Jump to content

Destinaţii de Paşte


dcp100168

Recommended Posts

Pastele in strainatate, de trei ori mai ieftin ca in Romania

Daca pana acum Nordul Moldovei sau Bucovina erau zonele cele mai solicitate pentru asteptarea iepurasului, in acest an majoritatea galatenilor au renuntat la Pastele traditional in favoarea unei minivacante petrecute in strainatate. Si asta pentru ca preturile din statiunile de peste hotare ajung sa fie chiar si de trei ori mai ieftine decat cele din Romania. Operatorii au ajuns sa afirme chiar ca o vacanta in strainatate nu mai reprezinta un lux pentru galateni.

Bulgaria si Grecia, cele mai ieftine destinatii straine

“Doi iepuri dintr-o lovitura!” O vacanta pe cinste intr-o tara cu traditie ortodoxa. De asta vor avea parte cei care au ales sa petreaca Sarbatorile Pascale in Bulgaria sau Grecia, unde tarifele sunt chiar de trei ori mai mici ca in Romania, iar calitatea serviciilor este superioara celei din hotelurile autohtone. Un sejur de trei zile la un hotel de patru stele in Bulgaria, la Albena, porneste de la 97 de euro. Tarifele cresc in functie de numarul de nopti petrecute, astfel incat in Bulgaria, la Nisipurile de Aur, un sejur de 10 nopti ajunge, conform agentiei de turism Next Travel Galati, la 375 de euro de persoana in conditiile in care camera aleasa este una cu vedere la mare si 310 euro pentru o camera cu vedere la parc.

O alta destinatie preferata de galateni pentru petrecerea Pastelui este Grecia, unde tarifele sunt putin mai mari ca in Bulgaria, insa raman mai mici ca in tara noastra. Spre exemplu, un sejur de patru nopti petrecut la Paralenia Katerini costa 179 de euro intr-o camera cu pat dublu. Oferta cuprinde, de asemenea, si mic dejun cu bufet, la un hotel de trei stele. Pentru un Paste deosebit, cum este cel din Insula Corfu, unde localnicii intampina Invierea Domnului cu batai de tobe, artificii, procesiuni, berbecuti pregatiti la rotisor si multa muzica, galatenii au scos din buzunare 285 de euro pentru un sejur de sase zile, dintre care, potrivit ofertei agentei Next Travel, 2 nopti de cazare cu mic dejun inclus pe Riviera Olimpului la hotel de 3 stele, 4 nopti in Insula Corfu - Hotel “Oasis”, de 3 stele.

“Circa 80% dintre turistii galateni care au apelat la serviciile agentiei noastre au ales sa plece in vacanta de Paste in Bulgaria si in Grecia si chiar in capitalele europene precum Roma, Paris. Media de varsta a celor care vor pleca in vacanta este de 30-40 de ani, ne-a declarat reprezentantul agentiei HobbyTour Galati.

Peste 300 de euro, un Paste in Bucovina

Daca destinatia aleasa pentru sarbatorirea Invierii Domnului este una autohtona, cum ar fi Bucovina, atunci un sejur de trei zile petrecut la o vila de trei stele, situata la 200 de metri de Manastirea Voronet porneste de la 340 de euro. In cazul unui sejur de 5 nopti, turistii vor scoate din buzunare aproximativ 500 de euro. Asta in conditiile in care pachetul din statiunea bucovineana include cazare la o demipensiune de trei stele, un bufet traditional in noaptea de Inviere si un pranz pascal cu specific al zonei respective in prima zi de Paste.

Una peste alta, operatorii de turism au afirmat ca, fata de anul trecut, s-a inregistrat o crestere de circa 10% a numarului de turisti galateni care au apelat la serviciile lor in alegerea unei destinatii pentru petrecerea Sarbatorilor Pascale in conditiile in care tarifele au ramas aproape aceleasi cu cele percepute cu un an in urma.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=13

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.