dcp100168 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Pagina de internet a Primăriei Galaţi - locul 5 în ţarăOraşul de la Dunăre ocupă locul 5 din 103 într-un clasament realizat după nivelul de dezvoltare a paginii de Internet a primăriei. Primele patru poziţii sunt ocupate, în ordine, de Bucureşti, Arad, Alba Iulia şi Sibiu.La cele cinci secţiuni luate în calcul, pagina web a municipiului Galaţi a obţinut următorul punctaj (pe o scară de la 0 la 5): Contact: locul 3 (5 puncte), Conţinut util: locul 6 (4,17 puncte), E-doc: locul 15 (4,17 puncte), Generalităţi: 39 (3,33 puncte) şi Transparenţă: locul 62 (3,33 puncte).Conform viceprimarului Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco, analiza de faţă a fost realizată de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti şi şi-a propus să radiografieze starea web-site-urilor oficiale ale tuturor municipalităţilor din România. 103 municipii erau prezente pe internet în momentul studiului (decembrie 2009 – ianuarie 2010). Metodele de analiză luate în calcul au fost: prezenţa elementelor de transparenţă, managementul documentelor electronice, conţinutul util, metode de comunicare bidirecţională şi câteva elemente generale privitoare la web-site-ul supus cercetării (interfaţa grafica, uşurinţa navigării, bogăţia informaţiilor legate de municipiu respectiv, etc.)http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galatiul_ocupa_al_cincilea_loc_din_tara_intr-un_clasament_al_nivelului_de_dezvoltare_a_paginii_de_internet_a_Primariei_0_256774490.html
mambo Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 (edited) daca ar avea si CL pagina de internet, ce vine ar fi. si ar fi fost bine sa nu o aiba degeaba (cazul primariei) ci chiar sa contina date folositoare comunitatii, cum ar fi de exemplu hotararile de CL.* ma aude cineva? Edited May 6, 2010 by mambo
Mikka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 @mambo Cred ca ai fost auzit inainte de a striga... Exista de ceva vreme ceea ce soliciti tu. http://www.primaria.galati.ro/portal/comisii.php?com=3&oper=hot
Mikka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Cu placere. La urma urmei, la cautarea pe google apare "Cel mai complet forum de stiri si informatii din Galati"
AndreiM Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Cu placere. La urma urmei, la cautarea pe google apare "Cel mai complet forum de stiri si informatii din Galati" Nu trebuie sa-mi multumiti ma flatez singur
AdiTZA Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Ete sanchi! Degeaba pagina e asfaltata daca strazile sunt praf. Doamna Rodica Miscalencu zicea: "Din cauză că nu au adresa de web a societăţii Apă-Canal la „Favorite”, oprirea apei i-a luat pe nepregătite şi pe locuitorii din Ţiglina 2." Adica, ar trebui sa-mi bag pagina primariei la "Favorite" sa stiu pe unde pot iesi la plimbare cu copilul, cu caruciorul?
Mikka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Ete sanchi! Degeaba pagina e asfaltata daca strazile sunt praf. Doamna Rodica Miscalencu zicea: "Din cauză că nu au adresa de web a societăţii Apă-Canal la „Favorite”, oprirea apei i-a luat pe nepregătite şi pe locuitorii din Ţiglina 2." Adica, ar trebui sa-mi bag pagina primariei la "Favorite" sa stiu pe unde pot iesi la plimbare cu copilul, cu caruciorul? Am impresia ca era vorba de altceva. Dar, desigur, site-ul primariei e de vina si pentru chestia asta.
AdiTZA Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Am impresia ca era vorba de altceva. Dar, desigur, site-ul primariei e de vina si pentru chestia asta.Despre ce era vorba? Despre faptul ca a ajuns subiect de stire ca pagina primariei a ajuns pe locul cinci in topuri? CLAR! Scuze ca am gresit topicul. Macar cu asta sa ne mandrim daca nu cu un oras decent...ca la bloguri si la site-uri, suntem in topuri.
Mikka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Era vorba doar de faptul ca exista un produs (site-ul primariei) considerat destul de ok de niste persoane nepartizane.Altfel, CLAR, pagina web si cei care au construit-o si o intretin sunt vinovati de orice: strazi sparte, poluare, mizerie, maidanezi, coruptie si toate celelalte.
AndreiM Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 , pagina web si cei care au construit-o si o intretin sunt vinovati de orice: strazi sparte, poluare, mizerie, maidanezi, coruptie si toate celelalte.O mica corectura: vinovat este proprietarul, in cazul de fata PRIMARIA. Firma sau persoana care a facut siteul si se ocupa de mentenanta lui nu are absolut nicio vina.In mare, siteul primariei este curat din punct de vedere al design-ului, optimizarii si al continutului.
AdiTZA Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 In mare, siteul primariei este curat din punct de vedere al design-ului, optimizarii si al continutului.Poi si eu ce zic...macar cu asta sa se mandreasca...sau...sa ne mandrim?
AndreiM Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Poi si eu ce zic...macar cu asta sa se mandreasca...sau...sa ne mandrim?Poate ei sa se mandreasca. Eu nu ma mandresc nici cu siteul nici cu orasul.Dar daca tot le-am rezolvat pe toate ( ISPA, salarii, pensii ).. a venit si randul siteului.
AdiTZA Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Dap, belea subiect am mai gasit...Site-ul Primariei Galati...pe locul cinci in top...WAW, sa-mi sara bucsa-n serverul lor cand am auzit...
dcp100168 Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Viceprimarul Ciumacenco citeşte forumul!Primăria, cu motorul de căutare decedatMotorul de căutare de pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi ori s-a născut mort, ori n-a funcţionat niciodată.Un lucru e cert, este absolut inutil. Să găseşti un document oarecare sau o hotărâre de Consiliu Local mai veche, este o adevărat aventură. Dacă-ţi iese, din câteva încercări şi nu-ţi prinzi urechile, eşti un norocos. Adesea, o incursiune pe site-ul municipalităţii e o veritabilă călătorie în timp, pentru că actualizarea datelor se face greu.Paradoxal, municipiul Galaţi ocupă locul cinci din 103, într-un clasament realizat după nivelul de dezvoltare a paginii de Internet a primăriei. Vestea ne-a fost dată de către viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Primele patru poziţii din top sunt ocupate, în ordine, de Bucureşti, Arad, Alba Iulia şi Sibiu. La cele cinci secţiuni luate în calcul, pagina web a municipiului Galaţi a obţinut următorul punctaj (pe o scară de la 0 la 5): contact - locul 3 (5 puncte), conţinut util - locul 6 (4,17 puncte), e-doc - locul 15 (4,17 puncte), generalităţi - 39 (3,33 puncte) şi transparenţă - locul 62 (3,33 puncte). Analiza a fost realizată în perioada decembrie 2009 –– ianuarie 2010 de către Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti şi şi-a propus să radiografieze starea web-site-urilor oficiale ale tuturor municipalităţilor din România. Nu mai puţin de 103 municipii erau prezente pe internet în momentul studiului. Fără să fim răutăcioşi ne întrebăm dacă site-urile de pe locul şase în jos erau în construcţie sau… „not found”.Viceprimarul se declară mulţumit de site, dar recunoaşte că anumite aspecte pot fi îmbunătăţite: „Pentru acel segment de populaţie care se documentează prin intermediul internetului, cred că se poate realiza în condiţii bune informarea şi comunicarea. Sunt comunicări pe site Primăriei. În 2008-2009 când m-am interesat de preluarea petiţiilor în formă electronică exista un decalaj de câteva săptămâni poate chiar şi mai mult. Cred că la ora actuală lucrurile s-au îmbunătăţit”, a declarat Ciumacenco. Mai mult, vicele spune că municipalitatea este receptivă şi la mesajele, semnalele sau plângerile lăsate pe Forumul Gălăţenilor şi pe site-ul domnuleprimar.ro.http://www.viata-libera.ro/articol-Primaria_cu_motorul_de_cautare_decedat_2.htmlIată şi răspunsul la mai multe întrebări postate de membri pe această temă...
AdiTZA Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Viceprimarul Ciumacenco citeşte forumul! Poi are cumva cont pe forum? Daca da, sa stim si noi, sa fie mai activ, si... sa vina la intalniri . Daca citea comentariile de pe forum sau de pe VL, sigur isi dadea demisia... in modul cel mai onorabil...
mambo Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 ....... sigur isi dadea demisia... in modul cel mai onorabil... buna asta.
AdiTZA Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Pai tu de exemplu, daca ai fi un director de firma/intreprindere, si ai vedea ca angajatii tai sunt nemultumiti, ce ai face? Ai concedia la inceput 1/4, mai tarziu din cei ramasi 1/4, apoi te-ai gandi ca daca si cei ramasi sunt in continuare nemultumiti, ti-ai da demisia daca nu esti in stare sa le oferi ce le-ai promis. Si cum Ciuma nu ne poate concedia, ramane cu doua variante: ofera ce ne promite, sau isi da demisia...Cam greu pentru inscaunatii din ziua de azi sa faca asta cand au mana bagata adanc in cascaval (asa a aparut schweitzer-ul). Iar off-topic...dar, vorbim de Ciumi...
mambo Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 concedierea nu este o modalitate de a rezolva nemultumirile. demisia, in schimb, DA.
AdiTZA Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 concedierea nu este o modalitate de a rezolva nemultumirilePe vremuri, era, si amenintarile se mai practica si azi...vezi grevele unor nemultumiti...si nu numai grevele ci si cazurile singulare
Mikka Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Nemultumirile, poate. Problemele, niciodata.Mai interesant e ca totusi, cineva (dintre cei care pot decide ceva) citeste forumul. Daca macar unele probleme ridicate pe aici isi vor gasi rezolvare nu ne-am racit gura de pomana. Asta si-n legatura cu postarile "voi scrieti, dar oricum nu citeste nimeni, deci e degeaba".
AdiTZA Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 (edited) Daca macar unele probleme ridicate pe aici isi vor gasi rezolvare nu ne-am racit gura de pomana. Dar de ce nu ne ducem noi, cei de pe forum, ca doar suntem cunoscuti, "suntem galateni si ne pasa", la Primarie, la CL, la CJ, cu jalba-n protap? Sa le punem "problema" pe masa pe viu. Asa o sa intre "sigur" in atentia lor...Suntem multi (cred), dar nu prosti. Sa vina si baietii cu grafftiti, si bikerii, si toti cei care au ceva de zis...Nu-i "uneala" cum zic moldovenii. Pe forum, multi posteaza, ia sa vedem cati PrOteSTEAZA. Edited May 10, 2010 by AdiTZA
AndreiM Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Pe forum, multi posteaza, ia sa vedem cati PrOteSTEAZA.Poti sa o mai spui odata.
AdiTZA Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 (edited) Daca va uitati atenti pe forumul primariei, veti vedea ca multe plangeri au fost inregistrate, si "vor fi solutionate"...Haideti sa ne plangem ca suntem condusi de incompetenti. Plangerea va fi inregistrata si "solutionata" in cel mai scurt timp Si ce mi se pare GENIAL e ca unii sunt suparati ca noi postam. BRAVO @Gabbiano ca i-ai raspuns civilizat. Pentru cei ce nu stiu: Avertizare "Forumul gălăţenilor de pretutindeni" Mesajde Radu » Dum Iun 15, 2008 11:20 pm Cei interesati in a cunoaste ce se mai intampla prin Galati, aflati ce niste oameni josnici au facut un forum pe care l-au numit "Forumul gălăţenilor de pretutindeni" in realitate acesti oameni platiti de cine stie cine posteaza doar ce vor si daca ai curalul sa-ti exprimi o opinie contrara opiniei lor veti fi banati de pe forumil lor si adresa dvs de IP pusa in baza lor de date si folosita contra dvs. Radu Mesaje: 21 Membru din: Mie Iun 07, 2006 8:48 am Sus Re: Avertizare "Forumul gălăţenilor de pretutindeni" Mesajde Gabbiano » Dum Ian 17, 2010 6:56 pm ai bau bau la cap? si ce legatura are cu forumul primaricii????te obliga cineva sa intri pe forumul galatenilor? Oare @Radu a facut parte din membrii forumului sau, datorita limbajului greoi nu se putea exprima decat pe forumul primariei? Edited May 10, 2010 by AdiTZA
Recommended Posts