Jump to content

La Spitalul Judeţean nu se mai fac analize gratuite


dcp100168
 Share

Recommended Posts

La Spitalul Judeţean nu se mai fac analize gratuite

Persoanele care beneficiază de compensaţii şi gratuităţi la analizele de sânge şi investigaţiile imagistice în regim ambulatoriu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi, vor trebui să le plătească din buzunarul propriu, a anunţat, marţi, directorul spitalului, Marin Crăciun. Crăciun a spus că Laboratorul de analize al spitalului nu se mai află, începând din luna aprilie, în relaţii contractuale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi pentru că nu este certificat RENAR, un tip de certificare a calităţii activităţii prestate, aşa că nu mai poate încheia contract cu CJAS.

De asemenea, tot contra cost se vor face şi investigaţiile imagistice în regim ambulatoriu, pentru că spitalul nu are acreditarea tip ISO cerută de lege.

Excepţie de la regulă vor face doar pacienţii care sunt internaţi în spital.

"Cum aceste acreditări nu există în prezent, suntem obligaţi să lucrăm în acest fel, provizoriu, până la obţinerea lor. Vorbim doar despre analizele şi investigaţiile imagistice de care au nevoie pacienţii noştri în regim de ambulatoriu. Cei internaţi nu plătesc. Ne străduim să luăm măsurile necesare şi să demarăm procedurile de autorizare. Problema este, pe de o parte, că astfel de acţiuni durează foarte mult, iar pe de altă parte, mai ales în cazul certificării ISO pentru operarea investigaţiilor imagistice, costurile totale estimative s-ar putea să egaleze investiţia în aparatură", a declarat Crăciun.

Gălăţenii care beneficiază de gratuitate sau compensaţie la analize şi investigaţii imagistice pot apela doar la laboratoarele şi clinicile private.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=8414&Itemid=28

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.