Jump to content

Lucrările agricole s-au realizat în proporţie de 80%


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Lucrările agricole s-au realizat în proporţie de 80%

Stadiul lucrărilor agricole de primăvară din judeţul Galaţi este în momentul de faţă de 80%, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, Violeta Nanu. Potrivit acesteia, la nivelul judeţului Galaţi, s-au arat 140.416 hectare şi s-au semănat 135.725 hectare pentru culturile de primăvară dintre cele 170.200 de hectare planificate. 'Suntem surprinşi plăcut de faptul că avem anumite culturi unde chiar s-a depăşit cât s-a programat iniţial. Mă refer la ovăz unde s-a realizat 112%, mazărea 108%, muştarul 122%, foarte interesant plantele medicinale cu 260% ceea ce înseamnă că agricultorii noştri au început să se adapteze la piaţă şi să planteze şi altceva decât culturile uzuale, iar restul lucărilor sunt în curs de finalizare', a declarat Violeta Nanu.

Şeful DADR Galaţi a spus că sunt însă şi lucrări care merg destul de greu, fiind vorba în principal despre semănarea cartofilor şi a legumelor. Astfel, dintre cele 7.902 de hectare programate pentru cultivarea legumelor, nu s-au semănat decât 61%. Directorul DADR Galaţi a precizat că acest lucru se întâmplă din cauza problemelor financiare cu care se confruntă mulţi fermieri, dar şi din cauza seminţelor pentru plante, majoritatea fiind aduse din alte ţări. 'Una dintre probleme este la legume, din păcate sămânţa pentru legume se importă, pentru că noi românii am reuşit o performanţă năucitoare şi negativă, să nu mai avem seminţe proprii, şi legumele pe care le mâncam cândva şi erau extrem de gustoase, poate nu la fel de arătoase, dar hrănitoare, au ajuns acum să fie o raritate pe piaţă. Legumicultorii se plâng că sămânţa nu este rezistentă din cauza schimbărilor climatice, productivitatea nu este la fel de mare ca a celor din import şi uite aşa se ajunge să importăm seminţe pentru legumele noastre, din afara ţării', a spus şeful DADR Galaţi.

Violeta Nanu şi-a exprimat însă speranţa că se aşteaptă ca şi suprafeţele cultivate cu legume să crească întrucât lucrările agricole încă nu s-au finalizat.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=8428&Itemid=28

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.