Jump to content

Crimele şi sinuciderile gălăţenilor în 2009


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Crimele şi sinuciderile gălăţenilor în 2009

Potrivit rapoartelor realizate de Societate Română de Medicină Legală, în 2009 s-a înregistrat cel mai redus număr de omucideri din 1992 încoace. Se pare deci că suntem, momentan, pe drumul cel bun, cel puţin din acest punct de vedere. Astfel, pe durata anului trecut s-a înregistrat un număr de 560 de omucideri, faţă de 617 în 2008 şi 565 în 2007. Cei mai sângeroşi dintre ultimii 17 ani au fost 1992 (1.237 de omucideri) şi 1993 (1.151 de omucideri).

Într-un top al criminalităţii pe judeţe, cel mai bine stă Argeşul, unde pe durata anului trecut nu s-a înregistrat nicio crimă. Urmează Buzăul, Covasna şi Dâmboviţa, cu mai puţin de un deces cauzat de crimă la suta de mii de locuitori. Galaţiul ocupă, din acest punct de vedere, un loc de pluton, cu mai mult de 3 persoane ucise la suta de mii de locuitori. Locul în care n-aţi vrea să trăiţi, dacă vă e teamă de o moarte violentă, este Iaşiul, care a înregistrat mai mult de 5 decese prin omucidere la suta de mii de locuitori.

Mai mulţi sinucigaşi

Dacă numărul crimelor a scăzut, în ultimul an, nu acelaşi lucru se poate spune despre cel al sinucigaşilor. La nivel naţional, numărul celor care au ales să îşi pună capăt zilelor a crescut cu 151, de la 2.802 persoane în 2008 la 2.953 de persoane, în 2009. În ultimii 17 ani, cele mai multe sinucideri s-au înregistrat în anul 2000 (3.976 de cazuri), în 1999 (3.541 de cazuri) şi în 2002 (3.486 de cazuri). Statistic, cei mai mulţi dintre sinucigaşi (76,5 la sută) au ales spânzurarea ca metodă de a-şi lua viaţa. Prin intoxicaţie voluntară s-au sinucis circa 6 la sută, iar prin submersie (înecare) şi-au pus capăt zilelor 4,1 la sută dintre români. Metode la care sinucigaşii au apelat mai puţin sunt: producerea de arsuri (0,9 la sută din numărul total de cazuri), împuşcarea (0,6 la sută) şi electrocuţia (0,3 la sută). Statistic, cele mai multe femei se sinucid în luna mai, iar cei mai mulţi bărbaţi, în luna iunie. În medie, mai mult de 13 români dintr-o sută de mii s-au sinucis, în 2009.

Cele mai multe cazuri (peste 36 la suta de mii de locuitori) s-au înregistrat anul trecut în judeţul Constanţa. Următoarele două locuri în acest top de tristă faimă sunt ocupate de Harghita, cu aproape 27 de sinucideri la suta de mii de locuitori şi de Satu Mare, cu peste 23 de cazuri. În Galaţi s-au înregistrat, în medie, puţin sub 12 cazuri de sinucidere la suta de mii de locuitori, ceea ce ne situează în jumătatea inferioară a clasamentului. Cei mai feriţi de tentaţia sinuciderii par să fi fost, pe durata anului trecut, bistriţenii (peste 7 cazuri la suta de mii de locuitori) şi argeşenii (aproape 8 cazuri la suta de mii de locuitori).

http://www.viata-libera.ro/articol-Crimele_si_sinuciderile_galatenilor_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.