Jump to content

Tecuciul citeşte... în parc


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Tecuciul citeşte... pe 28 mai

"Lecturi Urbane este un proiect de implicare civica initiat de civika.ro ce are scopul de-a promova lectura în locurile publice şi în mijloacele de transport în comun – în particular, şi actul cititului în general. Lecturi Urbane este un proiect de implicare sociala ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spatiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunitatii.

Pe 28 mai 2010, în Parcul Central, promovam şi noi cititul. Noi, câtiva elevi şi profesori ai Liceului Teoretic ”Spiru Haret”, vrem sa va instigam... la cultura. Vrem sa dovedim ca lectura este o activitate preferata de multi dintre noi, indiferent de vârsta. Puteti veni alaturi de noi citind efectiv (timp de aprox 1h), împartind carti alaturi de noi sau donând o carte. Vineri, 28 mai, în Parcul Central, de la ora 17.

Gabriela Deleanu ( http://diferitpoate.blog.com/2010/05/10/lecturi-urbane-in-tecuci/ )

http://www.ziarulsemnal.ro/?p=1042

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tecuci. Lecturi urbane la umbra copacilor

Când aţi citit ultima oară o carte în tren, în maxi-taxi, pe plajă sau în parc? Întrebarea aceasta au adresat-o şi câţiva tineri din Tecuci concetăţenilor. Sâmbătă, în Parcul Central al Tecuciului, s-a desfăşurat ediţia a II-a a Proiectului „Lecturi Urbane”. Acest proiect se adresează comunităţii şi face apel la responsabilitate socială. Obiectivul principal îl reprezintă încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.

Gabriela Deleanu, elevă clasa a XII-a Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Tecuci, şi alţi tineri voluntari care au lucrat în Biblioteca Municipală „Ştefan Petică” au fost sufletul evenimentului din centrul oraşului. Eleva a invitat mai bine de 60 de persoane pe băncile Parcului Central. Cu ajutorul doamnelor bibliotecare, tinerii au reuşit să le capteze atenţia tuturor tecucenilor din parc. Împreună cu bibliotecarele, ei au împărţit cărţile strânse de voluntari sau donate de bibliotecă şi, bineînţeles, au citit la umbra copacilor.

Dincolo de a încuraja lectura în spaţiile publice, proiectul „Lecturi Urbane” înseamnă o stare de spirit, ne-a spus directoarea Bibliotecii din Tecuci, Manuela Cepraga, promiţând că următoarea ediţie va fi organizată în toamnă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Lecturi_urbane_la_umbra_copacilor__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.