Jump to content

A murit pictoriţa Paşa Smirnov


dcp100168

Recommended Posts

A murit pictoriţa Paşa Smirnov

Discret şi definitiv, Paşa (Paraschiva) Smirnov ne-a părăsit. Viaţa ei a fost la fel de cuminte precum pânzele pe care aşternea culoarea. Şi la fel de plină. Un plastician dăruit de Dumnezeu cu talent, un grafician de excepţie, om al şcolii ce a iniţiat generaţii de tineri în tainele artei plastice, Paşa a fost obligată să-şi petreacă ultimii ani din viaţă răvăşită de o boală incurabilă.

S-a născut în noiembrie 1946, în comuna C.A.Rosetti, din judeţul Tulcea. A absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din Bucureşti în anul 1972. A fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Evoluţia sa a fost constantă şi expoziţiile personale deschise la Galaţi erau rodul unei munci susţinute, Paşa Smirnov respectându-şi publicul şi menirea. Are lucrări în colecţii din Anglia, Austria, Franţa şi Germania, cât şi la mulţi dintre prietenii care au preţuit-o. Ultima perioadă din viaţa sa a fost o continuă încercare, până când Cel de Sus a ridicat-o spre zările cărora nu le-a uitat niciodată culoarea. Dumnezeu să o odihnească în pace!

http://www.viata-libera.ro/articol-PASA_SMIRNOV_2.html

Link to comment
Share on other sites

Incredibil, în Martie am văzut-o la un botez și părea destul de în formă. Ca și katman, a fost și profesoara mea de desen în școală și mi-a rămas în memorie ca o persoana excelentă. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.