Jump to content

Terenuri artificiale de minifotbal în Galaţi


Recommended Posts

Posted

DJS a inaugurat ieri un teren pentru fotbal şi un altul pentru baschet

Într-un oraş în care bazele sportive sunt lăsate în paragină, un eveniment banal a fost privit ca o minune. Direcţia Judeţeană pentru Sport (DJS) a inaugurat două terenuri de sport, unul destinat pentru fotbal şi un altul pentru baschet, ambele dotate cu suprafeţe artificiale de ultimă generaţie. Cum astfel de momente nu s-au mai văzut de mulţi ani în Galaţi, oficialităţi ale oraşului şi foarte mulţi conducători de grupări sportive, au luat cu asalt platoul din spatele ruinei fostei Săli a Sporturilor. Doru Resmeriţă, inspector general al Inspectoratului Şcolar, a sesizat perfect situaţia în care s-a ajuns: "Din păcate s-a ajuns să inaugurăm cu fast un lucru normal. Sper ca în scurt timp toate liceele şi nu numai să aibă astfel de terenuri". Investiţia a fost de 3,6 miliarde lei vechi şi este deschisă tuturor gălăţenilor. Grupările sportive şi echipele şcolilor gălăţene vor beneficia de tarife mici, între 17 şi 20 lei pe oră, iar publicul larg va plăti 60 lei pe oră, plus încă 10 lei dacă se doreşte acces şi la vestiare. "Sper să fie doar un început şi să continuăm să dăm gălăţenilor posibilitatea de a avea şi alte spaţii unde să facă mişcare. Următorul obiectiv este să redăm publicului bazinul olimpic şi sportului de performanţă sala de atletism", a declarat Marius Humelnicu, noul director al DJS.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=13

  • 8 months later...
Posted

Terenuri artificiale de minifotbal în Galaţi

La ce naiba-ţi trebuie magazin de vise, când te poţi simţi „high” jucând un fotbal cu amicii din faţa blocului? Pase ravisante, execuţii-extaz şi goluri de vis - îţi pot ieşi toate, dar numai prin perseverenţă şi ceva talent. Ai nevoie de încă 9 sau 11 camarazi pentru a lovi mingea în mod organizat, mai ales că vara tocmai ce s-a instalat şi nu mai există argumente de genul „dar e frig!” sau „plouă, mă face ciuciulete!”.

Terenuri? Să-ţi pui şi-n cap, dar nu te grăbi să lauzi municipalitatea! Nu, edilii (ce termen prăfuit şi lipsit de sens!) n-au amenajat nici măcar o suprafaţă care poate fi numită teren de fotbal, iar laude merită doar sectorul privat. Excepţia este reprezentată de Direcţia pentru Sport Galaţi, al cărei teren de pe strada Stadionului este la mare căutare, altfel am fi putut spune cu toată gura că statul nu oferă nici măcar o pasă de gol. Ce alte terenuri avem în oraş? Cele de la Clubul Sportiv Şcolar, de lângă stadionul „Siderurgistul”, Grădina Publică, Liceul „Dunărea”, Şcoala 10, Şcoala 40, la capătul străzii Domnească (înspre intersecţia cu Bld. Coşbuc), la Gara CFR, Liceul 10 etc.

Tarifele diferă în funcţie de condiţii şi de cât de repede vrea să se căpătuiască proprietarul. Totuşi, se pleacă de la 60 de lei pe oră până la 100 de lei, dar acolo unde achiţi preţul maxim ai duşuri moderne şi poţi bea şi o bere de hidratare.

Terenurile sintetice, asta-i iarba legală (şi sănătoasă), nu ce vând băieţii la magherniţele care te trimit în spital!

http://www.viata-libera.ro/articol-Asta-i_iarba_legala.html

  • 9 months later...
Posted

Terenuri artificiale de 550.000 de euro, în şcolile şi liceele gălăţene

Terenurile de sport sintetice, amenajate în curţile şcolilor s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie. Momentan există nu mai puţin de 20 de asemenea terenuri, majoritatea construite pe parcursul anului trecut. Alte câteva sunt la stadiul de proiect. Investitorii nu se sfiesc să-şi pună banii la bătaie, într-un parteneriat public-privat avantajos pentru toate părţile: elevi, comunitatea din zonă, investitorii înşişi.

Cele mai multe terenuri au răsărit la şcolile generale de cartier, în zonele secătuite de parcuri şi de orice urmă de spaţiu pentru mişcare. Şi, mai ales, în şcolile care nu aveau o sală de sport pentru elevii lor.

Pe când doar 5 instituţii de învăţământ liceal s-au înnoit cu un teren de sport artificial, 9 şcoli gimnaziale se pot lăuda că şi-au îmbogăţit astfel dotările puse la dispoziţia elevilor: şcolile nr. 5, 10, 11, 20, 22, 28, 33, 40 şi 43 şi Liceul Teoretic „Dunărea”, Grupul Şcolar „Sfânta Maria”, Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (Auto) şi Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”. Alte două terenuri sunt amenajate la Clubul Şcolar Sportiv.

Avantaje şi dezavantaje

Şcolile nr. 10 „Petre Ţuţea” şi nr. 11 „Mihail Sadoveanu” au nu unul, ci chiar mai multe terenuri dichisite cu ajutorul particularilor. În curtea Şcolii 10 sunt două terenuri de minifotbal, ambele acoperite, pe când Şcoala 11, aflată în imediata apropiere a primeia, are două terenuri sintetice, tot acoperite, şi un al treilea, de dimensiuni mai mici, amenajat pentru volei şi tenis. Chiar dacă unii profesori de sport cred că „balonul” nu oferă condiţii maxime de aerisire şi că nu are o antifonare bună, inspectorul şcolar de sport, Emilian Pătru, spune că elevii sunt mult mai în siguranţă pe aceste terenuri decât pe cele din bitum sau asfalt.

Acoperite, cu nocturnă, cu gazon din China

Terenurile au dimensiunea standard pentru meciuri de minifotbal şi handbal, adică aproximativ 40 m/20 m. Doar 6 sunt tip „balon”: ambele terenuri de la şcolile nr. 10 şi nr. 11, terenul şcolii 28, precum şi prima suprafaţă de joc sintetică dintr-o şcoală, cea de la Liceul „Dunărea”. Restul sunt împrejmuite, de regulă, cu plasă rezistentă.

Nu toate sunt marcate şi cu semicercul din jocul de handbal, admite inspectorul şcolar de sport, Emilian Pătru. Toate au însă sistem de iluminat, aşa că jucătorii îşi pot prelungi partida până târziu în noapte, mai ales vara.

Atuuri

Deşi anexele cu vestiare şi duşuri sunt doar în planul viitoarelor terenuri de sport, şcolile îşi atrag clienţii din comunitate cu alte trucuri. De exemplu, dintre toate terenurile din Galaţi, cel de la Şcoala 22 ar avea cea mai bună calitate, conform spuselor directorului unităţii. Asta deoarece gazonul, singurul din oraş colorat alternativ cu verde deschis şi verde închis, este importat de investitor tocmai din China.

Terenul Şcolii 28 are însă un atu imbatabil: balonul acoperit este ridicat pe cea mai solidă structură de rezistenţă, realizată din metal.

Un teren, cât salariul unui fotbalist junior

Dacă vine vorba despre costurile amenajării unui asemenea teren, atunci e bine să rămânem în lumea sportului. Majoritatea investitorilor au scos din buzunar minim 25.000 de euro, adică aproximativ salariul pe un an al unui fotbalist începător. Conform inspectorului de specialitate, elevii Şcolii 28 fac orele de sport pe cel mai scump teren sintetic din oraş: 90.000 de euro.

În total, terenurile amenajate de persoane private în parteneriat cu instituţiile de învăţământ au costat pe puţin 550.000 de euro. Cam tot atât cât transferul unui jucător bun în Liga I de fotbal.

Cât costă închirierea terenurilor?

Ca să-şi scoată investiţia de mii de euro, administratorii terenurilor le închiriază gălăţenilor activi, după încheierea cursurilor elevilor şi la sfârşitul săptămânii. Preţul închirierii variază între 80 şi 100 de lei pentru o oră sau o oră şi jumătate, în timp ce tariful pe oră practicat de Direcţia Judeţeană pentru Sport, pentru cele două terenuri de lângă Sala Sporturilor, este de 70-90 de lei (cu sau fără nocturnă).

http://www.viata-libera.ro/articol-Terenuri_artificiale_de_550000_de_euro_in_orasul_fara_Sala_Sporturilor_2.html

  • 4 months later...
Posted

Primăria Galaţi a pus gând rău fotbalului pe teren sintetic

Administraţia oraşului a hotărât să-i oblige pe proprietarii terenurilor sintetice din oraş să achite o taxă în sumă de 80 de lei pe ora de folosinţă. Cei mai mulţi dintre proprietari spun că fie nu vor plăti şi vor apela la instanţă, fie vor închide pur şi simplu terenurile.

După ce a „fript” amenzi usturătoare mai multor şcoli care au permis investitorilor să amenajeze terenuri artificiale de fotbal fără a avea chipurile autorizaţie de construcţie, Primăria se pregăteşte să dea o nouă lovitură acestei afaceri cu fotbal pe gazon sintetic.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, adoptată la finele lunii iunie, închirierea bunurilor temporar disponibile din incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar trebuie să se facă numai contra cost. Altfel spus, s-a zis cu parteneriatele public-privat prin care patronii de astfel de terenuri nu plăteau şcolii niciun leu!

adevarul.ro

  • 1 year later...
Posted

Câte terenuri sintetice are Galaţiul şi cât costă închirierea acestora

* Peste 20 de suprafeţe cu iarbă artificială se găsesc în oraş pentru închiriere, toate fiind acaparate la orele de vârf pe timpul verii

Gălăţenii îşi petrec timpul liber, din cursul săptămânii, de regulă seara, jucând fotbal la unul dintre cele peste 20 de terenuri sintetice din oraş. Aproape fiecare cartier din Galaţi cuprinde un teren sau o instituţie de învăţământ dotată cu suprafaţă artificială pe terenul de sport. În Micro 19 sunt cele mai multe terenuri, la Şcoala nr. 29, de lângă Liceul Economic, la Şcoala nr. 22, de lângă piaţă, la baza CSS în curte (foste terenuri de handbal), de lângă stadionul «Dunărea», plus cel care aparţine DJTS, de lângă Sala Sporturilor.
În Micro 20 există teren de sport cu suprafaţă artificială la Şcoala 43, în spatele hotelului Magnus, iar în Micro 21 poate fi închiriat terenul de la baza ICMRS, vizavi de Liceul Sportiv. Alte trei terenuri cu gazon sintetic pot fi închiriate în Micro 17 la Şcoala nr.5 (str. Gorunului), la Liceul Dunărea, vizavi de restaurantul Cina, şi în prelungirea străzii Oltului, la Şcoala nr. 40.

Cel puţin câte un teren în Ţiglina, trei la marginea oraşului

Nici zona Ţiglina n-o duce rău din punct de vedere al terenurilor sintetice de închiriat pentru gălăţeni: la Liceul «Emil Racoviţă» din zona «Francezi» în Ţiglina 1, la Liceul «Sf. Maria» din capătul străzii «Gh. Doja» în Ţiglina 2, plus cele din Ţiglina 3, la Liceul “Auto”, vizavi de stadionul “Oţelul”, la Şcoala nr. 11, de lângă Bingo, şi la Şcoala nr. 10, în apropiere de cartierul «Siderurgiştilor Est».
Teren sintetic se poate închiria şi la Şcoala nr. 28 (Mazepa 1), la Şcoala nr. 12, de lângă Biserica Sf. Mina (cartier Aurel Vlaicu), la Liceul «Mircea Eliade» şi la Liceul «Dumitru Moţoc» (ambele din Micro 40), la baza de lângă gară a lui Ion Viorel, fost fotbalist al Oţelului, sau la Liceul «Anghel Saligny», pe viaduct.
În apropiere de ieşirea din oraş sunt alte trei terenuri, cu mai multe condiţii decât cele din curtea şcolilor, două în Barieră, dintre care unul cu bar şi duşuri, destinat fanilor Oţelului, plus cel de la Baza Sportivă Delfinul, dintre Real şi Selgros. Inedită e şi propunerea celor de la „Delfinul”, care le oferă abonaţilor un spray anti-ţânţari pe timpul verii.
 Mai există un teren sintetic în curtea Patinoarului, dar pe care sunt organizate diverse competiţii şi rar poate fi închiriat, plus cele de la fosta fabrică de bere din Micro 40, care au rămas într-o stare precară.

Preţuri accesibile

Pentru o oră de fotbal în aer liber pe teren sintetic, costurile sunt acceptabile, între 60 şi 100 de lei, ceea ce înseamnă că la un meci de şase contra şase se plăteşte mai puţin de 10 lei de fiecare. În plus, în preţul chiriei intră şi mingea sau tricourile de joc.
«Între orele 19,00 şi 22,00 sunt cele mai multe solicitări de închiriere, de regulă în cursul săptămânii. Sunt foarte multe terenuri în acest moment, avem cele mai multe suprafeţe sintetice de închiriat din ţară », a spus Cosmin Ilaş, unul dintre propietari.
Chiar dacă numărul de terenuri a crescut în ultima vreme, cu greu se poate obţine o rezervare în cursul săptămânii la orele de vârf. În majoritatea locurilor, la cele mai accesibile ore pentru gălăţeni, sunt deja făcute abonamente.
«De miercuri până vineri sunt cele mai încărcate zile, în weekend vine foarte rar lumea, deşi preţurile sunt mai mici», a spus Daniel Dima, unul dintre propietarii de terenuri sintetice din curtea unui liceu.

viata-libera.ro

Posted

stie cineva un numar de telefon de la terenul de la scoala nr 11 si daca se inchiriaza si terenul de tenis si cu cat? multumesc

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.