Jump to content

Teatrul Dramatic - la Festivalul Comediei Româneşti


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Teatrul Dramatic - la Festivalul Comediei Româneşti

Montarea lui Tino Geirun cu „Lecţia" lui Eugene Ionesco de la Teatrul din Galaţi va fi pre­zentată duminică în cadrul ediţiei a 8-a a Festivalului Comediei Româneşti. Spectacolul se va juca, cu începere de la ora 19.30, în sala Studio a Teatrului de Comedie.

În aceeaşi seară, de la aceeaşi oră, Sala Nouă a teatrului va găzdui un spectacol al departamentului teatral din cadrul Universi­tă­ţii din Craiova: „Circul Matteo" de Adrian Lustig.

FestCo se deschide sâmbătă cu o montare jucată în şapte spaţii din clădirea teatrului. „Identităţi" de Dumitru Somolon, o producţie a Teatrului „Maria Filotti" din Bră­ila, în regia lui Victor Ioan Frunză, va fi prezentată de două ori pe 15 mai, de la ora 18.00 şi de la 21.00 În total, în cadrul festivalului vor fi prezentate în Bucureşti 16 spectacole cu texte româneşti de co­medie. Printre ele se numără varianta scenică a lui Alex­andru Dabija după „Cântăreaţa cheală", montată la Teatrul German din Timi­şoa­ra, „5 minute mi­ra­cu­loase la Piatra Neamţ" de Peca Ştefan, o producţie a Teatrului din Piatra Neamţ în regia Anei Mărgineanu, „Sca­unele" de Ionesco, montat de Kincses Elemer la Craiova sau „Lecţia" în montarea lui Horaţiu Mălăele la Naţionalul bucu­reştean. Majoritatea spectacolelor vor fi jucate la Teatrul de Comedie, iniţiatorul şi organizatorul festivalului. Excepţie fac spectacolele din Bucureşti selectate în festival, care vor fi prezentate pe scenele pe care se joacă de obicei. Festivalul de încheie pe 22 mai, dată când vor fi anun­ţaţi şi câştigătorii concursului de dramaturgie.

http://www.romanialibera.ro/arte/teatru/o-saptamana-dedicata-comediei-186315.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.