dcp100168 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Strada Brăilei are „ţâţe” noiCochet ca o femeie, Galaţiul îşi expune vara toţi nurii. Iar dispozitivele de diminuare a vitezei – generic şi tandru intrate în vocabularul urban ca „ţâţe” - au reintrat în viaţa gălăţenilor prin Centru şi pe Faleza superioară. Tocmai ce ne bucuram că nu ne mai zdruncinăm cu tot cu maşină mică sau maxi-taxi cocoţat, că iată ni s-a luat şi ultima bucurie.Laurenţiu Jalbă, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Galaţi: „Într-adevăr, de curând au fost montate echipamente noi de reducere a vitezei, în zona băncilor. Şi asta pentru că nu am putut folosi vechile dispozitive, care au fost rupte iarna de lamele care degajau zăpada. În schimb, pe Faleza Superioară am putut refolosi dispozitivele vechi, pe care le-am montat la Pastilă”.Inutil de spus, pe locul vechilor ţâţe de la Elice nu s-a montat nimic, faleza strălucind în acest punct prin vizuina de vierme intergalactic. „În săptămâna următoare, vom analiza în ce locuri din oraş au mai fost aceste dispozitive - să vedem unde pot fi reparate şi refolosite -, sau unde trebuie montate unele complet noi, cele vechi fiind prea deteriorate”.Nu s-a decis încă modelul ţâţelor 2010 – tip ciupercă sau dreptunghiulare, transversal pe stradă. „Ne vom adapta şi în funcţie de modelul deja existent, dacă acesta poate fi folosit în continuare”, spune şi directorul Jalbă.Cum nu ne interesau în mod special să ne fugărim Loganurile obosite sau să ne întrecem în maşini de serviciu, nu avem nimic împotriva cauciucurilor proaspăt reapărute în peisajul urban. Nu uitaţi însă să călcaţi frâna la timp, altfel riscăm să ne vedem mai mult în service decât în trafic.http://www.viata-libera.ro/articol-Strada_Brailei_are_silicoane_noi_2.html
AdiTZA Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 "Tocmai ce ne bucuram că nu ne mai zdruncinăm cu tot cu maşină mică sau maxi-taxi cocoţat, că iată ni s-a luat şi ultima bucurie." "Cum nu ne interesau în mod special să ne fugărim Loganurile obosite sau să ne întrecem în maşini de serviciu, nu avem nimic împotriva cauciucurilor proaspăt reapărute în peisajul urban." Da' hotaraste-te odata femeie, sunt bune sau nu? Adica la inceputul articolului erai impotriva lor, pe parcurs, te-ai razgandit si ai tras concluzia ca sunt bune. Si mai crede "iubi" ca am ceva cu ea... Si, din cate mi-aduc aminte, ea are "Logan obosit". Sau, al ei nu e "obosit"...
Legumix Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 (edited) ca de obicei, codianul de vaza al galatiului afla ultimul. damburile de la banci au, circa 1 saptamana. pe faleza, tot cam asa. Tatele erau acele dopuri, puse in paralel, printre care ne strecuram rotile...acum sunt pante, pe care le escaladam. personal, in calitate de conducator auto, sunt de acord cu ele...altminteri, pietonii nu ar mai fi avut shanse de traversat prin acele zone. Edited May 26, 2010 by Legumix
AndreiM Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Mie imi atinge putin scutul la masina cand " escaladez " acele limitatoare. Cu scuterul la fel, imi atinge!
AdiTZA Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 (edited) ca de obicei, codianul de vaza al galatiului afla ultimul. Corectura Elena Parapiru afla ultima si, de obicei, aiurea. Poate n-o fi circulat pe Brailei de ceva timp...Mai stii pe unde umbla ea in cautare de reportaje...? Andrei, umfla rotile... ai sa observi o mica schimbare... Edited May 26, 2010 by AdiTZA
AndreiM Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 N-am ce roti sa umflu.. sunt umflate corect.. cu scuterul o rezolv usor pe langa bordura, dar cu masina ciu-ciu.
AdiTZA Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 (edited) Mie imi atinge putin scutul la masina cand " escaladez " acele limitatoare. Cu scuterul la fel, imi atinge! Bine ca nu esti in Norvegia, acolo sunt foarte inalte si late, fac parte din strada (sunt asfaltate). Le intalnesti exclusiv inaintea trecerilor de pietoni (precedate de benzile in relief), si in zonele rezidentiale pe distante de 1Km maxim din 50 in 50m. Daca mergi cu viteza, sari practic de pe una pe alta iar daca mergi normal, cu viteza maxim indicata, te simti ca in barca. O fi unul din motivele pentru care in 2005 au avut numai 2 morti din accidente rutiere? Daca tu ai probleme cu astea ale noastre...acolo nu mai ieseai din casa Edited May 26, 2010 by AdiTZA
Recommended Posts