Jump to content

Cerinte prostesti pentru angajare


 Share

Recommended Posts

Aceasta oferta am primit-o de la o firma de recrutare, in urma aplicatiei mele ca "electrician". Ca sa vedeti voi ca una cauti si alta gasesti (cel putin la noi in Romania). Cel mai interesant de vazut este ce cerinte sunt pentru un culegator ceapa in Spania. Unii isi cumpara BMW culegand ceapa si capsuni. Oare ei cum s-au descurcat? Probabil, din cerinte nu reiese ca trebuie sa fii si cocalar (sau macar sa ai samanta de cocalar). Si uite asa...stau si ma minunez de cerinte...

"Posturi pentru Dumneavoastra in acest moment avem disponibil in Spania la cules ceapa : contract pe 3 luni cu prelungire pana la 12 luni, cazare asigurata, salariu 35 – 60 euro/zi,.Plecarea marti 25.05.2010.

Pentru intocmirea Dosarului de selectie in vederea obtinerii unui loc de munca in strainatate trebuie sa veniti cu urmatoarele documente:

a. Copie de pe cartea de munca incheiata la zi.

Nimic impotriva cu asta

b. 2 foto color tip pasaport - fundal alb

Nimic impotriva nici cu asta

c. 1 foto color 9/12 in tinuta business, in picioare - a se vedea ca nu sunt infirmitati

La ce mama lor le trebuie foto "in tinuta business"??? Ce treaba are tinuta business cu handicapul (poate e mental...sau...poate sunt surdo-mut, sac!) sau cu culesul de ceapa???

d. Actul de identitate - xerocopie

Nimic impotriva...dar...cu mici rezerve

e. Pasaportul - paginile cu fotografia – xerocopie color

Ma intrebam tampit cu pasaportul in mana: "Pe cate pagini se insira fotografia?"

f. Actele de calificare - xerocopii

Poi am...dar "e" de cu totul alta meserie!!! Oare trebuie sa leg ceapa in paralel sau serie?

g. Adeverinta de sãnãtate de la medicul de familie

Sa zicem ca merge si asta...nimic impotriva...

h. Certificat de CAZIER JUDICIAR -ORIGINAL

Ok, mi s-a mai cerut...dar...

i. Permis auto – xerocopie - daca aveti

Iaca nu am. Trebuie sa transport ceapa dupa ce o "inseriez" cu laditele? Lasa ca au altii...

j.Tarif de mediere – 200 euro platiti in lei la cursul zilei.

Hai lasa-ma!!!! Si eu cand platesc asta? Dupa ce ma angajezi, sau inainte? Si de ce?

k. Analize medicale: HIV, VDRL, ANTIGEN HBs.

Sa mor eu!!! Poi astea sunt cerinte pentru doctori si asistente medicale. Nici la "transatori carne" nu se cereau astea...

l. Dovada de la serviciul pasapoarte ca nu aveti interdictie de a parasi tara.

Ok...ar merge si asta...si cu ce va ajuta? Adica, pot fi "cules" de Interpol si de pe plantatie...

m. Dovada de la primarie ca sunteti luat in evident servicilor sociale si nu va parasiti copii minori( daca aveti copii minori)."

Poi am copil minor, si daca plec, asta nu inseamna ca il parasesc...ramane cu sotia...Si daca am...ce? Nu ma mai angajati?

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca si dati peste asemenea anunturi, sau cerinte...impartasiti-le cu noi...macar sa facem haz de necaz.

Edited by AdiTZA
Link to comment
Share on other sites

Cu mulți ani în urmă, am vrut să-mi schimb locul de muncă din combinat. La interviu, am fost întrebat dacă sunt căsătorit. Nu, nu eram căsătorit, la acea dată.

„Îmi pare rău, dar nu angajăm decât familiști”

„De ce?”

„În caz de necesitate, pe familiști îi găsim întotdeauna acasă”.

:blink:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Am văzut o dată un anunţ în care se solicitau cunoştinţe de limba engleză pentru un motostivuitorist. Iar explicaţia la telefon a fost foarte simplă: tractoraşul respectiv are o grămadă de butoane cu left/up/down etc. :))

Link to comment
Share on other sites

am fost intrebata ce zodie sunt

dupa ce am raspuns,mi s-a spus ca nu-s compatibila la zodie cu seful 8-}

am fost intrebata ce culoare imi place si cate haine de culoarea aceea am

pai daca imi place oranj..tb sa ma si imbrac neaparat cu haine asa colorate?

Link to comment
Share on other sites

ah! da da da. nu ma gandisem la zodii... :)

la interviu, dupa celelalte intrebari, veni si ultima-desigur si cea mai importanta: ce zodie sunteti? Fecioara, raspund candid dand din gene.

Si iata-ma acum in al 6-lea an de munca la aceeasi firma, lucrand in continuare cu implicare si devotament pentru patronul ce crede cu sfintenie in zodii ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Vina de a avea studii superioare

Ştiam deja că s-au dus demult timpurile în care absolvirea unei facultăţi îţi deschidea drumul spre un job bine plătit şi spre un statut social demn de toată lauda. Nu ştiam însă cât de puţin înseamnă astăzi o diplomă obţinută după ani de studiu. Ne-a lămurit ieri Cătălina Ursu, care ne spune că a absolvit facultatea de Drept, în urmă cu trei ani. „Am mai lucrat în acest timp, ca lucrător comercial. Am luat toate cabinetele de avocatură pe strada Brăilei la rând, să vedem cine are nevoie de un începător. Nimeni n-a avut”, ne spune Cătălina. „Mi-am depus CV-ul la un supermarket, tot pentru un post de lucrător comercial. M-au sunat, aşa că aseară joi seara am mers la interviu, unde am sta în frig vreo oră. Când m-au primit, în sfârşit, mi-au spus: „Ah, dar tu ai facultate. Nu poţi să lucrezi ca lucrător comercial aici. Dacă îţi găseşti altceva şi pleci? Aşa că m-au respins şi tot fără job am rămas. Nu ştiu dacă mă credeţi, dar nu e prima dată când mi se întâmplă să fiu respinsă pentru că am studii superioare. Şi nici măcar nu solicitasem salariu de absolvent de facultate”, declară absolventa.

Spune că n-ar fi venit la redacţie, dar s-a gândit că merită să ne arate cât de absurdă e viaţa uneori. Şi cât de lipsiţi de bun simţ sunt angajatorii care cheamă la interviuri candidaţi, deşi ştiu dinainte că îi vor respinge. Deşi n-a reuşit să-şi valorifice dorinţa de munci ca lucrător comercial, chiar dacă a studiat ani la rând o ştiinţă veche de milenii, Cătălina Ursu nu disperă şi îşi caută în continuare de lucru. Poate că până la urmă cineva îi va oferi exact ceea ce îi lipseşte: o şansă să arate ce poate face.

http://www.viata-libera.ro/articol-Vina_de_a_avea_studii_superioare_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.