Jump to content

Marius Necula şi-a trecut firmele pe numele părinţilor


 Share

Recommended Posts

Sportul Elenei Udrea e sănătate curată pentru firmele pedeliste

Știți reclama aia cu Mircea Badea care îi ia Trabant-ul lui taică-său din fața blocului și-i aduce o mașină nouă în loc? E, așa e și cu senatorul pedelist Necula: ia din casă firma veche a părinților și le aduce una nouă, plină de bani obținuți politic.

De la Nuți curg bănuții

Deci, da, Marius Gerard Necula e un fel de Mircică Badea al Senatului. Nu, nu stă cu părinții, ca vedetuța de la Antene, dar îi folosește pe sărmanii oameni pen­tru a-și controla firmele. Potrivit de­clarației de interese a senatorului, datată 24.06.2009, el era acționar unic al societății Data Consult din Galați. În prezent, Registrul Comerțului arată faptul că acționari ai acestei firme sînt Georgeta și Radu Necula, părinții pedelistului. Iar Data Consult, adică firma părinților, deține jumătate din acțiunile Atlas SA Galați. De ce vă plictisim cu aceste firme?

Păi, pentru că ele îi aduc senatorului o grămadă de bani din contracte cu statul. Atlas SA este contractor al Companiei Naționale de Investiții, instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Deci, da, băi, ciumpalacilor, ministerul ăla condus de Elena Udrea. Cel mai recent, Atlas SA a primit un contract de la CNI în valoare de 3,2 milioane RON pentru construcția unei săli de sport în județul Vrancea. Contractul a fost atribuit pe 12 aprilie anul acesta, iar la licitație au mai participat zece firme de construcții. Cam degeaba. În iunie 2009, Atlas SA a cîștigat o altă licitație a CNI pentru construcția unei alte săli de sport, de data aceasta în județul Galați. Valoarea acelui contract a fost de aproximativ 3,6 milioane RON.

Necula s-a plîns în Senat că nu au firmele lui bani

În afară de banii primiți de la ministerul Elenei Udrea, Necula face bani și cu ajutorul Poștei, care, ați ghicit, este condusă de un om al pedeleului. În octombrie anul trecut, Atlas SA a primit 60.000 RON de la Poșta Română pentru servicii de transport. Da, e o sumă ridicolă, dar i-a luat fără să facă cine știe ce eforturi. Nu ca Badea, care transpiră serios pînă să-i aducă ăia din studio un pahar de apă cînd nu merge aerul condiționat.

Altfel, 11 declarații politice a făcut Marius Necula în ședințele Senatului, din decembrie 2008 încoace. Una dintre ele a fost rostită în aprilie 2008. Mariusică deplîngea atunci soarta economiei Galațiului și a unora dintre firmele din zonă. Printre ele și Atlas SA, firma controlată de senator. Două luni mai tîrziu, Ministerul Dezvoltării a răspuns lăcrămației lui Necula și a început să dirijeze contracte spre firma controlată de Necula. Vedeți? Să mai spună cineva că parlamentarii nu muncesc pentru cei care i-au ales!

http://www.kamikazeonline.ro/2010/05/sportul-elenei-udrea-e-sanatate-curata-pentru-firmele-pedeliste/

Link to comment
Share on other sites

Da' la voi la usa, a batut cineva sa va intrebe daca il vreti primar pe Mariusica? La mine, DA! Si cum le-am deschis usa, asa le-am si inchis-o. Vorba aia: "de cate ori deschid fereastra, de-atatea ori o inchid la loc." Apropos, il vreti primar? Poate daca ajunge, isi mai imbogateste "famelia" intrata in criza...

Link to comment
Share on other sites

personal, nu stiu cine-i Necula. poate si din cauza faptului ca sunt ceva ani de cand m-am mutat din Galati. Dar, oare, nu mergand pe acest considerent (de eliminiare), a fost reales comunistul de Nicolae?

au participat mai multi la alegerile locale, din cate stiu. tot am auzit, ala nu-i bun ca fura, pe ala nu-l votez ca-i o pramatie, celalalt face afaceri ilegale...asa ca, prin exludere, a fost votat tot Dumitrel, batranelul mamii.

oare spun ceva gresit?

ps: Mikka, esti avizat. retin un post de-al tau din campanie, despre Marian Stan, cum ca n-ar fi bun. nu zic nu, dar i s-a dat vreo sansa? Nu. si iata cum , Galatiul, se complace in continuare, mergand pe acest considerent...conservator(sau mai bine zis, pe instinct de conservare).

Link to comment
Share on other sites

Catilina, Marius Necula este, dupa parerea mea, un fel de <fiu avortat> al lui Dumitru Nicolae, fugit din PSD in PDL la timp pentru a nu ramane 8 ani inafara ciolanului. Dac-ar fi s-aleg intre M.N. (acest tip al ciocoiului post-revolutionar mioritic) si oricine altcineva, as alege pe acel <altcineva> fara sa fie nevoie de vreo fractiune de secunda pentru decidere. Desigur ca Neculai a ajuns primar pe considerentul asta, dar probabil ca si rabdarea si interesul celor care l-au sustinut in tot acest timp e in scadere, asa cum creste nevoia de a schimba putin peisajul politic galatean. Dupa parerea mea, disperarea aceasta ar trebui sa aiba limitele ei, dar romanii, din pacate, au aratat dintotdeauna ca nu vor cale de mijloc in politica: or stanga, or dreapta, si aici ar fi trist sa schimbam un maimutoi cu un altul mai tanar, provenit din aceeasi clica.

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

@Catilina

Multumesc ca m-ai bagat intr-o discutie in care nu aveam nicio treaba :d

Daca tot m-am "implicat": hai "sa dam o sansa" oricui - indiferent de ceea ce a facut sau demonstrat pana acum...

Despre persoana in cauza, raman la parerea mea: sa-ti trebuiasca vreo cinci ani sa construiesti o nocturna, in conditiile in care o faceai pe banii altuia - e o performanta. Prefer, totusi, sa fie lasat sa exerseze la o chestie privata, gen clubul de fotbal Otelul. Desi nici macar aici nu s-a descurcat fara bani de la bugetul local.

Link to comment
Share on other sites

La vremea aceea chiar aveam pe cine vota dar pentru ca nu prea erau cunoscuti publicului ne-am ales cu " fosila ". Stan si Mangalea erau 2 optiuni cu un + din punctul meu de vedere pe langa Lisinschi si Nicolae.

Link to comment
Share on other sites

Stan si Mangalea erau 2 optiuni cu un +

Discutabil, dar in turul doi au ajuns fix celelalte doua persoane. Oricum, cel putin in urmatorii 10-15 ani in Romania nu va ajunge intr-o pozitie de conducere o persoana aleasa pe cunostinte, proiecte&programe, moralitate etc. Daca am face un sondaj sincer: intre T. Basescu (M. Geoana) si Remus Cernea (de ex.), pe cine ati alege?

Ei, vedeti, la vot nu a iesit Cernea...

Link to comment
Share on other sites

Necula este genul de politician fara scrupule. Vrea tot timpul la putere si urmareste doar interesul personal.

Eu cred ca, daca ar putea, toti ar baga macar un deget in borcanul cu miere, insa sunt unii care iau tot borcanul si cel mult ti-l arata.

Da, partid inseamna gasca, inseamna influienta, dar ar trebui sa insemne sa mai si construiesti ceva. Ori cand tu iei bani pentru 5 autostrazi si nu faci nici una. Oricum dintre politicienii cei mai manjiti, cel mai mult a furat Durbaca. Si nu cu una ci cu doua maini. Dar ii pasa cuiva ???

Pfff, pana cand nu vom avea o lege astfel incat atunci cand apari cu o masina sa te intrebe careva de unde o ai... degeaba, o sa continuie cu spagi, comisioane, matusi, etc.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tolontan: Contract de 2,3 milioane de euro cu dedicaţie pentru un senator PDL

Nu mai sunt bani de salarii şi pensii, dar investiţiile pentru oamenii Puterii curg umăr la umăr cu mitingurile, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său. Compania Naţională de Investiţii a publicat, ieri, pe site-ul e-licitatie.ro anunţurile de atribuire pentru trei noi obiective: două săli de sport şi un bazin de polo. Beneficiarul, senatorul PDL, Marius Necula.

Prima sală de sport va costa 600 de mii de euro şi va fi construită în satul Suraia, din judeţul Vâlcea, de firma SC Atlas SA. A doua sală de sport, din localitatea argeşeană Bradu, a fost atribuită firmei SC Selca SA. Această investiţie se ridică la 550 de mii de euro. Lucrările la bazinul de polo, aflat în curtea clubului sportiv Steaua, vor costa 4,8 milioane de euro, fără TVA. Ele vor fi executate de SC Construcţii Erbaşu. "Atâta vreme cât senatorul Marius Necula din Galaţi primeşte pe firma părinţilor săi 3 săli, în valoare de 2,3 milioane de euro, două dintre ele au fost descoperite de colegii de la Kamikaze ( http://www.kamikazeonline.ro/2010/05/sportul-elenei-udrea-e-sanatate-curata-pentru-firmele-pedeliste/ ) şi una de noi, ieri, ieri a fost pusă pe SEAP. Imaginaţi-vă ironia situaţiei, în timp ce zeci de mii de oameni erau în stradă, ieri, pe SEAP, Marius Necula a mai câştigat încă o investiţie", a spus Tolontan, pentru Realitatea TV. Citiţi mai multe pe blogul lui Cătălin Tolontan - http://www.tolo.ro/2010/05/19/8-cm-plus-o-fila/

http://www.money.ro/business-blog/tolontan-contract-de-2-3-milioane-de-euro-cu-dedicatie-pentru-un-senator-pdl.html

Link to comment
Share on other sites

Firma lui Necula beneficiază de contracte cu instituţiile statului

Câţiva deputaţi şi senatori din PDL, UDMR, UNPR au beneficiat anul acesta şi anul trecut de mai multe contracte cu instituţiile statului, prin intermediul firmelor pe care le deţin ei şi rudele lor, cele mai multe lucrări fiind acordate în judeţele pe care le reprezintă aceştia în Legislativ, scrie NewsIn.

În cazul senatorului PDL de Galaţi Marius Gerard Necula, firma care a fost cedată părinţilor săi, Atlas SA Galaţi, a beneficiat anul acesta de mai multe contracte din partea Companiei Naţionale de Investiţii, în valoare totală de 7.800.838 de lei, pentru execuţia de săli de sport, una în comuna Beresti Meria (Galaţi) şi alte două săli de sport în localităţile Dumbrăveni şi Suraia din Vrancea. Atlas SA Galaţi a mai câştigat un contract din partea Primăriei comunei Tuluceşti (Galaţi) pentru construcţia de canalizare şi staţie de epurare pentru 3.224.112 lei. De asemenea, societatea a mai avut un contract cu primăria Cudalbi (Galaţi) pentru lucrări privind conductele de alimentare cu apă în valoare de 1.722.759 lei.

http://www.money.ro/politica-administratie/firmele-unor-parlamentari-pdl-udmr-sau-unpr-beneficiaza-de-contracte-cu-institutiile-statului.html

Link to comment
Share on other sites

Afaceristul PDL de sub fusta mamei

* Firmele familiei senatorului Marius Necula au încheiat contracte de milioane de euro cu instituţiile statului

Afacerile de milioane de euro derulate cu statul de senatorul PDL Marius Necula sunt atribuite oficial părinţilor acestuia. Am vrut să-i cunoaştem pe cei doi afacerişti de succes din Galaţi şi am aflat că tatăl lui Necula a decedat în 2007, iar mama acestuia are 72 de ani. Am reuşit să discutăm cu cea din urmă doar prin telefon, deoarece femeia era internată în spital. "Nu mi se pare normal ca societatea comercială să nu mai poată să se ducă la licitaţii pentru că şi printre acţionari - cu toate că nu este aşa -, dar hai să spunem că printre acţionari este un parlamentar."

La 72 de ani, Georgeta Necula, mama senatorului PDL Marius Necula, a devenit unul dintre cei mai activi oameni de afaceri din Galaţi. Astfel, în timp ce aproape toate şantierele de construcţii din acest oraş şi-au închis porţile, o firmă de-a bătrânei a reuşit să contracteze lucrări de construcţii în valoare de aproximativ 5,2 milioane euro de la stat. Atlas SA a obţinut cinci contracte de lucrări de construcţii finanţate de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi unul de la Ministerul Agriculturii în valoare totală de 21.346.936 lei. Printre acestea sunt contractele încheiate cu Compania Naţională de Investiţii pentru construirea a trei săli de sport: unul în valoare de 2.655.172 lei pentru satul Balinteşti, comuna Bereşti Meria, judeţul Galaţi, altul în valoare de 2.650.000 lei pentru comuna Dumbrăveni, judeţul Vrancea, şi, în fine, contractul de 2.495.666 lei pentru construirea sălii din comuna vrânceană Suraia. La acestea se adaugă trei lucrări finanţate tot de la bugetul MDRT, încheiate cu primării PDL: canalizarea şi staţia de epurare din comuna Tuluceşti (3,2 milioane lei), reţeaua de alimentare cu apă din Cudalbi (1,7 milioane lei) şi un alt contract în comuna Corni. În ceea ce priveşte lucrările finanţate de Ministerul Agriculturii, valoarea acestora este de 8.599.227 lei.

SC Atlas SA este însă cunoscută pentru activitatea de transport - mărfuri şi persoane -, şi nu pentru construcţii. Nici Data Consult, firma care deţine majoritatea acţiunilor de la Atlas SA, nu este specializată în construcţii, ci în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare. În aceste condiţii, atribuirea lucrărilor la sălile de sport firmei Atlas este cel puţin surprinzătoare, dacă luăm în calcul faptul că în sistemul achiziţiilor publice sunt puse condiţii foarte stricte în privinţa experienţei în domeniu a firmei care preia contractul.

Acuzat de actualii colegi de partid

Senatorul Marius Necula încearcă de mulţi ani să-şi detaşeze imaginea de Atlas SA - fosta firmă de transport a Combinatului -, pe care o controlează din 1999. În 2003, pe atunci subprefect numit de PSD, a fost acuzat de liderii PD Galaţi că a transferat datoriile pe care Atlas le avea la stat către o societate din Brăila. Ameninţat cu un proces de calomnie, vicepreşedintele PDL Petru Alexe, decan al Facultăţii de Ingineria Alimentelor, şi-a retras ulterior acuzaţiile. Atunci, Necula a decis să aducă un englez la conducerea Atlas SA. Ulterior, acţionarul majoritar al Atlas SA a devenit Data Consult SRL Galaţi, firmă înfiinţată de Marius Necula în 1994. Conform Registrului Comerţului, la Data Consult apar acum ca asociaţi părinţii senatorului, Georgeta Necula (cu 90% din părţile sociale) şi Radu Necula, decedat în 2007 (cu 10%). Situaţia acţionariatului este surprinzătoare, în condiţiile în care în declaraţia de interese din 2008 senatorul Necula declara că deţine 80% din părţile sociale ale Data Consult, în valoare de 42.320 lei, iar ulterior, în iunie 2009, susţinea că este asociat unic la această firmă. Data ultimei înregistrări la Registrul Comerţului este 24.03.2010, însă structura acţionariatului firmei nu a fost schimbată. „Această firmă, Data Consult, nu are nici o activitate, decât aceea că administrează acest portofoliu, iar pentru acest portofoliu a fost adus un manager din străinătate, care este în bordul companiei Altas", a declarat recent senatorul Necula. La întrebarea dacă are vreo legătură cu Atlas SA, senatorul Marius Necula a răspuns fără ezitare: „Absolut nici una". În declaraţia sa de avere din 2008 apare însă, olograf, precizarea că a încasat de la Atlas SA 194.704 lei în calitate de consilier. Aceeaşi indemnizaţie este menţionată şi în declaraţia de avere din 2009.

„Luaţi legătura cu domnul Necula"

Declaraţiile senatorului sunt contrazise chiar de mama acestuia, Georgeta Necula, cu care am reuşit să vorbim doar telefonic, fiind internată în spital. Femeia susţine că firma Data Consult SRL îi aparţine din 1994, şi nu din 1999, cum susţine parlamentarul PDL. „Eu firma o am de 16 ani, domnule. Deci cum poate să se lege cineva când fiul era funcţionar atunci? Eu din '94 am această firmă", ne-a declarat Georgeta Necula. În privinţa modului în care îşi administrează afacerea, Georgeta Necula ne-a explicat: „Nu mă ocup eu. Am administrator, am director general, am tot ce trebuie. Mergeţi şi luaţi legătura şi o să vă dea toate relaţiile", ne-a spus femeia. I-am urmat sfatul şi am mers pe strada Domnească nr. 117, acolo unde se află oficial sediul Data Consult SRL. Nu am reuşit să găsim pe nimeni. Am luat legătura telefonic cu administratorul firmei, Elena Costin, care a ţinut să ne spună de la bun început că ea este „apolitică". „Bineînţeles că este închisă (poarta - nr.)! Normal ar fi fost să luaţi legătura nu cu mine, ci cu dl Marius Necula. Luaţi legătura cu şefa de cabinet a domnului senator", ne-a spus managerul. Femeia povesteşte şi cum decurg relaţiile profesionale cu patroana sa, Georgeta Necula. „Dânsa vine o dată

pe an, la Adunarea Generală, ascultă raportul administratorului, îi arăt rezultatele firmei. În funcţie de rezultate este de acord dacă îmi continui activitatea sau dacă îmi restrânge drepturile", ne-a declarat Elena Costin. La finalul discuţiei telefonice, Elena Costin a revenit cu aceeaşi recomandare de a discuta nu cu Georgeta Necula, ci cu senatorul Necula. „Părerea mea personală este, având în vedere că eu nu am fost întrebată niciodată şi bănuiesc că nici nu voi fi (?!), discutaţi cu cel pe care presa l-a acuzat, înscrieţi-vă în audienţă. Bănuiesc că o să vă răspundă la toate întrebările, pentru că nu are nimic de ascuns şi e păcat să fie pătat pentru lucruri pe care nu le-a făcut", a ţinut să precizeze Elena Costin.

Georgeta Necula: „Mă scârbeşte!"

Mama senatorului Marius Necula dă vina, culmea, pe preşedintele PDL Galaţi pentru controversele create în jurul fiului său. „M-a mai dat o dată Toader la televizor, cum că eu am câştigat o licitaţie şi am plătit-o după trei zile. Am crezut că ziariştii se vor duce acolo unde se ţin licitaţiile şi vor constata că Toader minte. N-a fost aşa, m-au dat la ziar. Or, la licitaţiile de pe timpul acela, dădeai zece milioane, dacă nu reuşeai, ţi le băga în cont, nu aveai nici un motiv să plăteşti după. Pe mine treburile astea mă deranjează. Mă scârbeşte", spune Georgeta Necula.

Preşedintele PDL Galaţi şi liderul grupului PDL la Camera Deputaţilor, Mircea Toader, respinge acuzaţia Georgetei Necula: „De Toader a zis?! Nu am spus niciodată aşa ceva, habar nu am avut cine câştigă licitaţiile şi cine-i acolo. Nici nu am ştiut ce înseamnă Atlas-ul şi că acolo este mama senatorului Necula. Eu la televizor nu am spus aşa ceva, nu am intrat în bătălia asta".

Afacerile familiei Necula cu instituţiile locale

Relaţia cu Direcţia Regională de Poştă Galaţi (condusă de un membru PDL): contract de 73.032 lei pentru „transportul regulat de pasageri". (Un contract similar a fost încheiat şi pentru transportul de persoane din Brăila.)

Relaţia cu Primăria Galaţi: la începutul acestui an, Atlas a închiriat Administraţiei Domeniului Public mai multe utilaje pentru curăţarea spaţiilor verzi, valoarea totală a contractelor fiind de aproape 400.000 lei. Selecţia firmei s-a făcut în baza „preţului cel mai scăzut", iar procedura a fost doar „invitaţia de participare" şi au fost primite doar ofertele unice, ale Atlas SA. De altfel, city managerul din Primăria Galaţi, Florin Popa, ne-a declarat că aceste contracte au fost încheiate în baza colaborărilor anterioare cu Atlas.

„Copilul de suflet" al baronului Plătică

Senatorul Marius Necula este perceput la Galaţi ca fiind „copilul de suflet" al lui Ilie Plătică Vidovici, fost parlamentar PDSR. Traseul profesional şi politic al lui Necula a cunoscut o schimbare spectaculoasă în 1994, când s-a înscris în PDSR Galaţi, condus de Plătică Vidovici. Pe baza carnetului de partid, Necula a devenit inspector la biroul din Galaţi al Agenţei Naţionale de Privatizare. Plătică Vidovici l-a ajutat şi în afaceri, asociindu-se cu el în firma Mims Press SRL, care a preluat controlul asupra Radio Galaţi. În 1996 Necula a fost pus de Plătică pe lista PDSR pentru Camera Deputaţilor, iar în 2001 tot Plătică Vidovici l-a numit subprefect de Galaţi. Ca subprefect, Marius Necula s-a afirmat prin râvna cu care racola la PSD primarii PD şi PNL şi prin vehemenţa cu care punea în practică ordinul lui Năstase de „dezintegrare a PD-ului". În septembrie 2003, când Plătică Vidovici şi alţi baroni din aripa Iliescu au fost trecuţi pe linie moartă de Adrian Năstase, Necula a trecut în barca lui Dan Nica. În 2004 a fost numit prefect PSD de Galaţi. Ulterior a intrat în PDL Galaţi, unde şi-a făcut o tabără prin care încearcă să preia controlul organizaţiei conduse de liderul grupului PDL la Camera Deputaţilor, Mircea Toader. Obiectivul lui Necula este să devină în 2012 primar al Galaţiului din partea PDL.

http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/afaceristul-pdl-de-sub-fusta-mamei-188418.html

Link to comment
Share on other sites

Pedeliştii puşi să aleagă între afaceri şi partid s-au revoltat

Propunerea Elenei Udrea, ca demnitarii să aleagă între afacerile cu statul şi funcţiile publice, susţinută în Colegiului Director de Roberta Anastase, Sulfina Barbu şi Raluca Turcan, i-a nemulţumit pe unii dintre parlamentarii democrat-liberali. Aceştia au motivat, între altele că, pentru a împăca pe toată lumea, ar trebui ca afacerile lor cu statul să fie preluate de soţii. "Dar dacă soţia nu vrea să-mi preia afacerile, ce fac, divorţez?" au supralicitat unii dintre ei, duminică, la o şedinţă de partid.

Nici senatorul PDL de Galaţi, Marius Gerard Necula, nu este împăcat cu propunerea Elenei Udrea. "Eu spun că decizia ar trebui puţin nuanţată. Părinţii mei sunt proprietarii firmei de 16 ani. Acum este listată la bursă, are peste 3000 de acţionari. Trebuie să sufere cu toţii pentru că fiul unuia dintre acţionari este vremelnic, parlamentar? E puţin cam ciudat. Dar dacă mă aflu în situaţie de incmpatibilitate, am să aleg", a precizat Necula.

http://www.gandul.info/politica/pedelistii-pusi-sa-aleaga-intre-afaceri-si-partid-s-au-revoltat-in-front-cine-vrea-sa-plece-din-pdl-dar-daca-sotia-nu-vrea-sa-mi-preia-afacerile-ce-fac-divortez-6229167

Link to comment
Share on other sites

Poi tocmai madam' Udrea are o mare problema. E la conducerea unei firme foarte cunoscuta: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Asta inseamna ca trebuie sa-si dea demisia...prima...apoi ceilalti. Daca ne gandim putin, tot astia din guvern, sunt patronii ministerelor conduse de ei.

Link to comment
Share on other sites

Senatorul Marius Necula îşi vinde afacerile

Scandalul declanşat în PDL Galaţi de atacul dur al deputatului PDL Mihail Boldea la adresa senatorului Marius Necula ia amploare. Aşezat de-a dreapta liderului Mircea Toader, senatorul Marius Necula a ieşit ieri la rampă nu pentru a se justifica, după cum singur a mărturisit, ci pentru a-şi anunţa deciziile. Necula este convins că a fost ţinta unui linşaj mediatic pe care nu îl merita nici el, nici angajaţii sau conducerea firmei Atlas.

Reafirmând că nu a fost niciodată om de afaceri şi că vine din zona tehnocrată, Necula a anunţat că-şi vinde acţiunile.

„Voi solicita Consiliului de Administraţie al Atlas să înţeleagă situaţia în care suntem şi să renunţe la cele două contracte cu Compania Naţională de Investiţii de la Vrancea. Am luat deja legătura cu o firmă multinaţională, din Bucureşti care se ocupă cu achiziţii şi fuziuni, să caute un partener pentru a lichida cota de 50,3 la sută din acţiunile de la Atlas”, a anunţat Necula. „Le cumpăr eu!”, a glumit Toader.

Necula a specificat şi de ce recurge la acest gest: „Din 4 în 4 ani trebuie să răspund de ceea ce nu fac, de modul în care se conduce o firmă pe la care eu nu am trecut cu lunile. Nu văd absolut nicio incompatibilitate morală, mă simt perfect liniştit. Atlas merită şansa de a continua tradiţia de peste 20 de ani şi nu e normal să sufere angajaţii pentru că unul din cei apropiaţi firmei este, vremelnic, senator”, a declarat Necula.

Senatorul va vinde şi acţiunile la Data Consult: „Nu am ascuns faptul că Data Consult e o firmă a familiei, şi eu nu sunt certat cu mama mea. În declaraţia de avere, fără a fi obligat am scris: «Data Consult - părţi sociale în curs de achiziţionare». Mama mea are 72 de ani, tata a decedat şi suntem în curs de dezbatere succesorală, acesta e motivul pentru care Data Consult nu îmi aparţine. Nu că mă ascund. După dezbaterea succesorală va ajunge la mine şi voi vinde aceste acţiuni”, a anunţat Necula.

Din ce va mai trăi? „Dacă vând acţiunile destul de bine...”, a glumit Necula.

Senatorul a spus că nu a câştigat toate licitaţiile la care a participat, ba dimpotrivă. La licitaţiile pentru strada Basarabiei şi pentru drumul Galaţi-Tecuci a ieşit pe primul loc, dar a fost descalificat, ale contracte fiind mult mai bănoase.

Întrebat dacă va renunţa la colaborarea Atlas - Administrarea Domeniului Public Galaţi, senatorul a ripostat: „Atlas le închiriază două maşini care udă în oraş şi două tractoare. Să nu exagerăm! Nu pot să solicit conducerii Atlas, SIF Moldova şi celor 3.000 de acţionari: mâine puneţi lacăt pe poartă!”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Senatorul_Marius_Necula_isi_vinde_afacerile_2.html

Link to comment
Share on other sites

Marius Necula renunţă la stocul de acţiuni deţinut la ATLAS

Senatorul PDL, Necula Marius, a semnat următoarea declaraţie de presă referitoare la stocul de acţiuni deţinut la S.C. ATLAS S.A. Galaţi.

Prezentăm documentul:

"Ca răspuns la informaţiile apărute în presă, multe dintre ele prezentate în mod tendenţios, am hotărât, împreună cu familia mea, să renunţăm la stocul de acţiuni deţinut la S.C. ATLAS S.A. Galaţi, existând deja un contract de intermediere de cesiune de acţiuni cu o companie multinaţională specializată în tranzacţii de valori mobiliare.

De asemenea am solicitat C.A. al S.C. ATLAS S.A. , inclusiv reprezentaţilor SIF MOLDOVA, să ia în discuţie renunţarea, pe cale amiabilă, la cele două contracte încheiate cu CNI, privind programul „săli de sport”.

Precizez că am luat această decizie pentru că nu am făcut niciodată parte din categoria „oamenilor de afaceri”, aparţinând, prin formare şi pregătire, zonei de consultanţă (am predat la Universitatea Dunărea de Jos marketingul şi managementul înainte de a deveni parlamentar) şi consider că nu este normal ca o companie listată la bursă, care este în categoria marilor contribuabili, cu toate impozitele plătite la zi, cu peste 500 de salariaţi şi peste 3.000 de acţionari, să devină „incompatibilă” doar prin alăturarea numelui meu cu activitatea ei executivă.

Consider că nu fac parte din „clientela politică”, recompensată cu funcţii şi contracate ilegale şi doresc ca prin această poziţie tranşantă să închid un subiect precum şi speculaţiile şi suspiciunile referitoare la persoana şi activitatea mea".

http://www.amosnews.ro/Marius_Necula_renunta_la_stocul_de_actiuni_detinut_la_S_C_ATLAS_S_A_Galati_-29-43686

Link to comment
Share on other sites

Atlas renunţă la două contracte din Programul „Săli de sport”

Dacă toate firmele de construcţii se bat pentru lucrări pe bani publici, SC Atlas SA renunţă de bună voie la două contracte pentru care câştigase licitaţiile. După ce senatorul Marius Necula a decis pe 9 iunie să renunţe la pachetul de acţiuni pe care îl deţinea SC ATLAS SA Galaţi, acesta a solicitat Consiliului de Administraţie al societăţii să ia în discuţie renunţarea, pe cale amiabilă, la cele două contracte încheiate cu Compania Naţională de Investiţii, având ca obiect două lucrări în cadrul Programului guvernamental „Săli de sport". Surse din cadrul societăţii gălăţene ne-au precizat că, în şedinţa de vineri, 11 iunie, Consiliul de Administraţie a adoptat cu majoritate de voturi această decizie. Este vorba despre două săli de sport licitate recent în judeţul Vrancea, dar la care nu începuseră încă lucrările de construcţie. Prima dintre ele urma să fie construită la Suraia, iar cea de-a doua, la Dumbrăveni. Ambele aveau prevăzute în proiecte tribune cu 150 de locuri.

Conducerea inspectoratului şcolar Vrancea nu a primit încă nicio comunicare oficială de la Compania Naţională de Investiţii şi nu ştie ce soartă vor avea cele două săli. „Părerea mea este că, având în vedere situaţia de criză, realizarea acestor investiţii putea fi amânată şi cu 5-10 ani. La ţară, copiii au unde să facă mişcare. Noi oricum nu am fost întrebaţi nimic în legătură cu necesitatea acestor săli", spune inspectorul şef al ISJ Vrancea.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_In_plina_criza-ATLAS_SA_renunta_de_buna-voie_la_doua_contracte_din_Programul_-Sali_de_sport_0_281371973.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.