dcp100168 Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Genial şi singuratic* Interviu cu maestrul Johnny Răducanu‑ V‑aţi gândit ce‑ar fi viaţa fără muzică?‑ Fără muzică? Jalnic ar fi! Dezastru! Aoleu... nu m‑am gândit la asta. Nu, fără muzică şi femei ar fi un dezastru viaţa noastră. Eu nu sunt un afemeiat, dar îmi place femeia, o ador. Şi mi‑au făcut greutăţi, am suferit mult de pe urma lor şi tot le ador. Totul e să ştii cum să le iubeşti, pentru că mulţi văd femeile numai în pat, de cum dau cu ochii de ele. Eu nu le văd aşa. Dacă se întâmplă să ajung şi în pat, asta nu e din prima şi nu e un scop. Niciodată n‑am făcut asta, nici când eram tânăr.‑ Care sunt lucrurile care contează?‑ Cel mai mult contează încrederea şi discernerea lucrurilor bune de cele urâte. Trebuie să discerni şi să opreşti ce‑i bun, iar ce e rău să arunci imediat. Indiferent dacă e din carnea ta, trebuie să rupi fiindcă ce‑i urât e ca o boală � nu neapărat medicală, e o altfel de boală, care mi se pare mai tare decât un cancer. Asta e! Să ai întotdeauna discernământul de a găsi răul cel mai mic şi toată acţiunea asta să fie cât mai aproape de adevăr. Asta e important. Când le ai pe amândouă � binele şi adevărul ‑ începi să funcţionezi cu mai mult curaj şi mai cu dreptate. E un lucru pe care oamenii îl ignoră, pentru că ei, la rândul lor, sunt ignoranţi şi trăiesc într‑o mare confuzie. Când spun să discerni mă refer şi la o anume cultură, la informaţie, ca să poţi discerne: cultura te apropie de frumos.‑ Aveţi un stil direct, inconfundabil, de a vă exprima. Când aţi avut cel mai mult de pierdut din cauza asta?‑ Toată viaţa am pierdut. Aşa sunt oriunde. Le spun în faţă. Eu sunt o apariţie ‑ toţi rămân trăsniţi când mă văd. În Noua Zeelandă nu ştia nimeni cine sunt şi s‑au speriat după cinci minute. Le‑am spus voi sunteţi nimeni, aveţi ocazia să vedeţi o dată în viaţă un muzicant adevărat, eu sunt ăla! De ce? Uite, voi ştiţi cântecele astea, de la începuturile voastre? Nu? Vedeţi că nu ştiţi nimic? Sunteţi ignoranţi. Praf i‑am făcut. Eu când mă duc într‑o ţară citesc despre istoria lor şi ştiu ce‑i rău şi ce‑i bun. Pentru că aşa mi se pare cinstit. Când te duci într‑o ţară trebuie să ai habar. Nu te duci ca boul, că ai bani, la Paris, şi nu ştii ce‑i aia Luvru!‑ Aţi primit o mulţime de distincţii. Cât valorează ele pentru dumneavoastră?‑ Iliescu mi‑a zis, când m‑a făcut Cavaler şi l‑am întrebat: "Pentru ce‑i asta, Ioane?", că vor trage trei salve de tun la moartea mea. Fac ceva în salvele tale! Asta‑mi trebuie mie când mor? Salve de tun?‑ Spuneaţi că talentul i‑l datoraţi lui Dumnezeu şi mamei dumneavoastră...‑ Da. Din burta mamei îl am, pentru că îl aveau mama şi bunicii mei. De sute de ani se transmite în neamul nostru chestiunea asta.‑ Ion Caramitru vă numea genial şi singuratic. Aşa sunteţi?‑ Da, aşa sunt. Pentru că iubesc şi nu am noroc să am pe cineva lângă mine. N‑am noroc niciodată. Ştii cum aş iubi eu o femeie? Ce fel aş întreţine‑o, numai în spirit, numai în căldura divină aş ţine‑o...‑ Dar ceea ce faceţi pe scenă este pentru toate femeile. În felul ăsta ajunge la mai multă lume...‑ Da, dar eu sunt tot singur!http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=22842
Relu Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Mai poţi moşule, mai poţi? Să-ţi dea Dumnezeu sănătate ...
tomcat0 Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 e gretos rau omu'... a stat ceva ani prin SUA... si nu-i mai ajunge nimeni la nas... e bun mosu... dar caracterul e ZERO
Recommended Posts