Jump to content

Admiterea la facultăţile gălăţene în 2010


Recommended Posts

Posted

Admiterea la facultăţile gălăţene în 2010

Peste 5.000 de locuri la facultate oferă în acest an universităţile din Galaţi pentru absolvenţii de liceu din această vară, dar şi pentru cei din promoţiile anterioare. Este vorba despre facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos”, precum şi cele ale Universităţii „Danubius”. În plus, aproximativ 2.500 de absolvenţi de facultate sunt aşteptaţi în sesiunile din vară şi din toamnă pentru a se înscrie la masterat.

Universitatea „Dunărea de Jos” - aproximativ 1.800 locuri la buget

Deşi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului încă nu a anunţat cifra de şcolarizare pentru anul universitar 2010 – 2011, se pare că aceasta va fi similară celei de anul trecut. Astfel, Universitatea „Dunărea de Jos” pune la bătaie peste 1.800 de locuri la buget, şi cam tot atâtea la taxă. Cum însă ministerul nu a transmis oficial cifra finală, deocamdată conducerea universităţii nu poate anunţa câte locuri vor fi oferite fiecărei facultăţi şi specializări în parte. În principiu însă, repartizarea va păstra algoritmul de la precedenta admitere, aşa că, deocamdată, informaţiile de pe site-ul www.ugal.ro de la secţiunea Admitere 2009 pot fi de ajutor. În orice caz, conducerea „Dunării de Jos” a anunţat că a făcut o secţiune specială pentru admiterea de anul acesta, care conţine toate datele sigure de până acum. Astfel, pe www.admitere.ugal.ro puteţi găsi specializările care vor scoate locuri la concurs anul acesta, informaţii despre calendarul admiterii, precum şi date referitoare la conţinutul dosarului de înscriere. Noutatea ar fi faptul că deja Senatul „Dunării de Jos” a aprobat păstrarea nivelului taxelor de şcolarizare de anul trecut şi pentru următorul an universitar. Astfel, taxa pentru un an de studiu va fi în continuare de 2.100 de lei, excepţie făcând specializarea „Farmacie” de la Facultatea de Medicină, cu 2.700 lei pe ani, şi specializarea „Asistenţă medicală generală”, cu numai 1.500 lei pe an.

Ofertă diversă şi la „Danubius”

Universitatea „Danubius” oferă, de asemenea, cam aceleaşi specializări ca şi anul trecut absolvenţilor de liceu. Astfel, viitorii studenţi pot opta pentru una dintre cele 5 facultăţi cu specializări acreditate:

· Facultatea de Drept

· Facultatea de Ştiinţe Economice

· Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării

· Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene

· Facultatea de Ştiinţe Administrative

Pentru cei care sunt deja licenţiaţi, oferta educaţională a Universităţii „Danubius” cuprinde studii universitare de masterat:

- Drept comunitar

- Drept şi Administraţie Publică Europeană

- Ştiinţe Penale

- Carieră Judiciară

- Management Financiar Public şi Privat

- Gestiunea Financiară a Afacerilor în Spaţiul European

- Management Financiar – Bancar

- Comunicarea în Afaceri

Informaţii complete şi detalii despre condiţiile şi calendarul admiterii pot fi obţinute de pe site-ul www.univ-danubius.ro, la secţiunea admitere.

Anul acesta, în Galaţi vor absolvi liceul aproximativ 5.000 de elevi, însă universităţile din localitatea mizează şi pe prezenţa la admitere a celor din judeţele învecinate.

http://www.viata-libera.ro/articol-Locuri_la_facultate_pentru_toata_lumea__2.html

Posted

Facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi (Strada Domnească nr. 47, Galaţi, telefon 0236 130.108, fax 0236.461.353, www.ugal.ro.)

* Facultatea de Mecanică - domeniile de licenţă Inginerie industrială, Inginerie mecanică, Ingineria mediului, Inginerie şi management, Mecatronică şi robotică.

* Facultatea de Nave - domeniul de licenţă Arhitectură navală.

* Facultatea de Inginerie Electrică şi Electronică - domeniile de licenţă Inginerie electrică, Inginerie electronică şi telecomunicaţii.

* Facultatea de Ştiinţa Calculatoarelor - domeniile de licenţă Calculatoare şi tehnologia informaţiei, Ingineria sistemelor.

* Facultatea de Metalurgie şi Ştiinţa materialelor - domeniile de licenţă Ingineria materialelor, Ingineria mediului, Inginerie şi management.

* Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor - domeniile de licenţă Ştiinţa mediului, Inginerie geodezică, Ingineria produselor alimentare, Inginerie şi management, Ştiinţe inginereşti aplicate.

* Facultatea de Medicină şi Farmacie - domeniul de licenţă Sănătate.

* Facultatea de Ştiinţe - domeniile de licenţă Matematică, Fizică, Chimie, Informatică, Ştiinţa mediului.

* Facultatea de Litere - domeniile de licenţă Limbă şi literatură, Limbi moderne aplicate, Ştiinţe ale comunicării.

* Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - domeniile de licenţă Filosofie, Istorie, Teologie, Sociologie.

* Facultatea de Arte - domeniile de licenţă Teatru, Muzică, Arte plastice, decorative şi design.

* Facultatea de Ştiinţe Economice - domeniile de licenţă Geo-grafie, Economie, Finanţe, Administrarea afacerilor, Contabilitate, Cibernetică, statistică şi Informatică economică, Economie şi afaceri internaţionale, Management, Marketing.

* Facultatea de Drept - domeniul de licenţă Drept.

* Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport - domeniul de licenţă Educaţie fizică şi sport.

* Facultatea Transfrontalieră de Ştiinţe Umaniste, Economice şi Inginereşti - domeniile de licenţă Matematică, Informatică, Limbă şi literatură, Istorie, Ştiinţe administrative, Management, Ingineria produselor alimentare.

Posted

1.850 de locuri fără taxă la Universitatea „Dunărea de Jos”

Universitatea „Dunărea de Jos” va scoate la concurs anul acesta 1.850 de locuri la licenţă. Aceasta este cifra oficială confirmată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. În şedinţa de Senat de astăzi a instituţiei se va stabili atât repartizarea acestora pe facultăţi şi specializări, cât şi numărul de locuri cu taxă ce vor fi scoase la concurs.

http://www.viata-libera.ro/articol-1850_de_locuri_fara_taxa_la_Universitatea_%E2%80%9EDunarea_de_Jos%E2%80%9D_2.html

Posted

Repartizarea locurilor fără taxă la "Dunărea de Jos"

În acest an, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi scoate la concurs 1850 de locuri la buget, pentru ciclul I de studii universitare de licenţă, şi 770 de locuri pentru ciclul II de studii universitare de masterat.

Viitorii absolvenţi de liceu trebuie să ştie că, exceptând câteva facultăţi (Medicină şi Farmacie, Educaţie Fizică şi Sport, Arte şi Litere, specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar), unde se susţin şi probe, admiterea are loc pe bază de dosar.

Din datele furnizate de către Departamentul Comunicare al instituţiei, locurile fără taxă sunt repartizate astfel:

· Facultatea de Mecanică (260)

· Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (220)

· Facultatea de Ştiinţe Economice (160),

· Facultatea de Inginerie Electrică şi Electronică (140),

· Facultatea de Litere (136)

· Facultatea de Inginerie din Brăila (129),

· Facultatea de Metalurgia şi Ştiinţa Materialelor (125),

· Facultatea de Ştiinţa Calculatoarelor (116),

· Facultatea de Medicină şi Farmacie (109),

· Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie (104),

· Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice (94),

· Facultatea de Arhitectură Navală (90),

· Facultatea de Ştiinţe (79)

· Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (52),

· Facultatea de Arte (22)

· Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic (14).

Calendar

Sesiunea din vară a admiterii la ciclul de studii universitare de licenţă se desfăşoară între 12 şi 24 iulie. Candidaţii se pot înscrie în perioada 12 – 15 iulie, iar între 16 şi 21 iulie sunt programate probele. Tot între 16 şi 21 iulie se afişează rezultatele primei etape de admitere, iar cei declaraţi admişi trebuie să prezinte diploma de bacalaureat în original. Pe 21 iulie se afişează listele cu candidaţii admişi în etapa a doua, aceştia urmând să-şi depună diplomele de bacalaureat până pe 24 iulie, dată la care se afişează şi rezultatele finale.

În sesiunea din toamnă, înscrierile au loc între 6 şi 10 septembrie, iar pe 14 septembrie se afişează rezultatele finale.

Admiterea la masterat se desfăşoară în perioada 6 – 15 septembrie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Repartizarea_locurilor_fara_taxa_la_%E2%80%9EDunarea_de_Jos%E2%80%9D_2.html

Posted

Iulie, luna admiterii la facultate

Universităţile din Galaţi au programat înscrierile şi examenele de admitere în luna iulie.

Astfel, Universitatea de stat „Dunărea de Jos” a programat înscrierile în perioada 12-15 iulie, iar până pe 21 iulie se vor desfăşura probele, acolo unde sunt programate, şi se vor afişa rezultatele din prima etapă. După depunerea diplomelor de bacalaureat în original va urma afişarea rezultatelor finale, programată pe 24 iulie.

Universitatea „Danubius” a alocat aproape o lună întreagă pentru înscrierea în sesiunea din vară. Astfel, cei interesaţi îşi vor putea depune dosarele în perioada 5-31 iulie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Iulie_luna_admiterii_la_facultate_2.html

Posted

Noutăţile admiterii la Universitatea „Dunărea de Jos”

Doar 5 facultăţi ale Universităţii „Dunărea de Jos” organizează concurs de admitere propriu-zis anul acesta. Este vorba în principal despre facultăţile unde se dau probe de aptitudini pentru specializarea aleasă, plus Facultatea de Medicină şi Farmacie, care păstrează testul grilă ca modalitate de departajare a concurenţilor.

Fără test la Ştiinţe Juridice

Noutatea cea mai importantă este faptul că Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice a renunţat la testare, în favoarea clasicului concurs de dosare. „Anul acesta am decis să renunţăm la test. Încercăm să vedem care este piaţa pentru că avem de a face cu o concurenţă foarte puternică. Am eliminat testul tocmai în ideea de a fi mai permisivi, pentru a-i atrage pe absolvenţii de liceu. Ştim că mulţi se sperie de teste, aşa că am decis să nu mai apelăm la ele anul acesta. În funcţie de rezultate vom decide dacă vom păstra actuala formă sau vom reveni la examen de anul viitor”, a declarat conf. dr. Oprea Răducan, de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Specializare nouă la Litere

O altă noutate o reprezintă înfiinţarea unei noi specializări în cadrul Facultăţii de Litere. Este vorba despre specializarea Psihologia învăţământului primar şi preşcolar, în cadrul domeniului Ştiinţe ale Educaţiei. Potrivit criteriilor de admitere, pentru această specializare vor exista mai multe probe practice:

- comunicare (un interviu care vizează motivaţia candidatului pentru alegerea specializării, abilităţile de comunicare, dicţia),

- muzică (interpretarea unui cântec la alegerea candidatului, a unor exerciţii ritmice şi melodice),

- desen (realizarea unui desen după natură, cu creionul, pe coală format A3)

- educaţie fizică (viteză 50 de metri, săritura în lungime de pe loc şi executarea unor exerciţii de dezvoltare fizică pentru braţe, picioare, trunchi etc).

Fac excepţie de la susţinerea probei eliminatorii absolvenţii şcolilor de profil: Liceul Pedagogic, Şcoala postliceală pedagogică, Colegiul de Institutori sau altă formă de învăţământ în domeniu.

Tot probe practice specifice domeniului vor avea de trecut şi candidaţii pentru facultăţile de Arte, Educaţie Fizică şi Sport, în timp ce singura facultate la care examenul propriu-zis va conta în media de admitere este cea de Medicină şi Farmacie.

Candidaţii de la specializarea Farmacie vor avea un test grilă cu 90 de întrebări din Biologie clasa a XI-a şi Chimie organică, în timp ce specializările Medicină, Asistenţă medicală generală şi Medicină dentară vor avea întrebări doar din Biologie.

Restul facultăţilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” vor avea doar concurs de dosar, în care vor conta, în proporţii diferite, mediile multianuale din liceu, mediile multianuale din liceu la disciplinele considerate de bază pentru fiecare specializare, precum şi media finală de la examenul de bacalaureat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Noutatile_admiterii_la_Universitatea_%E2%80%9EDunarea_de_Jos%E2%80%9D_2.html

Posted

Ce conţine dosarul de înscriere la „Dunărea de Jos”

Absolvenţii de liceu trebuie să înceapă să îşi adune actele dacă nu vor ca admiterea la facultate să îi prindă nepregătiţi. Astfel, la Universitatea „Dunărea de Jos”, dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarele documente:

- cererea tip de înscriere şi angajamentul candidatului;

- diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau copie legalizată. Pentru absolvenţii de liceu promoţia 2010 este valabilă şi adeverinţa tip de promovare a examenului de bacalaureat (original sau copie legalizată), cu precizarea mediei la examenul de bacalaureat şi a notelor obţinute la probele susţinute, eliberată de liceu, cu semnătura directorului şi ştampila rotundă.

- foaia matricolă, în original sau copie legalizată - nu se admite înscrierea fără foaia matricola, întrucât, în absenţa ei, nu pot fi aplicate criteriile de admitere şi nu se poate calcula media de concurs.

- adeverinţă medicală tip, eliberată de cabinetele medicale şcolare sau medicul de familie, din care să rezulte că sunt apţi pentru domeniul la care candidează. Adeverinţele medicale vor fi vizate de Cabinetul Medical Studenţesc din str. Domnească nr.155, cămin F, parter, numai pentru candidaţii care optează pentru domeniile Educaţie fizică şi sport, Teologie, Sănătate, Teatru şi Muzică. Comisia centrală de admitere are dreptul, prin sondaj, la propunerea comisiilor pe facultăţi, să supună verificării adeverinţele medicale şi starea sănătăţii candidatului.

- dovada de vaccinări;

- 3 fotografii tip buletin de identitate;

- chitanţa de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere la facultatea respectivă, sau actul care îi permite să fie scutit de plata taxei. Taxa de înscriere este de 100 lei la fiecare facultate pentru care optează candidatul.

- certificat de naştere, în copie legalizată;

- certificatul de căsătorie (dacă este cazul) în copie legalizată;

Candidaţii care se înscriu la domeniul Teologie vor prezenta certificatul de botez şi acordul scris al Arhiepiscopiei sau Episcopiei de care aparţin. În plus, candidaţii proveniţi din alte eparhii trebuie să solicite şi să depună la dosar şi avizul Episcopiei Dunării de Jos.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ce_contine_dosarul_de_admitere_la_%E2%80%9EDunarea_de_Jos%E2%80%9D_2.html

Posted

Aceleaşi taxe ca anul trecut, la „Dunărea de Jos”

Toate taxele la Universitatea „Dunărea de Jos” rămân la acelaşi nivel ca anul trecut. Astfel, Senatul instituţiei a stabilit ca atât taxa de înscriere, cât şi taxa de studiu pentru anul I să aibă aceeaşi valoare ca anul trecut.

Pentru înscriere, candidaţii trebuie să achite câte 100 de lei pentru fiecare dosar depus. La fiecare facultate se depune un singur dosar, indiferent de numărul de specializări pentru care optează candidatul.

În acelaşi timp, Senatul „Dunării de Jos” a aprobat păstrarea nivelului taxelor de şcolarizare de anul trecut. Astfel, taxa pentru un an de studiu va fi în continuare de 2.100 de lei, excepţie făcând specializarea „Farmacie” de la Facultatea de Medicină, cu 2.700 lei pe an, şi specializarea „Asistenţă medicală generală”, cu numai 1.500 lei pe an.

http://www.viata-libera.ro/articol-Aceleasi_taxe_ca_anul_trecut_la_%E2%80%9EDunarea_de_Jos%E2%80%9D_2.html

Posted

Aproape 8.000 de locuri la Universitatea "Dunărea de Jos"

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi oferă aproape 8.000 de locuri pentru studii universitare de licenţă, la zi, ID/IFR şi masterat, pentru admiterea 2010, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Luiza Şerbănescu.

Astfel, universitatea oferă 1.850 locuri bugetate dintre care 15 pentru romi şi 2.160 locuri cu taxă, pentru ciclul de studii universitare de licenţă, la zi, 1.580 la ID/IFR, iar pentru ciclul de studii universitare de masterat - 770 locuri bugetate şi 1.475 locuri cu taxă.

Şerbănescu a spus că pentru ciclul de studii universitare de licenţă, la zi, la 12 facultăţi se va desfăşura concurs de admitere pe bază de dosar, la facultăţile de educaţie fizică şi sport şi arte vor fi organizate probe eliminatorii de aptitudini, iar la medicină şi farmacie se va da un test grilă.

Taxa de înscriere la studiile universitare de licenţă şi masterat este de 100 lei la fiecare facultate pentru care optează candidatul.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=9267&Itemid=28

  • 2 weeks later...
Posted

Au început înscrierile la Universitatea "Danubius"

* Peste 1.000 de locuri la zi şi alte 2.000 de locuri la frecvenţă redusă şi ID sunt puse la bătaie în această sesiune.

Absolvenţii de Bacalaureat care nu vor să se orienteze către învăţământul de stat din Galaţi pot alege o universitate particulară. Până la sfârşitul lunii, Universitatea Danubius are programate înscrieri la nu mai puţin de cinci facultăţi.

Cele mai multe locuri la forma de învăţământ de zi, 300, sunt scoase la concurs la Facultatea de Drept, specializarea „Drept”. Câte 150 de locuri sunt scoase la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializările „Finanţe – Bănci” şi „Economia comerţului, turismului şi serviciilor” şi câte 100 la specializarea „Informatică economică şi contabilitate şi informatică de gestiune”. Tot 150 de locuri sunt scoase concurs de Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării la specializarea „Comunicare şi Relaţii Publice”. La Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, sunt puse la bătaie 100 de locuri la specializarea „Relaţii Internaţionale şi Studii Europene”, în vreme ce la Facultatea de Ştiinţe Administrative sunt 125 de locuri la „Poliţie Comunitară”.

Absolvenţii de liceu, cu diplomă de bacalaureat, care vor să urmeze cursurile unei facultăţi din cadrul Universităţii Danubius trebuie să ştie că, la admitere, media de la Bacalaureat contează în proporţie de 50% la fel ca şi media generală a anilor de liceu.

A doua sesiune de înscrieri va fi organizată în toamnă pentru ocuparea locurilor rămase vacante după prima sesiune.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/A_inceput_luna_inscrierilor_la_Danubius_0_293370721.html

Posted

Locurile scoase la concurs de Universitatea Danubius

FACULTATEA DE DREPT

Domeniul de studiu: Drept

Specializare acreditata: Drept

invatamant de zi - 4 ani - 300 de locuri

invatamant cu frecventa redusa - 4 ani - 175 de locuri

invatamant la distanta - 4 ani - 250 de locuri

FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

Domeniul de studiu: Finante

Specializare acreditata: Finante si Banci

invatamant de zi - 3 ani - 150 de locuri

invatamant la distanta - 3 ani - 120 de locuri

Domeniul de studiu: Administrarea afacerilor

Specializare acreditata: Economia comertului, turismului si serviciilor

invatamant de zi - 3 ani - 150 de locuri

invatamant la distanta - 3 ani - 150 de locuri

Domeniul de studiu: Contabilitate

Specializare autorizata: Contabilitate si informatica de gestiune

invatamant de zi - 3 ani

Domeniul de studiu: Cibernetica, Statistica si Informatica Economica

Specializare autorizata: Informatica Economica

invatamant de zi - 3 ani - 150 de locuri

FACULTATEA DE STIINTE ALE COMUNICARII

Domeniul de studiu: Stiinte ale Comunicarii

Specializare autorizata: Comunicare si Relatii publice

invatamant de zi - 3 ani - 150 de locuri

invatamant la distanta - 3 ani - 100 de locuri

FACULTATEA DE RELATII INTERNATIONALE SI STUDII EUROPENE

Domeniul de studiu: Relatii internationale si studii europene

Specializare autorizata: Relatii internationale si studii europene

invatamant de zi - 3 ani - 100 de locuri

invatamant la distanta - 3 ani - 100 de locuri

FACULTATEA DE STIINTE ADMINISTRATIVE

Domeniul de studiu: Stiinte Administrative

Specializare autorizata: Politie Comunitara

invatamant de zi - 3 ani - 125 de locuri

http://www.adevarul.ro/locale/galati/FOTO-_Vezi_aici_locurile_scoase_la_concurs_de_universitatile_din_Galati_0_294570663.html

Posted

Astăzi începe admiterea la „Dunărea de Jos”

Azi încep înscrierile la facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Candidaţii sunt aşteptaţi la centrele de înscriere începând cu ora 8,00 şi până la ora 16,00, fiecare facultate având propria comisie de admitere şi de recepţie a dosarelor. Tot în cadrul fiecărui centru este organizat şi un punct de colectare a taxei de înscriere, în valoare de 100 de lei, pentru ca absolvenţii de liceu să nu fie nevoiţi să se plimbe dintr-un corp în altul al universităţii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Astazi_incepe_admiterea_2.html

Posted

Admitere şi pentru basarabeni la Universitatea „Dunărea de Jos”

Candidaţii moldoveni care au domiciliul stabil în Republica Moldova şi / sau cetăţenie română, absolvenţi ai liceelor din România, pot participa la concursul de admitere pe locurile bugetate alocate special pentru ei, precum şi pe locurile cu taxă. Înscrierile se fac la sediul central al universităţii, Secretariat General, camera 89.

Candidaţii se înscriu cu un singur dosar şi pot opta pentru maxim 3 specializări din cadrul universităţii, indiferent de facultate.

Pentru domeniile Medicină, Farmacie, Medicină dentară, Asistenţă medicală generală, Muzică, Teatru, Arte plastice, decorative şi design, Educaţie fizică şi sport, candidaţii trebuie să susţină obligatoriu probele specifice.

Candidaţii vor fi admişi în limita locurilor alocate special acestei categorii pe baza mediei obţinute la examenul de bacalaureat, la una din specializările pentru care au optat şi pentru care îndeplinesc condiţiile de admitere de la facultatea respectivă. Locurile rămase disponibile după sesiunea de admitere din iulie vor fi scoase la concurs în sesiunea din septembrie.

Candidaţii moldoveni vor prezenta la înscriere următoarele acte:

- cerere tip de înscriere;

- diploma de bacalaureat, în original sau copie legalizată la notariat în România.

- foaia matricolă, în original sau copie legalizată la notariat în România - nu se admite înscrierea fără foaia matricola, întrucât, în absenţa ei, nu pot fi aplicate criteriile de admitere şi nu se poate calcula media de concurs.

- certificat de naştere (în copie legalizată la notariat, după caz se va prezenta copia tradusă şi autentificată la notariat pentru cel întocmit în grafie chirilică);

- copie simplă după buletinul de identitate (şi după paginile cu mutaţia) şi paşaport – se vor prezenta şi originalele actelor, pentru conformitate şi autentificare la ghişeul de înscriere;

- adeverinţa medicală tip (în original).

http://www.viata-libera.ro/articol-_Admitere_si_pentru_basarabeni_la_Universitatea_%E2%80%9EDunarea_de_Jos%E2%80%9D_2.html

Posted

Astăzi, ultima zi de înscrieri

Astăzi este ultima zi de înscrieri la facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos”, comisiile urmând să primească dosare până la ora 15,00. În primele trei zile de înscrieri îşi depuseseră dosarul nu mai puţin de 2.331 de candidaţi, cu 3.299 de fişe.

Până acum aproape toate facultăţile şi-au acoperit locurile la buget, iar unele chiar şi pe cele la taxă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Astazi_ultima_zi_de_inscrieri_2.html

Situaţia înscrierilor înainte de ultima zi:

post-2782-021769600 1279146908_thumb.jpg

Posted

Înscrieri cu prelungire la Universitatea "Dunărea de Jos"

Tinerii din Galaţi se mai pot înscrie şi mâine pentru una din facultăţile Universităţii Dunărea de Jos. Motivele: afluenţa de candidaţi şi greutăţi în obţinerea adeverinţelor de absolvire a Bacalaureatului de către unii absolvenţi.

Conducerea Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a hotărât prelungirea perioadei de înscrieri pentru "Admiterea 2010" cu încă o zi. Astfel, candidaţii se pot înscrie şi vineri, 16 iulie 2010, între orele 8.00-12.00, la toate facultăţile din cadrul universităţii cu excepţia Facultăţilor de Arte şi Educaţie fizica si Sport, unde vineri au loc, deja, probe de concurs. "În primul rând, am decis prelungirea perioadei de înscriere cu încă o jumătate de zi, practic, pentru că ne-am confruntat cu doău probleme: pe de o parte o afluenţă mare de doritori şi pe de alta o oarecare greutate în obţinerea adeverinţelor de absolvire a Bacalaureatului de către unii absolvenţi", spune purtătorul de cuvânt al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, Luiza Şerbănescu.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Inscrieri_cu_prelungire_la_Universitatea_-Dunarea_de_Jos_0_298770375.html

Până la ora 13,30 se înscriseseră 2.805 absolvenţi de liceu, cu 3.982 de fişe.

Posted

La „Dunărea de Jos”, de astăzi încep probele

Candidaţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport sunt aşteptaţi astăzi, la ora 8,00, pentru proba practică, iar cei de la Facultatea de Arte au programată etapa întâi a probei practice de la ora 9,00, 10,00, respectiv 14,00, în funcţie de specializarea aleasă. Vineri şi sâmbătă sunt aşteptaţi pentru cea de-a doua etapă.

Duminică şi luni intră în concurs şi candidaţii de la Facultatea de Medicină, începând cu ora 9,00. Afişarea primelor rezultate este programată pentru weekend la facultăţile unde nu se dau probe şi până marţi la cele cu testare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Inca_o_zi_de_inscriere_2.html

Posted

S-au încheiat înscrierile la Universitatea „Dunărea de Jos”

Înscrierile pentru admiterea la facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos” s-au încheiat ieri, după ce termenul de primire a dosarelor a fost prelungit cu încă o zi. Numărul celor care au ales anul acesta să îşi depună dosarul la universitatea de stat din Galaţi este mai mic cu aproape 500 faţă de anul trecut, însă chiar şi aşa se înregistrează o concurenţă destul de serioasă la majoritatea facultăţilor.

2.924 de candidaţi s-au înscris anul acesta la „Dunărea de Jos”, care au depus 4.102 fişe, faţă de 3.406 candidaţi cu 4.824 de fişe anul trecut. Cei mai mulţi s-au înscris la facultăţile de Medicină, Ştiinţe Economice, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, precum şi la Facultatea de Litere. Acestea sunt şi facultăţile care înregistrează concurenţa cea mai ridicată: 6,2 la Medicină şi 4,8 la Drept şi Ştiinţe Economice.

Examenele propriu-zise de admitere, acolo unde se ţin, au loc începând de ieri şi până luni, după o programare pe care o puteţi urmări la avizierele facultăţilor şi pe site-ul www.ugal.ro, la secţiunea admitere.

De asemenea, începând de ieri, facultăţile care nu au programate probe au şi început afişarea primelor rezultate. Conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” afirmă că toate rezultatele preliminare vor fi afişate până astăzi la prânz.

Candidaţii mai trebuie să ştie că, în cazul în care au fost admişi la o facultate, trebuie să îşi ducă diploma de bacalaureat în original până pe data de 21 iulie, acest pas echivalând cu obţinerea statutului de student. Cei care nu îşi depun diploma de bacalaureat până la termenul stabilit vor fi declaraţi respinşi, urmând ca linia de admitere să fie coborâtă pentru alţi candidaţi. Aceştia au, la rândul lor, termen până pe 24 iulie să aducă diploma de bacalaureat în original.

Afişarea listelor finale este programată pentru 24 iulie, la ora 13,00. Locurile rămase libere în urma acestor proceduri vor fi scoase la concurs în sesiunea din septembrie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Concurenta_cea_mai_mare_la_%E2%80%9EMedicina%E2%80%9D_2.html

Posted

Nu inteleg sistemul acesta. E ora 16:35, iar la Facultatea de Litere pare sa nu se mai afiseze in seara aceasta rezultatele admiterii. Avem si noi emotii...

Posted

Au început să se afişeze rezultatele

Astăzi, la Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi au început să se afişeze rezultatele la prima sesiunea a concursului de admitere din 2010. S-au publicat listele cu cei admişi pentru toate facultăţile unde s-a intrat pe bază de dosar.

Vezi aici REZULTATELE INTERMEDIARE ALE CONCURSULUI DE ADMITERE, SESIUNEA IULIE 2010

La Facultatea de Medicină rezultatele vor fi publicate în zilele următoare.

Posted

Concurenţi mai puţini, dar medii mari

* La cinci facultăţi s-a intrat pe locurile fără taxă doar cu medii peste 9,00 *

Primele rezultate ale admiterii la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au fost afişate în weekend, excepţie făcând facultăţile la care s-au dat sau încă se mai dau diverse teste. În ciuda unei concurenţe mai mici decât în anii trecuţi, ultimele medii de admitere s-au păstrat ridicate atât la buget cât şi la taxă. În plus, cinci elevi olimpici au ales anul acesta facultăţile „Dunării de Jos”. Este vorba despre trei studenţi admişi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi alţi doi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Cele mai mari medii de admitere

Cea mai ridicată ultimă medie de admitere pe locurile subvenţionate de stat s-a înregistrat la Facultatea de Litere, la specializarea Română-Engleză: 9,10. Aceeaşi specializare a stabilit şi cea mai mare medie de admitere pe locurile cu taxă: 8,76, o medie cu care se intra lejer la multe specializări fără taxă ale altor facultăţi din cadrul universităţii.

Medii mari de admitere au mai înregistrat, în ordine descrescătoare: specializarea Sociologie din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie (9,04), Facultatea de Ştiinţe Economice (9,02), specializarea Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Facultăţii de Litere (9,00) şi Facultatea de Drept (8,85).

În principal este vorba despre specializări şi facultăţi care au înregistrat şi cea mai mare concurenţă atât pentru locurile subvenţionate, cât şi pentru cele de la buget.

O singură facultate a avut o concurenţă mai mare decât cele enunţate anterior. Este vorba despre Facultatea de Medicină, unde admiterea se face pe baza unui examen, astfel că nu se poate face o comparaţie.

Aceleaşi opţiuni ca şi în anii trecuţi

Faţă de anul trecut, situaţia specializării celei mai „valoroase” s-a schimbat puţin, în sensul că „Sociologia” a predat coroniţa specializării „Română-Engleză” de la Litere. În rest, pe primele cinci locuri se regăsesc aceleaşi facultăţi ca şi anul trecut, unele făcând schimb de locuri cu altele. Ceea ce înseamnă că tinerii candidaţi nu şi-au modificat radical opţiunea faţă de ce s-a întâmplat până anul trecut. Cele mai căutate facultăţi rămân Literele, Ştiinţele Economice, Dreptul şi Istoria (în special prin specializarea Sociologie), la care se adaugă, evident, Facultatea de Medicină, care nu a încheiat încă admiterea, dar care, cu siguranţă se va situa pe un loc fruntaş la finalul acestei „întreceri” neoficiale.

În zona tehnică, aceleaşi facultăţi se află şi anul acesta în topul preferinţelor elevilor buni. Este vorba despre Facultatea de Nave, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, precum şi cea de Ştiinţa Calculatoarelor. Cele trei au înregistrat cele mai mari medii de admitere în clasamentul specializărilor tehnice, acoperindu-şi în mare parte şi locurile scoase la concurs.

Vor fi locuri fără taxă şi în toamnă

Vestea bună pentru cei care nu au luat examenul de bacalaureat în prima sesiune este că, după toate probabilităţile, multe dintre facultăţile Universităţii „Dunărea de Jos” vor avea locuri fără taxă şi la admiterea din septembrie. Aceste locuri se vor regăsi în special la facultăţile tehnice, însă este de urmărit şi procesul depunerii diplomei de bacalaureat în original şi la celelalte facultăţi, întrucât e posibil ca unii să se retragă. Locurile astfel rămase libere la buget vor fi ocupate în primă fază de primii admişi cu taxă care şi-au depus diploma de bacalaureat în original şi abia apoi vor fi scoase la concurs pentru admiterea din toamnă.

Cele mai „valoroase” specializări şi facultăţi

1. Specializarea Română-Engleză, Facultatea de Litere - 9,10

2. Specializarea Sociologie, Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - 9,04

3. Facultatea de Ştiinţe Economice - 9,02

4. Specializarea Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Litere - 9,00

5. Facultatea de Drept - 8,85

Până pe 21 iulie - etapa aducerii diplomelor

În cazul în care au fost admişi la o facultate, candidaţii trebuie să îşi ducă diploma de bacalaureat în original până pe data de 21 iulie. Cei care nu îşi depun diploma de bacalaureat până la termenul stabilit vor fi declaraţi respinşi, urmând ca linia de admitere să fie coborâtă pentru alţi candidaţi. Aceştia au, la rândul lor, termen până pe 24 iulie să aducă diploma de bacalaureat în original. Afişarea listelor finale este programată pentru 24 iulie, la ora 13,00.

http://www.viata-libera.ro/articol-Concurenti_mai_putini_dar_medii_mari_2.html

Posted

Medii mari la admiterea la Medicină

Note foarte mari şi medii pe măsură la admiterea la Facultatea de Medicină. Nu mai puţin de patru concurenţi au obţinut nota 10 la testările care au avut loc duminică şi luni, în timp ce media ultimilor admişi pe locurile fără taxă este aproape de 9.

La Facultatea de Medicină şi Farmacie s-a înregistrat cea mai mare concurenţă anul acesta, cu peste şase candidaţi pe un loc bugetat.

http://www.viata-libera.ro/articol-Medii_mari_la_Medicina_2.html

Posted

Ultima etapă a admiterii la „Dunărea de Jos”

Ieri s-au afişat listele din etapa a doua a admiterii la Universitatea „Dunărea de Jos”. Candidaţii care nu au adus diplomele de bacalaureat în original până ieri au fost declaraţi respinşi, urmând ca locurile eliberate să fie oferite celor aflaţi imediat sub linie.

Afişarea listelor din etapa a doua a început ieri dimineaţă, iar până aseară toate facultăţile urma să facă publice noile ierarhii. Începând de astăzi, este rândul celor proaspăt admişi, care au urcat pe locurile eliberate de cei care nu au adus diplomele, să îşi aducă actul de studii în original.

Această etapă se va desfăşura astăzi întrucât sâmbătă, la ora 13,00 este programată afişarea listelor finale de admitere. Locurile rămase neocupate în urma acestei sesiuni vor fi scoase la concurs în luna septembrie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ultima_etapa_a_admiterii_la_%E2%80%9EDunarea_de_Jos%E2%80%9D_2.html

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.