Jump to content

Dorinel Munteanu - implicat în "scandalul Penescu"?


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Dorinel Munteanu - implicat în "scandalul Penescu"?

* O bombă stă să explodeze în inima Generaţiei de Aur * Dorinel, telefonul te-a vîndut! * Procurorii au înregistrat convorbiri telefonice din perioada în care Dorinel Munteanu antrena pe FC Argeş * "Sînt discuţii mult mai clare şi mai acuzatoare decît cele purtate de arbitri în dosarul coruperii de către Penescu", spune un martor * De-a lungul timpului, Penescu şi Porumboiu l-au acuzat că ar fi trîntit meciurile cu Steaua * În perioada următoare, fostul mare internaţional va fi audiat de DNA Piteşti într-un dosar despre blaturile din fotbal * "Nu am de ce să mă tem, dacă voi fi chemat voi răspunde la orice întrebări", a spus Munteanu

Penescu vorbeşte. De fapt, a început de curînd să ofere nume şi fapte, după ce luni de zile a tăcut. "Lumea fotbalului e teribil de închisă. Unii preferă să facă puşcărie decît să dezvăluie ceea ce ştiu. Dar să vedem cum", povestea un magistrat. Arestat, eliberat, arestat şi acum eliberat, agasat şi pus sub presiune, Penescu a început să descrie culisele fotbalului, încercînd să obţină clemenţa justiţiei. Prima victimă e graţioasă, neaşteptată şi celebră: Dorinel Munteanu.

Episodul din Ghencea

Munteanu a antrenat FC Argeş vreme de 18 meciuri în sezonul 2006-2007. Şi a fost acuzat de patronul piteştenilor după ce FC Argeş a pierdut cu 2-0 în Ghencea. La cîteva luni, Penescu l-a dat afară şi a spus: "Meciul din Ghencea mi s-a părut nu doar suspect, ci evident! Mi-am dat seama că echipa antrenată de el nu şi-a jucat şansele în mod corect".

Mai multe înregistrări

Munteanu şi-a dat în judecată fostul patron pentru calomnie, dar acest proces în derulare este cea mai mică dintre problemele lui. Pentru că DNA Piteşti lucrează de cîteva luni la un dosar despre blaturile din fotbal. Între coperţile lui sînt mai multe transcrieri ale unor convorbiri purtate de Dorinel Munteanu. "Sînt lucruri mult mai clare şi mai acuzatoare decît cele purtate de arbitri în dosarul coruperii de către Penescu", spune un martor.

Uimirea procurorilor

Pe înregistrări, Dorinel discută cu cineva din afara clubului său despre bani şi meciuri. Procurorii au fost pur şi simplu uimiţi. "Acest om e altceva decît declară la televizor", spunea Penescu despre el. "Convorbirile sînt incredibile şi nu-mi închipuiam niciodată că poate exista un astfel de Dorinel Munteanu".

E o chestiune de timp pînă cînd Munteanu, acum antrenor la Oţelul Galaţi, va fi chemat la audieri la DNA Piteşti.

"Peste tot a dat meciurile Stelei"

Penescu nu e singurul care a atacat constant şi precis integritatea lui Dorinel. "FC Vaslui - Steaua a fost blat!", a strigat în martie 2008 Porumboiu, lansîndu-se apoi în acuze şi decizii la adresa lui Munteanu. "Sînt supărat pe el fiindcă singurul jucător care crea probleme Stelei, Jovanovici, a fost schimbat de teamă să nu marcheze gol", a zis Porumboiu. Ca şi în cazul Penescu, pentru a-şi apăra reputaţia, Dorinel l-a dat în judecată pe Porumboiu pentru calomnie. "La toate echipele pe unde a fost, şi la CFR şi la Piteşti, Munteanu a dat meciurile Stelei. Probabil i-a umflat cineva contul!", a tunat Porumboiu, intrînd în proces cu fostul mare internaţional.

Veriga de legătură?

Foştii săi patroni au pus ceea ce au numit "blaturi" pe seama greutăţilor financiare ale lui Dorinel, ale cărui afaceri s-ar dezintegra. Porumboiu a dat şi numele verigii intermediare dintre Dorinel şi Steaua: Aurel Marinescu, impresarul antrenorului şi, totodată, membru în partidul lui Gigi Becali. Marinescu a negat ferm orice implicare. Culmea e că, la începutul anului trecut, pînă şi Becali lega numele lui Munteanu de un aranjament, citîndu-l ca sursă. "Îl am martor pe Dorinel Munteanu că CFR a vîndut meciul Rapidului acum trei ani". În acel moment, Munteanu stătea pe banca clujenilor şi a infirmat radical declaraţia lui Becali: "Nu a fost nimic suspect la acel meci, nu ştiu despre ce a vorbit Gigi".

Din nou telefonul mobil

Ieri, a apărut încă un element turbulent chiar dacă iniţial nenominal. Porumboiu a spus pe televiziuni că "un patron din Liga 1 a primit 10 sms-uri de la un antrenor advers care îl asigura că nu va retrograda. Nu vorbesc pe presupuneri, ci pe ceea ce mi-a spus patronul respectiv". Izbucnirea a fost pusă imediat pe seama stilului coleric al lui Porumboiu şi cunoscătorii s-au gîndit că vrea să-şi atace un vechi adversar. Pe cine? Porumboiu a dezvăluit apropiaţilor că patronul e Mititelu, a cărui echipă s-a salvat în ultima etapă, după ce a cîştigat meciul cu Oţelul. Unde antrenor este Dorinel Munteanu.

"Nu mi-e teamă"

Dorinel Munteanu spune că e gata să ofere orice explicaţii procurorilor de la Piteşti şi bănuieşte că telefoanele îi sînt ascultate.

- Dorinel, ştii că DNA Piteşti cercetează un dosar pe numele tău legat de investigaţiile blaturilor din fotbalul românesc?

- E prima dată cînd aud. Nu mi s-a comunicat nimic, nu mi s-a spus nimic! Şi nici nu mi-e teamă de aceste anchete. N-am ce să ascund.

- Ai răspunde pozitiv la o eventuală convocare pentru audieri?

- Sigur că da! Sînt gata să răspund la orice întrebări ale procurorilor. Cînd voi fi chemat, voi merge acolo fără nici un fel de probleme.

- Există informaţii că, în anchetă, Penescu ar fi oferit la DNA informaţii incriminatoare despre tine.

- Cine ştie ce poate vorbi un om sub presiune?! Eu oricum l-am dat în judecată pe Penescu pentru acuzele pe care mi le-a adus, iar la ultimul termen a venit şi a explicat instanţei că nu m-a numit niciodată trădător. A spus că s-a referit la altceva.

- Ştii despre ce a sugerat ieri Porumboiu, că ar exista sms-uri trimise de un antrenor către un patron advers, care primea asigurări că nu va retrograda? Ar fi vorba despre Craiova - Oţelul?

- Dacă s-a referit la mine, va trebui să dovedească faptul că am trimis mesaje lui Mititelu. N-am avut nici un contact cu oameni de la Craiova, aşa că e vorba numai de speculaţii.

- Dar contacte cu oameni din anturajul Universităţii?

- Cu două zile înainte de meci am avut o discuţie de cîteva minute cu Piţurcă. Doar lucruri private, nimic despre fotbal ori despre partida care urma.

- Întîmplarea face că Piţurcă s-a aflat lîngă Mititelu în zilele anterioare partidei.

- Nici o legătură. Eu cu Piţi discut foarte des, ne auzim şi de zece ori pe săptămînă cu tot felul de probleme personale.

- Bănuieşti că ai telefoanele ascultate?

- Foarte posibil! Nu m-ar surprinde!

http://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/o-bomba-sta-sa-explodeze-in-inima-generatiei-de-aur-dorinel-telefonul-te-a-vindut-191387.html

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan a pus DNA-ul pe urmele lui Dorinel Munteanu

Marius Stan, directorul general al echipei Otelul Galati, a declarat ca a facut demersuri atât la comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal, cât si la DNA Galati, pentru a verifica daca Dorinel Munteanu i-a trimis sms-uri patronului Universitatii Craiova, Adrian Mititelu. "Consider ca singurul mobil al acestor acuzatii este faptul ca Dorinel a avut curajul sa dea în judecata niste persoane din fotbalul românesc. Eu îl consider pe Dorinel deasupra oricaror banuieli. Pentru a putea opri toate aceste speculatii am facut o adresa catre DNA Galati, prin care solicitam raspunsuri ferme si clare în aceasta problema. Sunt convins ca aceasta institutie poate elucida foarte repede acest caz. Acele sms-uri, daca exista, pot fi verificate. Pâna când nu vom primi un raspuns de la DNA cred ca nu mai are rost sa ne dam cu totii cu parerea. Dorinel se poate baza pe încrederea noastra. Daca se va dovedi ca acele sms-uri sunt reale ne vom desparti de Dorinel, dar eu sunt convins ca vom mai lucra mult timp de acum înainte", a declarat Marius Stan.

Seful Otelului a explicat si convorbirile pe care el si Dorinel Munteanu le-au avut în urma cu ceva vreme cu patronul Universitatii Craiova. "M-a sunat domnul Mititelu înaintea partidei cu Pandurii pentru a-mi spune ca meciul a fost blocat la casele de pariuri. I-am spus ca Otelul va juca doar pe teren. Se pare ca nu a înteles mesajul meu si, înaintea meciului cu Poli Iasi, l-a sunat pe Dorinel Munteanu pentru a-i sugera ca echipa sa joace corect, sugestie pe care nu am primit-o cu draga inima. Când Dorinel mi-a spus de acea discutie l-am sunat pe Mititelu si pe un ton nu tocmai calduros i-am transmis sa-si vada de echipa lui si sa ne lase pe noi în pace", a spus Marius Stan.

Antrenorul formatiei Otelul Galati, Dorinel Munteanu, a declara la Sport.ro ca nu a primit nicio înstiintare de convocare la Directia Nationala Anticoruptie si a afirmat ca daca se vor gasi mesaje telefonice între el si patronul Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, atunci va demisiona.

http://www.onlinesport.ro/stiri/fotbal/fotbal-intern/liga-1/63424/marius-stan-a-pus-dna-ul-pe-urmele-lui-dorinel-munteanu.htm

Link to comment
Share on other sites

D. Munteanu: "Marius Stan are pe birou demisia mea 'in alb'"

Dorinel Munteanu l-a asigurat pe presedintele Otelului Galati, Marius Stan, ca acuzele aduse de Adrian Porumboiu nu au niciun fel de fundament, garantandu-i neimplicarea sa in practici "murdare" chiar printr-o demisie "in alb". "Mi-am dorit sa castig meciul cu Universitatea, sa inchei campionatul cu o victorie dupa un parcurs bun. Mi-am dorit foarte mult sa castigam si sa obtinem locul 7 care imi dadea mai multa liniste din punct de vedere financiar, pentru ca veneau mai multi bani din drepturile de televizare. N-a fost un joc strategic! Porumboiu probabil a fost suparat ca a pierdut locul doi la Galati, in penultima etapa, nu stiu. Sunt si eu intr-o mare dilema, nu stiu ce are cu mine. I-am transmis presedintelui Marius Stan ca nu este nimic adevarat din ce se spune. De altfel, demisia mea este pe biroul lui, in alb, in conditiile in care se va gasi ceva impotriva mea", a declarat Dorinel Munteanu pentru Sport Total FM.

http://www.sptfm.ro/liga-i/munteanu-marius-stan-are-pe-birou-demisia-mea-in-9alb84.html

Link to comment
Share on other sites

Dorinel Munteanu, audiat de către DNA Piteşti

Dorinel Munteanu este audiat in aceste momente de catre DNA Pitesti, fostul international fiind chestionat din postura de martor in dosarul "mitei din fotbal". Cornel Penescu, finantatorul FC Arges, l-a acuzat pe Munti ca nu si-ar fi aparat corect sansele intr-o partida cu Steaua (pe cand Dorinel era antrenor in Trivale), informeaza Rtv. Ajuns in urma cu putin timp la audieri, Dorinel a precizat ca nu stie de ce a fost chemat de procurori, tehnicianul Otelului fiind mirat de "interesul" DNA Pitesti pentru el. "Chiar nu stiu ce se intampla", a precizat cel supranumit Neamtul.

http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-7320355-dorinel-munteanu-audiat-catre-dna-pitesti.htm

Link to comment
Share on other sites

Dorinel Munteanu, după ce a ieşit de la DNA: “Cred că nu am niciun amestec”

Antrenorul echipei Oţelul Galaţi a fost audiat astăzi, timp de o oră, de procurorii Birourului Teritorial Piteşti al DNA, în dosarul corupţiei din fotbal. Tehnicianul nu a fost însoţit de avocat. La ieşirea de la audieri, Dorinel Munteanu a spus că a dat o declaraţie în cazul Penescu: "Nu sunt nici martor, nici acuzat în acest caz. Am dat o declaraţie în cazul Penescu. Voi mai veni dacă voi mai fi chemat aici. Nu m-a surprins că am fost chemat după atîta timp, pentru că este un caz pe rol, dar eu cred că nu am nici un amestec".

http://www.adevarul.ro/locale/galati/UPDATE_-_Dorinel_Munteanu-dupa_ce_a_iesit_de_la_DNA-_-Cred_ca_nu_am_niciun_amestec_0_268773347.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.