Jump to content

Gălăţenii şi-au cumpărat 290 de maşini noi în aprilie


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Gălăţenii şi-au cumpărat 290 de maşini noi în aprilie

În aprilie, gălăţenii şi-au cumpărat 1.460 de maşini, noi şi second-hand, cu 15 la sută mai multe decât în lunile anterioare (ianuarie, februarie şi martie), când au fost înmatriculate, în medie, 1.267 de autovehicule pe lună, arată statisticile Biroului de Înmatriculare a Vehiculelor din judeţul Galaţi. Volumul autoturismelor noi înmatriculate luna trecută a fost de aproape 4 ori mai mare decât în luna martie. „În luna aprilie, au fost înmatriculate 290 de autoturisme noi faţă de 77 în martie”, a declarat şeful Biroului de Înmatriculări Auto, comisarul-şef Eugen Hristache.

Gălăţenii s-au îmbulzit să-şi ia o maşină nouă, încurajaţi de Programul Rabla. De la startul Programului Rabla, din februarie, vânzările de maşini din show-room au cunoscut o creştere explozivă. Nalba, de exemplu, care comercializează gama Dacia, a vândut 80 de unităţi în aprilie, faţă de 10 în ianuarie.

În acelaşi timp, volumul radierilor a crescut cu mai mult de 60 la sută faţă de lunile anterioare. „În primul trimestru al acestui an am operat 1.574 de radieri; în medie, 525 pe lună. În aprilie, însă, am avut 856 de autoturisme radiate”, a declarat comisarul-şef Eugen Hristache.

Dealerii se aşteaptă la scăderea vânzărilor

Dealerii auto din Galaţi atrag atenţia că evoluţia vânzărilor de maşini noi, care a atins apogeul în aprilie, reprezintă un fenomen temporar, generat exclusiv de Programul Rabla. Ei previzionează că vânzările vor scădea dramatic în perioada imediat următoare, pe fondul reducerii cheltuielilor bugetare. Dealerii spun că au observat deja o stagnare a comenzilor. Ea s-a produs imediat după discursul de săptămâna trecută al preşedintelui Traian Băsescu, în care şeful statului a anunţat reducerea salariilor bugetare, a pensiilor, a indemnizaţiilor şi a ajutoarelor sociale.

http://www.viata-libera.ro/articol-Galatenii_si-au_cumparat_masini_noi_in_draci_2.html

Link to comment
Share on other sites

Normal ca oamenii nu se vor inghesui sa-si cumpere masini, cu "Rabla" lor cu tot, cata vreme importatorii si-au majorat preturile cu cel putin 2700 euro, echivalentul celor maxim 3 vouchere pe care le pot aduce ca avans.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.