dcp100168 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Sondaj incognito: "Şefu', cu noi cum rămâne?"* Ce spun parlamentarii PDL când sunt sunaţi de pilele de partid care lucrează la statReducerile salariale anunţate de Guvern vor lovi şi în oamenii de partid care au fost răsplătiţi pentru munca din campaniile electorale cu posturi călduţe în administraţie. Reporterii incognito ai RL au jucat rolul unor activişti PDL angajaţi în instituţii publice, care acum îşi sună parlamentarii să le ceară socoteală pentru lefurile de mizerie pe care le vor primi de la 1 iunie.„Am muncit atât pentru partid în campanii electorale şi acum ne tăiaţi salariile? Aşa ne răsplătiţi pentru că am câştigat alegerile?" Acesta a fost, în linii mari, discursul cu care i-am abordat telefonic pe deputaţii şi senatorii PDL care reprezentau circumscripţia electorală respectivă. Ca pretext am spus de fiecare dată că suntem inspectori la o direcţie judeţeană a unui minister, angajaţi recent, dar şi membri de partid participanţi activ la ultimele campanii electorale. Prima observaţie a fost aceea că parlamentarii nu s-au arătat deloc revoltaţi de acest amestec, cel puţin imoral, între politică şi funcţia publică obţinută....Senatorul de Galaţi Marius Necula: „Daţi-mi un SMS când începe vânzoleala"Senatorul de Galaţi Marius Necula a părut în primă fază sensibilizat de necazurile unui coleg de partid plătit de stat. Probabil acesta a fost motivul pentru care ne-a divulgat o informaţie confidenţială: la direcţia unde pretindeam că lucrăm se vor face curând disponibilizări.Marius Necula: Nu există nici o portiţă să scăpaţi de tăierea salariilor. Singura portiţă... Unde lucraţi, la Direcţia Agricolă Galaţi? Se vor face reduceri de posturi. Atenţie la aceste reduceri!R.: Cum adică?M.N.: Adică vor fi daţi oameni afară.R.: Şi nu ne puteţi ajuta?M.N.: Ba da, despre asta spun. În momentul în care începe vânzoleala şi de săptămâna viitoare încep calculele, rugămintea mea, la fel, îmi daţi un SMS pe telefon, să putem discuta.R.: Deci să vă căutăm.M.N.: Eu sper ca partea asta politică să nu fie un criteriu. Sper că sunteţi şi competenţi.Apoi, discuţia a intrat pe terenul deputatului care s-a interesat la ce departament lucrăm, cine ne este şeful şi alte detalii tehnice. Sesizând o anumită ezitare în răspunsuri, deputatul a schimbat discursul: „Să munciţi opt, zece, doisprezece ore pe zi, cât trebuie. Nu politic se va lua decizia disponibilizărilor, ci pe competenţă".http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/incognito-sefu-cu-noi-cum-ramane-186548.html
AdiTZA Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Poi, frateeee, da-mi numaru' de telefon, daca te votez primare, imi dai si mie de munca? Sunt competent in ale muncii mele in domeniu' care este! Hai ma, fa-ti pomana de unu' ca mine, cu diploma de...geaba...Si cu experienta, parol! Si promit ca te iert cu faza aia de ti-ai lipit afise pe cabinele Romtelecom...parol! Acu', da numarul...
Recommended Posts