Jump to content

A murit actorul Jean Constantin


dcp100168
 Share

Recommended Posts

A murit actorul Jean Constantin

Actorul Jean Constantin a decedat, miercuri, la varsta de 81 de ani, in locuinta sa de la Constanta, a declarat Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista din Bucuresti, citat de Mediafax. In ultima perioada, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanta si din Capitala, cu afectiuni cardiace. Un prieten a povestit ca actorul a fost gasit in propriul apartament de o vecina, ingrijorata ca nu-l mai vazuse de cateva zile.

A fost investit drept Cavaler de Malta al Ordinului „Sf. Ioan” de la Ierusalim, in cadrul unui ceremonial desfasurat intr-o sala a Muzeului de Istorie a Bucovinei din Suceava, potrivit Cinemagia. Jean Constantin a fost „pata de culoare" din filme, cum se autointitula, fie ca e vorba de Ismail, Parpanghel sau Somali, din Roming.

Jean Constantin s-a nascut la 21 august 1928, la Techirghiol, si a jucat, de-a lungul carierei, in peste 50 de filme, cele mai cunoscute dintre acestea fiind "Prea mic pentru un razboi atat de mare" (1969), "Razbunarea haiducilor" (1968), Haiducii lui saptecai (1970), Seria B.D., "Felix si Otilia" (1972), "Nu filmam sa ne amuzam" (1974), serialul tv "Toate panzele sus" (1976), "Eu, tu si Ovidiu" (1977), "Revansa" (1978), "Duelul" (1981), "Nea Marin miliardar"(1979), "Iancu Jianu, haiducul" (1981), "Pruncul, petrolul si ardelenii" (1981), "Colierul de turcoaze" (1985), "Masca de argint" (1985), "Coana Chirita" (1986), "Miss Litoral" (1990), "A doua cadere a Constantinopolului" (1993), "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (2006), "Pacala se intoarce" (2006) si "Supravietuitorul" (2008).

In 2003 a primit, din partea UNITER, premiul special pentru teatru de revista. La 3 martie 2008, indragitul actor a primit Premiul pentru intreaga activitate, la cea de-a doua editie a Galei Premiilor Gopo.

Potrivit informatiilor, actorul a continuat sa joace la Teatrul Fantasio din Constanta pana zilele trecute.

http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-7322587-video-arhiva-murit-actorul-jean-constantin.htm

Link to comment
Share on other sites

Prima nevastă: păpuşar în Galaţi

Plecat dintre noi la aproape 83 de ani, Jean Constantin a lăsat in urmă o lume intreagă, compusă din peste 80 de filme şi acel zambet numai al lui, sincer şi inconfundabil. În cartea “Omul care aduce... hazul”, apărută în anul 2000 la Editura Leda&Muntenia, autorul Jean Badea, cu care maestrul a colaborat la Teatrul Fantasio din Constanţa, a strâns întreaga viaţă a uriaşului artist. Din volum aflăm detalii şi din viaţa sentimentală a marelui dispărut. “Jean a răzbit prin trei căsătorii: cu Mioara Mocanu, mânuitoare de păpuşi din Galaţi, cu Nina Cocea, balerină la Fantasio, şi - din 1980 - cu Nina (n.r. - Elena) Petcu, sufleur la Teatrul Naţional din Bucureşti (n.r. - fosta soţie a regretatului Gheorghe Cozorici).

http://www.libertatea.ro/stire/s-a-indragostit-la-fara-frecventa-haladuind-prin-gradini-din-vecini-289925.html#form

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.