Jump to content

Sala de sport modernă la Jorăşti


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Sala de sport modernă la Jorăşti

Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării şi Turismului, a semnat în acest an 61 contracte de atribuire a lucrărilor pentru construcţia de săli de sport, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Cea mai mare parte a sălilor de sport vor fi construite în mediul rural, potrivit datelor din SEAP. Tipul standard de construcţie este “sală de sport şcolară cu nivel de practică sportivă competiţionala locală, teren de handbal şi 150 locuri pentru spectatori”. Contractele au fost atribuite în urma unor licitaţii, fiind selectate ofertele cele mai avantajoase din punct de vedere economic. Valoarea totală a contractelor este de 160,72 milioane de lei.

În lista localităţilor în care s-au atribuit, în acest an, lucrările pentru construcţia de astfel de săli de sport şi valoarea lucrărilor, apare şi: 12 mai - localitatea Jorăşti, comuna Jorăşti, judeţul Galaţi: 2.873.585 RON.

http://www.money.ro/politica-administratie/aici-sunt-banii-dvs-elena-udrea-a-dat-40-de-mil-euro-pe-sali-de-sport.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Sala de sport de 650.000 de euro, nefolosită de trei ani

Bani aruncaţi, în judeţul Galaţi. O sală de sport modernă, în care s-au investit peste 650.000 de euro, nu a fost folosită de nimeni timp de trei ani. Şi nu pentru că nu s-a vrut, ci pentru că nu s-a putut. Sala nu este racordată la utilităţi. Primăria anunţă acum că a găsit banii necesari. Dar sătenii şi-ar dori mai curând să le fie asfaltate drumurile.

Teren de handbal, tribună cu 150 de locuri şi vestiare cu duşuri, exact cum au cele mai moderne săli de sport. Aşa este dotată şi sala construită în comuna gălăţeană Jorăşti. Şi totuşi, spectatorii nu se pot bucura de competiţii sportive şi nici elevii celor trei şcoli. Aceasta pentru că firma care trebuia să se ocupe de racordarea utilitaţilor, respectiv curent electric, apă şi canalizare, a intrat în insolvenţă. „S-au făcut anumite lucrări pe parte de utilităţi, doar că firma cu care am făcut contractul a intrat în insolvenţă şi momentan s-au sistat acele lucrări”, a declarat Cătălin Palade, primarul comunei Jorăşti.

Nici orele de sport nu s-au putut desfăşura în noua sală de sport a comunei. Clădirea este la peste un kilometru de şcoală.

Pentru a racorda sala de sport la utilităţi, primăria din comună a hotărât să aloce 500.000 de lei.

Sătenii spun că banii puteau fi folosiţi pentru alte nevoi.

Sala de sport a fost construită în 2011, prin programul guvernamental derulat de Ministerul Dezvoltării.

digi24.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

O sală de sport modernă nu poate fi folosită, deoarece nu are utilități

Sala de sport modernă a fost construită în anul 2011 la ieșirea din satul Jorăști. Investiția a fost realizată în cadrul programului finanțat de Ministerul Dezvoltării condus de Elena Udrea. Sala a costat aproximativ 650.000 de euro și nu poate fi utilizată deoarece nu are utilități.

Sala de sport din Jorăști are teren pentru diverse competiții, 150 de locuri în tribune, toalete și dușuri. De șapte ani, este nefolosită iar autoritățile locale au închis toate ușile. Utilitățile nu au fost trase deoarece firma care obținuse contractul a intrat în faliment. „De exemplu, nu avem alimentare cu apă. Nu pot fi folosite toaletele, duşurile, asta este situaţia. Nu eram primar atunci. Ministerul Dezvoltării a făcut ditamai sala de sport şi a lăsat utilităţile pe spatele Consiliului Local. Primăria Jorăşti a avut banii necesari pentru utilităţile respective dar s-a împotmolit firma. A intrat în insolvenţă şi apoi în faliment”, a povestit primarul comunei Jorăști, Dănuț Tofan.

Deoarece este nefolosită, sala de sport modernă a început să se degradeze. Primarul comunei își propune ca anul viitor să facă o investiție de la bugetul local. Pentru a continua lucrările, Primăria trebuie să aloce aproximativ 150.000 de lei. „De la ploaie, s-a infiltrat apa pe undeva sau de la condens, poate s-a scurs pe lângă ţevi. În plus, sala nu este încălzită iarna. Urmează că de anul viitor să alocăm bani pentru această sală de sport, să facem o reevaluare a proiectului. Trebuie făcut ceva pentru că este păcat, asemenea investiţie să stea de ani buni fără a fi utilizată. Nici să stăm cu investiţia asta la nesfârşit aşa, nu dă bine pentru noi. Momentan nu vine nimeni aici. Foarte rar, de două, cinci ori pe an, vin tinerii şi mai joacă fotbal aici. Nu pot să le dau cheile de la sală deoare nu există utilităţi”, a precizat primarul Dănuț Tofan.

Culmea, școala din satul Jorăști nu are sală de sport funcțională iar orele de educație fizică se desfășoară în curte sau într-o sală de curs. Problema este că școala în care învaţă 254 de elevi se află la la o distanţă de un kilometru şi jumătate de sală. „Sala este departe, trebuia să fie lângă școală. Dacă mergem cu maşina până la sala de sport, abia ajungem şi ne întoarcem. Nu avem timp. Până îi urcăm pe copii în maşină, îi îmbrăcăm, în dezbrăcăm, vă imaginaţi că trece ora”, a explicat profesorul de sport Vasilica Tufă.

Nici locuitorii comunei nu sunt încântați de investiția realizată de Ministerul Dezvoltării. Comuna Jorăşti are 2.000 de locuitori, dar nu este racordată la apă şi canalizare. În plus, nici măcar trei sferturi din drumuri nu sunt asfaltate. „Bani zidiţi aiurea… putea să facă altceva. Nici nu este deschisă, măcar să se ducă copiii să facă sport câteva ore pe săpămână. Nu avem nevoie de sala aia, trebuia să facă altceva în comună, nişte bani cheltuiţi aiurea. Nu avem nici apă, nici canalizare”, s-a plâns un localnic.

Sala de sport este așezată în mijlocul câmpului, la ieșirea din sat. Construcţia a fost concepută pentru elevii de la școala din comună și pentru a găzdui competiții sportive regionale.

expressdedunare.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.