit nimic, mai puţin fetiţa, a cărei mânuţă stângă a fost smulsă. Numai Dumnezeu a făcut ca, în minutele următoare, să apară un medic care i-a oprit hemoragia. Cu ambulanţa a fost dusă de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Braşov. După ce starea ei a fost stabilizată, a fost dusă rapid la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti însă mânuţa ei nu a mai putut fi salvată, deşi a trecut într-o săptămână prin trei operaţii foarte dificile.

Acum starea Alexandrei este bună, rănile fizice se cicatrizează, însă cele sufleteşti, ale ei şi ale părinţilor şi bunicilor, nu se vor vindeca aşa de curând. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al nostru, al fiecăruia, Alexandra ar putea avea în continuare o copilărie şi o viaţă frumoasă şi normală, ca a tuturor copiilor.

Proteza de care are nevoie este una bionică al cărei preţ este de 50.000 de euro. Pentru că fetiţa este în creştere, aceasta va trebui înlocuită o dată la câţiva ani. Dacă dumneavoastră veţi întinde o mână de ajutor, în curând, şi mânuţa ei se va putea întinde spre voi să vă mulţumească.

Puteţi dona direct în contul deschis pe numele ei, la Banca Transilvania, Sucursala Galaţi: RO16 BTRL 0180 1201 W067 48XX(în lei) şi RO88 BTRL 0180 4201 W067 48XX (în euro).

Mai simplu, până la data de 15 mai 2010 puteţi direcţiona 2 la sută din impozitul pe venitul din 2009 (bani care altfel ajung automat la stat), prin completarea şi depunerea formularelor 230 sau 200 la Administraţia Finanţelor Publice.

Mai multe detalii despre necazul Alexandrei şi despre procedura de completare a formularelor găsiţi pe http://www.sarcina-nasterea.ro/umanitar/alexandra-are-nevoie-de-ajutorul-tau.html sau pe http://www.sarcina-nasterea.ro/legislatie/2-la-suta-din-impozitul-tau-pot-ajuta-un-copil.html.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fiti_ingeri_buni_pentru_Alexandra_2.html

Link to comment
Share on other sites

Până pe 15 mai puteţi face o minune

Alexandra-Ecaterina Sima, în vârsta de 4 ani, are nevoie de o proteză bionică, al cărei preţ este de 50.000 de euro. Pentru că fetiţa este în creştere, aceasta va trebui înlocuită o dată la câţiva ani. Dacă dumneavoastră veţi întinde o mână de ajutor, în curând, şi mânuţa ei se va putea întinde spre voi să vă mulţumească.

Puteţi dona direct în contul deschis pe numele ei, la Banca Transilvania, Sucursala Galaţi: RO16 BTRL 0180 1201 W067 48XX(în lei) şi RO88 BTRL 0180 4201 W067 48XX (în euro).

Mai simplu, până la data de 15 mai 2010 puteţi direcţiona 2 la sută din impozitul pe venitul din 2009 (bani care altfel ajung automat la stat), prin completarea şi depunerea formularelor 230 sau 200 la Administraţia Finanţelor Publice.

Link to comment
Share on other sites

Alexandra le mulţumeşte sutelor de îngeri

Sute de gălăţeni impresionaţi de povestea fetiţei Alexandra Sima, rămasă fără mânuţa stângă în urma unui accident de circulaţie, au semnat pentru a dona cei doi la sută din impozit. Poate cea mai impresionantă situaţie a fost a unui domn care lucrează în SIDEX şi care a completat de mână în jur de o sută de formulare cu datele ONG-ului care strânge bani pentru Alexandra, pentru ca apoi să meargă la fiecare coleg în parte pentru a-l convinge să o ajute pe fetiţă. „Domnul respectiv are şi el o proteză şi ne-a înţeles durerea şi disperarea”, ne-a spus mama fetiţei, Monalisa Sima.

Ne-au mai ajutat angajaţii de la Viva Construct, de la AVIVA Galaţi, de la Casa Judeţeană de Pensii, BRD, Alfa Bank, Regionala CFR, Arcada, dar şi cadrele didactice de la Grădiniţele „Motanul Încălţat”, „Codruţa”, „Rază de soare”, „Luceafărul”, „Cristal” şi Şcoala Nr. 3 şi poliţiştii de la Serviciul arme explozivi, substanţe periculoase din cadrul IJP.

Mulţumim sutelor de oameni care ne-au onorat cu încrederea şi au donat cei 2 la sută în contul Alexandrei.

Datorită lor, cât de curând sperăm, Alexandra va putea reveni la o viaţă normală şi-şi va putea revedea colegii şi educatoarele de la Grădiniţa „Parfumul Teilor”.

Cei care încă nu au semnat formularul şi nu au donat cei 2 la sută o mai pot face astăzi şi luni, 17 mai – ultima zi când se pot depune aceste acte la Direcţia Generală a Finanţelor Publice.

http://www.viata-libera.ro/articol-Alexandra_le_multumeste_sutelor_de_ingeri_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Alexandra Sima are nevoie de noi: „Vreau să-mi îmbrăţişez părinţii cu ambele mâini”

Alexandra Sima este un copil minunat. Are numai 5 ani, un zâmbet plin de lumină, o fire prietenoasă şi deschisă. Este o luptătoare şi, când spun asta, mă refer la lucruri pe care puţini dintre noi le-am putea face. La vârsta ei a învăţat să se îmbrace cu o singură mânuţă şi să mănânce singură, şi, oricât te-ai strădui, n-ai s-o poţi convinge să-ţi accepte ajutorul. La grădiniţă se numără printre cei mai activi copii din grupă şi, anul acesta, a început să înveţe să cânte la pian cu o singură mânuţă şi să danseze la Estrada Copiilor de la Casa de Cultură a Sindicatelor. Am stat şi-am privit-o pe ascuns minute în şir şi aproape nu mi-a venit să cred că un copil aflat în situaţia ei poate fi atât de vesel, dezinvolt şi puternic. Înconjurată de dragostea familiei şi a prietenilor, Alexandra a uitat că în urmă cu aproape un an a trecut printr-un groaznic accident de maşină din care toată lumea se miră cum a scăpat cu viaţă. Atunci şi-a pierdut însă mânuţa stângă. Dar tot de atunci a devenit o lecţie de viaţă pentru toţi cei care o cunosc, prin forţa cu care a reuşit zi de zi să depăşească necazul.

„Mami, te-aş strânge tare, tare în braţe”

E adevărat că cei care s-au priceput să-i susţină zborul au fost părinţii ei, Monalisa şi Bogdan, alături de frăţiorul mai mic Matei. Iar Alexandra simte acest lucru: „Mami, te iubesc, te-aş strânge tare, tare în braţe. Dar nu pot numai cu o mânuţă”. Şi nu e numai asta. În curând, pentru că micuţul trupuşor este dezechilibrat, i se va strâmba coloana, iar acest lucru ar readuce-o pe patul de spital şi nu mai vrea să treacă prin aşa ceva.

Se descurcă cu o mânuţă, dar cât de bine i-ar prinde şi a doua, fie ea şi o proteză. Însă costul depăşeşte posibilităţile financiare ale familiei. Bani de la stat, slabe şanse să obţină. Lista de aşteptare stă încremenită din 2008. Iar o proteză din umăr, nu foarte performantă, ajunge la 20.000 de euro. Trist este şi faptul că, fiind în creştere, va avea nevoie să schimbe protezele la 2-3 ani. Ceva bani s-au strâns, în jur de 2.000 de euro. Dar e abia a zecea parte din sumă!

Oameni buni, toţi pentru Alexandra!

Din experienţă ştiu că nu e suficient să se întâmple lucruri bune, doar plângând pe umărul cuiva. În fiecare dimineaţă aproape, când îmi duc copilul la grădiniţă, imaginea Alexandrei (e colegă la grupa mare cu fiica mea) îmi taie pentru o secundă respiraţia.

Şi iată-mă mare organizator de spectacol de caritate, în numele ziarului la care lucrez şi care a pus întotdeauna umărul acolo unde a fost nevoie. Speriată la început, am descoperit pe parcurs că unele lucruri au ieşit de la sine, pentru că sunt mulţi oameni cu suflet în oraşul acesta.

Un înger cântă pentru un înger

Prima la care am apelat a fost Maria Cristina Crăciun – vocea de aur a Galaţiului, premiată la zeci de festivaluri, printre care şi cel de la San Remo. Bineînţeles că a acceptat să cânte pentru cauza Alexandrei. Apoi ni s-au alăturat doamna Silvia Niţă şi corul Allegria, Estrada Copiilor de la Casa de Cultură a Sindicatelor, Alexandra Penciu, dar şi marii artişti de la grupa mare a Grădiniţei „Parfumul Teilor”. Nu numai colegii Alexandrei Sima s-au implicat, ci şi educatoarele grupei, Marilena Acătănoaie şi Ana Ciuraru, şi părinţii trec în aceste zile prin febra organizării spectacolului. De asemenea, un sprijin important l-am primit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Primăria şi Teatrul Dramatic ne-au pus gratuit sala la dispoziţie. Domnul Vlad Vasiliu şi regizorul tehnic Lică Dănilă ne-au asigurat că vor veghea ca spectacolul să se desfăşoare în bune condiţii. Prefectura ne-a promis susţinere. Iar actorul Aurelian Iorga, de la Teatrul de Păpuşi, s-a oferit să ne prezinte spectacolul. Invitaţiile frumoase şi afişul au fost concepute de plasticianul Eduard Costandache.

Mulţi s-au oferit deja să cumpere invitaţii. Pentru că ne-am propus să strângem măcar jumătate din cei 20.000 de euro, am fixat preţul invitaţiei la 100 de lei. Nu vă speriaţi. Ştim că vântul crizei bate în toate buzunarele, aşa că puteţi cumpăra mai mulţi un singur bilet. Şi nu trageţi la sorţi pe cel care va putea veni la spectacol. Acolo unde se adună oameni buni, vor încăpea toţi. Pentru bilete puteţi să ne contactaţi la redacţie sau să sunaţi la numărul 0722 72 14 30. Vă aşteptăm să veniţi. Surpriza cea mai mare o va constitui chiar Alexandra Sima. Plină de curaj, ea va cânta la pian şi va dansa alături de colegii ei. E o lecţie de viaţă întrupată într-un copil de 5 ani, care merită toată atenţia şi toată consideraţia noastră.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EVreau_sa-mi_imbratisez_parintii_cu_ambele_maini%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

O sală plină pentru Alexandra

Cu o sală plină de copii, profesori şi părinţi, dar, mai important, cu multă, multă generozitate în suflete, aşa au întâmpinat-o ieri seară gălăţenii pe micuţa Alexandra Sima, la spectacolul de caritate organizat în beneficiul ei de „Viaţa liberă”, prin efortul colegei noastre, Roxana Artene Penciu. Despre suma strânsă cu ajutorul a atât de mulţi oameni adevăraţi vom vorbi mai pe larg în zilele următoare, când le vom mulţumi încă o dată partenerilor şi sponsorilor acestui proiect. Pentru moment, important este că gălăţenii au răspuns chemării noastre în număr atât de mare. Să fii om cu adevărat este un lucru rar, dar oamenii din oraşul nostru au dovedit încă o dată că pot dărui. Şi, cu siguranţă, nu va fi ultima oară.

http://www.viata-libera.ro/articol-O_sala_plina_pentru_Alexandra_2.html

Link to comment
Share on other sites

„Aripi pentru Alexandra” - Miracol 100 la sută gălăţean

Oameni buni, sunteţi minunaţi! Sunteţi fantastici! Aţi pus mână de la mână, lumină lângă lumină şi aţi înfăptuit un miracol. În mai puţin de o săptămână aţi reuşit să strângeţi întreaga sumă pentru „aripioara” Alexandrei Sima. Ba şi ceva în plus, de sămânţă pentru următoarea „aripioară” de care va avea nevoie când va mai creşte. Ne-aţi depăşit toate aşteptările. Ne-aţi copleşit cu puterea domniilor voastre de a vă mobiliza.

În urma spectacolului umanitar s-au adunat peste 56.000 de lei, la care s-au adăugat cele 36.000 de lei dăruite tot de dvs, în urma campaniei derulate în primăvară de ziarul nostru prin care s-au donat cei 2 la sută din impozit tot în contul Alexandrei. În total s-au strâns 92.217 lei, iar donaţiile au continuat să curgă şi în cursul zilei de ieri.

Prin spectacolul umanitar organizat de cotidianul "Viaţa liberă" s-a aprins o scânteie. Dar ce frumos v-aţi priceput voi să ridicaţi soarele pe strada Alexandrei! V-am simţit alături de noi, trup şi suflet, când aţi umplut până la refuz sala. Şi ne cerem scuze celor care au fost nevoiţi să stea în picioare. Mai ales că şi spectacolul s-a întins pe mai bine de două ore. Ceea ce s-a întâmplat însă luni seară la Dramatic e o lecţie pentru noi toţi: putem face lucruri incredibile împreună. Şi ar trebui să ne propunem să facem aşa ceva mai des.

Chiar înainte de a finaliza materialul, Alexandru Şerban de la Criomec SA a donat direct în cont 10.000 de lei. Ca urmare, suma anunţată la începutul materialului e deja depăşită.

Nu avem cuvinte suficiente să vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut, dragi gălăţeni! În curând, Alexandra vă va îmbrăţişa cu ambele mâini.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EAripi_pentru_Alexandra%E2%80%9D_-_Miracol_100_la_suta_galatean.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

O MÂNĂ DE JUMĂTATE DE MILION DE EURO. Micuţa Alexandra Sima (8 ani), din Galaţi, a rămas fără mâna stângă când, în 2010, maşina familiei s-a răsturnat din cauza unei defecţiuni tehnice. Judecătorii au decis ca firma de asigurări să-i ofere daune morale în valoare de 500.000 de euro.

evz.ro

 

Mai bine de o jumătate de milion de euro pentru îngerul fără o aripă

Părinţii Alexandrei Sima, fetiţa care a rămas fără o mânuţă în urma unui accident, au câştigat o primă bătălie în instanţă, Tribunalul obligând firma de asigurare să le achite daune morale de 500.000 de euro şi despăgubiri materiale de 10.000 de euro.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată de societatea de asigurări la Curtea de Apel şi apoi la Înalta Curte. Însă dacă va rămâne în această formă la cea de-a doua instanţă, soluţia poate fi pusă în executare. Interesant este că suma pare a fi una dintre cele mai mari despăgubiri acordate de un judecător într-o cauză de această natură.

În urmă cu trei ani, Alexandra a avut un accident rutier care a lăsat-o fără mânuţă. În baza poliţei RCA, părinţii s-au adresat societăţii de asigurare ca să le acopere prejudiciul suferit de fetiţă, fără să se întâmple nimic. Atunci au ales calea judecăţii. Au cerut instanţei să oblige firma de asigurări să le achite  500.000 de euro daune materiale şi două milioane de euro, daune morale pentru suferinţa fizică şi psihică suportată de copilă.

După aproape un an de judecată, Tribunalul le-a acordat despăgubirile în cuantumul prezentat mai sus. Rămâne de văzut ce va decide Curtea de Apel.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.